• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sobalı ev

bence kendi odanda surekli eletrikli soban açık olaun ve orada oglunla vakit geçir bi cok sicak bi soğuk olunca bu cocuk tabi hasta olur birde yani ben sobali odada çocuğumu yatırmaya cok korkarim bu gaz sizintisi falan aklıma binbir turlu sey gelir o yuzden en temizi elektrikli soba oda bebisten uzak yerde yakin yani

Aynn cnm bana cok ıs düşüyor bebegimi sureklı kontrol etmem lazım terledıgınde sureklı zıbın degıstırdım lazim soğuduğunda ev tekrar kalın gıydırmem lazım bu sekılde olucak mecbur usütürmuyüm dıe korkuyorum
Aynen sen tedbirini al takdiri Allaha bırak :)

Sizin odanıza soba kurma imkanınız Yok mu en azından gece yatmadan önce yakar ılıtırsınız öyle yatarsınız

Sizin odanıza soba kurma imkanınız Yok mu en azından gece yatmadan önce yakar ılıtırsınız öyle yatarsınız
sadece bir odada baca oldugu ıcın olmuyor malesef artık cok dikkat ederek tek odada ıdare etmeye calıscam ev kıra oldugu ıcın kafamıza göre baca fılan açma durumumuzda yok

Sobalı ev güzeldir .Yani bizde Sobalı evde büyüdük. Öyle karalar bağlamayın elektrikli soba kullanabilirsiniz. Birde elektrikli battaniye edinebilirsiniz bebeğinizin yatağını ısıtıp çocuğu yatağa almadan fişi çekebilirsiniz.

Kızlar canım cok sıkkın suan sobalı evde oturuyorum soğuklar cıktı malum bıkac gundur elektrik li sobayı kullanıyordum 2.5 aylık oglum var kayınpederım köyden geldı bugun gürül gürül yaktı sobayı bebegim suan zıbınla bu sıcak degısklıgı yavrumu hasta edecek dıe cok korkuyorum ya :KK43:(onlar sıcağa cok alışkın bu kıs nasıl yapacam bilemiyorum bebegın oldugu ortam aynı ısıda kalması lazım genelde oyle diyorum bısy olmaz deyıp duruyorlar
Oglumu 2 sene sobali evde buyuttum. Sonra klima aldik. Ama terlememesine dikkat ettigin surece pronlem olmaz. Bir de sicak odadan soguk odaya Gecirmemeye dikkat et. Sonucta yuzde 80 imiz sobali evde buyudu. Eskiden dogalgaz mi vardi.

Burda bi cogumuz sobali evde büyümüştür. Ne var bunda sadece dikkatli olacaksin. Banyoyu sobali odada yaptir. Ince kalin kiyafetler odada haxir olsun.
Bir de cocuga cok dikkat et sobaya yaklasmasin ilerleyen aylarda. Saglicakla büyür ins.

sadece bir odada baca oldugu ıcın olmuyor malesef artık cok dikkat ederek tek odada ıdare etmeye calıscam ev kıra oldugu ıcın kafamıza göre baca fılan açma durumumuzda yok
Sobalı odada yatan yoksa bu kış orada siz yatın o zaman.Banyosunu falan sobalı odada yaptırırsın.

bence kendi odanda surekli eletrikli soban açık olaun ve orada oglunla vakit geçir bi cok sicak bi soğuk olunca bu cocuk tabi hasta olur birde yani ben sobali odada çocuğumu yatırmaya cok korkarim bu gaz sizintisi falan aklıma binbir turlu sey gelir o yuzden en temizi elektrikli soba oda bebisten uzak yerde yakin yani
Sonra elektirik faturası tavan yapsın:dondurma::dondurma::dondurma::dondurma:

Yaşı 40 civarı olanlar çoğumuz sobalı evde büyüdük, birşey olmadi. Ama Antalya daysaniz ve bu havada soba yanıyorsa epey sıcak olmuştur.
Bnde sobalı evde buyudum yasım 29 anne olunca ınsan hasta ederım dıe korkuyo genelde cok sıcak buyuk ınsanlar ıcın bıle zararlı bıde 2 aylık bebek icin daha zararlı imkanlarım elverse aynı ısıda Bı ortamda zaman geçirmek isterim cunku terlıcek cıkar ev sogucak tekrar giydir hasta olur dıe tedırgın oluyorum

Sonra elektirik faturası tavan yapsın:dondurma::dondurma::dondurma::dondurma:
Maddı durumum elverse yakarım tabı ama bakmakla yükümlü olduğumuz ıkı kısı daha var evde bebegım yokken cekılıedım odama rahatsız olunca ama mecburen aynı ortamda oturmam lazım ve yaslı oldukları ıcın sıcağı cok seviyorlar artık onlar yakar Bn ısıyı ayarlamaya calısırım yapacagımız tartışmalar gozum in onune gelıyo vallahi

Bişi olmaz be kardeşim
Benim annem üç çocuk sobalı sıcacık evde büyüdük annem sobayı harlardı hiç bişicik olmazdı
Şimdi kaloriferli evler sürekli hasta kişiler
Orasıda dogru ev ufak burda soguk var ama kara kıs degil sonucta kayınpederım geldı hemen kömür odun attı ev fırın gıbı oldu cok asırı yakıyorlar yanı odada nefes alamasın o derece bu bebegımı rahatsız eder

çocugun hasta olmasindansa elektrik faturası kabarik gelsin ben bebegim aglarken fon makinesini heo acik bırakırdım bebegimden onemli degil hicbisey
Maddiyatın olmazsa zaten bir bıraksan ikinci de bırakamazsın atıyorum maddiyatı yok açtı borcu ödeyemedi kesilecek bu sefer gece gündüz elektiriksiz çok zorlanır ayağına yorganına uzatacak kadın zaten maddiyatım iyi değil yazmış yaşlılarda sobayı çok harlıyorlar diyor zor günleri bebesi küçük çabuk büyüyorlar Allah yar yardımcısı olsun

Maddiyatın olmazsa zaten bir bıraksan ikinci de bırakamazsın atıyorum maddiyatı yok açtı borcu ödeyemedi kesilecek bu sefer gece gündüz elektiriksiz çok zorlanır ayağına yorganına uzatacak kadın zaten maddiyatım iyi değil yazmış yaşlılarda sobayı çok harlıyorlar diyor zor günleri bebesi küçük çabuk büyüyorlar Allah yar yardımcısı olsun

Ev ev üstüne olmuyor yinede.
benimde kızım dogdugunda sobalı evdeydik
sadece kendimiz oldugumuz halde 2 yerde soba yaktık.
kv kp anlayışsız bence

Back
X