sofra duzeni/havlu mevzusu

hangileri daha mantikli?

• Ankete Katılan
    277
kahvaltilik icin gercekten tabagim yok. yani sirf onun goz zevki icin tek tek bir tabaga peynir, birine zeytin, digerina domates salatalik vs koyacakmisiz. sonra herkes kendi tabagina alacakmis. iki tabakla bitirebilecegimiz isi nedense minimum 7-8 tabaga cikariyoruz. ben de diyorum ki zaten iki kisiyiz, kahvaltiyi hazirlayan kisi iki buyuk servis tabagina kisi basi porsiyon hazirlasin ne var ki? cok mu mantiksiz bu fikrim cidden?

Dediğiniz şekilde yemeyi ben de daha çok seviyorum. Küçük çerezlik kase tarzı tabaklarınız yok mu? Ben saklama kabı yetmediğinde onlara peynir zeytini doldurup üzerini streç filmle kaplıyorum içindeki bitene kadar aynı streçle kapatıyorum.

Kahvaltılıklar ortaya konur herkes yiyeceği kendi tabağına alır. El havlularını günlük değiştiririm, banyo havlularını ise ortalama haftalık.

kahvaltilik icin gercekten tabagim yok. yani sirf onun goz zevki icin tek tek bir tabaga peynir, birine zeytin, digerina domates salatalik vs koyacakmisiz. sonra herkes kendi tabagina alacakmis. iki tabakla bitirebilecegimiz isi nedense minimum 7-8 tabaga cikariyoruz. ben de diyorum ki zaten iki kisiyiz, kahvaltiyi hazirlayan kisi iki buyuk servis tabagina kisi basi porsiyon hazirlasin ne var ki? cok mu mantiksiz bu fikrim cidden?

Yok mantıksız değil de senin yöntemini ben de tek başıma olmadığım sürece tercih etmem.
Orta yol bulmak çok zor değil. Aç bir internet sitesi ver bir kahvaltı tepsisi siparişi pazartesi salı elinde olur. Sen fazla bulaşıktan kurtulursun sevgilin alıştığı düzene kavuşur. Hem her gün tek tek tabak hazırlamaktan daha kolay. Al dolaptan koy ortaya iki tabak çatal bıçak oldu bitti.

herkese selam,

hanimlar evde sadece ve sadece iki kisi olsaniz, kahvalti yapacaginiz zaman iki kisiye ayri ayri duzgunce tabak mi hazirlarsiniz yoksa peyniri bir tabaga doldurur, zeytini bir tabaga doldurur her gun masaya mi cikarirsiniz?

ayrica evde el yuz kurulamak icin kagit havlu mu daha mantiklidir yoksa kucuk el yuz havlularindan fazla miktarda alip her kullanimda kirli sepetine atip iki gunde bir topluca yikamak mi? hangisi sizce daha cevre dostu?

lutfen goren herkes fikrini belirtebilir mi? yoksa ben yasak falan dinlemeyip sokaga cikip imdat diye kosacagim.

ben kiyaslamayi ikiserli gruplar halinde kendim degerlendirecegim, yuzdeleri ciddiye almayacagim.

Ise gitmeden onceki sadece beslenmek amacli kahvaltiysa tabaklari hazirlayip koymak mantikli. Bol vakitli keyifli sosyallesmeli kahvaltiysa mesela haftasonu bayram gibi, ortaya her sey konur kisi sayisi kadar da tabak catal.

Havlu meselesinde de bizim 100 civari havlumuz var. Her kullanimda kirliye, bunlarin ayri bir kirli sepeti var. Bir cok şık restoranda oldugu gibi aynen. Biriktikce yıkanıyor.
Kagit havlu cok israf gibi ya bilmiyorum.

Tabak hazırlamak sizin yaptığınız gibi benim tercihim olmazdı. Belki 5 zeytin yedim bitti canım daha çok istedi kalkıp tekrar dolaptan zeytin mi alacağım? Eşinize hak verdim o konuda. Bilmiyorum ben mi anlamadım acaba ne anlatmak istediğinizi benim de setim var onları getiriyorum isteyen istediği kadar alıyor tabağına. Setim yok yazmışım küçük çerezlik gibi tabak, kase o tarz bir şey kullanın. Ortadan tabağa almak daha doğru bence.

Havlu konusuna gelince herkesin kendi havlusu var misafirler için de kağıt havlu var yüzüme bakım falan yaptığımda kağıt havluyla siliyorum. Sık değiştiririm ama her kullanımda değil orası biraz fazla geldi

herkese selam,

hanimlar evde sadece ve sadece iki kisi olsaniz, kahvalti yapacaginiz zaman iki kisiye ayri ayri duzgunce tabak mi hazirlarsiniz yoksa peyniri bir tabaga doldurur, zeytini bir tabaga doldurur her gun masaya mi cikarirsiniz?

ayrica evde el yuz kurulamak icin kagit havlu mu daha mantiklidir yoksa kucuk el yuz havlularindan fazla miktarda alip her kullanimda kirli sepetine atip iki gunde bir topluca yikamak mi? hangisi sizce daha cevre dostu?

lutfen goren herkes fikrini belirtebilir mi? yoksa ben yasak falan dinlemeyip sokaga cikip imdat diye kosacagim.

ben kiyaslamayi ikiserli gruplar halinde kendim degerlendirecegim, yuzdeleri ciddiye almayacagim.

Bizde iki kişiyiz önce havlulardan başlayayım; banyomda normal asılı bir el havlusu ve bir kağıt havlu var. Dışarıdan gelince ilk yıkamadan sonra kağıt havluyla kurulanıp kolonyalıyoruz ellerimizi, sonraki yıkamalarda el havlusu kullanılıyor.
Kahvaltıda ise tüm kahvaltılıkları ortaya çıkartıyorum ve ikimize birer tabak koyuyorum, yiyeceğimizi tabağımıza alıyoruz, hiç sevmem öyle kutusunda çatallanmış peyniri falan, her zaman tabak olur sofrada

bunu da sordum sen doymuyor musun diye yoo doyuyorum sadece kahvalti yaptigimi hissedemiyorum diyor.

valla 3 yillik iliskide yasamadigim tartismalari su 1 aylik karantinada yasiyorum cok saskinim :D

Bilemedim:D
Internetten saklama kabi alin bari
Aklima baska bisey gelmedi

Bilemedim:KK70:
Internetten saklama kabi alin bari
Aklima baska bisey gelmedi

bu surecte ikimizin de ailesinden coronavirus atlatanlar oldu, tedirgin oluyoruz yani disariyla iliskiyi minimumda tutmaya calisiyoruz kargodan vs cekiniyorum. ama bu derdi her sabah cekecegime gercekten internetten siparis verecegim. :D

Mantiksiz değil. Mantikli ve goze hitap ediyo o sekilde daha guzel ama bizim dediğimiz daha kolay. Saklama kaplarini yada kahvaltiliklari hazir dolaptan cikarip 2 adet servis tabagi is bitti.
Sizin dediginiz her sabah butun kahvaltiliklari tek tek acip tabak hazirlamak.
Acikcasi ven üşeniyorum.
Ama siz nasil rahat ediyosaniz ve alışkanlığınız nasilsa oyle yapin.

6lı kahvaltılık setlerime koyuyorum iki kişi olduğumuz için zaten eşimin ne kadar yiyeceğini bilmeden tabak hazırlamak da çok saçma olur.
Havlularda iki günde bir değişir haftanın ilk günü bornozlar filan topluca havlular yıkanır.

Misafir durumunda kahvaltılıklar yerine peynir tabağı tarzı açık büfe yaparım herkes tabağına alır. Misafire havlusunu da ayrı veririm.

Ben kağıt havlucuyum. Hem pratik hem daha hijyenik geliyor. Yüzüme sürdüğüm birşeyin yumuşatıcı ve deterjan kokmasından pek hoşlanmıyorum tek kullanımlık olsa dahi. Çevreye etkisini düşünmek lazım tabi ama kumaş havluya tek kullanımlık muamelesi yapmak da su, elektrik, deterjan tüketimi vs. açısından çok çevre dostu olmayabilir.

Kahvaltı konusunda da ortaya kahvaltılıkları çıkarmak daha mantıklı çünkü kimin neyden ne kadar yemek isteyeceği belli değil. Belki tabağına ilave zeytin almak istersin. Belki o gün canın peynir yemek istemiyordur kesilip tabağına koyulan peynir boşa gider.

Yine de birbirinizi germeyin bence siz çıkan sonuca göre. Kim nasıl istiyorsa öyle yapsın. Birbirinize ya da topluma uymanız gereken konular değil bunlar.

Ben kağıt havlucuyum. Hem pratik hem daha hijyenik geliyor. Yüzüme sürdüğüm birşeyin yumuşatıcı ve deterjan kokmasından pek hoşlanmıyorum tek kullanımlık olsa dahi. Çevreye etkisini düşünmek lazım tabi ama kumaş havluya tek kullanımlık muamelesi yapmak da su, elektrik, deterjan tüketimi vs. açısından çok çevre dostu olmayabilir.

Kahvaltı konusunda da ortaya kahvaltılıkları çıkarmak daha mantıklı çünkü kimin neyden ne kadar yemek isteyeceği belli değil. Belki tabağına ilave zeytin almak istersin. Belki o gün canın peynir yemek istemiyordur kesilip tabağına koyulan peynir boşa gider.

Yine de birbirinizi germeyin bence siz çıkan sonuca göre. Kim nasıl istiyorsa öyle yapsın. Birbirinize ya da topluma uymanız gereken konular değil bunlar.

kendisi isi benim hazirladigim kahvaltiyi yememe noktasina getirdi. :D gerizekali gibi ben hazirlayinca yemeyip alip onlari ayri tabaklara koyuyor sirf “kahvalti yaptigini hissedebilmek” icin...ve herkesin de onunla ayni dusundugunu iddia ediyor, sonucu gosterecegim.

internetten siparise cekindigim icin kahvaltilik setim yok, olsa o sekilde tabi ki daha pratik. ama onlar olmadigi icin kahvaltiyi hazirlayan kisi yine her sabah peyniri kutusundan cikarip kesecek, zeytini cikaracak vs. bir de toplamasi var. 2 tabakla halledilecek is 7-8 tabaga cikiyor.

bızım evde servıs sofraya ortaya hazırlanır ve kısı sayısınca servıs tabakları dızılır
herkes kendı tabagına ne kadar yıyecekse o kadarını alır

havlu meselesı de benım evımde 4 yasında cocuk var esımde bende kızımda uyanır uyanmaz, her yemek oncesı sonrası, her tuvalet sonrası, her sofra hazırlama oncesı sonrası, her uyku oncesı gıbı bilumum tum gun el yıkarız
hepımızın ayrı ayrı havlusu var gunde 2 kere havlu degıstırırız cunku sabah koydugum yenı havlu aksam ustu ıslanmıs olur
sabah 6 da kalkan ve gece 2 gıbı yatan yetıskınlerız halıyle 2 kere degıstırmek bazen yetmıyor 3 kere degıstırdıgım yıne oluyor cunku ıslanıyor hepımızın havlusu ayrı olmasına ragmen

sanırım bu havlunun kendısıyle alakalı bızımkı kalın bambu ve kucuk el havlusu seklınde

kagıt havlu kullanıyordum eskıden burdakı arkadaslar cevreye zarar dedı o yuzden el havlusuna gectım ama el havlusu da habıre yıkamak degıstırmek sıkıntılı
gercekten el kurutma cıhazlarından almayı dusunuyoruz :D uflemelı kurutmalı
havlu sıkıntı ya

kendisi isi benim hazirladigim kahvaltiyi yememe noktasina getirdi. :D gerizekali gibi ben hazirlayinca yemeyip alip onlari ayri tabaklara koyuyor sirf “kahvalti yaptigini hissedebilmek” icin...ve herkesin de onunla ayni dusundugunu iddia ediyor, sonucu gosterecegim.

internetten siparise cekindigim icin kahvaltilik setim yok, olsa o sekilde tabi ki daha pratik. ama onlar olmadigi icin kahvaltiyi hazirlayan kisi yine her sabah peyniri kutusundan cikarip kesecek, zeytini cikaracak vs. bir de toplamasi var. 2 tabakla halledilecek is 7-8 tabaga cikiyor.

Sadece tek başıma yerken acelem varsa kendime tabak hazırlarım. İki kişilik kahvaltıda tabak hazırlamayı hayatımda ilk kez şimdi duydum. Diyelim tabağınızdaki bir şey bitti daha çok istediniz tekrar dolaba gidip tabağınıza mı alıyorsunuz?

Neden her sabah hazırlayasınız? Saklama kabı alın dursun dolapta orta boy kapaklı çok güzel modeller var onlara koyun benim içine koyduğum bir peynir günlerce gidiyor. Bittikçe doldurursunuz. Kahvaltı dediğimiz şey zaten çok malzemeli bir öğün

kendisi isi benim hazirladigim kahvaltiyi yememe noktasina getirdi. :KK70: gerizekali gibi ben hazirlayinca yemeyip alip onlari ayri tabaklara koyuyor sirf “kahvalti yaptigini hissedebilmek” icin...ve herkesin de onunla ayni dusundugunu iddia ediyor, sonucu gosterecegim.

Ekstra tabak kirletmek bence de çok sinir bozucu ama. :KK48: Bulaşık yıkamaktan haz etmem o konuda hak verdim sana. Kahvaltılıkları normal paketleri ile çıkartıp yanlarına bıçak, kaşık filan koysanız isteyenin kirletmeden alması için? Nasılsa evde başbaşasınız.

Bizde hem havlu hem kağıt havlu var. Sıklıkla kağıt havluyu kullaniyoruz çünkü makyaj silme vs durumlarında da çok kurtarıcı oluyor. Hem ebeveyn hem misafir banyosunda durum böyle. Başka evdeysem sıklıkla kağıt havlu tercih ederim. Kahvaltilik larda da ikisini yapıyoruz, ama karantina sürecinde bir buçuk aydir evdeyiz ili tane ayrı tabak hazirlayıp dizi karşısında yiyoruz. Haftasonları haric

Sadece tek başıma yerken acelem varsa kendime tabak hazırlarım. İki kişilik kahvaltıda tabak hazırlamayı hayatımda ilk kez şimdi duydum. Diyelim tabağınızdaki bir şey bitti daha çok istediniz tekrar dolaba gidip tabağınıza mı alıyorsunuz?

Neden her sabah hazırlayasınız? Saklama kabı alın dursun dolapta orta boy kapaklı çok güzel modeller var onlara koyun benim içine koyduğum bir peynir günlerce gidiyor. Bittikçe doldurursunuz. Kahvaltı dediğimiz şey zaten çok malzemeli bir öğün

sorun caninin istemesi falan degil ki adamin goz zevki sirf. yoksa birbirimizin ne kadar yedigini biliyoruz yani benim yumurtam bir onunki uctur,ben iki dilim peynir yerim kendisi bes mesela. tabaklari ona gore ayarliyorum. doymuyor musun dedigimde de yoo doyuyorum sadece kahvalti yaptigimi hissetmiyorum diyor. gercekten tabak eksikligi cekiyorum. :D bu sorunu yasayacagimi bilsem karantinadan once cidden bir suru set alirdim.

Haftasonları hariç demem de haftasonları home office ve ya başka bir şeye yetişme sikintisii olmamasi. Haftaiçi ise gittiğimiz günlerde de biz tek bir kahvaltılık tabak hazirliyorduk. Hatta bunu aksamdan genelde eşim, biraz minik domates, bi salatalik, salam peyine tek düz tabağa hazırlayıp dolaba atıyordu, ben sabah yumurta haslayip tabağa ekliyordum. Haftasonu bunun keyfini çıkarmak çok keyifli ancak her gün her gün aynimkagbaltliklari yap çıkar topla yorucu olabilir. Biz değişiklik sevdiğimiz için iki ayrı tabak karantinada baya keyifli oluyor

Biz evde sevgilinin dediği gibi yapıyoruz, 2 kişiyiz. Peyniri poşette, zeytini kavanozda tutuyorum çünkü. Evet dediğin gibi çok bulaşık çıkıyor ama öyle seviyoruz. Sofrayı hazırlamışız gibi bir his geliyor. Diğer türlü her gün aynı kabı sofraya koyunca soğuyorum kahvaltıdan.
Havlu konusunda bahsettiğin havluları ben yüzüm için kullanıyorum. Sabah çıkarıyorum, akşam kirliye atıyorum. 2 kez kullanmış oluyorum yani.
El havlusunda 2 günde bir değişir en geç. Bizim evde kimse yüzüne sürmez el havlusunu. Kağıt havluyu mutfakta elimin altında ne bileyim tabağı kurulamak, tavaya yağ sürmek gibi şeylerde kullanırım. Sarı bez yerine normal el bezi kullanıyorum, günlük olarak, sonra yıkanıyorlar. Bir de işim bitince elimi sildiğim bir bez var. O da pamuklu. Onu sadece ben kullanıyorsam 2 gün, eşimin dokunduğunu görürsem anında yıkamaya gider. Onun biraz hijyen kuralı eksikliği var bana göre. Ben bir tık mesleki yıpranmaya sahip olabilirim gıda hijyeninde.

Kahvaltiliklari ortaya koyariz herkes kendi tabagina alir.havlu kullanmam kagit havlu kullanirim.bi cok yerde okumustum belkide yanlistir bilmiyorum ama kagit havlularin yuz icin daha iyi oldugu soyleniyor.tabi siz tek seferlik kullaniyorsaniz oda iyi ama hergun yikamak zor

Back
X