• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

slm kızlar bayramda sutlac kavgası

Konu sahibinin evinde sanayi tipi ocak, buzdolabı filan var herhalde. Kişi başı birer kase sütlaç yapılsa 70 kase mümkünatı yok normal bir buzdolabına sığmaz dışarıda bırakılsa süt ürünü sonuçta bozulur. Çözemedim ben olayı.

evimdeki ocak sanayi tipi degil eşim cafe işletiyor evin alt katında orda pişirdim orda buyuk buzdolabıda var cogunu oraya koydum birazını da evdeki buzdolabıya koydum umarım şimdi acıkladım cozmuşsundur

şimdi benim merak ettiğim 20 kiloluk eti kavurma olayı. tek başına büyükbaş kestiyseniz tamam ama küçükbbaşsa ya da ortak kestiyseniz hayvanı, onun çoğunu dağıtıp çeyreğini kendinize saklamanız gerekir
ama bu şekilde çoğu kavurmaya gitmiş oluyor:26:

bir kere rezil olcaksın ama eşinin emrini yerine getirirsen her sene 70 kişiye hizmetçilik + aşçılık+ bulaşıkçılık yapcaksın,

bence yapıyorsanda bi yüzünü kara çıkar birdaha cesaret edemesin ! elini verirsen kolunu alamazsın canim çok yenisin

yardımsız imkansız yani okadar yemeği yap pişir sun bilmem ne ,

kesinlikle katiliyorum her sene ayni olayi yasayacaksin,sutlac ve kavurma bir sekilde yapilirda her sene 70 kisilik sarmayi nasil saracaksin ALLAH yardimcin olsun,bence sen en iyisi bir daha ki kurban bayrami icin simdiden sarma sarmaya basla :)

sardım yarısı yenildi bile allaha şukur hepisinin ustesinden geldim allah utandırmadı...bunuda atlatmış oldum

Üstesinden geldin, ama her bayrama davet actin....
Her bayram senden bu beklenecek artik ...

Yazik yanlis yöntem kullanmissin...
Ne bu ya ?
Bi gelin senmisin her gelin yapiyormu?
Yapiyorsa bu ne ordumu yiyor ?

eşinizin sülalesinde yokmu evinde toplanılacak yaşlı başlı büyükler 1 senelik evli çiftin evinde neden toplanılıyor anlamadım.ben bir tencere sarma yaparken kafam şişiyor nerde 3,4 tencere sarma saracak sabır.sütlaç,20 kg et tek başına olacak iş değil.eşiniz sizi düşünse teklif bile etmez böyle birşeyi birde emrivaki yapıyor.bence yapamayacağını söyle çok biliyorsa hizmetci tutsun öyle söylemek kolaydır.kolaysa otursun kendi yapsın hiç kabul etme boşver kendini sıkıntıya sokma.4,5 kişi olsa hadi neyse diyecektim ama diyorsunki 70 kişi :53:

sardım yarısı yenildi bile allaha şukur hepisinin ustesinden geldim allah utandırmadı...bunuda atlatmış oldum

bi daha ki bayrama şimdiden enerji topla o zaman malum bi de ramazan bayramı oruç halde kazan kazan yemek yapmak zor olur

kesinlikle katiliyorum her sene ayni olayi yasayacaksin,sutlac ve kavurma bir sekilde yapilirda her sene 70 kisilik sarmayi nasil saracaksin ALLAH yardimcin olsun,bence sen en iyisi bir daha ki kurban bayrami icin simdiden sarma sarmaya basla :)

ben konuyu geç görmüşüm cvpta geç oldu diye değiştirmiştim :) erkek tarafı çok bencil oluyor nedense

Valla açıkçası bana hiç inandırıcı gelmedi en başından da gelmemişti şimdi Allah var neden saklayayım. 70 kase sütlaç, 20 kg et kavurması, kaç tencere sarma yanii pes. Bir kişinin yapacağı iş asla değil. Hem bir arkadaşın dediği gibi 20 kg et için baya öoğunluk etin sizde olması gerekir ama dinimizde etin çoğunun dağıtılması gerekir. Ben bu kadar şeyi yapsam şu an pc başında oturmayı bırak devrilip yatıyordum. Siz gelinsiniz size neden geliyorlar bir açıklık getirseniz büyükler küçüklere gitmez, küçükler büyüklere gider. Eşim cafe işletiyor üstlaçları oraya koydum ee sarmalar kavurmalar ne olacak. Yanii bizim köyde sarma ve baklava çıkarılır her geklene o da birkaç dolma baklava gazoz kola tamam. Her gelene sofra mı kurulur her yerde yiyorlarsa nasıl yiyorlar mide almaz bir kere kaynananız ayrı, görümceleriniz ayrı yapıyormuş nasıl mide alıyor anlamadım. Aynen yani yemek saatine denk gelir ne yapıldıysa buyur edersin. Bana hiç ama hiç mantıklı gelmedi. Heralde kavurmayı baya kazanla yaptınız da kurbanın gelmesi ondan o kg eti kesmek doğramak bile insanın bir gününü alır zaten.

Bu arada yanlış yere konu açtınız diye de ban almazsınız uyarı alırsınız yanlış yere açtınız diye editörler uygun yere taşırlar eğer aynı konudan aynı yerde iki tane açtıysanızda birini kapatırlar ama siz ban almazsınız.

Bir ordu cidden. :1: Bence elinden geleni yapsan kâfiydi. İşin yoksa şimdi bütün bayram uğraş................

Ilk bayramda yaptiniz,
bundan sonraki her bayram 70 kisilik sutlac, sarma, kavurma ellerinizden oper...

Artik bu sizin bayramlardaki goreviniz haline gelir ...

Valla açıkçası bana hiç inandırıcı gelmedi en başından da gelmemişti şimdi Allah var neden saklayayım. 70 kase sütlaç, 20 kg et kavurması, kaç tencere sarma yanii pes. Bir kişinin yapacağı iş asla değil. Hem bir arkadaşın dediği gibi 20 kg et için baya öoğunluk etin sizde olması gerekir ama dinimizde etin çoğunun dağıtılması gerekir. Ben bu kadar şeyi yapsam şu an pc başında oturmayı bırak devrilip yatıyordum. Siz gelinsiniz size neden geliyorlar bir açıklık getirseniz büyükler küçüklere gitmez, küçükler büyüklere gider. Eşim cafe işletiyor üstlaçları oraya koydum ee sarmalar kavurmalar ne olacak. Yanii bizim köyde sarma ve baklava çıkarılır her geklene o da birkaç dolma baklava gazoz kola tamam. Her gelene sofra mı kurulur her yerde yiyorlarsa nasıl yiyorlar mide almaz bir kere kaynananız ayrı, görümceleriniz ayrı yapıyormuş nasıl mide alıyor anlamadım. Aynen yani yemek saatine denk gelir ne yapıldıysa buyur edersin. Bana hiç ama hiç mantıklı gelmedi. Heralde kavurmayı baya kazanla yaptınız da kurbanın gelmesi ondan o kg eti kesmek doğramak bile insanın bir gününü alır zaten.

Aynen
Bi de isterse 40 yıllık tecrübeli biri olsun yine tek başına yapamaz
Bu arkadaş yeni gelin
Bunları yaptıysa madalya filan almalı eşi

Valla yapmis Helal olsun.. Ben olsam cikamazdim galiba icinden...
Her Bayram böyle olacagina göre sen öbür bayram icin simdiden basla hazirliklara:9::9:

A be güzelim o kadar sarma sütlaçın üstesinden gelebiliyordunda bizi neden telaşe düşürüp üzüntüye gark ettin ? o kadar sarmayı tek başına sardıysan sağlığın daim olsun inan benim parmaklarım aşınmıştı hatta kıprayacak hali kalmamıştı.O kadar eti çamaşır kazanında mı? kavurma yaptın bilemiyorum ama maşallah sen bu hamaratlıkla ramazan çadırında usta aşçı olursun.Sütlaçları kaselere bölmeden saklamak mümkün değil cafelerin dolaplarıda az çok bellidir 70 tane kasen varsa diyeceğim ama hazır kaseleri kullanmışsındırda ya şaştım... neyse ellerinde bu kadar işten sonra tuşlara basacak hal kalmış kaç senelik ev hanımıyım utandım yerin dibine girdim inan seni kıskanmadım dersem yalan olur... ben bazı şeylere inanamıyorum artık bende mi tuhaflık var insanlar mı üstün yetenekli anlayamadım :( ama bravo ya :53:

tek bir kişinin üstüne bu kadar yüklenilir mi!!!!!! eşiniz olacak koca müsvettesi, size hizmetçi gibi emir buyuracagına azıcık sahip çıksaydı. Annesi yaşlı, ablasının kendi evinin işi, eee 7 sülelaleye gelin hazırlık yapsın, diğerleri kıymetli çünki... bu vicdana sahip olan hiç kimse yaşamasın kusura bakmayın ama hadi sevabına yapmışsınız, üstesinden gelmişsiniz ama bu olayı bu şekilde kapatırsanız. her yıl buraya konu açarsınız.

Büyük baş kesildiğini varsaysak öğlene kadar kesim pay edilme filan sürer oda sabahın erken saatindde başlasan o saatten sonra gelen eti bir kişi doğrayacak pişirecek sonrada 70 kişiyi ağırlayacak orası ev değil konk filan herhalde aynı anda 10 sofra nasıl kurulur. Yani uZun lafın kısası amaç neydi bu konuyu açarken çok becerikli olduğunun mu hepsinin nasıl altından kalkacağının mı kocanın seni naıl hizmetçi olarak gördüğünümü yoksa ailenin bir aşiret olduğunumu isbat etmek istedin. Ayrıca baklavayla böreği unutmuşun onları kim yaptı.

Back
X