sofra duzeni/havlu mevzusu

hangileri daha mantikli?

• Ankete Katılan
    277

sassyassyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Mart 2017
9.508
48.086
548
herkese selam,

hanimlar evde sadece ve sadece iki kisi olsaniz, kahvalti yapacaginiz zaman iki kisiye ayri ayri duzgunce tabak mi hazirlarsiniz yoksa peyniri bir tabaga doldurur, zeytini bir tabaga doldurur her gun masaya mi cikarirsiniz, herkesin ayri ayri tabagina almasi icin?

ayrica evde el yuz kurulamak icin kagit havlu mu daha mantiklidir yoksa kucuk el yuz havlularindan fazla miktarda alip her kullanimda kirli sepetine atip iki gunde bir topluca yikamak mi? hangisi sizce daha cevre dostu?

lutfen goren herkes fikrini belirtebilir mi? yoksa ben yasak falan dinlemeyip sokaga cikip imdat diye kosacagim.

ben kiyaslamayi ikiserli gruplar halinde kendim degerlendirecegim, yuzdeleri ciddiye almayacagim.

Son düzenleme:
Kağıt havlu kullanımı çevreye zararlı da normal havluyu her kullanımda kirliye atmak? Bana çok abartı geldi, çevremde böyle yapan da duymadım. Ben tek yaşarken 3 tane havlu asıyorum her birini kullanıp haftada bir çarşaf ve havluları birlikte yıkıyorum.

Tüm havluları sadece bir kez kullanıp o kadar sık yıkayacaksanız o kadar deterjan su israfına oranla kağıt havlu kullanmanız daha zararsız olacaktır.

Kağıt havlu kullanımı çevreye zararlı da normal havluyu her kullanımda kirliye atmak? Bana çok abartı geldi, çevremde böyle yapan da duymadım. Ben tek yaşarken 3 tane havlu asıyorum her birini kullanıp haftada bir çarşaf ve havluları birlikte yıkıyorum.

Tüm havluları sadece bir kez kullanıp o kadar sık yıkayacaksanız o kadar deterjan su israfına oranla kağıt havlu kullanmanız daha zararsız olacaktır.

bu pamuklu havlularin tek sefer kullanilmasi bende kucuklukten gelen bir sey. bizim evde bu havlular tek sefer kullanilir gece de hepsi topluca yikanir. sevgilim inatla kagit havluyu savunuyor ben de onun zararli oldugunu dusunuyorum. 15 dakikalik programda yikiyorum havlulari.

S sassyassyy benim kahvaltılık setim var hani şu 6 bölümü ,üstünde kapakları ve kendinden tepsili olanlardan.Sofraya da kişi sayısı kadar boş kahvaltı tabağı ,çatalı ,bıçağı koyuyorum.Mutfakta kağıt havlu ,banyoda mutlaka el havlusu kullanıyorum. Ama senin kıla tuye takılan bir kız olmadığını da biliyorum ne seni böyle bunalttı?

yoksa ben yasak falan dinlemeyip sokaga cikip imdat diye kosacagim.
:KK70:
Sana eşlik edecek çok kişi var

Bizim evde masaya kahvatılıklar konulur herkes tabağına istediği kadar alır
Mazemeler artık olmaz
İsteyende istediğini alır
Havlu konusuda ise herkesin kendi havlusu vardır evde (4 kişiyiz buarada)
3 4 günde bir yıkanır
Ortak kullanılan havlu hep asılıdır ama kimse kullanmaz :KK53:
Bu süreçte ise kağıt havlu daha çok kullanılıyor bizde
Normali tercih ederim

S sassyassyy benim kahvaltılık setim var hani şu 6 bölümü ,üstünde kapakları ve kendinden tepsili olanlardan.Sofraya da kişi sayısı kadar boş kahvaltı tabağı ,çatalı ,bıçağı koyuyorum.Mutfakta kağıt havlu ,banyoda mutlaka el havlusu kullanıyorum. Ama senin kıla tuye takılan bir kız olmadığını da biliyorum ne seni böyle bunalttı?

iste benim oyle bir setim yok, tek oldugum icin hep tabagima bir dilim peynir, 5/6 zeytin koymaya aliskinim. disari cikabilsem sirf bu tantana bitsin diye alacagim o setten. :D

beyefendi de diyor ki her ama her sabah tek tek tabaklara zeytini peyniri bolelim, masada dursun. sonra toplariz. gereksiz yani.

havlular babamdan gelen bir aliskanlik, hep boyle gordum yani bilmiyorum. nasil tarif etsem otellerde olan kucuk havlulardan kullaniyorum, yaklasik 30 tane var bir paketin icinden cikiyor.

Havluyu her kullanimda degistirmiyorum ama yine de cok sık degistiririm cunku banyomda hic birsekilde kurumuyor
Kagit havlu kullanmayin en kucuk boy havludan alin madem 1 makinede dolunca calistirirsiniz.
Ortaya kahvaltiliklari koyup bos tabak koyarim. Kim ne isterse yer.

bu pamuklu havlularin tek sefer kullanilmasi bende kucuklukten gelen bir sey. bizim evde bu havlular tek sefer kullanilir gece de hepsi topluca yikanir. sevgilim inatla kagit havluyu savunuyor ben de onun zararli oldugunu dusunuyorum. 15 dakikalik programda yikiyorum havlulari.

Değişik geldi, benim annem de aşır aşırı titizdi ama böyle bir huyu yoktu, günde 4-5 kere kullanılır, o gün yıkanırdı havlular bizde. Kısa program da olsa bu sıklıkta yıkamak yerine kağıt havlu daha iyi duruyor.

Tabak konusuna bişi dememişim, bizde eğer evde teksem büyük bir servis tabağına yumurtamı zeytinimi peynirimi salamımı paketten alırım tek bir tabakta hepsini hazırlar öyle yerim, bana görsel olarak da daha hoş geliyor, doyuruyor da. İki kişi olunca nadiren bu şekilde hazırlarım normalde her şey küçük kapaklı kaplarda olur o şekilde hepsini masaya getiririz oradan alıp alıp yeriz.

Kahvaltiliklar saklama kabında oluyor.
Kahvaltı için küçük kahvaltılık tek tabaklara çıkarıyorsun,herkes kendi servis tabağına yiyeceği kadar alıyor.
Havlular her kullanımdan sonra değil de günde 1 kere kirli sepetine atılsa yeterli olur.
Ama her kullanımda havluyu kirliye atacaksaniz kağıt havlu sizin için daha mantıklı.

Kahvaltılıklar ortaya konur, herkes tabağına alır.

Bizim evde normal el havlusu kullanılır 2 günde bir değişir. Kağıt havlu misafir için mutlaka durur banyoda.

kahvaltilik icin gercekten tabagim yok. yani sirf onun goz zevki icin tek tek bir tabaga peynir, birine zeytin, digerina domates salatalik vs koyacakmisiz. sonra herkes kendi tabagina alacakmis. iki tabakla bitirebilecegimiz isi nedense minimum 7-8 tabaga cikariyoruz. ben de diyorum ki zaten iki kisiyiz, kahvaltiyi hazirlayan kisi iki buyuk servis tabagina kisi basi porsiyon hazirlasin ne var ki? cok mu mantiksiz bu fikrim cidden?

İki kişiye tabak hazırlamak ya da ortaya koymak, hangisi o gün işime gelirse onu yapıyorum.porsiyon kontrolü için tabak hazırlamak daha avantajlı. Ben kağıt havluyu mutfakta kullanırken bile içim sızlıyor. Banyoda iki ayrı havlu koyup sık sık değiştiriyorum. Küçük havlulardan 20 30 tane olucak ki tek kullanımlık yapılabilsin.sırf havlular için iki günde bir makine çalıştırmak da çok çevre dostu değil. Hangisi size daha kolay gelirse onu yapın.

Açıkçası sofra düzen benim için önemlidir. O yüzden kahvaltı takımları kullanır ayrı servis ve özenli sofra hazırlarım. Havluya gelince pamuk havlu kullanır sık sık değiştirir yıkarım. Kullan at mantığı ürünleri sevmem. Saklama kapları cam olmalı ve yıkanıp kullanılabilir ürünleri tercih ederim.

kahvaltilik icin gercekten tabagim yok. yani sirf onun goz zevki icin tek tek bir tabaga peynir, birine zeytin, digerina domates salatalik vs koyacakmisiz. sonra herkes kendi tabagina alacakmis. iki tabakla bitirebilecegimiz isi nedense minimum 7-8 tabaga cikariyoruz. ben de diyorum ki zaten iki kisiyiz, kahvaltiyi hazirlayan kisi iki buyuk servis tabagina kisi basi porsiyon hazirlasin ne var ki? cok mu mantiksiz bu fikrim cidden?

Ben tek basimayken boyle yaparim ama illa biri az olur biri cok.
Acaba bu yuzden mi ayrica istiyor

Ben tek basimayken boyle yaparim ama illa biri az olur biri cok.
Acaba bu yuzden mi ayrica istiyor

bunu da sordum sen doymuyor musun diye yoo doyuyorum sadece kahvalti yaptigimi hissedemiyorum diyor.

valla 3 yillik iliskide yasamadigim tartismalari su 1 aylik karantinada yasiyorum cok saskinim :D

Back
X