Şizofreni yakını olanlar

trustno_1

Tarot bakmıyorum.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
2.261
4.923
333
Merhaba Bu aralar kardeşime çok taktım. Erkek kardeşim şizofreni hastası. Bu ara alevlenme döneminde sanırım ilerledi de ilaç reddi var. Bazen alıp bazen almıyor. Artık ben mehdiyim demeye başlamış. Bana itaat edeceksiniz diyormuş. Onun için çok üzülüyorum. İç dünyasında acı çektiğini düşündükçe içim acıyor. Yakını olanlar belki bilir hiç mi çaresi yok bu işin. Sanki çocuğun hayatı bitmiş gibi geliyor. Ne iş sahibi ne meslek. Annemle babamın hastalıkları çok yıprattı bizi. Çok üzüldük hepimiz. Kardeşim de bu şekilde sirayet etmesi üzüntüme katmer kattı. Şizofreni gerçekten çok zor bir hastalıkmış.

Çok geçmiş olsun. Sizinle mi yaşıyor kardeşiniz? İstanbuldaysanız Kadıköyde Avrasya Şizofreni derneği vardı eskiden hastaların ve yakınlarının sosyalleşmesi için. Sonradan yeri değişti ama internetten nerede olduklarını bulabilir iletişim kurup destek alabilirsiniz sanırım.

İlaç reddi durumunda depo iğne ile sorunu çözüyorlar diye biliyorum. Bir kez yaptırıyorsunuz 1 ay belki daha uzun süre etkisi devam ediyor. İlaç reddi sorunu ortadan kalkıyor böylece. Çok geçmiş olsun... Ankara’daysanız şizofreni üzerine uzmanlaşmış bir doktor biliyorum

İstanbul da kardeşim İstanbul için doktor tavsiyesi varsa çok iyi olur

Allah şifa versin maalesef bu hastalığın geri dönüşü yok ailevi hastalıklar bazen bedenen ve ruhen geri dönülmez hasarlar bırakıyor mesela ben şackiran olmustum tansiyonum o zamandan beri az üzülsem yerinden oynuyor sadece dua edebiliyorum sizin için

İstanbul da kardeşim İstanbul için doktor tavsiyesi varsa çok iyi olur
İstanbul’da hiç bilgim yok inanın, ama Haldun Soygür bu işin piri diyorlar. Derneğin yönetiminde ve sadece şizofreni hastalarının çalıştığı bir cafe kurdu Ankara’da. Belki o yönlendirebilir diye düşündüm, online da görüşüyordum bildiğim kadarıyla

Ablam şizofren.
Onun sanrilariyla büyüdüm, geçmiyor öncelikle.
İyiye gidebiliyor, çok yol kat edebiliyor, ama en ufak birşey de sil baştan yapabiliyor.

Şizofren birey içinde, ona bakanlar içinde çok yıpratıcı bir durum.
Ablamı çok seviyorum, ama onunla aynı ortamda oturup iki kelimesini duymaya tahammülüm yok

Annem de peygamber sabrı var desem az kalır belki..

İlaçlarını almasının bir yolunu bulun, ilaçsız asla olmaz, tehlikeli de olurlar.

Bol sabır diliyorum

Teyzem var. Şizofreni değil ama psikopaz diye geçiyo hastalığı. Onda da ilaç reddi olurdu. Şimdi aylık bi iğnesi var onu oluyo ekstra 1-2 ilacı daha var. Hastalığı nüksettiğinde o da dine yönelirdi. Namaz kılardı sürekli. Örneğin öğle namazını 2 saat kılardı. Şimdi tam olarak normal değil ama kendini idare ediyo. İlaç verilemediği zamanlarda bağlanmalık oluyodu hastaneye gitmesi için.

Öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim sabırlar versin bir yakınım da bu durumda iğne tedavisi çok büyük etkisi var İstanbul'da nerdeler Fransız lape hastanesi arayabilirsiniz Dr ismide verebilirim Nora ütücü ama tabi hastayı götürebilmek çok önemli kendi kendine kurgulayip anne babaya zarar verebilir

Merhaba kaç yaşında başladı kardeşinizin hastalığı

Ablanızda ne gibi belirtiler oldu acaba Allah yardımcısı olsun böyle hasta yakınlarının sizin de inşallah onla otururken neler anlatıyor size sanrılar derken

Atak donemlerinde hastaneye yatiriliyor yatirilanlar var..sizinkinde belki mumkun olmaya bilir ama benim bildiğim muzun icine ilaci koyup yedirenleri duymustum..yalniz muthis uyanik olduklari icin bu bazen zordur..allah imtihaninizi kolaylastirsin ..

Bu sizofrenlere verilen aylik ignenin icinde ne maddesi var acaba.

Çok soruyorum ama nasıl belirtiler gösterdi ilk
Çok şüpheci davranışları oldu. Herşeyden art niyet arardı. Bunlar ilk etapta çok belli olmayan şeyler ama kişiye göre karakter değişimi diyebilirim. Sonra bir ara kendi içine kapandı namaz dua vs. Camiye bir giriyor saatlerce çıkmazdı. Zikir vs çekerdi. Kendi kendine konuşmalar gülmeler başladı. Değişik el hareketleri o zaman konuya hakim olmadığımız için bilerek yaptığını düşündük. Kendini saklamaya çalışıyordu çünkü zamanla artık belirtiler iyice ortaya çıkmaya başladı. Şu ara mehdi olduğunu söylüyormuş. Kafasında çok kuran biriydi zaten

Maalesef biliyorsunuz ki beyin hücrelerinin ölümü şizofreniye sebep.
Benim akrabam da AIDS e çare bulmuştu Nobel Barış ödülünü alacağım diyordu.
Ne buldun dedik hala ne bulduğunu bizde bilmiyoruz.
Uzun süre ilaç kullandı ise vücudunun temizlemesi gerek bunu doktorlar söylüyor gidip bı hafta yatıyorlar.
Tekrar ilaç düzeni ile daha iyi oluyorlar.
Aylık iğne yaptırın ilaç içmiyorsa.

Eğer çocukluk çağında başladıysa prognozu daha kötü olur. 15 yaş altında başladıysa , depo iğneleri oluyor onu yaptırın.

İlaçlarını düzenli kullanmazsa çevresindeki insanlara zarar verebilir reddediyorsa yemeğine suyuna falan karıştırıp versinler .

Herşeyden art niyet derken ne gibi şuan tedavisini oluyor mu kendisini çok dine vermesi rahatsız olduğunu farkedip kurtulmak için miydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…