sofra duzeni/havlu mevzusu

hangileri daha mantikli?

• Ankete Katılan
    277
havlu konusunda haklısın.
kahvaltı bana ikisi de uyar o yüzden ikinizin isteği de normal. sen hazırla o toplayıp bulaşığı halletsin.. bana en çok uyanı bu mesela:dondurma:

ama sinirlerimi bozuyor bu amelelik benim :D her sabah tek tek peynir zeytin ayri tabaga koymak ne bileyim bunu yapsa yapsa yeni gelin sunumu sevenler yapar. bir de bu dengesiz.

taze seviyormus. evde anasi hep oyle yapiyordu demek ki. o kahvaltilik tabaklari alsam da bu beni darlar peynir iki gun ust uste ayni tabakta diye.
O zaman kahvaltılık takımı da çözüm değil size, yine her sabah sıfırdan konacaksa.

Her şeyin ortaya getirilmesi konusundaki fikrine katılıyorum çünkü bizde de öyledir, ama her sabah yeniden tabaklara konması konusu gereksiz efor.
Öyle istiyorsa bırakın kendisi öyle yapsın, bakalım kaç gün sürdürebilecek.

Ben tüm kahvaltılıkları kaseye koyarak ortaya koyarım. Herkese de boş tabak koyulur,tabağına yemek istediklerinden alıp istediğini yerler. Eşimle iki kişiyiz pek kahvaltılıklarla arası olmadığı için genelde kendime tabak hazırladığım da oluyor. Ancak bekarken annemlerdeyken ilk yazdığım gibi toplu koyardık ortaya herkes istediğini kendi tabağına alırdı.

Havlu olayına gelince de eşimle ikimizin ayrı havlusu var, iki üç günde bir yeni havlu çıkarıyorum.Her gün yıkamak pek doğru gelmiyor, bir günde kirlenmesi zor çünkü. Birde ben makyajımı çıkarttığımda yada yüzümü yıkadığımda kağıt havlu kullandığım da oluyor.O yüzden de günlük havlu değiştirmeye gerek kalmıyor pamuklu havluyu genelde el yıkadıktan sonra kullanıyorum.

Peynir kabı, zeytin kabi, recel kabı vs vs ortak yere konur iki kişiye iki tabak ,catal, bıçak, porselen küçük kaşık (reçel için), cay kaşığı, cay bardağı ve küçük reçellik.
Havlu 2 günde 1 değişir ama kağıt havlu her daim mutfakta olur. Misafir gelip lavobaya girdiyse havlu gidince değişir. Bende böyle. Bence o tabaklara konanlar yazık müsriflik. Kim ne kadar yiyecek azar azar koysun istedgini.

Bu arada kaplar kesinlikle cam ve kapakli olmalı.

Kahvaltı özellikle karantina döneminde her gün keyfimize göre farklı farklı konseptler yaptığımız bir öğün oldu bizim için, bazen ayrı servislerde tv önünde bazen sofrada tüm olanlar ortada olup herkes kendi servisine alıp yiyeceği şekilde, bazen sadece tost yapar tabağa koyarız pratik olsun diye vs vs...
Bence orta yolu bulmak amaçlıbu şekilde yapabilirsiniz inatlaşmak neden :)

Havlu ise kağıt havlu mutfakta bulunuyor arada kullanmak için, onun dışında mutfakta günlük degistirdigim küçük el havlum var sadece el için tabi ki tencere tabak vs kurulamak için ayrıca kurulama bezleri kullanıyorum. Banyo havlusu da ortalama günlük değişir ama çalıştığımız ikimizinde evde az vakit geçirdiği dönemlerde 2gunde 1 degistirdigim oluyordu.

3 kisiyiz ama biri cok kucuk cocuk.
Mesela kahvalti diyelim, her sey ortak tabaga koyulur. Servis tabaklati olur. En sevmedigim seylerden biri, yedigi catal ile zeytin almak. Ya da tereyagini kendi tabagina koymak yedigi catal ile. Ayri olarak bicak olur ve onunla alip tabagina koyarsin. Zeytin kasesinde tatli kasigi olur ve onunla tabagina koyarsin.
Salatayi bile ayri kaselere koyarim.

Havlu konusuna gelirsek biz de 2 tane banyo var. Kizimla ben 1 banyoyu, esim kendi banyosunu kullanir. ama olmasaydi bile tek havlu kullanirdik. Yani yüz havlusu. Hergun degistirmem ama uzun sure de kalmaz tabii.

3 kisiyiz ama biri cok kucuk cocuk.
Mesela kahvalti diyelim, her sey ortak tabaga koyulur. Servis tabaklati olur. En sevmedigim seylerden biri, yedigi catal ile zeytin almak. Ya da tereyagini kendi tabagina koymak yedigi catal ile. Ayri olarak bicak olur ve onunla alip tabagina koyarsin. Zeytin kasesinde tatli kasigi olur ve onunla tabagina koyarsin.
Salatayi bile ayri kaselere koyarim.

Havlu konusuna gelirsek biz de 2 tane banyo var. Kizimla ben 1 banyoyu, esim kendi banyosunu kullanir. ama olmasaydi bile tek havlu kullanirdik. Yani yüz havlusu. Hergun degistirmem ama uzun sure de kalmaz tabii.

ben mesela porsiyonlarimi kontrollu yedigim icin her zaman kahvalti tabagimi ayarlar oyle gecerim masaya. sevgilime de onun yiyecegini bildigim miktarda koyarim. yani tek tek tabaklari masaya dizmektense ben direkt buyuk servis tabaklarina yiyeceklerimizi koyup gecelim istiyorum masaya. o da ayni sizin duzenden istiyor. ama her sabah o peynir yeniden kesilecek, zeytinler kutusundan cikip koyulacak vs. mesakkatli yani bana gore ve bulasigi da fazla. :(

ben mesela porsiyonlarimi kontrollu yedigim icin her zaman kahvalti tabagimi ayarlar oyle gecerim masaya. sevgilime de onun yiyecegini bildigim miktarda koyarim. yani tek tek tabaklari masaya dizmektense ben direkt buyuk servis tabaklarina yiyeceklerimizi koyup gecelim istiyorum masaya. o da ayni sizin duzenden istiyor. ama her sabah o peynir yeniden kesilecek, zeytinler kutusundan cikip koyulacak vs. mesakkatli yani bana gore ve bulasigi da fazla. :KK43:
Kahvalti setine koyuyorsunuz zaten. Yeniden koymaniza gerek yok ki. Kaseler bitince dolduruyorsunuz. Sacma bence. Zaten onlarin yeri var. El degmemis kaseleri geri koyup
Sabah yeniden mi dolduruyorsunuz . Zaten onlara dokunulmuyor ki.

Ben de onceden buyuk bir servis tabagina koyuyordum. Esimin ne zaman ne kafar yiyecegini kestiremedigim icin direkt kahvalti setini koyuyorum
O sekilde iyi oluyor.

Evde iki kişiyiz. Kahvaltılikları koyuyorum tabaklara ordan çatalla alıp yiyoruz eşimle. Patates yaparsam büyük kayık tabağa koyuyorum yine birlikte yiyoruz. Menemen yaparsam tavasından banıyoruz direkt. 3.kisi olursa sofrada servis çıkarıyorum.
Havlu da yüzüme küçük el havlusu gibi olandan kullanıyorum. Banyoda ve wcde normal havlu asıp 2 günde en fazla degiştiriyorum. Mutfakta da çok sayıda küçük havlulardan var kare olanlardan gunde 1 tane kullanıyorum. Pis olduğumu da düşünmüyorum tşk. 🌹

Tuvalet lavabosunda kağıt havlu, banyoda da klozet bulunduğu için hem kağıt hem normal havlu bulunduruyorum. Abdest yüz yıkama durumlarında pamuklu havlu daha kullanışlı tuvalet sonrası el yıkamada da kağıt daha hijyenik geliyor bana.
Kahvaltıda da herkesin tabağına ben koymam herkes kahvaltı tabanlarından kendi tabağına yiyeceği kadar alır diğer türlü ziyan oluyor yenmeyince

herkese selam,

hanimlar evde sadece ve sadece iki kisi olsaniz, kahvalti yapacaginiz zaman iki kisiye ayri ayri duzgunce tabak mi hazirlarsiniz yoksa peyniri bir tabaga doldurur, zeytini bir tabaga doldurur her gun masaya mi cikarirsiniz, herkesin ayri ayri tabagina almasi icin?

ayrica evde el yuz kurulamak icin kagit havlu mu daha mantiklidir yoksa kucuk el yuz havlularindan fazla miktarda alip her kullanimda kirli sepetine atip iki gunde bir topluca yikamak mi? hangisi sizce daha cevre dostu?

lutfen goren herkes fikrini belirtebilir mi? yoksa ben yasak falan dinlemeyip sokaga cikip imdat diye kosacagim.

ben kiyaslamayi ikiserli gruplar halinde kendim degerlendirecegim, yuzdeleri ciddiye almayacagim.
Biz de iki kisiyiz. Evin ici sicak, acik mutfak, yayila yayila yeriz o sebeple onca urunun bos yere masada durmasini dogru bulmuyorum.
Kahvalti icin herkesin tabagina 3-5 cherry domates biraz salatalik ceviz zeytin meyve dilimleri bitti gitti. Sadece peyniri o cok yer onlari onune ekstra alir ki onlarin da kendi ambalaji var ekstra tabaga konmaz.
Herkesin kendi el yuz havlusu var ayrica kagit havlu banyomda ve wc de hep asili, yuzundeki sivilcesi vs. kanarsa ya da canimiz o an nasil isterse kagit havlu kullaniriz.

Biz de iki kisiyiz. Evin ici sicak, acik mutfak, yayila yayila yeriz o sebeple onca urunun bos yere masada durmasini dogru bulmuyorum.
Kahvalti icin herkesin tabagina 3-5 cherry domates biraz salatalik ceviz zeytin meyve dilimleri bitti gitti. Sadece peyniri o cok yer onlari onune ekstra alir ki onlarin da kendi ambalaji var ekstra tabaga konmaz.
Herkesin kendi el yuz havlusu var ayrica kagit havlu banyomda ve wc de hep asili, yuzundeki sivilcesi vs. kanarsa ya da canimiz o an nasil isterse kagit havlu kullaniriz.

heh bu kahvalti konusunda siz cidden benimle ayni dusunuyorsunuz. benim mutfagim da acik mutfak ve nefret ediyorum o kahvalti tantanasi icin tabaklarin bankoya dizilmesini ve o rahatsiz sandalyede kahvalti yapmayi. yiyecegimiz belli, tabaklari alip istedigimiz yerde yesek ne olur yani? evde buna uygun tabaklarimiz olsa ben yine ona ayak uydururum ama yok iste.

kahvaltilik icin gercekten tabagim yok. yani sirf onun goz zevki icin tek tek bir tabaga peynir, birine zeytin, digerina domates salatalik vs koyacakmisiz. sonra herkes kendi tabagina alacakmis. iki tabakla bitirebilecegimiz isi nedense minimum 7-8 tabaga cikariyoruz. ben de diyorum ki zaten iki kisiyiz, kahvaltiyi hazirlayan kisi iki buyuk servis tabagina kisi basi porsiyon hazirlasin ne var ki? cok mu mantiksiz bu fikrim cidden?
Sizinki mantıklı olan.
İlk başta anlamamistim ama şimdi bu yazida anladım.
Gerek yok o kadar bulasiga.
Havlu konusu da iyi fikirmis.
Tek kullanımlık mini havlular.
Havlum çok olmasa yapabilirdim.
Bizde herkesin havlusu ayrı.
Kahvaltı da duruma göre değişiyor.

ben mesela porsiyonlarimi kontrollu yedigim icin her zaman kahvalti tabagimi ayarlar oyle gecerim masaya. sevgilime de onun yiyecegini bildigim miktarda koyarim. yani tek tek tabaklari masaya dizmektense ben direkt buyuk servis tabaklarina yiyeceklerimizi koyup gecelim istiyorum masaya. o da ayni sizin duzenden istiyor. ama her sabah o peynir yeniden kesilecek, zeytinler kutusundan cikip koyulacak vs. mesakkatli yani bana gore ve bulasigi da fazla. :KK43:
Ama sen hiç birşeye gelmiyorsun senin şeklinde kahvaltı kahvaltı gibi değil haklı sevgilin kabul etsende etmesende 😏 ayak üstü hazırlanmış hemen biyere gidecekmişsiniz gibi

Kahvaltılıkları aldıgım gbi kutularından cıkarıp cam kaplara alıyorum. (paşabahçe storemax öneriyorum, hava aldırmıyor) Sonrasında da her sabah tabaklara koyup ikili servis acıyorum. İsteyen istediği kadar alıyor. Eşimde sizin gbi hazırlıyor kahvaltıyı ama bir itirazım yok. Tercih meselesi sadece.Sizinki de gayet pratik bir yöntem. O sekilde olduğında daha az yeniyor.
Havlu meselesi de minik havlu sepetim banyoda durur zaten misafir için her zaman. Normalde de büyükhavlu 2 tane asılı günün sonunda kirliye gider. Kagıt havlu ben cok kullanıp doğaya zarar verdiğim için sadece yüzümü siliyorum sabah ve aksam. Onun dısında kullanmamaya calısıyorum.

Ben o kahvalti setlerine konup kaldirilan kahvaltiliklardan Allah gunah yazmasin bildigin tiksiniyorum ya 🥺
O peynir ertesi gun sarariyor filan.. ne bileyim, hic huyum degildir.
Sadece domates salatalik ortaya kesilir bende, recel bile minik kaplara konup kisinin tabaginin yanina ilistirilir.
Ben herkesin tabagina gunluk koyarim peynir zeytin.
Havlu isi ise, hem normal hem kagit havlum var banyoda, 2-3 gunde bir havlu degisir.

Kahvalti tabagini ben ogluma hazirliyorum. 4,5 yasinda ellerinden oper ablasi :KK66: bence sen de surati yumurtadan ,agzi kasar peynirinden ,burnu biberden, gozleri zeytinden ve saclari mevsime gore salatalik veya havuctan olan bir omlet hazirla senin kucuk oglana tartisma kapanir :KK66: hemen kahvalti tepsisine gecersiniz. Bahsettigi kahvalti tabagi anca kucuk cocuklara hazirlanir cunku.

havlu icin kisi basi gunde 1 havlu diyorum ben. Yikamak icin en az 60 derece lazim bu arada. Kisa programda temiz olmaz.

Ufak boyutta olan el havlusu olarak gecen havlulardan çooookk fazla var .gunluk onlardan kullanıyoruz şahsa ait. 2 tane gunde degisiyor . stogum bitince toplu olarak yıkıyorum..
Kahvaltılık setleri var onlar toplu halde oluyor zaten sadece kapaklarini aciyorum yine herkesin onune tabak .artı biseyler koyacaksam yumurta yapildiysa yada domats salatalik fln direk yiyecegimiz kadar dograyip tabaklara bölüyoruz fazladan bulasik ve kalabalik olmuyor.

Back
X