• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şizofreni? :(

Bunları bu kadar net duyup, bu kadar tanıdığına göre son zamanlar da fark ettiğin bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Hepimizin iç sesi vardır, benimkilerden de biri sürekli aptalın teki olduğumu söyler sağolsun. Stress, dersler, büyümenin verdiği sorumlulukla bu sesleri içselleştirmiş olabilirsin. İnternette arama yapma olayına bence çok kafayı takma, onlar sağlam adamı bile delirtir.

Yapman gereken annenle beraber en yakın zamanda bir hastaneye gitmen.

4 tane ses var, 3 tanesi benden nefret ediyor ve sürekli ne kadar çirkin, beceriksiz ve aptal olduğumdan söz edip duruyorlar. Onlara kalsa kendimi öldürmeliymişim çünkü ben ölsem kimse beni özlemezmiş. Ama ben bunun doğru olmadığını biliyorum ve böyle bir şey asla olmayacak. Diğer ses ise iyi biri, canım sıkılınca onunla konuşabiliyorum. Beni hep iyi ve doğru olana yönlendiriyor. Kötü olan 3 sesi artık duymazdan geliyorum, beni eskisi kadar korkutamıyorlar.

Kendi kendinize tanı konulamayacak bir rahatsızlıktır şizofreni.
Fakat çok stres altında kaldığımız zamanlarda aklımız bize oyunlar oynayabilir.
Bu durumda muhakkak bir destek almanız gerekir ve annenizle en yakın zamanda paylaşın bu konuyu.
Vaktinde müdahale ve yardım her zaman en doğrusudur.
Beklemenizin bir manası yok.

Maddi anlamda da eğer özel bir doktora gitme şansınız yoksa devlet hastanelerinde bu hizmet veriliyor.
Psikolog & Psikiatrist desteği her zaman alabilirsiniz.
Lütfen kendinizi ihmal etmeyin.
Zaten bunu burada anlatacak kadar bilinçli olduğunuza göre, doktora da kesinlikle gitmeniz gerekir.

Sesler duyup,onlarla konuşman asla normal değil.ACİL AİLENLE KONUŞ,HEMEN DOKTORA GİTMELİSİN!!!

Stresli dönemlerde böyle şeyler olabilir. Şizofreni ne kadar hafif olursa olsun tek başına anlayamayacağın bir rahatsızlık. Sen öncelikle bu durumundan mutlaka anneni haberdar et. Kendin de telaşlanma, kimseyi de telaşlandırma. Artık tıp çok ileride herşeyin çok basit çözümleri var. Basit bir durumdur.

Bir de geceleri yatmadan evvel, koruyucu dualardan okumayı ihmal etme. Derslerinin yoğunluğundan ötürü odandan hiç çıkmadığını tahmin ediyorum. Aşırı vakit geçirdiğin yerlerde, özellikle yatağında filan yemek yeme.

İnşallah çabucak toparlanırsın.

Kendini korkutma basit bi problem fazla strese girdiğin için olmuştur annene söyle psikytriye gidin fakat verdiği ilacı annen arastrsn bazen yaşına göre baya ağır ilaçlar veriolr

4 tane ses var, 3 tanesi benden nefret ediyor ve sürekli ne kadar çirkin, beceriksiz ve aptal olduğumdan söz edip duruyorlar. Onlara kalsa kendimi öldürmeliymişim çünkü ben ölsem kimse beni özlemezmiş. Ama ben bunun doğru olmadığını biliyorum ve böyle bir şey asla olmayacak. Diğer ses ise iyi biri, canım sıkılınca onunla konuşabiliyorum. Beni hep iyi ve doğru olana yönlendiriyor. Kötü olan 3 sesi artık duymazdan geliyorum, beni eskisi kadar korkutamıyorlar.
Anladim canim lutfen hic aksatmadan annene soyle ve doktora gidin hicbir seyi de atlamadan doktora anlat.

Korkma şizofrenide gördüklerini duydukları gerçek sanır kendini sağlıklı görür,etrafı hastalıklı sanırdın...sen sadece çok stres olmuşsun...ailenle mutlaka paylaş ve mutlaka doktora git

Doktora gitmelisin güzel kardeşim
En iyi yardımı sana ailen ve psikolog yapar. Seni yönlendirir. Üstünden bu yük kalkar.

Canim burdan sana kimse teşhis koyamaz ama senin yasinda sizofreni zaten olmaz ben de 12 yasindaydim senin yasadiklarinin aynisini yasadim arkadaslarimla okulda aram bozulmustu sonra birden dedigin gibi seyler olmaya basladi cok kısa sürdü ve gecti bidaha da hic bisey olmadi emin ol sizofreni degil ama doktora git o daha net söyler

Bu şizofreni gibi durmuyor, fakat sen yine de annene söyle . Tedaviyi gözünde büyütme devlet hastanesinde bir psikiyatre gidin birlikte. Yol gösterirler size orda.

Merhaba abiler ablalar arkadaşlar. Sizden bir konu hakkında yardım isteyeceğim. Ben 14 yaşındayım. Son zamanlarda halisünasyonlar görmeye başladım. TEOG sınavı beni çok gerdi baya stres altındayım. Her gece görsel halisünasyonlar görüyorum. Gün içinde işitsel halüsinasyonlar da var. Tam ne görüp duyduğumu açmama gerek var mı bilmiyorum ama.. Anneme söylemeliyim sanırım ama utanıyorum, şimdiye kadar sadece en yakın arkadaşıma söyledim. O da kendine biraz zaman tanı, gerekirse annene söyle dedi. Bir de ekonomik durumumuz çok iyi değil hani sırf ben delirdim diye bütün paramızı psikiyatrislere verdirmek de istemiyorum. Sadece 1 kişiye söyledim, başka kimseye söylemedim benden uzaklaşırlar korkarlar deli derler diye. N'olur yardım edin, ne yapacağımı şaşırdım :KK43:(

Bu sadece sizofreni belirtisi degildir. Yogun stres ve depresyon kaynakli da olabilir. Ama tedavi olmaniz sart. Sizofreni varsa da erken tani cok yol almanizi saglar. Devamli ve düzenli ilacla normale yakin bir düzelme saglanabilr. Depresyon kaynakli ise de tedavi olmazsaniz sizofreniye cevirebilir

Bir kaç gün önce arkadaşım oğlunu anlattı. Senin yaşadığın olayların benzeri. Çok korkmuştu kadın. Psikiyatriye gittiler. Doktor uyku felci demiş bir süre gözlem altında olacakmış. Kesinlikle annenle konuşmalısın!Bu tür sıkıntılar ergenlikte sık yaşanıyor.Umarım kısa sürede hiç bir şeyin kalmayacak.

Bana bişeylerden etkilenmişsin gibi geldi.
Bilinç altın senle oyun oynuyor.
Annene anlat ve doktora gidin.
Geçmiş olsun.

Merhaba abiler ablalar arkadaşlar. Sizden bir konu hakkında yardım isteyeceğim. Ben 14 yaşındayım. Son zamanlarda halisünasyonlar görmeye başladım. TEOG sınavı beni çok gerdi baya stres altındayım. Her gece görsel halisünasyonlar görüyorum. Gün içinde işitsel halüsinasyonlar da var. Tam ne görüp duyduğumu açmama gerek var mı bilmiyorum ama.. Anneme söylemeliyim sanırım ama utanıyorum, şimdiye kadar sadece en yakın arkadaşıma söyledim. O da kendine biraz zaman tanı, gerekirse annene söyle dedi. Bir de ekonomik durumumuz çok iyi değil hani sırf ben delirdim diye bütün paramızı psikiyatrislere verdirmek de istemiyorum. Sadece 1 kişiye söyledim, başka kimseye söylemedim benden uzaklaşırlar korkarlar deli derler diye. N'olur yardım edin, ne yapacağımı şaşırdım :KK43:(
ah ah çocukluk işte
asıl annene söyle arkadaşlarına asla söyleme canım benim
aklında olsun;)

Şizofreninin senin yaşında ortaya çıkması pek sık rastlanan bir durum değil canım. Seslerin söylediklerini yapmaman gerektiğini bilmen de şizofren birinin yapabileceği bir ayrım değil.

Ama kimse sana buradan teşhis koyup yardımcı olamaz.

Ailenle konuşup bir doktora görünmelisin.

Back
X