Öncelikle Allah yardımcınız olsun.Kardeşim şizofreni hastası. 4 senedir teşhis var muhtemelen daha uzun zamandır hasta. Bu aralar yine psikoza girdi. Katiyen tedaviyi red ediyor. Bir hafta önce yanıma geldi kalmaya olmadık laflar söyledi. Düşman gibi canımı yakmak için konuşup durdu. Kalbi kötüleşmis gibiydi. Eşimle benimle tartıştı. Çocuğumuzun ölmesine kadar beddua etti. Vs vs. Bende ne yapacağımı bilemedigimden yaşadığı ile geri gönderdim. O kadar üzüldüm ki. Bambaşka bir insan vardı. Yaşananlar sonrasi doktor bulmami istedi. Tedavi olacağını ilaclarini kullanacağını soyluyor. İnanasim gelmiyor. Tek ümidim ondan bir adım gelmesi ama o bile güvenilir değil. Kafasında ne düşündüğünü anlayamıyorum. Zorla hastaneye yatış dusunuyordum ama bana doktor bul deyince vazgeçtim. Bu hastalık hiç mi iyi olmaz? Hiç mi sağlıklı düşündükleri bir an yok. Yakınlarını ne kadar uzduklerini görmüyorlar mı? Tedavi olmayi istemek onun için uğraşmak neden bu kadar zor?
Elinde olan birsey degil ki o davranislarin. Rabbim sabir ve kolaylik versin. Türkiyede nereye basvurulur,yapilir bilmiyorum. Fakat uzakdan siz birsey yapamazsiniz sankiTedavi için her şeyi yapmaya hazırım. O bunu kabul etmiyor. Doktorların ona yardım edemeyecegini söylüyor. Her daim yanında olamıyorum. Annem öldü babam yatalak benim yanımda çocuğum var bir tane 4 yaşında. Bir kardeşim daha var onun yanında yaşıyor ama o hepten bırakmış vaziyette. Zaten oldum olası laf söz dinleyen insanlar değil. Randevu aldım özel bir doktora ama dediğim gibi hiç inancim kalmadı. Bir yada iki kere gidip bırakacak muhtemelen. İşi yok düzeni yok. Üstüne üstlük benim onlara bakmamı bekliyorlar. O kadar üzgün ve yorgunum ki! Ama bana en çok koyan bana karşı düşmanca davranmasi. Benden nefret etmesi.
Çok geçmiş olsun, bir arkadaşımın yakınında vardı ileri derece şizofreni. Kardeşiniz normal değil, hasta; size söylediğine, yaptığına,ettiğine üzülüp alınmayın. Kişiselleştirmeyin. Dediğinz gibi tedaviyi reddediyor. Ömür boyu ilaç kullanmak beyin kimyasını baskılamak zorunda. Aklı başında değil, sizi üzüp kırdığını anlamıyor. Çok zor Allah yardımcınız olsun.Tedavi için her şeyi yapmaya hazırım. O bunu kabul etmiyor. Doktorların ona yardım edemeyecegini söylüyor. Her daim yanında olamıyorum. Annem öldü babam yatalak benim yanımda çocuğum var bir tane 4 yaşında. Bir kardeşim daha var onun yanında yaşıyor ama o hepten bırakmış vaziyette. Zaten oldum olası laf söz dinleyen insanlar değil. Randevu aldım özel bir doktora ama dediğim gibi hiç inancim kalmadı. Bir yada iki kere gidip bırakacak muhtemelen. İşi yok düzeni yok. Üstüne üstlük benim onlara bakmamı bekliyorlar. O kadar üzgün ve yorgunum ki! Ama bana en çok koyan bana karşı düşmanca davranmasi. Benden nefret etmesi.
Benimde kardeşim şizofreni hastası anneme babama bana diğer kardeşlerime düşman. Babama olmadık iftiralar atıyor. Annemin onu öldüreceğini düşünüyor. Ailecek okadar yiprandik ki sosyal hayatınız kalmadı evimize kimseyi alamıyoruz. Hiç bir akrabaya eşe dosta gidemiyoruz . Ben evliyim cocuklarim var ama onlarla bile ilgilenemiyorum . Aklım hep annemlerde . Allah'ım bu imtihanimizi alsın artık bitsin bu çok dua ediyorum . Akıl sağlığı en zor hastalık . Sizin kardesiniz ne durumda şuan ikna edebildiniz mi tedaviye . Benim kardeşim asla kabul etmiyor hastaneyiTedavi için her şeyi yapmaya hazırım. O bunu kabul etmiyor. Doktorların ona yardım edemeyecegini söylüyor. Her daim yanında olamıyorum. Annem öldü babam yatalak benim yanımda çocuğum var bir tane 4 yaşında. Bir kardeşim daha var onun yanında yaşıyor ama o hepten bırakmış vaziyette. Zaten oldum olası laf söz dinleyen insanlar değil. Randevu aldım özel bir doktora ama dediğim gibi hiç inancim kalmadı. Bir yada iki kere gidip bırakacak muhtemelen. İşi yok düzeni yok. Üstüne üstlük benim onlara bakmamı bekliyorlar. O kadar üzgün ve yorgunum ki! Ama bana en çok koyan bana karşı düşmanca davranmasi. Benden nefret etmesi.
Zorla yatirin olmadi. Allah yardimciniz olsun.Benimde kardeşim şizofreni hastası anneme babama bana diğer kardeşlerime düşman. Babama olmadık iftiralar atıyor. Annemin onu öldüreceğini düşünüyor. Ailecek okadar yiprandik ki sosyal hayatınız kalmadı evimize kimseyi alamıyoruz. Hiç bir akrabaya eşe dosta gidemiyoruz . Ben evliyim cocuklarim var ama onlarla bile ilgilenemiyorum . Aklım hep annemlerde . Allah'ım bu imtihanimizi alsın artık bitsin bu çok dua ediyorum . Akıl sağlığı en zor hastalık . Sizin kardesiniz ne durumda şuan ikna edebildiniz mi tedaviye . Benim kardeşim asla kabul etmiyor hastaneyi
8 yıldır evliyim. Başından beri kvdeyle uğraşıyorum oda şizofren ve düzelecek gibi bisey değil.Sürekli insanlarla tartışmaya kavgaya girer,saçma sapan konuşur. Bazen normal bazense çok kötü.Kardeşim şizofreni hastası. 4 senedir teşhis var muhtemelen daha uzun zamandır hasta. Bu aralar yine psikoza girdi. Katiyen tedaviyi red ediyor. Bir hafta önce yanıma geldi kalmaya olmadık laflar söyledi. Düşman gibi canımı yakmak için konuşup durdu. Kalbi kötüleşmis gibiydi. Eşimle benimle tartıştı. Çocuğumuzun ölmesine kadar beddua etti. Vs vs. Bende ne yapacağımı bilemedigimden yaşadığı ile geri gönderdim. O kadar üzüldüm ki. Bambaşka bir insan vardı. Yaşananlar sonrasi doktor bulmami istedi. Tedavi olacağını ilaclarini kullanacağını soyluyor. İnanasim gelmiyor. Tek ümidim ondan bir adım gelmesi ama o bile güvenilir değil. Kafasında ne düşündüğünü anlayamıyorum. Zorla hastaneye yatış dusunuyordum ama bana doktor bul deyince vazgeçtim. Bu hastalık hiç mi iyi olmaz? Hiç mi sağlıklı düşündükleri bir an yok. Yakınlarını ne kadar uzduklerini görmüyorlar mı? Tedavi olmayi istemek onun için uğraşmak neden bu kadar zor?
Evet bu hasta yakınlarının en çok istediği şey normal aile hayatı biz de bunu istiyoruzBenim de abim aynı hastalığa sahip. Ben 7 yaşındayken hasta olduğunu hatırlıyorum 30 sene geçti hala aynı evdeyiz. Artık tükendim normal bir aile hayatım olmasını isterdim. Yaşamayan bilmez Allah yardımcınız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?