Şizofreni olabilir mi ?

Buradan tanı koymak mümkün değil ama kendine zarar verme "ihtimali" dahi varsa hemen hastaneye başvurmalısınız. Zaten hastaneye gittiğinizde tanıyı da öğrenirsiniz. Geçmiş olsun.

Evet haklısınız keşke ilk başta götürseydik büyük hata ettik. Teşekkürler

Kafasından ses geliyormuş ama takip ediyorlar filan demedi
kafadan ses geliyorsa, emir cümleleri 'şunu yap, bunu yapma, bununla konuşma, o kötü biri' gibi üzgününm ama şizofreni ama günümüzde bu hastalar evde tedavi edilebiliyorlar.kızkardeşim de psikoz ve evde tedavide, ilaçlarını kullanıyor, iş güç yapıyor ama eskisinden daha donuk, daha kilolu, daha farklı eski neşesi yok gibi.ilaçlardan sonra ruh gibi dolaşıyor. ama o da bir hastalık.yapıcak bişi yokç

istanbuldaysanız bezmialem ünv sini tavsiye ederim.psikiyatride çok çok iyiler.bakırköy ruh ve sinir hastlıkları da iyidir.bezmialemde doçent muayenesi ve prof muayenesi ücretli.

Perişan haldeyim yikildim benim kendi canima olsa sesimi cikartmam ama o benim canımın parçası inşallah hasta değildir Rabbim yardimciniz olsun kimseye yasatmasin

Perişan haldeyim yikildim benim kendi canima olsa sesimi cikartmam ama o benim canımın parçası inşallah hasta değildir Rabbim yardimciniz olsun kimseye yasatmasin
öyle de alışıyorsun be canım benim.Bakırköy ruh ve sinir hastalıklarına gidin, sonuçta bu da bir hastalık, kabulleniyorsun, ilaçları alınca normale dönüyor kişi, benim kız kadeşim 5 yıldır tedavide.daha da var tedavisine

eğer tedavi olmazsa kendine ya da çevresine zarar verme ihtimali yükselir annenin.acil tedaviye ihtiyacı var, belki de psikoz değildir, ben doktor değilim.sen kafadan ses geliyo deyince akla psikoz geliyo.acilen pazartesi tedaviye başlayın.üzülerek bişi olmuyo ki.

İstanbul'da değiliz önce burada hemen görüşeceğiz dr ler ile onun sonucuna göre bir yol cizeriz ne diyecek bakalım sağolun

Öyle yapacağız inşallah bir şeyi yoktur

İstanbul'da değiliz önce burada hemen görüşeceğiz dr ler ile onun sonucuna göre bir yol cizeriz ne diyecek bakalım sağolun
bulunduğunuz yerdeki ruh hastalıkları hastanesine gidin o zaman.herşeyin dermanı var ölüm dışında.başta bende üzüldüm ama yapacak bişi yok

Genel anlamda sizofren gibi
Ama cesitleri cok

Uzman degilim tabii kulaktan dolma soyluyorum bunlari.

Halisunasyon gorme kendi kendine senaryo yazip inanma sinirlilik vs olabiliyormus

Acil.psikiyatriste gidin.
Acil.ama..

Major depresyon, anksiyete, antisosyal ya da şizofreniform kişilik bozukluğu vs vs her şey olabilir.
Teşhisi ancak bir psikiyatrist koyar.

Psikolojik rahatsizliklar tam da ergenlik doneminde ortaya cikiyor yani 15-25 yas arasinda.
Sizofreni bipolar vs. diye kimse tani koyamaz burdan ama sizofreni daha farkli bir hastalik.
Gecmis olsun acil sifalar diliyorum.

Allah yardımcınız olsun. Şizofreni değil. Benim akrabamda şizofreni var ve çok çok ağır belirtiler ver onlar kendine zarar vermez. Çok fazla konuşurlar. Garip hareketler yapıp halisilasyon görürler. Bipolar bozukluğu bir araştırın. En kısa zamanda da bi doktora götürün ilerlemeden

Merhabalar, ben de tıp değil ama psikoloji son sınıf öğrencisiyim. Öncelikle tanısı zordur. Buradan tanı istemek ve konulabilmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Ancak lütfen öyle bir şey varsa da sorunu kendinizde aramayın. Bu hastalık sosyal çevreden bağımsız gelişebilir çoğu zaman. Çok geçmiş olsun.

Kardeşinizin durumu şizofreni ye benzemiyor.ben biraz bipolar bozukluğa benzettim.nicin bipolara benzettim,intihar eğilimi ve kendine zarar verme halinin olmasından dolayı.size şunu söyleyim kardeşinizin hiç vakit kaybetmeden psikiyatri kliniğine gitmesi lazım ki cocukcagiz daha kotu olmasın.sizden ricam kendinizi daha fazla uzmeden olayın çözülmesi,adı konması için uğraşın.Allah şifalar versin genç kardeşimize.

Şu hani çocukların bilgisayar basında oynadıkları oyunlar varya saçma sapan. Hani kendını kes yok kendıne zarar ver yok bileğini kes diye komutlar verıyorlarmıs. Gizlice oynayan cok ergen var. Tehditle böyle tuhaf seyler yaptırıyorlarmıs görmüs yada duymussunuzdur belkı. En son cocuklar bunalıma girip kendilerine bişey yapıyorlar Allah korusun. Ounadıgı oyunlara ve gırdıgı sayfalara bakın mutlaka. Insallah oyle bısey degıldır de basıt bır ergen bunalımıdır.

Geçmiş olsun öncelikle.
Sağlıkcı falan değilim ama okdr çok araştırdım ki psikolojik rahatsızlıkları...
Kardeşim bipolar. Konu açmıştım daha önce. Bir senedir öğrendigim birşey varsa oda sağlam bi doktor bulup güvenin.

Her ses duyan her korkan şizofren değildir. Şizofren olsa bence daha erken farkederdiniz.
Duydugu sesleri konuşmuyor, inanmıyor ki durumdan rahatsız. Farkında yani.. şizofrenlerin bir çoğu farkında olmadan yaşarlar.
Ben de bu şüpheyle psikiyatre gitmiştim 7 sene önce falan. Doktorun söyledigi şeyleri anımsayarak bu yorumu yapıyorum.
Kendime mail veya mektup yazıp cevaplıyordum. Hastalık boyutundaydı.ve insanlarla konuşmak istemiyordum. Doktorun ilk sorusu cevapları kim yazıyor olmuştu. Tabiki ben deyince şizofren bi insan başkası yazıyor zanneder ve buna okdr inanır ki itiraf edemez demişti.
Yani kardeşiniz farkında ve sadece korkuyor.
Kaygı bozuklugu olabilir, belki sizden sakladıgı bi sıkıntısı olabilir. Sizin sevginizle desteginizle herşeyi aşar.
Psikolojik rahatsızlıklarda ilk adım kabullenmektir. Sorunun büyüklüğünden dert yanmak yerine kabullenip çözümler üretmektir.
En kısa zamanda iyi bi psikiyatre götürün. Hatta gitmek istemezse önce sizler giderek ona güven verebilirsiniz. Psikiyatre gitmenin normal oldugunu kabul etmesini kolaylaştırır.

Ailenizin çok iyi olup olmamasıyla ilgili değil bu durum. Kendinizi suçlamayın. Aşırı radyasyon, sanal ortamlar, iletişimlerdeki samimiyetsizlik vb bi sürü etken var.

Sizler sağlam duracaksınız ki oda kabullenip çözüm üretsin. Korkup soramıyoruz demişsiniz. Ztn çok sormayın çok üstelemeyin ama yalnız bırakmayın. Annemle babam aylarca nöbet tuttu kardeşimin başında. Defalarca intihar düşünüp fırsat bulamadıgını kendi itiraf etti. Doktoruyla sürekli iletişim halinde olun. Aşırı durumlarda onu aramadan müdahale etmeyin.
Benim kardeşim aşırı sinir atakları geçirdi. Bizler ne tepki verecegimizi bilemedik. Doktor hepimizi yönlendirdi ilgilendi.

Umarım geçici bi depresyondur. Herşey geçecek inanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…