- 9 Ekim 2012
- 434
- 311
- 323
- 27
- Konu Sahibi karacabandirma
-
Oyy cok kucukmus raabbim sifasini versin cok fena birsey bu yaa.Sağol canım, çok ama çok zor bir hastalık, hem hasta olan için hem de ailesi için. Kardeşim 18 yaşındayken bu hastalığa yakalandı, şimdi ise 23 yaşında.
Sağol canım, çok ama çok zor bir hastalık, hem hasta olan için hem de ailesi için. Kardeşim 18 yaşındayken bu hastalığa yakalandı, şimdi ise 23 yaşında.
Canim benim oncelikle cok gecmis olsun.oyle zordur bilirim suan ablam bakirkoy rih ve sinir hastaliklarinda yatiyor.ilk hafta kapali odada kalicak denildi igne ve hap iciriliyordu annemler hergun ziyaretine gittiler ve goruyorlardi ben riskli bir hamilelik gecirdigim ve uzakta yasadigim icin gidemiyorum.ilk bir hafta dendi 3 gun sonra acik bolume alindi suan acik bolumde her sabah hemsire veya dr gozetiminde yuruyus yapiyorlar.banyo etme haklari var ariyabiliyorsun.bugun ablamla konustum sesi inanilmaz guzel geliyordu.daha yaticanmi dedim dinleniyorum iste diyor gulumsedik beraber.maaleaef bu hastalik boyle yatmadan olmuyor.erenkoy ixine sinmiyorsa bakirkoy u arastir derim.babam daha once alkol trfavisi icin yatmisti erenkoy e ama cok yil oldu.ordan cikti bakirkoy e geldi.istemedi orayi desense.baska careniz yoksa da dua ediceksiniz ki rabbim onu korusun....
ılac almayida kabul etmiyorki hasta oldugunuda kabul etmiuor.. Surekli ispat pesinde.. Bize yerde bizim goremedigimi isiklari gosteeio duruyor bakin allah gozumdrn ne cikariyor hala daha inanmiyormusunuz bana diyr bagiriyor bize.. Bizde gormesigimizi soylesikxe sinirleniyor.. Buda onu bulanila ekstra sikuyor etrafa saldiema veya kendine zarar verme durtusu olusuyor o yuzden yatmasini sart kosstular basarabilirsek
Ilac almayida kabul etmiyorki hasta oldugunuda kabul etmiuor.. surekli ispat pesinde.. bize yerde bizim goremedigimi isiklari gosteeio duruyor bakin allah gozumdrn ne cikariyor hala daha inanmiyormusunuz bana diyr bagiriyor bize.. bizde gormesigimizi soylesikxe sinirleniyor.. buda onu bulanila ekstra sikuyor etrafa saldiema veya kendine zarar verme durtusu olusuyor o yuzden yatmasini sart kosstular basarabilirsek
Canım öncelikle geçmiş olsun yazınızı okudum şu hastaların aynı odada kalma işine takıldım o kadar çok şizofren çeşidi varki kendine zarar veren, başkasına zarar veren, paranoyak şizofren, yada zararsız olanlar bence hepsi bir arada kalmaması lazım nasıl olur çok yanlış bence..Anneme sizofreni tanisi kondu ve tedavi gormesi gerek.. erenkoy ruh hastanesi olacak heraldr ama sizofreni dryince akliniza deli gibibir tip gelmssin hasta oldugunu bilmryen biri anlayamaz bile.. o hastanedee zamaninda bir hasts bir hastanin gozunu oymus.. brn inanmadim once ama internetten arastirdimki gercekmis drhsete kapildim.. tum hastalar ayni kogusta tutuluyor psikiyatri servisleri oyle ololurmus ozel oda olmazmis bir hafta da kapali kogusta kalmasi gdrekecek ve biz onu ordayken goremeyecegiz.. hastalara nasil davraniyorlar bilmiyorum bir hasta bisey yapacak olsa ona vijdan azabindan olurum.. istemiyor agliyor beni orays goturmeyin diyor.. aklimi yitirecek gibi oluyorum annemi o hastanede guvenligin zoruyla nasil birakacagim.. cocugum benim birseyim yok birakmayin beni burda diye aglayip yalvaracaktir nasil yapacagim..
Ya insana herseye ragmen bu tip seyler hic yasamazmis gibi geliyor.. kendi basina cok uysal gorunuyor cunku.. tabi tedavi diyene kadar...Seni üzmek istemem ama hazırlıkı ol diye yazıyorum. İlk zamanlar kabul etmedi kardeşim ne yatmayı ne de ilaç almayı. Bir iki kez zorla yatırdık. Ama çıktıktan sonra ilaçlarını almıyordu. Daha sonra iki kişiye saldırdı ( birisi Hayati tehlike yaşadı) polisin yardımıyla yatırdık. Mahkemeye falan çıktı saldırıdan dolayı. İşte bu olaydan sonra hastalığını kabul etti, ilaçlarını alıyor artık.
hastalığını kabul etmediği için zaten yatması gerek.peki erenköy hastanesinden başka devlet hastanesi yokmu tedavi olabileceği?
kizlar cok uzuldum allah acil sifalar versin hepinizin hastalarina biran once sagliklarina kavussunlar insallah bi arkadas yazmis bende kendimden korkdum kizlar bende kendi kendime konusmaya basladim son zamanlar mesela gecen sut alacam nerde bu sut reyonu diye mirildandim sonra biraz daha aradim sonra yine kendi kendime kizim yukarida yazan yazilari okusana orda ne var hangi bolumde yaziyor diye kendime firca attim:44: sonrada niye kiziyon beee aklima gelmedi dedim ben tum bunlari derken bir turk abla pur beni izliyordusonar aksam sinifi bulana kadar derse gec kaldim yine kendi kendime nerde bu kahrolacasi sinif gec kaldim hem niye her aksam baska sinif koskoca universiteyi gezmekden anam agladi dedim sonra gece oldugu icin cogu katin isiklari yanmiyor diye yine anammm biri saldirsa kimse duymaz :26:sonra yine kendimi teselli ettim heryerde kemara guvenlikciler var korkma kizim dedim o kadar korkdum ve kendi kendimi sakinlestirdim veee eve gelince sookkk oldum son zamanlar ben kendi kendime konusuyorum bunu fark ettim :18:acaba bendedemi birseyler var yeminle korku basti beni dr gidin demeyin panik atak teshisi konuldu aneztezi dr tarafindan aile dr ma gittim evet dogru dedi ve kendi kendine gecer kafani rahat birak asiri yorgunlukda seni yipratir bunun sonucunda gorulur ama onemli birsey degil deyip esssss gecti simdi ayni yapacak baska dr gitsem herkes burda devletten emekli olmak icin sizofreni taklidi yapip emekli oluyorlar ve gercek hastalarla dr inanmiyor ve basindan saliyorlar lutfen tecrubeli arkadaslar yazsin bende sorunmu var hastalarinda boylemi basladi ilk baslarda
canım doktor senin teşhisini koymuş panik atakmışsın ,ayrıca kafanın çok dolu olduğunu düşünüyorum ,bendede bazen ecele ettiğimde aklımda başka şeyler varken unutkanlık vs gibi şeyler yaşıyorum ,ama ben uzun yıllar bir hasta yakını olarak yaşamanın verdiği tecrübeyle şunu söyleyebilirim,hastalar asla hasta olduklarını en kötü zamanda bile kabul etmiyorlar,o yüzden için rahat olsun ama yinede bu teşhisi bizim koymamız yanlış olur,illede doktor,sevgiler.
canim sagol cevabin icin azicik olsun rahatladim aslinda aklimdan gecenler ama neden dile dokmusum bende anlamadim :26:kafam evet cok dolu gece gunduz okul kurs ve 1 koca 3 cocuk ev isleri onlarin sorunlari artik onlarda bana hasret aksam yatma vakitleri beni beklemisler biri ordan biri burdan opuyor soru soruyorlar cok bunaldigimi fark ettim bi ara kriz gecircek gibi oldumhadi yatin bebegim hafta sonu ne derdiniz istekleriniz var sorun dedim unuturuz dediler yazin bir kagida hafta sonu verin dedim cozumu boyle buldum bu kadar seye ragmen allahim sen yardimcim ol diyorum o kadar az uyumama ragmen cok sukur enerjik kalkiyorum her isimide yapiyorum ama boyle konusmam korkuttu beni biraz daha takip edeyim kendimi bakayim gececekmi devammi edecek
Anneme sizofreni tanisi kondu ve tedavi gormesi gerek.. erenkoy ruh hastanesi olacak heraldr ama sizofreni dryince akliniza deli gibibir tip gelmssin hasta oldugunu bilmryen biri anlayamaz bile.. o hastanedee zamaninda bir hasts bir hastanin gozunu oymus.. brn inanmadim once ama internetten arastirdimki gercekmis drhsete kapildim.. tum hastalar ayni kogusta tutuluyor psikiyatri servisleri oyle ololurmus ozel oda olmazmis bir hafta da kapali kogusta kalmasi gdrekecek ve biz onu ordayken goremeyecegiz.. hastalara nasil davraniyorlar bilmiyorum bir hasta bisey yapacak olsa ona vijdan azabindan olurum.. istemiyor agliyor beni orays goturmeyin diyor.. aklimi yitirecek gibi oluyorum annemi o hastanede guvenligin zoruyla nasil birakacagim.. cocugum benim birseyim yok birakmayin beni burda diye aglayip yalvaracaktir nasil yapacagim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?