• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

slm kızlar bayramda sutlac kavgası

Allah yardimciniz olsun isiniz zor...iyiki yilda 2 bayram var diyesi geliyor insanin :) ama ustesinden gelinemeyecek seyler degil...bende size kolay sutlac tarifi vereyim acizane,denenmis ve begenilmis bir tarif 8 orta boy kase cikiyor bu malzemeyle...eger 70 kisiligi ayni anda yaparsaniz malzeme miktarini ona gore hesaplarsiniz...

1 kg suda 1 cay bardagi pirinci pirincler iyice sisene kadar haslayin,sonra 1 kg sut ekleyin...kaynamaya baslayinca tepeleme 2 corba kasigi pirinc ununu 1 su bardagi soguk suyla ezin ve sutlaca ekleyin yavas yavas surekli karistirarak 10 dk kadar kaynatin ve 2 su bardagi seker ilave edin...5 dk daha sekerle kaynatip ocaktan alin ve kaselere koyun...

herseye ragmen bayramin tadi dostlarla akrabalarla guzel...heleki bayramlarin...inanin gurbette ve yapayalniz olmaktansa o hazirligi yapmayi tercih ederdim....bunaltmayin kendinizi...hem ne demisler "oldugu kadar olmadigi kader..."

kolay gelsin,mutlu bayramlar :)

rüyamda bu konuyu gördüm öyle derinden etkilemiş beni

konu sahibi ben yeni gelinim ille de 70 kişilik sarma ve sütlaç yapıcam kocam istiyor diye tutturmuş bizde kk hatunları olarak en son 50 kişilik yap bari diye ikna etmeye çalışıyoduk :121:

bu 70 kişilik bayram ziyafeti bana travma yaşattı valla :6:

dışardan birilerine parayla yaptırmayı duşunmedim degil ama gelenler benim marifetimi elimin lezzetini tadacaklarmış her şeyde kolaya kacılmaz dedi ne yapalım tartışma cıkmasın diye iyi kotu yapıcam elimden geldigi kadar artık
var ya,sizin kocanız iyice saçmalamış.
otursun kendi sarsın yapsın o zaman. padişah torunu sanki. emirlere bak.

iyi de ortada sorun yokmuş ki o zaman kocanız size direktifleri vermiş siz de tatsızlık çıkmasın diye zaten çoktan sarmalara başlamışsınız ee evlenirken de ailenin aşiret olduğunu ve bu kadar kalabalık olduğunu da biliyordunuz haliyle bu kadar kalabalıkla bayramdır, düğündür, özel gündür bir araya gelinecek yani.

canım bende eşimde elazıglıyız nerdeyse 10 senelik evliyim böyle adet görmedim
bence eşiniz abartmış 8 tencere sarma ne demek benimde misafirim çok olur 1 tencere sarmamı sararım
tatlımı eşim hazır alır 1 tepside börek serdimmi tamam herkes bayramlaşmaya geliyor size karnını doyurmaya degil
kayınvalidenize sordunuzmu ne yapmam gerekir diye bence o kadar çok yemegi kimse yemezse masraftan çok israf olur yazık

bayram 4 gun ama kalabalık sulale olunca 6 7 gun suruyo ziyaretler

İsterse 9 gün sürsün
Sen en küçük oluyosun 1 yıllık evliysen
70 kişilik sülale de sana nasıl sıra gelecek
Sen git bayram günleri hepsini gör, kurtul :6:

arkadaşlar bayram tatlısı olarak sütlaç saçma değil mi:44:
o kadar sütlaç nereye konur:53:
sarma ve kavurma tamam da sütlaç çok garip geldi.çok merak ettim elazığ'lı tanıdıklarıma soracağım bu durumu.:26:

İsterse 9 gün sürsün
Sen en küçük oluyosun 1 yıllık evliysen
70 kişilik sülale de sana nasıl sıra gelecek
Sen git bayram günleri hepsini gör, kurtul :6:

emine beder olsa o kadar sütlacı yetiştiremez tek başına oktay usta desen o kadar kavurma yapsa yemekten soğur :53:

çok çok abartı değil mi ya? hani ikramlık hazırlanır da bu düğün yemeği gibi.

sarma ve kavurma tamam da sütlaç çok garip geldi.çok merak ettim elazığ'lı tanıdıklarıma soracağım bu durumu.:26:

Elazığlı komşularımız var onlarda bayramlarda çeşit çeşit yemekler yapar ama tatlı olarak demirbaşları elde açılma baklavadır,annemin 20 küsür senelik yakın arkadaşı kankası elazığlı kadın her bayram tepsi tepsi baklava yapar bizde bayramda baklava yapılır der hep sütlaçı duyunca bende şaşırdım.

emine beder olsa o kadar sütlacı yetiştiremez tek başına oktay usta desen o kadar kavurma yapsa yemekten soğur :53:

çok çok abartı değil mi ya? hani ikramlık hazırlanır da bu düğün yemeği gibi.

Bence konu sahibi bi salon tutsun :6:
Cidden 70 kişi, 1 yıllık insanın evine gelecekse..

elazıgda bayramda aşüre ayranlı çorba sütlaç yapılır yanında gene baklavamızı böregimizide yaparız ama
annelerimiz yani büyükler çünkü onların misafiri daha çok oldugu için azar azar yaparlar yani 8 tencere sarma sarmazlar çeşiti bol tutarlar

Merhabalar;
İlk önce ALLAH kolaylık versin diyeyim.:))8 tencere sarma umarım yanlış okumuşumdur:)))Ama sana zaman kazandırmak için şunu söyleyebilirim hani bu sarma makineleri var biliyormusun onlarla kalem gibi sarmaları çok kısa zamanda yapabilirsin.Hatta ben sararken bu makinlerde eşimin çok hoşuna gider ve 4-5 sarmadan sonra kendisi ısrarla elimden alır.Belki eşinde bu sayede sana yardımcı olur.Eti de mutlaka düdüklüde pişirmeni tavsiye ederim ayrıca kendi iç yağından da koy ki lezzetli olsun.tuzunu en son (tamamen pişince )at.Sert olmasın.Birde eti hemen pişirme rigor mortis olayı var.Yani dinlenince et kendini salar.

Rigor mortis: kaslardaki biyokimyasal bir değişiklikten kaynaklanan ve ölünün uzuvlarını katılaşması.

elazıgda bayramda aşüre ayranlı çorba sütlaç yapılır yanında gene baklavamızı böregimizide yaparız ama
annelerimiz yani büyükler çünkü onların misafiri daha çok oldugu için azar azar yaparlar yani 8 tencere sarma sarmazlar çeşiti bol tutarlar

aşure ve çorba tencerede saklanabilir de sütlacı nasıl saklıyorsunuz:44:

aşure ve çorba tencerede saklanabilir de sütlacı nasıl saklıyorsunuz:44:

öyle 70 kişilk yapmazlar 10 15 kase misafire sorulur
çorba sütlaç tatlı ne alırsınız misafirde terçih eder
her misafirde yemek verilmez yemek saatine denk gelmişse masaya davet edilir bizde böyle

öyle 70 kişilk yapmazlar 10 15 kase misafire sorulur
çorba sütlaç tatlı ne alırsınız misafirde terçih eder
her misafirde yemek verilmez yemek saatine denk gelmişse masaya davet edilir bizde böyle

sizinki mantıklı,konu sahibinin nasıl saklayacağını merak ediyorum:34:

sizinki mantıklı,konu sahibinin nasıl saklayacağını merak ediyorum:34:

Konu sahibinin evinde sanayi tipi ocak, buzdolabı filan var herhalde. Kişi başı birer kase sütlaç yapılsa 70 kase mümkünatı yok normal bir buzdolabına sığmaz dışarıda bırakılsa süt ürünü sonuçta bozulur. Çözemedim ben olayı.

Back
X