Smear Testi Yaptiran Var M

Bizim doktor benim hamile olduğumu bilmeden benden smear almıştı. Anam onun bir ağrısını çektim sorma gitsin. Bide vajina da kaşıntılar falan olmuştu bende çok kötü bişey. Bide plastik bir alet yerleştiriyorlar çok acımıştı.
 
Arkadaslar rahim agzi kanserinden yeni kurtuldum, hersene pap smear testimi yaptiriyordum ve her zaman temiz cikiyordu, gecen sene evre 2b teshisi kondu ancak cok sukur ki tedavim yapildi ve normal hayata dondum. Lutfen sadece pap smear degil HPV testinizi de yaptirin, dunyada protocol bu yonde degisiyormus, bazen rahim agzinin ic kisminda sinsice gelisebiliyormus cok nadir de olsa ve hicbir semptom gostermemisti bende. Bu konuda farkindalik yaratmak icin maraton kosmayi hedefliyorum benim gibi yenen insanlarla digerlerine ilham vermek ve moral olmak icin. Telaslanmayin benimki cok nadir bir vaka ama mutlaka kontrollerinizi yaptirin, bu virus sizde varsa da illa ki kansere donusecek diye birsey yok, sadece daha cok kontrol yaptirin bagisiklik sisteminizi guclu tutun sigara icmeyin ve stresten uzak durmaya calisin. Hayat her zaman en iyi materyalleri sunmayabilir ama elinizdekilerle ne olusturacaginiz size bagli kizlar! Unutun size kotu seyler yasatan insanlari olaylari ileriye bakin.
 
Bende inşallah yaptırmayı düşünüyorum devlet ile özel arasında fark varmı hanımlar? İstanbul fsm hastanesinde düşünüyorum ama bayan doktor bulmam lazım
İnşallah vardır
 
Arkadaşlar devlette smear ve servikal kültüre herhangi bir ücret veriliyor mu? Zeynep Kamil hastanesinde yaptıran var mı?
 
Back
X