Jinekoloji Smear testim hpv pozitif

sorgucuu34

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2022
46
2
16
30
Arkadaşlar merhabalar benim size bir sorum olacaktı öncelikle ben gebelik için doktora gittiğimde gebe kalmak istediğimi söylemiştim ve benden Smear testi almıştı doktor ve baktığımda sonucum pozitif olduğunu ve hangi tip olduğu belirlenmemişti tekrar gitmem gerekiyor bu acaba gebe kalmaya engel mi veya da hani bu konuda pek bir bilgim yok ama eşten bulaşan bir şey aile hekiminin korkulacak bir şey olmadığını bunun tedavisi olduğunu iğneyle atlatabileceğimi söylemişti fakat benim anlamadığım şey yani erkekten mi bulaşıyor çünkü açıkçası eşimden bana bulaştığını söylüyorlar hangi tip olduğu belirleniyor sadece şunu anlamak istiyorum normalde bu erkekte normal sadece kendinde var olan bir şey mi yoksa onunla başka bir kadınla birlikte olduğundanmı bulaşıyor bu konuda bilginiz varsa aydınlatabilir misiniz💚

Başkasıyla birlikte olduğunda oluyor yıllarca taşıyıp belirti göstermeyen erkek hastalar var gardasil vuruluyorsunuz gebeliği biraz bekletin bence önce bu sorunu halledin bu daha önemli

Arkadaşlar merhabalar benim size bir sorum olacaktı öncelikle ben gebelik için doktora gittiğimde gebe kalmak istediğimi söylemiştim ve benden Smear testi almıştı doktor ve baktığımda sonucum pozitif olduğunu ve hangi tip olduğu belirlenmemişti tekrar gitmem gerekiyor bu acaba gebe kalmaya engel mi veya da hani bu konuda pek bir bilgim yok ama eşten bulaşan bir şey aile hekiminin korkulacak bir şey olmadığını bunun tedavisi olduğunu iğneyle atlatabileceğimi söylemişti fakat benim anlamadığım şey yani erkekten mi bulaşıyor çünkü açıkçası eşimden bana bulaştığını söylüyorlar hangi tip olduğu belirleniyor sadece şunu anlamak istiyorum normalde bu erkekte normal sadece kendinde var olan bir şey mi yoksa onunla başka bir kadınla birlikte olduğundanmı bulaşıyor bu konuda bilginiz varsa aydınlatabilir misiniz💚

Eklentiler

• IMG_2678.webp
    IMG_2678.webp
    41,4 KB · Görüntüleme: 19
Öncelikle sakin olun yolunuza jinekolog onkolog ile devam edin tiplendirmeniz yapın pozitif olmanız gebe kalacağını anlamına gelmiyor en riskli gruplarda bile hekimler kolposkopi sonucu temiz gelirse gebe kalmanızı öneriyor

Bu virüsü kim nerden aldığını bilemiyor maalesef zamanı da bilemiyor maalesef düşük riskli olup siğil çıkarırsanız belki az çok tahmin edebiliyorsunuz ama yüksek riskleri asla tahmin edemiyorsunuz çünkü yıllarca sessiz kalabiliyorlar belki eşiniz çok yıllar önceki bir ilişkisinden bunu kapmıştır zaten bunu nereden kimden nasıl kaptım diye düşünmeyin tedaviniz ve kendinize odaklanın korkmayın sakin olun bir türlü kadının başında aşıınızı olun tabi doktor kontrolünde

Bu virüsü kim nerden aldığını bilemiyor maalesef zamanı da bilemiyor maalesef düşük riskli olup siğil çıkarırsanız belki az çok tahmin edebiliyorsunuz ama yüksek riskleri asla tahmin edemiyorsunuz çünkü yıllarca sessiz kalabiliyorlar belki eşiniz çok yıllar önceki bir ilişkisinden bunu kapmıştır zaten bunu nereden kimden nasıl kaptım diye düşünmeyin tedaviniz ve kendinize odaklanın korkmayın sakin olun bir türlü kadının başında aşıınızı olun tabi doktor kontrolünde
Bir sürü kadının başında yazacaktım ☺️

Yani aslında şöyle söyliyim ben size hatta atayım resmini bu şekildeydi benimkisi fakat ben eşime sordugumda öyle bir şey Yaşadıysan ve senden bana bulaştıysa bu ortaya çıkar dedim yani açkısı biraz tehdit ettim çünkü bana dediğin şey o kadar yeminler etti ki olmadım diye başkasıyla hiçbir ilişki yaşamadım dedi çünkü ben bunu kabullenemem ben direk boşanırım yani çünkü hani kendimden eminim bana dedikleri şu zaten erkekten geçmiş sana ve bir erkekte durup dururken böyle bir şey olabilir mi diye düşünüyorum hani ilişki yaşama bile aslında ben çoğu zaman bunu araştırmaya çalıştım ama yani açıkçası burada belki bilgisi olan bir insan her türlü bilgiyi verir diye açıkçası bekliyorum❤️

Eklentiler

• IMG_9170.webp
    IMG_9170.webp
    39,8 KB · Görüntüleme: 13
Belki yardımcı olur
Çok teşekkür ederim ama tekrardan randevu alıp doktora gideceğim mecburen yani genotip tayini falan belirlenmemiş o yüzden de muhtemelen tekrar ikinci testi alacaklar diye düşünüyorum açıkçası hiç böyle bir şey beklemiyordum

Ben en son ilk sonucu gördüğümde zaten ben de laborant olduğum için az çok hani neyin ne olacağını biliyorum ama şöyle bir şey var aile hekimine gittiğimde bunun aşılarının olduğunu yani öde çok fazla detaylıca bir şey söylemedi zaten ben kadın doğuma gittiğimde o da çok fazla öyle ilgilenmedi sorgusuz bir şey demeden sadece hemen simire testi aldı ama neyin neden yapıldığını bile söylememişti aile hekimi bunun aşıların olduğunu aşıdan ücretsiz olduğunu falan söylemişti halbuki aşı 10.000 olsun 20.000 olsun ama yüksek riski çıkması açıkçası beni biraz korkutuyor

Negatife dönmeden hamile kalmamanı öneririm. Hamilelikte bağışıklık düştüğü için hastalık çok daha hızlı seyrediyor

Back
X