Şizofreni hasta yakınları

trustno_1

Tarot bakmıyorum.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
2.261
4.923
333
Kardeşim şizofreni hastası. 4 senedir teşhis var muhtemelen daha uzun zamandır hasta. Bu aralar yine psikoza girdi. Katiyen tedaviyi red ediyor. Bir hafta önce yanıma geldi kalmaya olmadık laflar söyledi. Düşman gibi canımı yakmak için konuşup durdu. Kalbi kötüleşmis gibiydi. Eşimle benimle tartıştı. Çocuğumuzun ölmesine kadar beddua etti. Vs vs. Bende ne yapacağımı bilemedigimden yaşadığı ile geri gönderdim. O kadar üzüldüm ki. Bambaşka bir insan vardı. Yaşananlar sonrasi doktor bulmami istedi. Tedavi olacağını ilaclarini kullanacağını soyluyor. İnanasim gelmiyor. Tek ümidim ondan bir adım gelmesi ama o bile güvenilir değil. Kafasında ne düşündüğünü anlayamıyorum. Zorla hastaneye yatış dusunuyordum ama bana doktor bul deyince vazgeçtim. Bu hastalık hiç mi iyi olmaz? Hiç mi sağlıklı düşündükleri bir an yok. Yakınlarını ne kadar uzduklerini görmüyorlar mı? Tedavi olmayi istemek onun için uğraşmak neden bu kadar zor?

Öncelikle Allah yardımcınız olsun.
Teyzemin gelini şizofreni hastası. Yaşadığı bir travmayla hastalık ortaya çıktı.
İlaçlarını düzenli kullanıp, düzenli terapiye gittiğinde gayet normal yaşayabiliyor.
Hatta bir süredir iş hayatinda, gayet iyi.
Beynin kimyasinda bir bozulma var, kendi kendine geçmesini beklemeyin. Ömür boyu ilaçlarını kullanmak zorunda. Aile bunu kabul ederse, hasta da zaman icinde kabulleniyor.

Tedavi için her şeyi yapmaya hazırım. O bunu kabul etmiyor. Doktorların ona yardım edemeyecegini söylüyor. Her daim yanında olamıyorum. Annem öldü babam yatalak benim yanımda çocuğum var bir tane 4 yaşında. Bir kardeşim daha var onun yanında yaşıyor ama o hepten bırakmış vaziyette. Zaten oldum olası laf söz dinleyen insanlar değil. Randevu aldım özel bir doktora ama dediğim gibi hiç inancim kalmadı. Bir yada iki kere gidip bırakacak muhtemelen. İşi yok düzeni yok. Üstüne üstlük benim onlara bakmamı bekliyorlar. O kadar üzgün ve yorgunum ki! Ama bana en çok koyan bana karşı düşmanca davranmasi. Benden nefret etmesi.

Elinde olan birsey degil ki o davranislarin. Rabbim sabir ve kolaylik versin. Türkiyede nereye basvurulur,yapilir bilmiyorum. Fakat uzakdan siz birsey yapamazsiniz sanki

Yakinimda yok ama tamamen iyileşen duymadim devamli ilaçlarini kullanmasi gerekiyor sanirim. Bu hastaliga sahip olup herhangi bir tedavi gormeyen, ilaç kullanmayan birini kim olursa olsun evime alip uyuyamazdim. Şimdiye kadar neden ihmal edildi yani istege gore mi oluyor illa bilemedim

Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim de annem şizofreni. Çok uzun yıllar oldu. Düzenli ilaç ve terapi başka yolu yok. Ömür boyu ilaç kullanmak zorunda. Böyle depreştiğinde tedaviyi o da reddediyordu. Eğer zorla götürmezseniz ilerleyip intihara teşebbüs edebilir. Defalarca başımıza geldi. Bir dahaki sefere böyle olduğunda ambulans çağırın bence.

Amcamın hastalığı 20li yaşlarında askerden döndükten sonra sevdiği kızla evlendirmediler diye balkondan atlamasından sonra ortaya çıkmıştı.

70 yaşında vefat etti o zamana kadar ilaç kullandı.
İlacını tedavisini aldığında gayet iyi yaşayabilir.

İlacını almadığı zamanlarda babannemi evleneceği kız zannedip ilişkisi varmış gibi konuşuyordu saçmalıyordu düşünün öz annesi..
Bu süreçte kim bilir kaç kez Bakırköy de yatmıştır inanın sayamam.

Babaannem vefat edene kadar hep onunlaydı, babam hepsinden önce vefat ettiğinden dolayı bakacak kimse olmadığı için bakım evine yatırmıştık.

Belli ki sizin de sırtınızda sorumluluklarınız ağır.
Fakat aile desteği çok önemli.

O sebeple sakın söylediklerine üzülmeyin, kulak asmayın daha da ilerlemeden tedavisini almasını sağlayın.

Devlete tedavisi ve vasilik için başvuru yapabilirsiniz. En iyi yol bu olur.

Geçmiş olsun

Kaymakamlığa dilekçe vermeniz gerekiyor diye biliyorum. O doktora gitmeyi kabul etmeyecek çünkü hasta olduğunun farkında değil, bu kadar basit mantığı. Daha da kötüsü zarar göreceğini düşünüyor olabilir insanlardan ve bu da onu zarar vermeye açık hale getirebilir. Bir an önce gerekli yerlerle iletişime geçin.
Ekleme: Tedaviye tamam demiş gerisini düşünmeye hiç gerek yok. Hemen hastaneye yatırın. Konuyu güncellerseniz çok sevinirim.

Çok geçmiş olsun, bir arkadaşımın yakınında vardı ileri derece şizofreni. Kardeşiniz normal değil, hasta; size söylediğine, yaptığına,ettiğine üzülüp alınmayın. Kişiselleştirmeyin. Dediğinz gibi tedaviyi reddediyor. Ömür boyu ilaç kullanmak beyin kimyasını baskılamak zorunda. Aklı başında değil, sizi üzüp kırdığını anlamıyor. Çok zor Allah yardımcınız olsun.

şizofreni biriyle yaşamak çok zor. kendi kafalarında kurdukları bir dünya var ve o düşüncelerini karşısındaki insanlara zarar vermek için gerçekmiş gibi yaşayıp etrafa saçarlar. aşırı tehlikeliler. sağlıklı insanı bile sağlıksız hale getirebilecek durumdalar. keşke yardımcı olabilecek bir şeyler söyleyebilsem ancak benim anlatacaklarım pek pozitif olmayacak.

benim teyzem (45 yaşında) yıllardır hastaydı ancak anneannem izin vermedi hastaneye gitmeye veya tedavi olmasına. hepinizden daha iyi o, dedi. kabul etmedi. hasta olan teyzem zaten kabul etmiyordu. bir şekilde zorla hastaneye götürdüler ve direkt yatışı verildi, ileri derece şizofreni teşhisi kondu ve hastanede yattı 3 ay civarı. çıktığında ilaçların etkisiyle elleri, ayakları titreyen, sessiz konuşan biri gibi davranıyordu. açıkçası bana gerçek gelmedi tavırları. ben iyileştim gibi bir imaj çizdiğini düşünüyordum. üzerinden birkaç ay geçti ve o eski özellikleri aynen geri geldi, ilaç aldığını söylüyorlar ama bence hastaneden sonra ilacı bıraktı tamamen. zaten herkes sen iyisin, sorun yok dediği için iyileşme ihtimalini de başından beri görmüyordum.

hala o eski özellikleri devam ediyor, ancak daha da kötüsü, eskiden aşırı temizlik düşkünüyken şimdi tam tersi elini dahi yıkamıyor, burnu akıyor ve silmiyor bile. ben çok yıkadım kendimi, şimdi de biraz kirli olacağım diye bir kafa yapısına girmiş.

uzun lafı kısası, ilaçlar, hastanede yatma vs. ne olursa olsun maalesef tedavisi olduğunu sanmıyorum. o veya bu şekilde yine eski haline dönüyor. hatta daha beter oluyor. bu yaştan sonra da iyileşme ihtimali zaten yok.

Ondan normal davranmasini beklemeyin ilaclarini kullanmak istemeyecektir onun iradesinde olamaz tedavi olup olmayacagi omur boyu ilac kullanmasi gerek ilac kullanmadiklarinda tehlikeli olabiliyorlar. Amcam sizofreni hastasi yillardir ilaclarini yemegine katiyoruz kendisi asla icmezdi vakti zamaninda bakirkoydede yatmis bu cok zor bir hastalik malesef

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Benimde kardeşim şizofreni hastası anneme babama bana diğer kardeşlerime düşman. Babama olmadık iftiralar atıyor. Annemin onu öldüreceğini düşünüyor. Ailecek okadar yiprandik ki sosyal hayatınız kalmadı evimize kimseyi alamıyoruz. Hiç bir akrabaya eşe dosta gidemiyoruz . Ben evliyim cocuklarim var ama onlarla bile ilgilenemiyorum . Aklım hep annemlerde . Allah'ım bu imtihanimizi alsın artık bitsin bu çok dua ediyorum . Akıl sağlığı en zor hastalık . Sizin kardesiniz ne durumda şuan ikna edebildiniz mi tedaviye . Benim kardeşim asla kabul etmiyor hastaneyi

Zorla yatirin olmadi. Allah yardimciniz olsun.

Duzenli iac alirsa gayette normal bir hayat yasiyorlar.
Ama oilaclari biraktiklarinda iclerinden neler cikiyor insanin akli durur.

Gecen hasta olan ve ilaclarini birakan akrabamin o anki haline sahit oldum.
o kibar beyefendi insan gitmis, yerine igrenc kelimeler kullanan, canavarlasmis, seytan gibi bakan biri vardi. O kisi o degildi kesinlikle. Travma yasadim resmen.
Allah sabir versin bütun aile yakinlarina cok zor

8 yıldır evliyim. Başından beri kvdeyle uğraşıyorum oda şizofren ve düzelecek gibi bisey değil.Sürekli insanlarla tartışmaya kavgaya girer,saçma sapan konuşur. Bazen normal bazense çok kötü.

Benim de abim aynı hastalığa sahip. Ben 7 yaşındayken hasta olduğunu hatırlıyorum 30 sene geçti hala aynı evdeyiz. Artık tükendim normal bir aile hayatım olmasını isterdim. Yaşamayan bilmez Allah yardımcınız olsun.

Evet bu hasta yakınlarının en çok istediği şey normal aile hayatı biz de bunu istiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…