• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şizofreni yakını olanlar

Maalesef biliyorsunuz ki beyin hücrelerinin ölümü şizofreniye sebep.
Benim akrabam da AIDS e çare bulmuştu Nobel Barış ödülünü alacağım diyordu.
Ne buldun dedik hala ne bulduğunu bizde bilmiyoruz.
Uzun süre ilaç kullandı ise vücudunun temizlemesi gerek bunu doktorlar söylüyor gidip bı hafta yatıyorlar.
Tekrar ilaç düzeni ile daha iyi oluyorlar.
Aylık iğne yaptırın ilaç içmiyorsa.
Beyin hücrelerinin ölümü değil şizofreni genetik bir hastalık

evet kesinlikle genetik bahsettigim kisinin oglunda da var malesef gecen sene hastanede yatmisti hatta. Hastaneye yatirdi diye de annesine dusman kesilmisti😔

Merhaba Bu aralar kardeşime çok taktım. Erkek kardeşim şizofreni hastası. Bu ara alevlenme döneminde sanırım ilerledi de ilaç reddi var. Bazen alıp bazen almıyor. Artık ben mehdiyim demeye başlamış. Bana itaat edeceksiniz diyormuş. Onun için çok üzülüyorum. İç dünyasında acı çektiğini düşündükçe içim acıyor. Yakını olanlar belki bilir hiç mi çaresi yok bu işin. Sanki çocuğun hayatı bitmiş gibi geliyor. Ne iş sahibi ne meslek. Annemle babamın hastalıkları çok yıprattı bizi. Çok üzüldük hepimiz. Kardeşim de bu şekilde sirayet etmesi üzüntüme katmer kattı. Şizofreni gerçekten çok zor bir hastalıkmış.
Allah yardımcınız olsun rabbim şifalar versin inşallah kardeşinize

Benim annem psikoz senelerdir ilaç kullanıyor. Aşırı yorucu yıpratıcı bir hastalık.. Uzun zamandır iyiydi ama şimdi üsteki komşulara taktı.. Evde edepli konuşun bizi dinliyor, hakkımızda konuşuyorlar yukarıdakiler diyip duruyor.. Ki mümkün değil seslerini duyması. Yaş 60 zor işitiyor bide. Doktora götürdük umarım düzelir eskisi gibi normale döner. Önceden daha beterdi. En son Artık kardeşimle beni öldürmeyi kafasına koymuştu. Şimdi ağır atakları yok ama dikkat etmezsek ilerleyecek..

Benim hicbir bilgim yok fakat arkadaşımın abisinde vardı onlar da çok sonradan fark etti ve birden ortaya çıktı
Sanırım çok zormus ama hastaneye yatırıp şok tedavisi mi ne uygulatmislar. Tedavi hakkında bilgim yok sadece çok çaresiz kaldım çok ağladım ama mecbur kaldım demişti

Ablanızda ne gibi belirtiler oldu acaba Allah yardımcısı olsun böyle hasta yakınlarının sizin de inşallah onla otururken neler anlatıyor size sanrılar derken
Canım ne yaşadığına inandiysa gerçekte olmayan ne varsa anlatıyor.
Babam bana işkence yaptı, annem lezbiyen, yada amcam birini öldürüp büyük saksılara gömdü gibi gibi.

Bir de öyle inanarak anlatıyor ki, eşim daha bizim aileyi tanimazken acaba mi ya diye aklının ucuna getirmiş, o kadar yaşıyor yaşatıyor yani 😕

Her daim böyle değil ama bu duruma gelmesi an meselesi.
Amin inşallah herkes şifa bulsun, kimse evladından sinanmasin çok zor özellikle annem için.

Teyzemde vardı bu hastalık ağır ilaçlar veriyorlar geçti sanrıları tabi 17 18 senedir kullandı ilaçları. kroniklesmeden ilacını kullanmalı ilaç yoksa iğneleri var canım. Şimdi iyi sanrıları yok. Sadece şizofren değildi depresyonda vardı. Kac kere intihara kalkıştı .kac kere yok dinleniyorz yok beynimizi cekiyorlar ,komşulara iftiralar sunumu çaldılar vs. Cok zor surecti. Simdi hic birseyi yok ama yaslandigi için yine bakıma muhtaç idare ediliyor yine eskisi gibi kesinlikle değil. Umudumuzu kaybetmeyin.

Canım ne yaşadığına inandiysa gerçekte olmayan ne varsa anlatıyor.
Babam bana işkence yaptı, annem lezbiyen, yada amcam birini öldürüp büyük saksılara gömdü gibi gibi.

Bir de öyle inanarak anlatıyor ki, eşim daha bizim aileyi tanimazken acaba mi ya diye aklının ucuna getirmiş, o kadar yaşıyor yaşatıyor yani 😕

Her daim böyle değil ama bu duruma gelmesi an meselesi.
Amin inşallah herkes şifa bulsun, kimse evladından sinanmasin çok zor özellikle annem için.
Amin amin Allahım yardımcınız olsun

Allah sabır versin. Ben şizofreni hastalığını hep çok merak etmişimdir. Nasıp davranışları var tam olarak? Saldırganlık var mı? Veya hiç arkadaşı var mı? İlaçları almayı reddetse bile mutlaka verin gerekirse gizlice yemeğine katın.
Hep çok merak mı ettiniz hanımefendi arama motoruna yazın you tube da bir sürü video var izleyin size merak ettiğiniz için ayrıca mı anlatacak kadın

Hep çok merak mı ettiniz hanımefendi arama motoruna yazın you tube da bir sürü video var izleyin size merak ettiğiniz için ayrıca mı anlatacak kadın
Allah Allah size ne oluyor pardon?? Site kurallarına yasak olan bir şey olmadığı sürece istediğim yorumu yazarım size ne?

Genetik bı hastalik olduğunu biliyorum hanımefendi.
Ayrıca büyük oranla genetiktir %100 genetikte denemez.
Hiç şizofreni vakası olmayan ailelerde de Şizofreni görülebilir.
Beyin hücreleri ölümü ile ilgili bı hastalıktır.
Tedavisi yoktur.
İlaçlar sanrıları bastırmak içindir.

İlaçlar fayda etmiyor zaten içmeyide reddediyor. Gercekmiş gibi kafasındaki kurguları anlatıyor. Eger tedavi edilmezse gün geçtikçe kötüleşiyor. Hastaneye gitmeyi reddediyor. Artık aile başa çıkamayınca sağlıkçılar alıp götürüyor. Caresi iğne. 3_6 ay ya da 1 sene idare edıyor. Tabi iyileştirmiyor yüzde yüz. Sadece bıraz daha iyi oluyor. Kendı halınde yanı. Allah. Şifa versin,

Merhaba kaç yaşında başladı kardeşinizin hastalığı 😔
Ablanızda ne gibi belirtiler oldu acaba Allah yardımcısı olsun böyle hasta yakınlarının sizin de inşallah onla otururken neler anlatıyor size sanrılar derken
Çok soruyorum ama nasıl belirtiler gösterdi ilk
Herşeyden art niyet derken ne gibi şuan tedavisini oluyor mu kendisini çok dine vermesi rahatsız olduğunu farkedip kurtulmak için miydi
Bende de şizofreni belirtileri var herhangi birşey görmüyorum ama bazı gelen düşünceler inanılmaz korkutuyor acaba yavaş yavaş mı ilerliyor diye düşünüyorum
Bilmiyorum ki sanrı halisünasyon falan yok ama tuhaf tuhaf düşünceler gelince inanılmaz korkuyorum yavaş yavaş ilerlicek diye çok korkuyorum
Ben de ailemin herhangi basit yaptığı bişeyi yanlış anlama başladı halisünasyon sanrı gibi şeyler yok ama yavaş yavaş ilerleyen bir hastalık diye benzer belirtileri görünce korkuyorum
Kaç yaşında başladı teşhis kondu bende de bu tarz şeyler var biri bişey deyince şunu mu demek istedi falan diye 😔yavaş yavaş ilerleyen bir hastalık diye korkuyorum benzer belirtiler var diye
Ayrıca alın bu yukarıdaki mesajlar size ait. Gerçekten uzman bir psikiyatriste görünün. Allah şifa versin.

Benim tanidigim vardı eski erkek arkadasimin babasi bir süre hastanede kaldiginda durumu hafiflemişti. Ama o süreç iki taraf icin de cok zordu. Cok üzüldüm geçmiş olsun

Merhaba Bu aralar kardeşime çok taktım. Erkek kardeşim şizofreni hastası. Bu ara alevlenme döneminde sanırım ilerledi de ilaç reddi var. Bazen alıp bazen almıyor. Artık ben mehdiyim demeye başlamış. Bana itaat edeceksiniz diyormuş. Onun için çok üzülüyorum. İç dünyasında acı çektiğini düşündükçe içim acıyor. Yakını olanlar belki bilir hiç mi çaresi yok bu işin. Sanki çocuğun hayatı bitmiş gibi geliyor. Ne iş sahibi ne meslek. Annemle babamın hastalıkları çok yıprattı bizi. Çok üzüldük hepimiz. Kardeşim de bu şekilde sirayet etmesi üzüntüme katmer kattı. Şizofreni gerçekten çok zor bir hastalıkmış.

Benım halamın ogluna aynı sekılde rahatsızlıgı var.. Üniversitede okudugu bölümü dereceyle girdi dereceyle bitirdi ne olduysa okuldan geldıkten snra oldu askere gitti hayalı ınsan vardı bır kısı onla sohbet etmeye basladı ve daha snra halamlar hep hocalık dıye dıe enıstemın zoruyla hocalara gıttı geldi hiç hastaneye goturmediler daha snra evlendırdıler eşi 1 sene sonra evı terk ettı suan kı hali daha kotu kımseyle konusmamaya basladı gecelerı bagırıo konusuo ve bu haldeyken bıle 2 dıl ogrendı kendı kendıne kıtap okuyarak.. En son kucuk kardedı hastaneyı aradı aldılar bayramda orada gecırdı ve bellı ılaclar verıldı annesı ve babası harıcı kımseyle konusmuyor herkedı tanıo ama oralı degıl odasından cıkmıo zaten.. Ve hastaneye kaldırıldıgı zaman odasında br deftr bulduk defterde cok farklı br dunyada oldugunu gorduk.. Rabbım dermansız dert vermesın.. İalçlar sayesınde artık bagırmıyor daha sakın ama yıne odadan cıkaramıyoruz

Benim de doğumdan sonra artmaya başladı 😪
Doğum çok hassas bşr zaman özellikle lohuslok ablam çocuguna zarar verecegiz diye kesinlikle çocugunu kucagımıza vermedi. O kadar üzüldük ki. Aşırı derecede bebegi kıskandı. Baktırmadı bile nazar deger siniz diye yani uçlarda yaşadı ve yaşattı. Sonra artık bize gelmek ve insanlarla konuşmak istemedi. İçine kapanık bir insandı zaten hiç arkadaşı yoktu. Artık bizimlede konuşmak istemiyordu. Zaten biz evine gidince kavga ediyordu bebekle ilgili normal bir tavsiye veya muhabbet onu çok sinirlendiriyordu. Bende ilk çocugumda lohusa depresyona girdim ama 3 doktora gittim kesinlikle ilaç önermediler ve süt emzir normal dediler. Ama ablamda direk sütü kestirip başlattılar yani lohusa depresyonu veya şizofreni yi doktorlar iyi ayırıyor. Doktora gidin ama ben sizin şizofreni değilde obsesif kompesif olduğunuzu düşünüyorum. Çünkü hasta olanlar durumun farkında olmuyor. Siz sadece acaba ben hastamıyım diye takıntı yapmışsınız korkularınızı kontrol edemiyorsunuz. Tabi yinede doktorlar bilir.

Back
X