şizofren annenin caresiz kiziyim

Evet bu bizim kirilma noktamiz onu birakabilirsek orda gerisi daha kolay olur belki... ilk gittigimizde beni burda birakirsaniz intihar eserim diye tehdit etti bizi.. ozaman daha tanisi bile konmamisti.. evlat olarak agir geliyor bu sorumluluk ve vebali.. sizede gecmis olsun..

canım eskiden biz abimi çok kötü olduğu zaman ikna edip hastaneye götüremiyorduk ,zaten gitmek asla istemediği için ve bu hastalarda allah tarafından bir güç var sanki 1 erkeği 4 erkek zor zapt ederek götürüyorduk mecburen,ama artık bu hastalar için özel hizmetler çıktı zor durumda kalırda götürmek zorunda kalırsanız jandarmayla konuşuyorsunuz ve onlar gelip götürmenize hastaneye kadar hizmet veriyorlar ,buda aklınızda olsun,yani aslında çok üzülerek yazıyorum allah bu durumlara kimseyi düşürmesin ama düşüncede her şeyi öğrenmeniz gerekiyor ,çünkü bu hastalığa yakalanan hastaların çoğu uzun yıllar kurtulamıyor, en olumlu bakış açısıyla yazıyorum inanın ,allah yardımcımız olsun.

Seni üzmek istemem ama hazırlıkı ol diye yazıyorum. İlk zamanlar kabul etmedi kardeşim ne yatmayı ne de ilaç almayı. Bir iki kez zorla yatırdık. Ama çıktıktan sonra ilaçlarını almıyordu. Daha sonra iki kişiye saldırdı ( birisi Hayati tehlike yaşadı) polisin yardımıyla yatırdık. Mahkemeye falan çıktı saldırıdan dolayı. İşte bu olaydan sonra hastalığını kabul etti, ilaçlarını alıyor artık.

çok geçmiş olsun herkese...
gerçekten zor bir durum ama onun için en iyisinin hastanede yatmak olduğunu düşünüreken kendinizi alıştırmaya çalışın,
Rabbim güç kuvvet versin sizlere...

Canım öncelikle geçmiş olsun yazınızı okudum şu hastaların aynı odada kalma işine takıldım o kadar çok şizofren çeşidi varki kendine zarar veren, başkasına zarar veren, paranoyak şizofren, yada zararsız olanlar bence hepsi bir arada kalmaması lazım nasıl olur çok yanlış bence..

Ya insana herseye ragmen bu tip seyler hic yasamazmis gibi geliyor.. kendi basina cok uysal gorunuyor cunku.. tabi tedavi diyene kadar...

allah yardımcınız olsun.herkes her yasta yakalanabılır bu hastalıga malesef yasadıgımız hayat sonucu stres stres derken o hücreler tetıklenıyo zayıflıyo bi yerden snra ınsan böyle hastalıga yakalanıyo.benım cevremde vardı bır adam sokakta gezıyo hep elınde sıgara bası hep önune dogru egık hep sıgara ıce ıce kendı kendıne konusa konusa yuruyo mahallemızın bır ıkı sokak asagısında oturuyo.kımseye bı zararı yok.ben sevgıyle ıyılesebılecegıne ınanıyorum sız ona hep guleryuz ve ıyılıkle yaklastıkca onu anladıgınızı söyledıkce tatlı dılle onu hastaneye yatırabılırsınız.hastanede kısa bı sure yatıcaksın dınlenceksın orda sonra hayatın cok guzel olcak hep güzel seyler olcak orda yatmazsan mutlu olamıcaksın bızı uzme her zaman arıycam senı kısa bı sure doktorun dedıgını yapmalıyız hasta degılsın olabılırmıssın olmamak ıcın bu sart gıbı ıkna edebılme sansınız yok mu

Hastalığını kabul etmediği için zaten yatması gerek.Peki erenköy hastanesinden başka devlet hastanesi yokmu tedavi olabileceği?

hastalığını kabul etmediği için zaten yatması gerek.peki erenköy hastanesinden başka devlet hastanesi yokmu tedavi olabileceği?

canım bu hastalarla ilgilenen en iyi devlet hastaneleri anadolu yakasında erenköy ,avrupa yakasında bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi var ,sevgiler.

kizlar cok uzuldum allah acil sifalar versin hepinizin hastalarina biran once sagliklarina kavussunlar insallah bi arkadas yazmis bende kendimden korkdum kizlar bende kendi kendime konusmaya basladim son zamanlar mesela gecen sut alacam nerde bu sut reyonu diye mirildandim sonra biraz daha aradim sonra yine kendi kendime kizim yukarida yazan yazilari okusana orda ne var hangi bolumde yaziyor diye kendime firca attim:44: sonrada niye kiziyon beee aklima gelmedi dedim ben tum bunlari derken bir turk abla pur beni izliyordu sonar aksam sinifi bulana kadar derse gec kaldim yine kendi kendime nerde bu kahrolacasi sinif gec kaldim hem niye her aksam baska sinif koskoca universiteyi gezmekden anam agladi dedim sonra gece oldugu icin cogu katin isiklari yanmiyor diye yine anammm biri saldirsa kimse duymaz :26:sonra yine kendimi teselli ettim heryerde kemara guvenlikciler var korkma kizim dedim o kadar korkdum ve kendi kendimi sakinlestirdim veee eve gelince sookkk oldum son zamanlar ben kendi kendime konusuyorum bunu fark ettim :18:acaba bendedemi birseyler var yeminle korku basti beni dr gidin demeyin panik atak teshisi konuldu aneztezi dr tarafindan aile dr ma gittim evet dogru dedi ve kendi kendine gecer kafani rahat birak asiri yorgunlukda seni yipratir bunun sonucunda gorulur ama onemli birsey degil deyip esssss gecti simdi ayni yapacak baska dr gitsem herkes burda devletten emekli olmak icin sizofreni taklidi yapip emekli oluyorlar ve gercek hastalarla dr inanmiyor ve basindan saliyorlar lutfen tecrubeli arkadaslar yazsin bende sorunmu var hastalarinda boylemi basladi ilk baslarda

canım doktor senin teşhisini koymuş panik atakmışsın ,ayrıca kafanın çok dolu olduğunu düşünüyorum ,bendede bazen ecele ettiğimde aklımda başka şeyler varken unutkanlık vs gibi şeyler yaşıyorum ,ama ben uzun yıllar bir hasta yakını olarak yaşamanın verdiği tecrübeyle şunu söyleyebilirim,hastalar asla hasta olduklarını en kötü zamanda bile kabul etmiyorlar,o yüzden için rahat olsun ama yinede bu teşhisi bizim koymamız yanlış olur,illede doktor,sevgiler.

canim sagol cevabin icin azicik olsun rahatladim aslinda aklimdan gecenler ama neden dile dokmusum bende anlamadim :26:kafam evet cok dolu gece gunduz okul kurs ve 1 koca 3 cocuk ev isleri onlarin sorunlari artik onlarda bana hasret aksam yatma vakitleri beni beklemisler biri ordan biri burdan opuyor soru soruyorlar cok bunaldigimi fark ettim bi ara kriz gecircek gibi oldum hadi yatin bebegim hafta sonu ne derdiniz istekleriniz var sorun dedim unuturuz dediler yazin bir kagida hafta sonu verin dedim cozumu boyle buldum bu kadar seye ragmen allahim sen yardimcim ol diyorum o kadar az uyumama ragmen cok sukur enerjik kalkiyorum her isimide yapiyorum ama boyle konusmam korkuttu beni biraz daha takip edeyim kendimi bakayim gececekmi devammi edecek

ya sımdı ne geldı aklıma..bu tur hastalar bırılerıyle konustuklarını ıddıa edıyorlar ya..belkı de gercekten goruyorlar hanı uc harflıler varya evden barktan uzak..belkı de onlarla konusuyorlar..

arkadaşım bunca tempoya bu yaşadıkların çok normal bence canın sıkacak hiç bir şey yok, sadece çok yoğun yaşıyorsun her şeyi ,tempona maşallah deyim önce ,ama vücudunun sende bir hakkı olduğunu unutma kendinede dinlenmek için vakit ayırmalısın,sevgiler.

bu hastAligi cok iyi taniyorum artik benim kardesim sizofren hemde direncli sizofreb.gecmiyor gecmesinide beklemeyon biz 15yildir cekiyoruz öncelikle sizi cok zor gunler bekliyor.hastane sonrasi.ilaci almayabilir dikkatli. ol bizimki dilinin altina saklamis ve avuv avuc hap yatagindan cikti.kendi kendine konusabilir her yerde anne ne yapiyon derseniz isiniz bitti baski yok sabir var biz yapamadi bari sen yap.cok guclu olman sabir vevsakin olman gerek bak sonra sakin evde yalniz birakma hep yaninda ol hadtaneye hep yatmali

bizimki su an garip hareketler yapiyor devamli her yere tükuruyor mutfak falan demiyor.elini cok yikar 1-2 saat yikar bir yere godilecekse hemen tuvsleye girer orda durur sifonu acar uykusu yok sabaha karsi uyur aksama kadar da uyumaya devam.disariyi sevmez benim melek gibi oglumu.bazen evet bazende git kakalisin sen diye yanina yaklastirmaz avazinca bagirir sinirlenirse habire guler herseye kendi kendine söylenir sayilara takmis durumda 1 3 8'diye baslar rastgele sonra uc rakama gecer vb
Saymakla bitmez yani cok iyi ilac konusunda emin ve kararli ol asla aksatma

Canim o hastanede teyzem yatmisti bir ara teyzemede sizofren teshisi konulmustu uzun sure kaldi...ben ziyaretine gittigimde yanimda arkadasimda vardi kiz oyle korktuki anlatamam...demir parmakliklar ardindaki insanlar ,gelen giden cantana yapisiyor sigara istiyor falan (hastalar)
Teyzemin herseyini calmisti hastalar birgunde cok fena dovmuslerdi, birde aldigi ilaclarla dahada kotu oluyordu sanki,sok falan uyguladilar beynine...
Yani sana diyecegim iyi dusunun orasi veya baska hastane farketmez,insan olan akil sagliginida kaybeder orda...annenin hastaligi ileri safhada degilse ilaclarini evde kullansin ihmal etmeden....ama iyi dusunun derim!

allah yardımcınız olsun hem annenın hem sızın o ne kadar etkısınde kalmısımkı sen soyleyınce hemen aklıma geldı ızlemıstım o vıdeoyu olay haber yapıldıgı zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…