• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sobalı ev

Bir evde yasiyormussunuz.
Ne yapmalarini istiyorsunuz tam olrak?
Sobayimi yakmasinlar? Sizimi soguk odaya atsinlar? Istedginiz ne?

Sobalı evde büyüdüm. Küçük yaşta bronşit oldum. Mecalim yokmuş hiç. Sonra sinüzit oldum... şuan turp gibiyim şükür. Ama sobalı ev zor... erkek kıçını devirir oturur sıcakta ama kadın bi mutfağa bi oraya bi buraya sıcak odaya gir çık hem sen hasta olursun hemde bebek var o daha önemli, sürekli sobalı odada duracaksa sorun olmaz belki ama dikkat edin yinede

Elektrikli battaniyede olur. Illa tüm odanin ısınmasına gerek yok. Yataginiz ısınsa yeter. Bebiside alin yaniniza

Isıya göre giydirip soğuk odalara geçerken bir battaniyeye sararsan yada yelek hırka tarzı birşey giydirirsen hasta olmaz bebeğin. Soba yakmamak gibi bir seçeneğin olmadığına bebek için önlemlerini alacaksın. Bir çoğumuz sobalı evde büyümüşüzdür annelerimiz banyomuzu bile sobalı odada yaptırırdı küçükken :oops:

sobalı evi bilirim ilk basta öyle bir sıcak oluyor ki temmuz ayında gibi ama sonrasında sönünce buz gıbı oluyor odanın içi. bebekte hep o evde yasayacaksa alışır ama

evimiz doğalgaz kocam hep soba yakmaya soba yaktırmaya çalışıyordu.bebek yokken fazla sıkıntı olmuyordu fakat kocam evimden soğutuyordu sonra anneme gitmeme kızıyordu.evlenmeden evimiz doğalgazlıydı. sobayı terkedeli çok olmuştu kocam eziyet ediyordu ve kabul etmiyordu.odun de yetmiyordu anasının bahçesinden odun taşımamı bekliyordu.akşam hala bana petek kapattırmamın peşinde aç kapa daha çok para gider anlatamıyorum.artık hamileyim ağır odun taşıyamam dedim.bebek yokken umursamıyordum tabi her yer aynı ısıda olacak dedim.tartıştım haklı olarak daha üstüne trip atıyor.seneye doğalgazı açacağım çocuğumu yan çizse de annem bakacak ordan oraya sepet gibi taşımayacağım.babası algılamak istemiyor çocuk evini bilsin.

O zamanlar kabus olabilir ama dışardan okuyunca maceralı bir kış olmuş sanki birde komik :KK70:
Seni de Allah güldürsün :KK68:

Oldukca maceraliydi
Kayinvalide psikolojik hasta ve suanda yaninda oturuyor:)sabaha kadar isigi kapatmaz sabaha kadar ayakta sallanip dururdu kah gozumu acip basucumda bana bakarken korkardim.

Esim ikili cekleri birlestirir uyurdu
Kayinpederi yere sarardik
Eeee ozamn dogalgaz felan yok oturdugumuz yerde.

Okadar sicaktan oglan boncuk boncuk terlerken yaslilar usurdu;)bende diger odalara gecerken mont giyerdim
Okadar isi farkida cok yahu

Neyse sukur eyi kotu gecti o gunler kayinpeder rahmetlioldu kayinvalideyle yola devam :)tum zorluklara inat yililmadik ayaktayiz sukur.:KK9:

Ins yikilmamda.

Oldukca maceraliydi
Kayinvalide psikolojik hasta ve suanda yaninda oturuyor:)sabaha kadar isigi kapatmaz sabaha kadar ayakta sallanip dururdu kah gozumu acip basucumda bana bakarken korkardim.

Esim ikili cekleri birlestirir uyurdu
Kayinpederi yere sarardik
Eeee ozamn dogalgaz felan yok oturdugumuz yerde.

Okadar sicaktan oglan boncuk boncuk terlerken yaslilar usurdu:KK66:bende diger odalara gecerken mont giyerdim
Okadar isi farkida cok yahu

Neyse sukur eyi kotu gecti o gunler kayinpeder rahmetlioldu kayinvalideyle yola devam :)tum zorluklara inat yililmadik ayaktayiz sukur.:KK9:

Ins yikilmamda.
Kayinvalide ürkütücü biriymiş :KK45:
Sağlık sorunları yüzünden galiba :KK43:

İnsanın hayatında böyle tuhaf anlar oluyor zaman geçince de komik geliyor :KK48:

Cnm ılk defa
çok soru sorduk ama emzirirken falan sorun olmuyor mu odada kayınvalide kayınpederle, her seferinde siz mi çıkacaksınız onlar mı? yakında geceleri de soğuk olacak odanıza geçince donacaksınız, yani bu soruna öyle ya da böyle bir çözüm bulmalısınız.[cnm uzun zamandır köydelerdı bugun geldiler henüz yanında emzırmedım bir mecbur emzrcem arkamı dönüp soguk odaya gelemem cunku

Bitişik odanın kapısını aç. Bir şey olmaz diyenleri dinleme hasta olursa onlar çekmeyecek bebeğin ve sen çekeceksiniz. Çok sıcağa alışması iyi değil. Kışın ortalama 23-24 derece olmalı ev.

Alisir sıkıntı etme
Buyuk oglumda bende ayni seyi yasadim
Iki yasli ve 3 aylik bebekle 1 odada bir kis kabustu 2.5 ton komur yaktilar
Sende odadan cikartma
Aynı durumu yasamısız canim ınsalah Bı kac seneye ev almayı dusnuyoruz Alah nasıp ederse o zaman cok rahat oluruz istedigin odada kalırım
Alisir sıkıntı etme
Buyuk oglumda bende ayni seyi yasadim
Iki yasli ve 3 aylik bebekle 1 odada bir kis kabustu 2.5 ton komur yaktilar
Sende odadan cikartma

Kisin oturma odasında yani sobali odada siz yatacaksiniz. Onlar da isiticiyla yatsınlar . Bu kadar basit.. hicbir kimse bebeginizden önemli değil..
Tabiki cnm bebegım den onemlı degıl ama ıste maddiyata bakan cozumler sıkıntı olur Bı gun bısy demeselwr ikinci gun sorun olur huzursuzluk yaşanır attık onlar yakacak Bn ılık olsun ev dıye dıretecem

Tabiki cnm bebegım den onemlı degıl ama ıste maddiyata bakan cozumler sıkıntı olur Bı gun bısy demeselwr ikinci gun sorun olur huzursuzluk yaşanır attık onlar yakacak Bn ılık olsun ev dıye dıretecem
Ama sonucta bu Çocuk onların da torunu.. nasil anlayissiz olabilirler. Huzursuzluk cikarabilirler ki.. dmek ki çok ters insanlarmış

Sobalı evde büyüdüm. Küçük yaşta bronşit oldum. Mecalim yokmuş hiç. Sonra sinüzit oldum... şuan turp gibiyim şükür. Ama sobalı ev zor... erkek kıçını devirir oturur sıcakta ama kadın bi mutfağa bi oraya bi buraya sıcak odaya gir çık hem sen hasta olursun hemde bebek var o daha önemli, sürekli sobalı odada duracaksa sorun olmaz belki ama dikkat edin yinede
Aynn cnm bana cok ıs düşüyor bebegimi sureklı kontrol etmem lazım terledıgınde sureklı zıbın degıstırdım lazim soğuduğunda ev tekrar kalın gıydırmem lazım bu sekılde olucak mecbur usütürmuyüm dıe korkuyorum

Back
X