sofra duzeni/havlu mevzusu

hangileri daha mantikli?

• Ankete Katılan
    277
Kahvaltılık kesin çözüm bencede. Herkes istediği kadar alır kapağı kapatılır kaldırılır. Hatta bende bi markanın şeffaf seti var çokta şık duruyo bence. Dizerim onları sıra sıra herkes ne yiycekse alır bitince hoop dolaba.kapaklı cam kaselerde aynı işi görür.yalnız bende de tazeleme huyu var oyğzden az az koyarım çünkü aynı peynir masaya gelsin gitsin günlerce hiç sevmem yiyemem.
Havluları da günlük değiştiririm. Çok ıslandıysa daha çabuk değişir. Öyle her kurulamada atmam sepete. Hatta biri lavabonun yanında asılıdır biri havlupanda.elimi silince yer değiştiririm ıslak kalmasın diye. 60 derecede yıkarım havluları. Yumusatucı kullanmam.Kurutucu ya atarım ki yumusacık olsunlar.

sorun caninin istemesi falan degil ki adamin goz zevki sirf. yoksa birbirimizin ne kadar yedigini biliyoruz yani benim yumurtam bir onunki uctur,ben iki dilim peynir yerim kendisi bes mesela. tabaklari ona gore ayarliyorum. doymuyor musun dedigimde de yoo doyuyorum sadece kahvalti yaptigimi hissetmiyorum diyor. gercekten tabak eksikligi cekiyorum. :D bu sorunu yasayacagimi bilsem karantinadan once cidden bir suru set alirdim.

Kusura bakmayın ama bence bu konuda çok sabit fikirli davranıyorsunuz. Sanki artık aranızda inatlaşmaya dönmüş gibi. Tamam ama insanız robot değil o an başka bir şey istemiş olabilir çok normal. Üç aşağı beş yukarı ben de her gün yanı şeyi yerim ama adedine kadar aynı değildir. Ekmek, yumurta adediyle zeytin, peynir, salam adedini bir tutmayın bence. Kahvaltı en önemli öğün hele ki iki kişi de evdeyse tabaktan hop yiyip kalkmayı ben de istemezdim. Enişteye bu konuda hak veriyorum. Sizin usül gerçekten kahvaltı yaptığını hissettirmez insana. Karantinadan önce hiç mi birlikte kahvaltı yapmadınız?

Kahvaltılık çoğunluğun dediği gibi ortaya konur herkes tabağına alır.
Havlu konusunda ise herkesin ayrı havlusu var ama ben yine de birkaç yıldır yüzümü kağıt havluyla kuruluyorum. Elimi sildiğim havluya yüzümü silemiyorum.Havluları da 2-3 günde bir değiştiriyorum.

Bu virüs çıktığından beri kağıt havlu kullanıyoruz ama yetişmiyor olucak gibi değil gün içinde 10 kere eller yıkanıyor, herkesin havlusu ayrı olmalı ama her kullanımda kirliye atılmaz evde çok fazla sayıda havlu olmalı bunu yapabilmek için en azından birgün boyunca kullanılıp yıkanabilir. Kahvaltılıklara gelince bizde masaya konur herkes istediği kadar tabağına alıyor.

Hangi iki kişi?
İki kardeş, iki eş, ebeveyn çocuk :)
Kısaca en yakın dediklerimizse bu iki kişi ayrı tabak şart değil ortaya koyarım.
Ama dışarıdan gelen misafir, bir süreliğine evde bulunan kişiler için mutlaka ayrı servis
koyarım herkes yiyeceği kadarını tabağa alsın.
Mutfakta kağıt havlu banyo için pamuklu havlu kullanırım.
Her kurulamada değil ama sık sık değiştiririm.

Kusura bakmayın ama bence bu konuda çok sabit fikirli davranıyorsunuz. Sanki artık aranızda inatlaşmaya dönmüş gibi. Tamam ama insanız robot değil o an başka bir şey istemiş olabilir çok normal. Üç aşağı beş yukarı ben de her gün yanı şeyi yerim ama adedine kadar aynı değildir. Ekmek, yumurta adediyle zeytin, peynir, salam adedini bir tutmayın bence. Kahvaltı en önemli öğün hele ki iki kişi de evdeyse tabaktan hop yiyip kalkmayı ben de istemezdim. Enişteye bu konuda hak veriyorum. Sizin usül gerçekten kahvaltı yaptığını hissettirmez insana. Karantinadan önce hiç mi birlikte kahvaltı yapmadınız?

benim kahvalti aliskanligim yoktu hic olmadi. misir gevregi, yulaf vs yer ya da sadece kahve icerdim cunku zamanim da yoktu. simdi evde oldugum icin kahvalti yapiyorum bir de bu bagisiklik mevzusu yuzunden. sevgilim nasil yapardi hic dikkat etmedim acikcasi. eski evimizde o sekil kahvaltilik setler vardi sanki onlari cikariyordu ama ben yemedigim icin bilmiyorum.

ayrica tabaginda zeytin bittiyse almasi bana daha pratik geliyor. her sabah tek tek tabaklari cikar, peyniri bol, zeytini koy, salami sekilli sukullu diz, sonra geri butun tabaklari bosalt yika vs. bana gore degil bilmiyorum. o hazirlayinca da sevmiyorum cunku gereksiz bir efor. ve ikimiz de cok inatciyiz bu dogru.

benim kahvalti aliskanligim yoktu hic olmadi. misir gevregi, yulaf vs yer ya da sadece kahve icerdim cunku zamanim da yoktu. simdi evde oldugum icin kahvalti yapiyorum bir de bu bagisiklik mevzusu yuzunden. sevgilim nasil yapardi hic dikkat etmedim acikcasi. eski evimizde o sekil kahvaltilik setler vardi sanki onlari cikariyordu ama ben yemedigim icin bilmiyorum.

ayrica tabaginda zeytin bittiyse almasi bana daha pratik geliyor. her sabah tek tek tabaklari cikar, peyniri bol, zeytini koy, salami sekilli sukullu diz, sonra geri butun tabaklari bosalt yika vs. bana gore degil bilmiyorum. o hazirlayinca da sevmiyorum cunku gereksiz bir efor. ve ikimiz de cok inatciyiz bu dogru.

Kahvaltı gerçekten de bir alışkanlık meselesi. Ayrı bir keyfi var. Diğer öğünler gibi değil. İşte eğer saklama kabı, kahvaltı seti vb bir şey alırsanız bütün tabaklara her gün dizip tekrar çıkartıp yıkamanıza gerek kalmaz. O hazırladığında karışmayın bence eforu sarfeden kendisi olduğuna göre siz müdahale etmeyin. Madem katısınız bu kadar kendisi hazırlayıp kendisi toplasın, tek çözüm bu geldi aklıma. Dediğim gibi karşılıklı inada bindirdiğiniz için uzamış bu kadar.

İki kişiyiz evde. Ortaya kahvaltılıkları koyarız, herkes tabağına alır. Salatalık, domates gibi şeyleri doğrudan tabağa koyuyorum. Ancak peynir, zeytin gibi paketli şeyleri cam kahvaltılıklara koyuyorum. Her sabah paketi açmayı sevmiyorum çünkü.

Havlularımız ayrı, iki günde bir değiştiririm. Yüzüme kağıt havlu kullanırım ama. Yalnız şu son dönemde kağıt havlu kullanımım arttı ve bu beni biraz rahatsız ediyor açıkçası. Sizin yöntem de hiç fena gelmedi bana.

Kahvaltıyı bazen ayrı hazırlarım mesela sabah gözleme yaptıysam 2 ayrı tabağa domates salatalık zeytin koyarım ama bazen de ortak yeriz . Banyo havlularımı da her gün mutlaka değiştiririm

Bu arada kahvaltılık almak istiyor ancak dönem itibariyle alamıyorsanız marketlerde bulunan küçük cam saklama kaplarından alabilirsiniz.

Ben de kargoculara gereksiz iş yükü olmasın diye zorunlu olmadıkça internet üzerinden alışveriş yapmıyorum.

Keyfime göre olur kahvaltılık olayı ister içinden yukarı yeriz ister tabaklara ayrı ayrı alırız misafirlere ayrı tabi ki ;) her gün havlu değiştirmem bolca havlum var ama 2 kişiyiz beyazlarıda 60 dereceden aşağı uzun program olmazsa olmaz bence

Ise gitmeden onceki sadece beslenmek amacli kahvaltiysa tabaklari hazirlayip koymak mantikli. Bol vakitli keyifli sosyallesmeli kahvaltiysa mesela haftasonu bayram gibi, ortaya her sey konur kisi sayisi kadar da tabak catal.

Havlu meselesinde de bizim 100 civari havlumuz var. Her kullanimda kirliye, bunlarin ayri bir kirli sepeti var. Bir cok şık restoranda oldugu gibi aynen. Biriktikce yıkanıyor.
Kagit havlu cok israf gibi ya bilmiyorum.

heh aynen benim ailemin evindeki duzen de buydu. ben de ayda veya bir bucuk ayda bir falan o 30lu paketlerden alip devamli degistiriyorum havlulari. misafir icin tabi daha duzgun havlularim var ekstra kagit havlu da koyarim ama kendim icin o toplu satilanlar yetiyor bana.

kahvaltiyi da mesela onceden birlikte yapmazdik ama haftada bir kez falan ikimizin de uygun oldugu gunlerde yapacak olsak oyle uzun sohbetli vs sevgilimin dedigi tarzda yapardik. simdi ben mesela tabagimi alip oyun oynayarak yemek istiyorum, o diyor masada yiyelim vs vs. surekli ayni ortamda yan yana olmaktan sorun uretiyoruz. :D

kahvaltilik icin gercekten tabagim yok. yani sirf onun goz zevki icin tek tek bir tabaga peynir, birine zeytin, digerina domates salatalik vs koyacakmisiz. sonra herkes kendi tabagina alacakmis. iki tabakla bitirebilecegimiz isi nedense minimum 7-8 tabaga cikariyoruz. ben de diyorum ki zaten iki kisiyiz, kahvaltiyi hazirlayan kisi iki buyuk servis tabagina kisi basi porsiyon hazirlasin ne var ki? cok mu mantiksiz bu fikrim cidden?
Şey alabilirsin hani çok gözlü servis tabakları üstü kapaklı hem şık duruyor bulursam atayım ;)

2 seçenek bende senin yaptığın gibi istemezdim tabak hazırla geç gibi bizim kültüre ters zaten 2 kişi de olsak masaya herşey konur isteyen istediği kadar yer

Eklentiler

• Screenshot_20200425-022737_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20200425-022737_Samsung Internet.webp
    49,8 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_20200425-022708_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20200425-022708_Samsung Internet.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 27
Tüm kahvaltılıkları ortaya koyarız, herkes kendi tabağına alır yer.

İlla şık kahvaltılık kullanmak, her gün ayrı tabak hazırlamak zorunda değilsiniz. Karantina bitene kadar sofraya koyduğunuz kahvaltılıkları saklama kabına, o da yoksa normal tabaklara koyup streç filmle kapatır üstünü atarsınız dolaba. Niye her sabah sıfırdan peynir tabağı, zeyting tabağı vs hazırlıyorsunuz ki?

2 seçenek bende senin yaptığın gibi istemezdim tabak hazırla geç gibi bizim kültüre ters zaten 2 kişi de olsak masaya herşey konur isteyen istediği kadar yer

sanirim bizim eski evde bu kapakli olandan vardi, bunun anasi almisti. simdi alamadim, hem disari cikamadim hem de eve siparise sicak bakmadim. ama katil olmamak icin alacagim sanirim. :D her sabah kendisi ugrassin kessin dograsin napiyorsa yapsin

sanirim bizim eski evde bu kapakli olandan vardi, bunun anasi almisti. simdi alamadim, hem disari cikamadim hem de eve siparise sicak bakmadim. ama katil olmamak icin alacagim sanirim. :KK70: her sabah kendisi ugrassin kessin dograsin napiyorsa yapsin
Her gün doğramaya ne gerek var ki koyuyorsun sonra dolaba gidiyor bence daha pratik bende normal camlı olanlardan var peynir zeytin falan zaten onlarda

Back
X