• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sobalı ev

ya aslına bakarsan elektrikli soba hiç sağlıklı değil başka çare yoksa normal kömür sobası elektrikliden sağlıklı olur bence ama onda da sıcaklığı dengelemek zor, bi sıcak olur bi soğuk hastalık sebebi, bence gece yakmayaya çalışın
Gece çok tehlikeli soba zehirlenmeleri gece sobaların yakılmasından dolayı oluyor hep.

Valla yıllık kömüre verilen parayla doğalgaz halledilebilir ben zaten maddiyatı sormadım nedenini sordum kendisi de insanca medenice açıklamasını aşşağıda yaptı, size sorsam cevap verirdiniz?!

İnşallah hakkınızda hayırlısı olur. Siz bebeğinizi sobalı odadan çıkarmayın mecbur yapacak başka bir şey yok.
Allah kolaylık versin
Bu sene neyse de seneye inşallah doğalgazlı eve geçeceğim
Antalya'ya gelmiş ama henüz ben göremedim çoğu yerde yok

Ev cok buyuk canım ve bıcımsız odalar birbirine uzak salon cok buyuk kucuk olsa ev yapabilirdim oyle
Bende sobali evde buyuttum cocugumu.korkma o kadardan birsey olmaz.yeterki oda sicak oldu diye birden kapiyi acip odayi aniden serinletmeye calismayin.bu bebege zarar verir.sicakken daha ince kiyafet giydir.serinlerse icerisi yelek giydirirsin.
Cozumu kolay.

Bende sobali evde buyuttum cocugumu.korkma o kadardan birsey olmaz.yeterki oda sicak oldu diye birden kapiyi acip odayi aniden serinletmeye calismayin.bu bebege zarar verir.sicakken daha ince kiyafet giydir.serinlerse icerisi yelek giydirirsin.
Cozumu kolay.
Öyle yapım dımı canım ılk bebegım hem tecrübesız hemde panik oluyorum ıste :((

Derece alın

Sobalık hava burada yok ama siz yüksekte iseniz belki vardır

Tek odada oturamayacaksınız zaten

Ya odanıza da soba kurun ya da koridora vs bir yere kurup tüm evi açın

Öyle yapım dımı canım ılk bebegım hem tecrübesız hemde panik oluyorum ıste :KK43:(
Bende sobalı evde büyüttüm halen soba yakariz ama bu keyfî birazda. Eşim vazgecemiyor sobadan.
Zor degil hem hepimiz öyle büyümedik mi sanki.

Bebegin sırtına ince havlu köy bebek için olanlardan pamuklu
Terlerse bile onu degistirirsin

Çok dikkat etmem lazım hasta etmekten cok korkuyorum daha cok ufak zaten Bı sefer Bı hafta kaldık hastanede bünyesi zayıf Bı cocuk
Ya işte bi soğuk bi sıcak tabi hasta oluyor ama dikkat ederseniz hiçbir şey olmaz inşallah. Bir de bol bol emzirin çünkü anne sütü bağışıklığını güçlendirir.

Yatak odanıza götüreceksiniz gece. Nasıl olacak? Oraya da soba lazim. Asıl gece önemli. Emzirmeye kalkacaksınız sürekli sonucta.
Salon büyükmüş madem sobaya yakın olmasın. Giyimini sıcaklığa göre ayarlarsınız.

Derece alın. Belli bir derecenin üstüne çıktığında bebeğinizi ince giydirin.

Sönmeye yakında hırkasını falan giydirin.

Oda dışına çıktığınızda da battaniye ile sarın.
Böyle böyle idare edilir, dert edip üzmeyin kendinizi. Alışır bebek her ortama.

Back
X