• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

slm arkadaslar skar gebelık gecıren varmı!!

öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum. arkadaşlar scar gebelik mutlaka duruma gore değerlendirilmeli. ben iki defa geçirdim ve ikiside farklı tedavi edildi. başımdan geçenleri ayrıntılı olarak daha önce yazdım. fikir edinmek isteyen arkadaşlar mutlaka okusun. özellikle rahim dokusunda bozukluk yoksa mutlaka ilaç tedavisi dusunulmeli. kendinizi surekli bhcg degeriyle sinayacaginiz uzun bir süreç. ama dogru dozlarda ve şartlarda uygulanırsa tertemiz kurtuluyorsunuz. benim gibi şanssız iseniz ikinci scarda işler ciddileşiyor. neden iki defa? nasil olur? gibi bunalımlarin yanısıra nasıl bir yontem kullanılacağı konusunda uzun araştırmalar. Allah bu durumda olan arkadaslara sabır versin. iki defa olmuşsa zaten rahimde fizikseel bir problem varlığı düşünülüyor. bazı arkadaşlar şanslılar doktorları ilkinde farketmiş.
ama ne yaşarsanız yaşayın Allah nasip ederse herşey yoluna giriyor. hatta büyük bir ameliyattan (gebeliğin sonlandırıldıgi ve rahmin düzeltildigi ) sadece 6 ay sonra hamile kalabiliyorsunuz. umarım bu sıkıntıların sonunda sağ salim yavrularımızı kucagimiza alırız.

Merhaba sizede cok gecmis olsun.ben son dakka ameliyattan vazgectim ve onerilen bir profa muayene oldum degerim 80binlerde oldugu icin ilac tedavisi yapamam dedi ameliyat en son care ben kurtaj yaparim sende istersen dedi bende kabul ettim ve cok sukur 1 ay olacak neredeyse hic sorun yasamadim degerim 10 du iki gun once Allah bir daha yasatmasin.bende ikinci bebegi istiyorum ama nezaman gebe kalabilirim yine ayni seyi yasarmiyim bilemiyorum ki insallah kimse yasamaz.burdan bizede bilgi verirseniz gebe kalip kalmadiginizi durumunuzu sevinirim.

canım seni merak ettim. bende ikincisinde ameliyatla tedavi oldum. ve evet hamile kalabiliyoruz. şimdi 9. haftadayım. sen içini ferah tut.

Cok tesekkur ediyorum insallah hepimizn hakkinda hayirlisi olur ve saglikli bebeislerimi olur insallah yasim buyuk ama umudumu kaybetmek istiyorum.iyi aksamlar
canım seni merak ettim. bende ikincisinde ameliyatla tedavi oldum. ve evet hamile kalabiliyoruz. şimdi 9. haftadayım. sen içini ferah tut.

Nasil mutlu oldum cok sevindim.Demekki bizde tekrar hamile kalabiliyoruz.Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.benim kurtajdan sonra gebelik materyalleri kalmisti dr kendisi kaybolacak demisti ve oyle oldu enbson gittim kontrolde bhcg sifirlanmisti rahimde guzel gorunuyor demisti.simdi hem korkuyorum ayni sey olursa diye hemde hamile kalmak istiyorum.sen umut oldun bana.masallah diyorum darisi kucagina aldigin gunun haberlerine insallah.

Arkadaşlar slm. Ben 3 kürtaj , ve en son ocak 27 'de skar gebelik yaşadığımı yazmıştım.
Ve hamileyim 6 haftalık
Ama haftaya salı gidip bakilacagim. Korkum var ya aynısı olur mu diye.
Ama Rabb'im onu oraya koymuşsa vardır bir hayır her şeyi ona bırakıyorum. Kupkuru dallardan çiçek acıyorsa Ümitsizliğe gerek yoktur.

Tedavi kaçıncı haftada oldunuz. Ben 5 haftalık idim ilacla düşürüldü. Su an hamilesiniz sanırım.
Skardan sonraki gebelik mi? Sorun yok değil mi? Ben de şu an hamileyim haftaya Salı öğreneceğim inşallah.

Arkadaşlar slm. Ben 3 kürtaj , ve en son ocak 27 'de skar gebelik yaşadığımı yazmıştım.
Ve hamileyim 6 haftalık
Ama haftaya salı gidip bakilacagim. Korkum var ya aynısı olur mu diye.
Ama Rabb'im onu oraya koymuşsa vardır bir hayır her şeyi ona bırakıyorum. Kupkuru dallardan çiçek acıyorsa Ümitsizliğe gerek yoktur.
merhabalar bende 1 yıl önce geçirdim skar gebelik. aynı korku bende de var. merak ettim doktora gittinizmi ne dedi şuanki gebeliğiniz içiin??

Meraba arkadaşlar bu sayfayı okur okumaz yazmam gerekir dedim.cunku yardıma ihtiyacım var bir sağlıklı doğum yaşadım bir oğlum oldu 4 sene sonra 7 haftalık kalp durması yaşadım ve kürtaj oldum. Sebepleri araştırılırken bir doktor ıstmosel olduğumu söyledi sebebinin sezeryan keşişindeki bir boşluk olduğunu bunu anca östrojen içerikli ilaçlarla baskılarız dedi. Rahim filmi istedi. Sonra bir başka doktora gittim o da ıstmosel olduğumu skar gebelik yaşayabileceğimi ama o her sezeryan doğum yapan kadında olabilir dedi. Gebe kalabilirsin dedi icimde bir korku var tabi ne yapacağımı şaşırdım skar gebelikten çok korkuyorum.Skar gebelik yasayan bayanlar adetleriniz nasıldı öncesinde. Benim adetlerim bu boslukta birikiyormus ondan adetlerim 12 gün sürüyordu azar azar. Sizinde öyle miydi?birde skar gebelikten sonra sağlıklı hamilelik yaşadınız mi? Sorularıma cvp verirseniz çok sevinirim

merhabalar, benim de yine aynı olacak aslında sorularım tıpkı yukarıdakiler gibi, ilk sayfadalar da yazan skar gebelikten sonra hamile kalan arkadaşlar nasıl devam ediyor herşey yolunda mı??
skar gebeliğin sonlandırılmasından ne zaman sonra ilk adetinizi oldunuz??

Tedavi kaçıncı haftada oldunuz. Ben 5 haftalık idim ilacla düşürüldü. Su an hamilesiniz sanırım.
Skardan sonraki gebelik mi? Sorun yok değil mi? Ben de şu an hamileyim haftaya Salı öğreneceğim inşallah.
merhabalar, Siz öğrendiniz mi nasıl gidiyor hamileliğiniz yolunda mı herşey, şuan kaç haftalık hamilesiniz?

Merhaba bende ocak ayinda skar gebelik gecirdim once kurtaj yapildi.bthcg degerlerim9000 lerdeydi kurtajdan bir gun sonra 3500lere dustu sukur kurtuldum derken 1hafta sonra tekrar artmaya basladi ve histereskopi ile kuretaj oldum.daha sonra hem rahim icine hem kalcadan 4doz metotreksat oldum ve 2hafta sonra degerim sifirlandi sukur.ama bidaha gebe kalmam cok tehlikeliymis yine aynisi tekrarlarsa rahim alinmasina gidecek bu yuzden gebelik istersem ancak tup bebek yapabilcem daha once gecirilmis baska karin ameliyatlarim var tabiki buda skar gebelik olasiligini arttiriyor ama sukur en azindan rahim alinmasindan kurtuldum boyle gebelik yasayip tekrar normal hamile kalan varmi?

merhabalar, benim de yine aynı olacak aslında sorularım tıpkı yukarıdakiler gibi, ilk sayfadalar da yazan skar gebelikten sonra hamile kalan arkadaşlar nasıl devam ediyor herşey yolunda mı??
skar gebeliğin sonlandırılmasından ne zaman sonra ilk adetinizi oldunuz??

Bana yapilan islemden 1ay sonra normal adet gordum ama en az3 yil gebelik bana yasak dedi doktorum

merhabalar, bende 2 yıl önce geçirmiştim skar gebelik. benim tedavim kese içine mtx enjekte edildi ve kesenin kendiliğinden düşmmesi beklenildi. doktor bir yıl gebelik düşünme demişti ve iki yıl oldu artık şuan 6 haftalık hamileyim geçen gün keseyi gördük çok şükür bu sefer doğru yere yerleşmiş bende çok korkmuştum aynı şeyi yaşarsam diye ama umudunuzu yitirmeyin. cumarteside kalp atışı için gideceğiz inşallah herşey yolunda gider .

ben subat ayinda yasadim. fakat doktor 1 2 ay sonra gebelik dusunebilirsin dedi. 5 haftalik hamileydim. histereskobi ile direk alindi kese. ve bir ay sonunda bthcg sifirlandi. sifirlandigi andan itibaren 1 ay sonra adet gorursun demisti. dedigi gibi oldu. rutine girdi. 2. adetmide gördüm.
neden size 1 yil dendi acaba? skar yeriyle mi alakali bir durum du ?

zaten kesenin düşmesi 3 ayı buldu adetle yavaş yavaş küçülüp vücut attı tamamen skar yeri iyileşsin diye sanırım. ayrıca ben keseye ilaç verildikten 2 hafta sonra adet olmuştum bthcg de geç sıfırlandı kesenin geç düşmesi gibi. doktor 1 yıl kadar bekle demişti ama 6-7 ay sonra denemeye başladık olmadı bu zamana kısmetmiş.

Hanımlar merhaba eski bir konu hortlar mı bilmiyorum bir yıl önce ben de scar gebelik ameliyat geçirdim durumumu kısaca özetleyeyim ilk gebelik ikiz düşük ikinci gebelik kalp atışı durdu düşmedi küretaj üçüncü gebelik sağlıklı sezaryan doğum kızım şuan 5 yaş iki yıl önce 5.gebelik ikiz ve düşük 6.gebelik ikiz başladı birisi rahimde normal konumda 5 haftalık ölmüş hafif lekelenme ie attı vucut eritti diğeri 8 haftalıktı kalp atıyor canlı idi 9 haftalıkken kalp atımı durdu fakat kese büyümeye devam etti ölümünü kabullenmedim bir türlü 12 haftalık kese olana kadar dr dr gezdim karından vajinadan ulrason ultrason defalarca bakıldı çaresiz küretaja razı oldum küretaj yapıldı fakat kanamayı kesememişler tampon şişirmişler içime kesilmedi sürekli bakıyorlar ultrason vs tamponu çıkarıp alttan ultrasson tekrarında scar gebelik olduğunu sezaryan açacaklarını gerekirse rahmi alacaklarını zaten bir çocuğum olduğunu yaşımın 39 yani yaşlı olduğumu söyledi doktor ağladığım için kızdı ameliyat için kalktım kovadan boşalır gibi kan bacaklarım ayaklarım yerler her yer kan gölü korkudan titriyorum aldılar ameliyata bde zorla kâğıt imzalatarak meğerseo an kaybından ölecekmişim ameliyat esnasında da yoğun kan kaybı hayatımı zor kurtarmışlar kan verdiler birkaç ünite sonra kanım 9 a çıkınca okey dedi gözlem kontrol tahlil epey zaman hcg düşüş kontrolü vs 50nin altına düştükten sonra bir daha gitmedim dr zaten doğru düzgün igilenen bir dr iç deNk gelmedim bu olay beni çok çok yıprattı psikoloji mbozuldu 1 yıl 3 ay geçti düzelemedim gerek ikinci çocuk isteğim gerek o olaydan kalan kan korkum geçmiyor her adette kan görünce ödüm kopuyor titriyorum kabuslarımda zorla ameliyat etmeye çalışıyorlar çığlıkla uyanıyorum içimi buraya dökerek . rahatlamayı amaçlayıp yazdım şuan 60gündür adet olmuyorum idrar yaptım negatif çıktıama eşim drgitmem için ısrar edince bugün gittim ultrason baktı kist yok kese yok rahim normal görünüyor hormon testi istedi bir sürü ben sadece hcg prolaktin verdim diğerlerinivermedim yarın sonuç alınca sanırım diğer hormonlara da bakmak isteyecek illa gerek derse öyle veririm diye düşündüm dedimya dr hastane kan gebelik ameliyat vs her şey korku kaynağı olmuş artık yarınher türlü sonuçtan korkuyorum içimi dökerek rahatlarım sandım bilmiyorum şu an bir rahatlama olmadı yazarken :(

Ya bu kadar olur hikayenizi okurken kendi yaşantım gözümün önünden geçti inanın aynı şeyleri yaşadım 1 yıl içerisinde 2 skar gebelik geçirdikten sonra sezeryan yerinde bir cep olduğuna ve ameliyatla düzeltilmesi gerektiğine karar verildi tabi bu arada bir çok doktor gezdim en son laparoskopi yöntemiyle kesi yeri düzeltildi. Tabi skar gebeliklerde kürtaj yöntemi uygulanmıştır ve son kürtaj da içeride parça kalmıştı bu laparoskopi ameliyatı yola bu parçada alındı çok başarılı geçti ameliyat bir ay oldu ama merak ediyorum tekrar Bi gebelik olacak mı sağlıklı Bi şekilde bebek sahibi olacakmıyım

öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum. arkadaşlar scar gebelik mutlaka duruma gore değerlendirilmeli. ben iki defa geçirdim ve ikiside farklı tedavi edildi. başımdan geçenleri ayrıntılı olarak daha önce yazdım. fikir edinmek isteyen arkadaşlar mutlaka okusun. özellikle rahim dokusunda bozukluk yoksa mutlaka ilaç tedavisi dusunulmeli. kendinizi surekli bhcg degeriyle sinayacaginiz uzun bir süreç. ama dogru dozlarda ve şartlarda uygulanırsa tertemiz kurtuluyorsunuz. benim gibi şanssız iseniz ikinci scarda işler ciddileşiyor. neden iki defa? nasil olur? gibi bunalımlarin yanısıra nasıl bir yontem kullanılacağı konusunda uzun araştırmalar. Allah bu durumda olan arkadaslara sabır versin. iki defa olmuşsa zaten rahimde fizikseel bir problem varlığı düşünülüyor. bazı arkadaşlar şanslılar doktorları ilkinde farketmiş.
ama ne yaşarsanız yaşayın Allah nasip ederse herşey yoluna giriyor. hatta büyük bir ameliyattan (gebeliğin sonlandırıldıgi ve rahmin düzeltildigi ) sadece 6 ay sonra hamile kalabiliyorsunuz. umarım bu sıkıntıların sonunda sağ salim yavrularımızı kucagimiza alırız.
Nasıl sevindim nasıl bana Bi umut oldu sizin durumunuz gebe kalmak ve normal Bi gebelik geçirmek mucize gibi geliyor artık darısı bize peki bebeğinizi aldınız mı kucağınıza

Back
X