Sizofren falan miyim delirdimmi ?

Gizemlikiz90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
271
98
28
29
Merhabâ 17 yaşındayım benim cooook uzun zamandır olan bir davranışım var. Mesela istediğim bi anı yada karşında sanki istediğim kişi varmış sanki o an onu yasiyormusum gibi geliyor. Boyle konuşuyorum ayağâ kalkıp geziyorum odanın içinde bazen ağlıyorum. Ama tabi hayali arkadaşım yok öyle. Ben delirdim mi? Kliniğe falan yatmak istemiyorum. Nolucam ?

Bunu hayal kurarak yapıyorsun ama hayal olduğunu biliyorsun değil mi? Yani bunlar gerçekte yaşanmıyor Sen kafanda kuruyorsun, bunun farkındasın dimi?

Yalnız biri misin genelde?

Bunu hayal kurarak yapıyorsun ama hayal olduğunu biliyorsun değil mi? Yani bunlar gerçekte yaşanmıyor Sen kafanda kuruyorsun, bunun farkındasın dimi?

Yalnız biri misin genelde?
Evet farkındayım. Evet hic arkadaşım yok. Mesajlasmiyorum konuşmuyorum kimseyle.

Şizofren misiniz bilmem ama bir sorununuzun olduğu kesin bir doktora görünün

Bu aliskanligimi bırakmaya calisicam.

Senin yaşlarında bende de olurdu bence endişelenecek bir şey değil. Tek çocuktum ve çok sosyal biri değildim. Kafana takma taktıkça sorun haline getirirsin. Yine de endişeleniyorsan bir psikoloğa git hem sınav hazırlığı için de destek olur sana rahatlarsın.

Kendinizi mutlu etmenin bir yolunu bulmussunuz.. küçük çocuklar sıkça yapar bunu.. hayali oyunlar.. yanlizlik arkadassizlik içe kapanık olma vs tetiklemis olabilir.. yardım alın ve sosyal yönden gelişmenin yollarını da bulun böylelikle..

Çok iyi anlıyorum.. Ben de öyleydim bir kaç sene önce ama hiç doktorluk olmadım çok şükür :)
Geçiyor bir süre sonra ama nasıl geçiyor bilmiyorum..
Böyle olmanın bir sebebi olmalı.. Yani ben yaşadığım sıkıntılardan, sorunlardan sonra böyle oldum, biraz da yalnız kalmıştım.. O yüzden sen de yalnız kalmamaya çalış..

Bende de arada öyle oluyor bazen hayal kuruyorum yaşıyormuşum gibi düşünüyorum. Çok dert etme şizofren dilan değilsin yaşananların hayal olduğunun bilincindesin sonuçta.

Oylemi rahatladim.. anneme suan onu anlattim pek takmadi beni bisiy olmaz kafanda kuruyosun dedi sanki varya o an gercekmis gibi geliyo bazen kaptirdigim oluyo kendimi evet benim cocuklugumda cok sorunluydu bende yalniz kaldim onun travmasi gibi bisi sanirim.. gunlugum var daha dogrusu ic sesim diye adlandirdigim bi defter.. ona yazıyorum beni inciten sevindiren korkutan ne varsa icine kapanik biriyim.. kitapta okuyorum

Oylemi rahatladim.. anneme suan onu anlattim pek takmadi beni bisiy olmaz kafanda kuruyosun dedi sanki varya o an gercekmis gibi geliyo bazen kaptirdigim oluyo kendimi evet benim cocuklugumda cok sorunluydu bende yalniz kaldim onun travmasi gibi bisi sanirim.. gunlugum var daha dogrusu ic sesim diye adlandirdigim bi defter.. ona yazıyorum beni inciten sevindiren korkutan ne varsa icine kapanik biriyim.. kitapta okuyorum

Ingilizce biliyorsan maladaptive daydreaming diye arat. Sabah turkce kaynak var mi arastiririm.

Back
X