şizofren annenin caresiz kiziyim

Allah acil şifalar versin.

Eminim hem anneniz için hemde sizin için çok zordur.

Ya insana herseye ragmen bu tip seyler hic yasamazmis gibi geliyor.. kendi basina cok uysal gorunuyor cunku.. tabi tedavi diyene kadar...

onu artık eski annen gibi düşünme, hastalalıkla ve kullanacağı ilaçlarla birlikte davranışları huyları değişecektir. kardeşim hasta olana kadar biz de şizofeni hakkında hiçbir şey bilmiyorduk, onunla birlikte yaşayarak öğrendik. sana birkaç tavsiye vermek istiyorum:
-bu tür hastalar kendi kendine konuşur, farklı dünyalardaymış gibi. bunu önlemek için onu hiçbir zaman yalnız bırakmayın. sürekli sohbet edin, güzel şeylerden bahsedin ki, o da kafasındaki sesleri dinlemesin
- geceleri bu tür hastalar ayakta kalmayı sever, yatmamak için direnirler. ama uyku çok önemli. gerekirse uyku ilaçları alsın. eğer yatmıyorsa siz de yatmayın. yanında durun ve kafasındakileri dinlemeyi önleyin.
- hiçbir zaman kızmayın, karşı çıkmayın.
-fısıldamak, kulaktan kulağa konuşma, ve bunun gibi onun duyamayacağı şekilde konuşmayın. onun hakkında gizli bir plan yaptıklarını düşünürler.
- haberler, veya şiddet içeren filmler izlettirmeyin. çok kötü etkileniyorlar.
- herkesin onun öldürmek istediğini düşünür. onun güvende olduğunu hissettirin. " kolay mı öyle adam öldürmek, kimse sana bişey yapamaz, bizim zaten kimseyle sorunumuz yok neden seni öldürsünler ki, herkes kendi halinde zaten," gibi cümleler kurarak rahatlatıryorduk onu.

ilaçlarla birlikte zaten daha rahat oldu. korkuları gitti, ama hala şüpheci. sizin şuanda yapmanz gereken hastaneye yatırmak. umarım anneniz birilerine saldırmadan ( ilaçlarını almadığı için saldıracağını düşünüyorum) bunu başabilirsiniz.

Cok cok cok gecmis olsun Allah annenize sifa sizede sabir versin. Cok zor bir imtihandan geciyosunuz ama inaniyorumki mukafatida bir okadar agir olacaktir. Ben duanin gucune cok inanirim, internette psikolojik hastaliklarda okunan bi dua buldum sizin icin:

Innel hamde lillah, nahmedühu ve nesteınühu.Men yehdihillahu fela mudille leh, vemen yudlil felah hadiye leh.Ve eşhedü en la ilahe illallahu vah- dehu la şerike leh, ve enne muhammeden abduhu ve resulüh.

Birde tam hatirlamiyorum ama vakia yada bakara suresiydi sanirim, hastanin uzerine okundugu zaman cok ferahlatirmis. Insallah bu gordugunuz ve goreceginiz en buyuk aciniz olurda bir daha keder yuzu gormezsiniz.

şizofreninde çeşitleri var her şizofren saldırğan olmuyor..

benim halamın oğluda şizofren ama saldırgan değil..çok kültürlü,bilgili ..

13 yaşlarındayken ortaya çıktı kendisi o zaman hastalığını kabul etti

kendi doktora gitti hiç hastanede yatmadı ama uzun süre psikyatrlara gitti..

daha öncesinden iyi durumda..ilk başlarda bakışları değişikti resimlerde filanda degişik çıkıyordu..

şimdi öyle değil normal insandan farkı yok çok dikkatli olunmazsa hareketlerinin..

sürekli hareket halindeydi önceleri şimdi o da azaldı yan hareket derken

yürüyüş anlamında günde birkaç defa yürürdü ama uzun mesafelerde..

genetik bir hastalık amcası şizofren(babaannesindede olduğu söyleniyor) amcasının çocuklarında yok ama onda var..

yalnız bu tür hastalar çok zeki oluyorlar..ve iş hayatı içinde olan birçok kimse var..hemde birçok alanlarda

Desteginiz icin hepinize tesekkurler arkadaslar bizim ilac icirme durumumuz olmadigi icin dr yatirmamizi onerdi.. bir arkadasimiz saldirgan olur sizofreni hastalari nasil bir arada tutralar diye sormuss onu bizde bilmiyorjz drumuzun soyledigi bu tip hastalar tek basina iyilesmez beraber olmak zorunda.. tedaviyi biraz kabul etse evde olacak belki bunlaea gerek olmayacak ama wtmiyor.. kendini peygamber sandigi icin bizi azarliyor nasil hasta dersiniz allah bu ise cok kiziyor diyor.. yani pek ikna edilir gibi degil.. bir kere zorladim.dayanamayip hadi gidelim diye evden kacti o bana bakisini hic unutmuyorum gozumun onunden gitmiyor..

Geçmiş olsun canım , doğduğumda babam şizofren olmuştu , 26 senedir şizofren bir insanlaydım cok fazla tecrübem var o tür hastlaarla sonuçta içinde büyüdüm , bence illaki hastahanede kalacak diye bır durum yok , size zarar veriyormu bu onemlı ? veya evden kaçıyormu ? ve ilaçlarını kullanıyormu ?

Annenize cok gecmis olsun diyorum

Ben hastaliga yorum yapmayacagim ama
lutfen tedavi icin Erenkoy gibi berbat otesi bir hastaneyi secmeyin .
Bir yakinim manikdepresyon icin tedavi olmaya gitti,
basina gelmeyen kalmadi.
Sacma sacma uygulamalar ,doktorlar ilgisiz ,
Giriste bir kagit imzalatmislar o sure dolmadan cikilmiyor ,
mahkeme yoluyla cikiyor
ve o hastaneye dava acmisti
simdi cezalarini cekiyorlar vs

Lutfen oraya goturmeyin
ya iyi bir psikiyatrist bulun
ya da Bakirkoyu tercih edin...

allah yardimciniz olsun benimde amcam sizfrendi bilirim cok zordu bazen derdim acaba gercekten hastami diye cünkü okadar mantikli konusur hareket ederdiki ama bazende anlatamam yani neyse tekrar allah yardimciniz olsun hastenede kalmasi daha iyi önceden hastaneye bile yatirmazlardi bir ilac verip gönderirlerdi ama iciremezdikki zaten herseyden birsey cikariyor bu hastalikta olan insanlar bu seferde siz bana ne yapiyorsunuz diye neler ederdi zavalli babaannem ve dedem neler cektiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…