Merhaba, bu biraz gec bir cevap oldu sanirim kusura bakmayin, uzun zamandir siteye girmedigim icin simdi gordum mesajinizi.
Uygulamayi iki ayri seansta yapmalarinin nedeni tek seferde 2 litreden fazla yag alinmasinin saglik acisindan riskleri olabilmesi. Bu lazer yontemi FDA onayli bir yontem ve o yuzden FDA'in ongordugu sinirlarin disina cikamiyorlar. Lazer basligi bu sekilde tasarlanmis zaten, 2 litreden fazlasini almiyor. Ikinci bir bolgeden bir operasyon daha olmak istiyorsaniz 1 hafta, ayni bolgeden ikinci bir operasyon gecirmek istiyorsaniz 3 ay beklemeniz gerekiyor. Benden alinmasi gereken yag miktari 2 lt uzerinde oldugu icin doktor bana iki secenek onermisti bel veya gobek arasinda bir tercih yapamadigim ve ikisinden de kurtulmak istedigim icin. Birinci secenek bel ve karin bolgesinden toplamda 2 litre yag alinmasi, 3 ay sonra rejim ve spora ragmen istedigim goruntuye ulasamazsam ayni bolgelerden ikinci bir operasyon gecirmemdi. Ikinci secenek ise bir hafta arayla one bel sonra karindan yag alinmasiydi. Ben biraz aceleci oldugum icin ikinci secenegi tercih ettim.
Benim doktorum bana iki ayri makineden bahsetmedi, yag alma islemi de sikilastirma islemi de yapildi iki operasyonda da. Ayni lazer cihazinin iki farkli basligi vardi gibi hatirliyorum coskun Bey'in anlattiklarindan, ama sizi yanlis yonlendirmek istemem. Belki benim bilmedigim farkli bir yontem veya cihazdan bahsetmistir doktorunuz.
Ben operasyonlari temmuz basinda gecirmistim, operasyonlardan sonra da kilo vermeye devam ettim ve bu zayiflama surecine basladigimdan beri 74,5 kilodan 54,5 kiloya indim. Eski kiyafetlerimin hepsini giyebilmeye basladim ama bir farkla. Eskiden 38 beden pantolonlarin popo ve basen kisimlari hafif bol, bel ve karin kisimlari ise cok siki gelirdi ve mutlaka karnimi firtlatirdi. Simdi eski kiyafetlerimin icinde donebiliyorum, artik belleri de bol geliyor. Zayif zamanlarimdaki halimle bile arada muazzam bir fark var.
Ama sunu da ekliyim, karnim tahta gibi dumduz olmadi, karnimin alt kisminda hafif bir gevseklik kaldi (gerci icime cekersem kaslarimi sikip o ufak bombe yokoluyor, eskiden olmazdi, yani sorun derimin ve kaslarimin gevsekligi) ama sanirim bu konuda bir ozelestiri yapmam gerekiyor cunku operasyon sonrasinda zaten zayif olan kas altyapimi guclendirmek ve sikilasmak icin hicbirsey yapmadim. Doktorumun sabah aksam karin hareketleri yapmami onermesine ragmen pek istikrarli davranamadim. Ama simdi isi siki tutmaya karar verdim, ciddi sekilde spora basladim. umarim yakin zamanda sonuc alirim. ama bu halde bile smartlipo yaptirdigim icin cok cok mutluyum, o hafif yumusaklik ve bolluk beni hic de rahatsiz etmiyor zaten sporla gececek gibi gorunuyor. Smartlipo icin kendim icin yaptigim en guzel seylerden biri diyebilirim. Etrafimda yaptirmaya karar verdigimde beni vazgecirmeye calisan tum arkadaslarim ve ailem bile bunu kabul ediyor.
Yalniz size onerim doktorunuzu mutlaka iyi secmeniz olacak, cunku ben bu islemi yaptirdiktan birkac ay sonra cilt bakimina gittigim yerdeki estetisyenin hastalarindan birinin (ki ismini vermedi ama cok sosyetik ve unlu biri oldugunu soyledi) bu yaz tanidigi bir doktorun israri ile aslinda cok da problemi olmayan karnindan yag aldirmaya kalkip karnini carsamba pazarina dondurdugunu, cok agir bir depresyona girip butun yaz karnini saklamaya calistigini ogrendim ve basima boyle birsey gelmedigine sukrettim. Siz de mutlaka doktorunuzun yaptigi operasyonlarin resimlerine bakin, hastalarini bulabilirseniz yorumlarini ogrenin. Ben Coskun Bey'in hastasi olarak yaptigi isten ve isini takip etmesinden son derece memnun kaldim. Etrafimda ilgilenenlere de kesinlikle oneriyorum. Umarim sorularinizi cevaplayabilmisimdir.