• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

slm kızlar bayramda sutlac kavgası

hahah :D ben o zaman da sarmam, şimdiden düğün için para biriktirir bir-iki hatta 30 kişi tutarım o sarmalar için :27: 40 saat sararsın millet ayaküstü götürür sinir krizi, cinnet geçirirsin hatta katliam çıkarırsın :60:
:

Benim 3 ablam + annem + büyük ablamın kızı
Kadro tamam :1:
En son benim düğünümde sarmıştık ta
Onda bile eve 70 kişi girmemiştir

Bayramda o kadar kafile halinde gezenler sarma da yemesin bi zahmet :19:

benim anlamadığım her evde bu kadar yemek yapılıyorsa, e misafirler en az 6-7 ev geziyor desek (ki aşiret maşallah gez gez bitmez), her evde biraz biraz da yeseler bayram sonunda bir kişinin ağırlığı normal ağırlığının yüzde kaçı oranında artış gösteriyor:26:
ben psikopata bağladım galiba:27:

Galiba rejimdesiniz:))

Bana kocam boyle inatlassin valla agzinin ortasina bir carptimmi gerisini kendi dusunur artik:)

Rica etse hadi kalk birlikte halledelim dese canimi istesin.
O ne oylee yaa:)

Galiba rejimdesiniz:))

Bana kocam boyle inatlassin valla agzinin ortasina bir carptimmi gerisini kendi dusunur artik:)

Rica etse hadi kalk birlikte halledelim dese canimi istesin.
O ne oylee yaa:)

rejim mi dediiin:36: yok öyle bişey:36:

Son düzenleme:
Küçükleri oluyosunuz ama yine de gelecekler yani.. nasil anlayış yapamaman gayet normal bi durum..
Bence kv anaç birisi ise sorabilirsin anne ben hic kalabaliga yapmadim nasil ustesinden gelirim. Sen tarif etsen falan.. once tek tek yapip buzluga mi atsam.. sence bana kimler gelir.. biraz vicdanliysa yardimci olur herhalde :)

İyi eşim beni boşamıyor 25 yaşındayım ben 2 kişilik sütlacı bile beceremiyorum vallahi elazığa gelin olsaymışım ilk bayramda kapının önüne koyarlarmış beni demek ki sana kızdığım için özür dilerim annecim açıklarımı kapattığın için teşekkür ederim diyesim var kaynanama :)))

tabii şekerim bu kadar zor oldugunu bilsem elazıga gelin gelmezdim valla...bu arada kaynananın kıymetini bil benim bildigim yeni gelin kaynanaya yardım eder 1 evde hazırlık olur bunlarda oyle degil gelin marifetlisi bayramda belli olurmuş 2 kişilik yemegi cocukta yaparmış gulu sevdigimizden dikenine katlanıyorum ama bir daha bayram geldigine uzulucem valla...

Annem 43 yaşında elinden de gelir ama babam "börek yap, yapacaksın, edeceksin" türevi bi'söz kullansa bayramda gelenlere kuru çayı dayar yani.

Eşinizi gökten bi'indirin bence. Güzelce yapamam demişsiniz ki sanırım siz Elazığlı bile değilsiniz yaşınız da genç.

Valla zıkkımla başlayan cümle geldi direk dilimin ucuna okur okumaz, kusura bakmayın.

slm arkadaşım kutahyalıyım elazıga gelin geldim biz bu kadar yapmayız 30 yaşındayım hep 2 kişiye alıştım eşim ben kutahyadada bayramlarda annem yapardı ama bu kadar cok degil benim kendi sulalem kalabalık degil eşimin sulalesi cok kalabalık yani elazıg geliniysen 10 elinde 10 marifet olacak alışmaya calışıyorum şu bayramı hayırlısıyla atlatırsam ne alaaa..

tabii şekerim bu kadar zor oldugunu bilsem elazıga gelin gelmezdim valla...bu arada kaynananın kıymetini bil benim bildigim yeni gelin kaynanaya yardım eder 1 evde hazırlık olur bunlarda oyle degil gelin marifetlisi bayramda belli olurmuş 2 kişilik yemegi cocukta yaparmış gulu sevdigimizden dikenine katlanıyorum ama bir daha bayram geldigine uzulucem valla...

ne yaptın sarmaya başladın mı canım

Bende bunu soracaktım çek.
Konu sahibi arkadaşım,sülale büyük olabilirde,bu kadar kalabalık sülalenin en büyüğünde toplanılır.
Sana iade ye gelmek isteyende 70 kişi olmaz merak etme.

en buyuk eşim kardeşlerinden gec yasta evlenince boyle oluyor eşim36 yaşında otekilerde evli 22 yaşında var kardeşi 25 28 30 33 oyle yaşları ama en buyuk eşim sizin sulale geniş degil galiba..size şaka yada abartılmış gelebilir ama boyle

3 tenceresini sardım arkadaşım

maşallah canım bence dert etme bence halledebilirsin
yapamam edemem dersen hem eşinle aran açılır hemde akraba arasında lafın sözün ardı arkası kesilmez
madem gelinin marifeti bayramda belli olurmuş sende göster marifetini

Sen esinin ailesinin kulturu ile yetismemissin .
Dolayisiyla sana bu sekilde bir dayatma yapamaz,
yapmaya hakki yok.
Gelen misafir de ev sahibi ne ikram ederse onu yer .
Esin ailesine uyum saglamak adina bazi seyler saygi cercevesinde hosgorulur
ama bu durum bu sekilde kabul edilecek bir sey degil .

Ben olsam ne yapardim diye dusundum ...
Yapacak olsam
disardan birilerine parayla yaptirirdim :)

dışardan birilerine parayla yaptırmayı duşunmedim degil ama gelenler benim marifetimi elimin lezzetini tadacaklarmış her şeyde kolaya kacılmaz dedi ne yapalım tartışma cıkmasın diye iyi kotu yapıcam elimden geldigi kadar artık

hahahaha yoğsam biz kardeş miyiz? :27:

konu sahibi okurken gerildim allah yardımcın olsun. ben eğlencesine sarma sararken buhran geçiriyorum, hele kavurma tam kabusum. konuya bir açıklık getir, neden sen yapıyorsun bu kadar yemeği? tek gelin misin? sende mi toplanılacak? neden kimse karışmıyor? kafamda deli sorular :27:

canım benim tek gelin olurmuyum eşimin tarafı aşiret dolayısıyla cok kalabalık herkes kendi evine yapar ilk gun kaynanada toplanırız kardeşlerden en buyuk eşim misafirimiz cok olur 1.gunu kaynanamda geciririz 2.gunu kendi evimize geçiyoruz gorumcelerin abisine yani eşime bize gelir kuzenler teyze kızları dayı kızları amca kızları hepsi evli oyle olunca da hazırlık cook oluyor işte ben de yapmaya calışıcam 3 tenceresini bugun sardım

merhaba arkadaşım,
yorumlarınızı okudum eşiniz hakkında bişey DE-Mİ-YOR-UMMM.
sadece nazicane fikrimi söyleyeceğim sarmaları negüzel sarıyorsunuz ohhh maşalllah..
ama sütlaçta en fazla 8-10 kişilik ölçülere göre yaparsanız... hem tadın da bi sorun olmaz hemde sütlaç gayet güzel olur..
ee mecbur başa gelen çekilir..
sizde yapın herşeyi ne kadar hamarat olduğunuzu gösterin eşinizeee....

ayrıca bayramdan sonra o sarmalar bitmedi diyelim kaldı aynen sütlaç ve kavurma da kaldı..
ona buna vermeyin bitene kadar hepsini eşinize yedirin...

madem bunları kendi evinize yapıcaksınız menüyüde siz belirlediniz heralde kavurma sütlaç neyse de sarmayı yapmayabilirsiniz

Küçükleri oluyosunuz ama yine de gelecekler yani.. nasil anlayış yapamaman gayet normal bi durum..
Bence kv anaç birisi ise sorabilirsin anne ben hic kalabaliga yapmadim nasil ustesinden gelirim. Sen tarif etsen falan.. once tek tek yapip buzluga mi atsam.. sence bana kimler gelir.. biraz vicdanliysa yardimci olur herhalde :)

biz gec evlendik ama en buyukleriyiz arkadaşim onun icin bu bayram bize gelen cook olur

Daha yeni evlisin kaynanan da demiyor mu kızım sen nasıl kalkacaksın bunların altından diye. Elinin lezzeti bile olsa o kadar kişiye yemek çıkarmak kolay iş mi allah aşkına profesyonellik isteyen birşey. Madem çok merak ediyorlarmış el lezzetini bir senelik evlisin birer ikişer aileler şeklinde gelip tatsalarmış ya tövbe ya:19:

valla ağzım açık okudum resmen eğer maddi imkanın varsa bir yerle anlaş en azından sarmayı dışarıdan yaptır en sıkıntılı o sanırım birde eşin ne iş yapıyor merak ettim bunların maliyeti de var sonuçta:20:

cafe işletiyor tatlım onların masrafı koymaz bile

eşinize deyin bir lokanta alsın ve aşçı ve yamakları tutsun. anca yaparlar:ssz:

dogru soyluyosun bende oyle diyorumda dinleyen yok emiri cok sever ...sozde kıyamaz benim bildigim kayınvalidede gecer bende yardım ederim biz oyle gorduk diyorum o sizde diyor artık bizim adetlere alışacaksın diyo bende senin kibarlıgına inceligine vurulmuştum bu ne kabalık deyince tartışma cıkıyor işte

madem bunları kendi evinize yapıcaksınız menüyüde siz belirlediniz heralde kavurma sütlaç neyse de sarmayı yapmayabilirsiniz

hayır canım menuyu ben belirlemeddim bayramda bunlar yapılırmış herkeste aynı bu daha benim bildigim menu hiç bilmedigim yemek ve tatlılarda var ancak bu kadarını yapabilcem elimden gelen bu valla

Back
X