şizofren annenin caresiz kiziyim

karacabandirma

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2012
434
311
323
27
Anneme sizofreni tanisi kondu ve tedavi gormesi gerek.. erenkoy ruh hastanesi olacak heraldr ama sizofreni dryince akliniza deli gibibir tip gelmssin hasta oldugunu bilmryen biri anlayamaz bile.. o hastanedee zamaninda bir hasts bir hastanin gozunu oymus.. brn inanmadim once ama internetten arastirdimki gercekmis drhsete kapildim.. tum hastalar ayni kogusta tutuluyor psikiyatri servisleri oyle ololurmus ozel oda olmazmis bir hafta da kapali kogusta kalmasi gdrekecek ve biz onu ordayken goremeyecegiz.. hastalara nasil davraniyorlar bilmiyorum bir hasta bisey yapacak olsa ona vijdan azabindan olurum.. istemiyor agliyor beni orays goturmeyin diyor.. aklimi yitirecek gibi oluyorum annemi o hastanede guvenligin zoruyla nasil birakacagim.. cocugum benim birseyim yok birakmayin beni burda diye aglayip yalvaracaktir nasil yapacagim..

cnm allah mubarek gunlerde yardım etsın sıze ve annecıgıne de sıfa versın ınsallah..cok zor bır durum gercekten...

Çok zor bir durum, çok geçmiş olsun ama tedavisini olması gerekiyor. Özel bir klinikte tedavi ettirme şansınız yok mu?

Orta halli bir aileyiz biz ama.sizofreni bir sefer yatmakla duzelen bir hastalik degil uzunca bir tedavi sureci gecirmssi gerekiyor buda ozel kliniklerde testleri ilaclari bilmem neleri haric 30 ila 50 bin arasinda degisiyor.. epey fiyatli okdugundan yilana sarilmak durumundayiz da kac kez arabayla ona caktiemadan geri donduk hastaneden bilemezsiniz..

Geçmiş olsun Allah sabır versin...Eğer özel de tedavi ettirme imkanınız varsa öyle yapın veya orası sizi tedirgin ettiyse başka hastahaneye sevk ettirin

Devlet hastanesi olarak fazla secenek yok malesef akli yerinde olan hastalara bile nasildavrsnildigi dusunulunce aklimda buyutmeden edrmiyorum...

Benim kardeşim de şizofren, defalarca hastanede yattı, bunların çoğunda da kapalı koğuşda. Ama inan bana hastanede yatmak onlar için daha iyi. Zaten zamanın çoğunda ilaçlarda unutuluyor olacaktır, kardeşimde öyleydi. Hastaneden çıktıktan sonra ise ilaçlarını almasına dikkat edin, ilaç almasalar bu tür hastalar çevredekilere saldırabilir. Çok şüpheci ve inatçıdır şizofrenler. Dedikleri yapılmazsa çabucak sinirlenirler. Dediğim gibi ilaçlarını takip edin ve ona hep güzel şeylerden bahsedin, moral bozucu şeyler anlatmayın sakın. Aklına takılacak bi şey varsa sora canım, şimdilik hastanede yatması gerek, kesinlikle yatırın.

Geçmiş olsun arkadaşım şu mübarek günde sizin anneniz ve tüm hasta kardeşlerimiz inşallah sağlıklarına kavuşurlar.

Bu hastalık birden bire mi çıkıyor insanda? :26:

Maalesef öyle canım, ama belirtileri yavaş yavaş ortaya çıkar. Benim kardeşim ruh sağlığı ile ilgili bir sorunu yoktu. Daha sonra değişmeye başladı. Şizofren başlangıcıymış, ama biz bunu ancak sonraları anladık. Yani hastalığın tam olarak kendini gösterdiği zaman.

Canım benim abimde 20 yıldır hasta ,hastalık belirtileri ,(kendi kendine konuşma,ufak tefek zararlar )olmayınca biz yatırmıyoruz,ama abim erenköyde yaklaşık 10 kere felan yattı ,toplam 2_3 hafta tuttular her defasında ,oda hiç gitmek istemezdi ama hastaneye yatıp çıktıktn sonra uzun süre normal hayatını yaşardı ,tabii yoğun ilaç tedavisiyle birlikte hala devam ,biz hastane hakkında çok olumsuz bir şey yaşamadık ,tabii insan ilk gittiğinde ziyarete ,diğer hastalarıda görüyorsun ,neler var neler haline şükrediyorsun ,abim oradakiler hasta ben değilim derdi ,kendisinin farkında bile değildi,size önerim yaşadığım tecrübelerden dolayı ,duygusal davranırsanız sizde hastaneye gittiğinizde çok etkilenirsiniz,her şey annenizin iyiliği için ,daha iyi olacaktır inş ,annenize ve kendinize moral verin ve yaşayacağınız zorlu süreç için hazırlıklı olun ,sevgiler.allah yardımcınız olsun...

Kaç yaşında kardeşiniz? Çok üzülüyorum böyle şeyler duyunca, Allah şifa versin herkese, kardeşinize de.

Allah yar ve yardımcınız olsun arkadaşım,
Şu mübarek günlerde tüm hastalara şifa versin inşallah.
Durumunuz çok zor, yatmadan ilaçlarını düzenli kullanmakla ttedavisi yapılamaz mı acaba.

SiZofreni hastalari kendilerini alevlenme donemine kadar cok iyi saklayabilirler ve kimse anlamaz brnim annrm.cok.zeki bir insna bana fore ama allahla konusup cebraille evli oldugunu sandigini anlayana kadar evde kocaman 5 defrer bulduk onlarla konustuklari ve yaptiklari ile ilgili kanjmi donduran pek cok sey okudum genedr konduramadjm hala daha konduramiyorum. Sizede cok gecmis olsun.. baska bir kormum ise bu hastaligin generik olmasi ve hep bir kusak atlarmis bende olmayabilir ama benim cocugumda olabilir meselea 3 aylik bir kizim var ve simdiden endiseliyim hayat nasil gevicek bilmuyorum allah kimsenin basina vermesin

İyi saklamış kendini bunca zaman demek ki.
Çok zor bir durum, insan ne diyeceğini bilemiyor.
Umarım genetik bir geçiş olmaz.

Ilac almayida kabul etmiyorki hasta oldugunuda kabul etmiuor.. surekli ispat pesinde.. bize yerde bizim goremedigimi isiklari gosteeio duruyor bakin allah gozumdrn ne cikariyor hala daha inanmiyormusunuz bana diyr bagiriyor bize.. bizde gormesigimizi soylesikxe sinirleniyor.. buda onu bulanila ekstra sikuyor etrafa saldiema veya kendine zarar verme durtusu olusuyor o yuzden yatmasini sart kosstular basarabilirsek

Öyle düşünme lütfen, bol bol dua et. Allah yardımcınız olsun.

Kaç yaşında kardeşiniz? Çok üzülüyorum böyle şeyler duyunca, Allah şifa versin herkese, kardeşinize de.

Sağol canım, çok ama çok zor bir hastalık, hem hasta olan için hem de ailesi için. Kardeşim 18 yaşındayken bu hastalığa yakalandı, şimdi ise 23 yaşında.

Canim benim oncelikle cok gecmis olsun.oyle zordur bilirim suan ablam bakirkoy rih ve sinir hastaliklarinda yatiyor.ilk hafta kapali odada kalicak denildi igne ve hap iciriliyordu annemler hergun ziyaretine gittiler ve goruyorlardi ben riskli bir hamilelik gecirdigim ve uzakta yasadigim icin gidemiyorum.ilk bir hafta dendi 3 gun sonra acik bolume alindi suan acik bolumde her sabah hemsire veya dr gozetiminde yuruyus yapiyorlar.banyo etme haklari var ariyabiliyorsun.bugun ablamla konustum sesi inanilmaz guzel geliyordu.daha yaticanmi dedim dinleniyorum iste diyor gulumsedik beraber.maaleaef bu hastalik boyle yatmadan olmuyor.erenkoy ixine sinmiyorsa bakirkoy u arastir derim.babam daha once alkol trfavisi icin yatmisti erenkoy e ama cok yil oldu.ordan cikti bakirkoy e geldi.istemedi orayi desense.baska careniz yoksa da dua ediceksiniz ki rabbim onu korusun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…