Smear Testi Yaptiran Var M

bende 1 hafta önce yaptırdım canım hiç yanmadı doktorum jinekolojik muayene sırasında aldı o sıvıyı pamuk sarılı bi çubukla alıyolar canın hiç yanmıyo ücretide 50 ytl muaynanesinde aldı smeari ben sonra özel bi laboratuvara götürdüm...tüm kadınların yaptırması şart...o demir mekanizmayı tabiki takıyolar..

Bende cumartesi günü yaptırdım. Bana o demir aletin plastiğinden taktılar.Onun için canım hiç yanmadı. Bugün sonucu aldım çok şükür temiz çıktı.

ben de bu smear testini yaptırmak istiyorum kızlar. Bursada yaşıyorum. Yakın zamanda yaptıranlar oldumu ? Ne kadar ödediniz ? Bir de bir sorum daha var. Sigorta karşılıyormu bu testi ?

cnm korkma nolucak ki hiç acı hissetm,osun bi dakka sürüo bende korkuodum hiç doğum yapmamış olanlara taktığı aletten taktı banda dah küçük sanırım ama hiç acı duymadım rahat ol

korkulacak hiçbirşey yok doktorunuz tedirginliginizi anlayıp nazik davranır birde saglıgınız söz konusu ise lütfen böyle telaşlara kapılmayın ucunda ölüm yok ki kısa süreli bir işlem.

canım önce geçmiş olsun hiç birşey hissetmiyorsun 2 dakikalık birşey ben de yaptırdım sonuç bekliyorum üzülme ve korkma :teselli:

canım ben keçiören araştırmada yaptırdım sonucu alacam eyer ciddi birşey olursa ozaman uzman bir doktara gidicem sen nereye yaptırdın

ArkadaŞlarrrrrrrrrrrrrrr yarın

(tÜp bebek fıyatlarında ındırım ıstıyoruz )

topıĞınde maıl gÜnÜ lÜtfen topıĞe uĞrayıp hazırlanan dılekÇeyı gereklı yerlere maıl olarak atarmısınız

lÜtfen herkese haber verelım

ben de bu smear testini yaptırmak istiyorum kızlar. Bursada yaşıyorum. Yakın zamanda yaptıranlar oldumu ? Ne kadar ödediniz ? Bir de bir sorum daha var. Sigorta karşılıyormu bu testi ?

arkadaşım gerçi sorunun üzerinden baya zaman geçmiş ama bende kasıklarımdaki ağrılardan dolayı bu hafta içersinde doktora gittim.( bursa zübeyde hanım doğum evine gittim) derdimi anlattıktan sonra sana smear testi yapıldımı diye sordu.bende hayır dedim.bende vajinal muayene edecek sandım.vallahi bendede panik olduğundan ne yaptığını anlamadım.bir şeyle vijinaya soktular ve hemen sanki girişten sıvı aldılar galiba ( ben kendi paniğimden bir şey görmediğimden böyle yazdım..) ama öyle korkulacak bir şey değil.seni muayene eder gibi hemen işi bitiriyorlar .sonuç olarak temiz çıktı sadece çok hafi bir iltihaplanma varmış onun içinde fitil verdi.bir arkadaşta bağkur karşılıyormu diye sormuş.bende bağkurdan yararlanıyorum..gittiğim bir devlet hastanesi olduğunda hiç bir problem yaşamadım..

ben yaptırdım canım fakültede yaptırdım herhangi bir ücret vermedim vajinaya demir falan değil ince cubuk gibi bir sey ile bakıyorlar ağrı acı olmuyor anlık geçiyor hemen korkma yaniyerimseniben

bende smear testi yaptırmak istiyorum.4 sene önce yaptırmıştım en son.Ama bende o demirden korkuyorum biraz. Denizlide önerebileceğiniz bir doktor varmı...? (yani spekulum kullanmayan bir doktor)

iki gün önce yaptırdım ankarada özel bir muayenehanede. hiç acımadı. doktor spekulum kullandı ama tek kullanımlık plastik bir spekulumdu. boyutuda çok ufaktı. sonra fırça gibi bişeyle 2saniyede içerden örnek aldı. yani toplam 5dkyı bulmadı diyebilirim. korkmayın ve yaptırın acımıyor ayrıca önemli bir test.

bende gecen hafta yaptırmıştım devlette hiçbir ücret ödemedik.demir bi alet taktı doktor bende acıyacak zannettm korkmaya basladım amahiç acımadı 2 dakika sürdü zaten.

smear testinin o bahsettiğin aletle bir alakası yok, üstteki arkadaşlarda yanlış bilgi veriyorlar maaşallah. Vajinaya kulak çubuğu gibi bir pamuklu çubukla ucuna hafif içine doğru sıyırarak değdirmek kaydıyla sıvı alıyorlar o kadar, onuda cam bir gerecin içine kayup labaratuvar. ne aleti ne bişiee

smear testinin o bahsettiğin aletle bir alakası yok, üstteki arkadaşlarda yanlış bilgi veriyorlar maaşallah. Vajinaya kulak çubuğu gibi bir pamuklu çubukla ucuna hafif içine doğru sıyırarak değdirmek kaydıyla sıvı alıyorlar o kadar, onuda cam bir gerecin içine kayup labaratuvar. ne aleti ne bişiee

cnm yanlış bilgi değil bende alet taktılar yani spekulum. ama demirden değildi plastik,tek kullanımlık olanlardan. o alet vajinayı iyice açıyor ve doktor daha rahat görüp çubukla örneğini alıyor. sende kullanmamış olabilirler. ama genelde kullanılıyor yani var olan bişey.

bende bu testten yaptırmıştım, devlet hastanesinde ayrı bir ücret istemediler ve herkes gönül rahatlığıyla yaptırsın beni korkutmuşlardı hiç korkacak bişey yokmuş ki benim canım tatlıdır...

testin ismi pap smear ve hpv testide ayni ornekten yapilir.
bu testteki asil amac Dunya da kadinlarda en sık gorulen meme kanserinden sonra 2.sira da yer alan rahim agzi kanserinin erken teshisini saglamaktir (seviks kanseri)
hasta test icin jinekolojik muaneye hazir vajinal kanaldan spekulun yerlestirilmis halde bulunmasi gerekir.sonrasinda klinisyen serviksin (rahim agzi) yuzeyinden yumusak firca ile suruntu seklinde hucreleri toplar ve alinan numune laboratuvara gonderilir. sonuclar 2 gun yada daha uzun sure sonra alinir.
artik once isik yardimiyla servikste tarama yapiliyor boylece daha derindeki hucrelerde de olusan anormallikler analiz ediliyor. LUviva testi ileri servikal tarama yaptigindan hasta icin yapilan tedavi ve alinan onlemleri 2 yila kadar daha erken olmasini sagliyor.Luviva testi bazi ozel hastanelerde mevcut kullanimda. tavsiye edilir :

Back
X