Şizofreni yakını olanlar

Evet aynıları ben de ya kontrolümü kaybedip zarar verirsem diye çok ağladım hep korkuyla yaklaştım yavruma ağlamaktan telef oldum 6 aya yakın ağladım ilaç aldım almaya başladıktan sonta gün gün düzeldim ama bazen tuhaf düşünceler gelince acaba şizofren miyim diyorum 😔bazı kişilerin dediği şeyleri acaba şunu mu demek istedi benim hakkımda kötü düşünüyor gibi falan
Hepimizde oluyor o yani mesela şöyle yanlış bir davranış yaptım diyemiyorsun. Hep düşünce farkındaysan somut kötü ve zararlı olan hiç bişey yapmadın merak etme yapmazsın da. Çok yalnızsın buda takıntılarını arttırıyor

Yalnız olduğum içine mi doğdu😔
Hayır çünkü o ara bende çok yalnızdım. Küçük bir bebekle yanlız olunca ve hiçbir sosyal aktiviten olmayınca kötü düşünceler sarıryor beynini.İnşallah en kısa zamanda atlatırsın. Ben atlatacagına eminim çünkü çok benzerini yaşadım.çogu insan yaşıyor ben ve başkaları atlattıtsa sende atlatacaksın

Anksiyete okb kaygı bozukluğu teşhis ama bunlar da geçmek bilmeyince acaba teşhis mi yanlış diyorum yavaş yavaş ilerliyormuş ya bu hastalık benim de öyle mi acaba dedim
Gecmiyorlar çünkü sen sürekli kendini bu yönde telkin ediyorsun .İlaçlarını da duzenli kullanmalisin alabiliyorsan psikoterapi de almalısın.Genelde şizofreni ile karıştırılan hastalık bipolardir ..anksiyeteler -kaygi bozuklukları değil.Sen simdi bu hastalığa taktın ya mesela ...bir iki yıl sonra da farklı bir hastalığın olduğunu soyleyeceksin ...o hastalığın belirtilerini okuyacak ,hastalığa yakalananlarla iletiisme geçecek ,onlara sorular soracaksın ve aynı belirtileri sen de hissedeceksin ..gene doktorların birşey bilmediğini ,seni başlarından savdiklarini kurup kim hangi doktoru overse ondan randevu alacaksın...ev birer kullanılıp kenara atilmis poşet poşet ilaçlarla dolacak. Tabi durumunu kabul edip tedavini olursan senin hastalığının seyri böyle olmaz.

Konunuzu okudum oncelikle gecmis olsun.. gercekten zor bir durum Rabbim sifalarini versin butun hastalarin tez gunde Insallah..

benimde bir ablam var basta depresyon dedi doktorlar farkli farkli ilaclar kullandi.. daha sonrasinda sizofren dendi.. doktorun biri sizofren degil dedi.. yani anlayacaginiz her kafadan bir ses cikti.. doktorun biride buna yillardir yanlis ilaclar verilmis.. derhal biraksin dedi..

neyse ablam surekli ben sizofrenim der.. hirsizlik nerdeyse profesyonel sekilde (simdiye kadar dunyanin parasini yurutmustur), evdeki kisilerin elektronik esyalarini satma parasi kalmayinca, farkli farkli erkeklerle konusma, tvde alt yazilarda numaralarini belirtenleri aramalar, o erkeklerle bulusmak icin turlu turlu bahaneler sabaha kadar eve gelmemeler, kisisel bakim nerdeyse yok, para yokken hastalanmalar, para varken yuzu guler, menfatci, kiskanclikta mevcut, full yalan soyleme profesyonel sekilde, kotu arkadaslarla muhatap olma, tanimadigi insanlara para gonderme, altinlarini satma insanlara yedirme, dahada otesi var.. surekli telefon degistirme, iki hat kullanma, numara degistirmeler.. pahali kiyafetler alma.. anneme polis cagirma, ailemizi saga sola kotuleme, babamin banka kartini alip dunyanin alisverisini yapmalar, annemin adina bankaya gidip para cekmeler.. biz kesinlikle cozemedik.. normalde sizofren hastasi ben sizofrenim demezmis ama ablam soyluyor bunu surekli.. nedense ben butun bu huylarini tek bir hastalikla bagdastiramiyorum..

acaba ablamda karakter sorunuda varmidir ? biz sizofren oldugunu dusunmuyoruz.. cunku doktorlar israrla neden kendine bakmiyorsun vs neden evde temizlik adina birseye dokunmuyorsun diyorlarmis.. hastaneye yatti kac kez artik hastanelerde kabul etmiyor.. birkac kez arkadasiyla habersiz gitmis hastaneden.. hastanelik birseyi yok diye.. ne zaman evden cikip gitmek istese ambulans cagirip hastaneye gidiyor.. sonra tekrar eve geliyor bir bahane uydurup tekrar gidiyor.. benim hayatim kimseye hesap vermem diyor..

Merhabalar, öncelikle çok geçmiş olsun. Ablanızın rahatsızlığı histeri olabilir. Bir araştırın derim. Histeri doğru tedavi edilmediğinde nemfomani (cinselliğe aşırı düşkünlük), kleptomani (çalma hastalığı) vb. ile birleşebiliyor. Kadınlarda erkeklere oranla daha yüksek görülen bir rahatsızlıktır. Genelde histerik bireylerin kişisel bakıma aşırı dikkat ettikleri söylenir fakat psikiyatrik durumları keskin bir kalıba sokamıyoruz maalesef. Yani başka bir sebepten tam tersi hiç dikkat etmiyor da olabilir. Histerik bireyler aşırı tavırlar gösterirler. Tek amaçları dikkat çekmektir. Olumlu veya olumsuz farketmez. İlaç ve psikoterapi ile kontrol altına alınabilen bir bozukluktur. Benim gördüğüm vakada kişisel bakım sıfırdı ama sizin anlattığınız diğer her şey vardı. Bir bakın derim. İyi bir doktorla çözülebileceğini düşünüyorum.

Eğer zaman zaman normal gibi oluyor, anlattığınız durumlar dönemsel atak şeklinde geliyorsa manik depresif de olabilir. En güzeli iyi bir uzmanın görüşü fakat ortada şizofrenik bir durum var gibi görünmüyor çünkü şizofreni hastaları için en zor şey hasta olduklarını kabul etmektir. Hastalığı kontrol altına alabilmenin ilk adımı da budur zaten. İyi bir psikiyatr araştırmanızı öneririm. Çok çok geçmiş olsun, sabır sınayan bir süreç umarım sağlıkla atlatırsınız ailecek...

Hayır çünkü o ara bende çok yalnızdım. Küçük bir bebekle yanlız olunca ve hiçbir sosyal aktiviten olmayınca kötü düşünceler sarıryor beynini.İnşallah en kısa zamanda atlatırsın. Ben atlatacagına eminim çünkü çok benzerini yaşadım.çogu insan yaşıyor ben ve başkaları atlattıtsa sende atlatacaksın
Evet doğru inşallah canım çok sağol Allah sana da yavrularına bakmakta kolaylık versin 🤲🏻şifa versin inşallah

Gecmiyorlar çünkü sen sürekli kendini bu yönde telkin ediyorsun .İlaçlarını da duzenli kullanmalisin alabiliyorsan psikoterapi de almalısın.Genelde şizofreni ile karıştırılan hastalık bipolardir ..anksiyeteler -kaygi bozuklukları değil.Sen simdi bu hastalığa taktın ya mesela ...bir iki yıl sonra da farklı bir hastalığın olduğunu soyleyeceksin ...o hastalığın belirtilerini okuyacak ,hastalığa yakalananlarla iletiisme geçecek ,onlara sorular soracaksın ve aynı belirtileri sen de hissedeceksin ..gene doktorların birşey bilmediğini ,seni başlarından savdiklarini kurup kim hangi doktoru overse ondan randevu alacaksın...ev birer kullanılıp kenara atilmis poşet poşet ilaçlarla dolacak. Tabi durumunu kabul edip tedavini olursan senin hastalığının seyri böyle olmaz.
Evet 1 poşet ilaç olmuştu bi ara Ms de takmıştım ilaçlarımı kullanırken iyi geldiği dönemde kendi kendime saçmalama ya ne şizofreni diyordum şimdi yine ortaya çıktı bazı belirtiler insan ister istemez korkuyor terapi de alıyorum fayda etti o da biraz ama işte 😔

Evet 1 poşet ilaç olmuştu bi ara Ms de takmıştım ilaçlarımı kullanırken iyi geldiği dönemde kendi kendime saçmalama ya ne şizofreni diyordum şimdi yine ortaya çıktı bazı belirtiler insan ister istemez korkuyor terapi de alıyorum fayda etti o da biraz ama işte 😔
Gördün mü bak! ...bir tek sen değilsin bu durumu yaşayan ..pek çok kişi bu durumu yaşamış ki bu duruma isimler vermişler ..yani tanısı olmayan dermansız bir derdin yok. Şimdi yapman gereken düzenli ilaçlarını kullanip iyilesecegine inanman👍

çok geçmiş olsun, peki normal insanlar gibi seyri olmuyor mu hiç ablanızın?ailenizle mi yaşıyor? gerçekten zor şu anlattıklarınız,konu sahibinin de çok zor anlattıkları. Rabbim şifa versin herkese. geçmiş sayfalarda bir doktor önerisi olmuş bir arkadaşın bu konuda, ablanızı bir de ona götürün isterseniz
Sagol cnm.. oluyor normal seyri.. ama kurnaz biri.. kimsenin aklina gelmeyecek kotu seyler yapiyor.. ailemle yasamiyor imam nikahli esiyle yasiyor.. ve hala telefonlarda birileriyle konusup uzerinden kapiyi filan kitler gidermis.. ailemin tinlamamis ve bagajini yapip o adamin yanina gitmis.. anlam veremiyoruz..

Merhabalar, öncelikle çok geçmiş olsun. Ablanızın rahatsızlığı histeri olabilir. Bir araştırın derim. Histeri doğru tedavi edilmediğinde nemfomani (cinselliğe aşırı düşkünlük), kleptomani (çalma hastalığı) vb. ile birleşebiliyor. Kadınlarda erkeklere oranla daha yüksek görülen bir rahatsızlıktır. Genelde histerik bireylerin kişisel bakıma aşırı dikkat ettikleri söylenir fakat psikiyatrik durumları keskin bir kalıba sokamıyoruz maalesef. Yani başka bir sebepten tam tersi hiç dikkat etmiyor da olabilir. Histerik bireyler aşırı tavırlar gösterirler. Tek amaçları dikkat çekmektir. Olumlu veya olumsuz farketmez. İlaç ve psikoterapi ile kontrol altına alınabilen bir bozukluktur. Benim gördüğüm vakada kişisel bakım sıfırdı ama sizin anlattığınız diğer her şey vardı. Bir bakın derim. İyi bir doktorla çözülebileceğini düşünüyorum.

Eğer zaman zaman normal gibi oluyor, anlattığınız durumlar dönemsel atak şeklinde geliyorsa manik depresif de olabilir. En güzeli iyi bir uzmanın görüşü fakat ortada şizofrenik bir durum var gibi görünmüyor çünkü şizofreni hastaları için en zor şey hasta olduklarını kabul etmektir. Hastalığı kontrol altına alabilmenin ilk adımı da budur zaten. İyi bir psikiyatr araştırmanızı öneririm. Çok çok geçmiş olsun, sabır sınayan bir süreç umarım sağlıkla atlatırsınız ailecek...
Cevabin icin sagol cnm.. histeriyi ilk kez duydum.. bir arastirmam lazim ama inanki kimsede guven birakmadi yapmis oldugu hareketlerden dolayi.. kimse yaninda istemiyor kendisini.. bilerekte olsa o kotulukleri hem bize hem aileme karsida yapti.. sonrasinda tutturdu ben evlenecegim diye imam nikahli evlendi bagajlarini aniden toplayip evden gitti.. ailem yine destek kendisine.. simdide diyormuski ben burada yasamak istemiyorum.. ailemin yasadigi yere gidelim.. karsisindaki herifte depresyon hastasiymis.. ve ablam hala erkeklerle konusup uzerinden kapiyi kitler gidermis.. buda cok tehlikeli bir durum.. gecmistete cocukta aldirmis birisinden galiba.. durumlar vahim.. dedigim gibi kendini ozgur hissermeyince rol yapip ambulans cagirip hastaneye gider hastane yatirmaz hastanelik birsey olmadigi icin.. eve gelir biraz SIKISTIGI zaman tekrar aynisini yapar... bunaldik artik ne hali varsa gorsun diyoruz bazen..

Bende de şöyle oldu ya bebeğime zarar verirsem diye depresyona girdim ilaç tedavisi gördüm bu yazdıklarım hakkında Dr Dr gezdim 😪6 Dr 1 psikolog 1 psikonterapist bunların içinde 1 tanesi dedi şizofreniye benziyor diye olma ihtimali de korkutuyor beni 😪
Siz daha çok Obsesif kompulsif bozukluk gibisiniz. Çocuğuna zarar verme korkusu OKB belirtisidir. Şizofrenler kendi anormalliklerini pek kabul etme eğiliminde değillerdir.

Çok geçmiş olsun gerçekten çok zor bir durum şizofren tanıdığım yok ama arkadaşımın babasına tanıklık ettim . Gerçekten sabıır isteyen bir süreç İnşallah yoluna girer her şey sizin için :(

Ben de ailemin herhangi basit yaptığı bişeyi yanlış anlama başladı halisünasyon sanrı gibi şeyler yok ama yavaş yavaş ilerleyen bir hastalık diye benzer belirtileri görünce korkuyorum
Canım alıngansındır bu aralar.Etkilenmişsin doğal olarak.Kendini üzme boş yere

Sagol cnm.. oluyor normal seyri.. ama kurnaz biri.. kimsenin aklina gelmeyecek kotu seyler yapiyor.. ailemle yasamiyor imam nikahli esiyle yasiyor.. ve hala telefonlarda birileriyle konusup uzerinden kapiyi filan kitler gidermis.. ailemin tinlamamis ve bagajini yapip o adamin yanina gitmis.. anlam veremiyoruz..
Çok üzüldüm ama bence ablanızın durumu şizofreni değil sanki başka bir şey . Ailenize de çok zor oluyordur tabii iyiki siz varsınız ailenize destek 🙏🏻

Bilmiyorum ki sanrı halisünasyon falan yok ama tuhaf tuhaf düşünceler gelince inanılmaz korkuyorum yavaş yavaş ilerlicek diye çok korkuyorum

düşünmeyin çok derin, beden yorgunlugu yaraticak işlerle meşgul olun o vakitlerde, bende bazen yolda tek başima yürüyorsam kafamda felaket seneryolari canlanabiliyor, yada kizimi uyuturken fln daliyorum bazen allah korusun ona bisey olursa ben naparim diye düsünürken kendimi ya bisey olursa korkusunu yasarken buluyorum... kendi kendimi korkutmus oluyorum resmen🙈 evham diyorlar sanirim buna....

bide çok fazla kendinizi dinlememeye calisin bu aralar gecicektir umarim ... gecmezse bi uzmana danisirsiniz tabi gecmesi icin.

Geçmiş olsun halamda vardı. Herkesi kendine büyü yapıyor sanıyordu. İlaçlarını düzenli kullandı ve doktor en önemli hususun boş kalmamasını söyledi. Bir hobi, elişi, vs. Şuan bir sorunu kalmadı ama ilaçları bırakıp hiç birşeyle uğraşmayıp kendi kendine kalınca yine nüksediyor. Geçmiş olsun.

Lütfen doktorun adını yazabilirmisiniz kızkardeşimede şizofreni tanısı kondu bende ankaradayım belki buraya getiririm

Back
X