sofra duzeni/havlu mevzusu

hangileri daha mantikli?

• Ankete Katılan
    277
15 dk. Programda o havlular sadece kokusu değişmiş ve deterjan yüklenmiş olarak çıkar hepsi bu, kendinizi kandırmak olur bu.

Kişisel havlularimiz var , 3 günde bir yenisini ile değiştiririm.. Birikince yüksek ısıda kaynatıp, ek durulama yaparım.

Kahvaltiliklar ortada durur, isteyen istediğinden tabağına servis yapar.

Kahvaltiliginiz Yoksa Evde kapaklı birkaç cam bir şeyler bulun, şimdilik onu kullanın. Kurtulursunuz dilinden.

15 dk. Programda o havlular sadece kokusu değişmiş ve deterjan yüklenmiş olarak çıkar hepsi bu, kendinizi kandırmak olur bu.

Kişisel havlularimiz var , 3 günde bir yenisini ile değiştiririm.. Birikince yüksek ısıda kaynatıp, ek durulama yaparım.

Kahvaltiliklar ortada durur, isteyen istediğinden tabağına servis yapar.

Kahvaltiliginiz Yoksa Evde kapaklı birkaç cam bir şeyler bulun, şimdilik onu kullanın. Kurtulursunuz dilinden.

makinem miele, icine camasiri attiginizda camasirin kirlilik derecesini soruyor, ona gore kendisi programini ayarliyor. itiraziniz olursa manual degisim yapabiliyorsunuz. sadece elimi yikadiktan sonra bir kez kuruladigim icin az kirliyi seciyorum sahsen. camasirin turune ve miktarins gore makine 15 dakika oneriyor ben de itiraz etmedim. temiz olmadigini hic dusunmedim ama sagolun dediginiz gibi de denerim.

benim kahvalti aliskanligim yoktu hic olmadi. misir gevregi, yulaf vs yer ya da sadece kahve icerdim cunku zamanim da yoktu. simdi evde oldugum icin kahvalti yapiyorum bir de bu bagisiklik mevzusu yuzunden. sevgilim nasil yapardi hic dikkat etmedim acikcasi. eski evimizde o sekil kahvaltilik setler vardi sanki onlari cikariyordu ama ben yemedigim icin bilmiyorum.

ayrica tabaginda zeytin bittiyse almasi bana daha pratik geliyor. her sabah tek tek tabaklari cikar, peyniri bol, zeytini koy, salami sekilli sukullu diz, sonra geri butun tabaklari bosalt yika vs. bana gore degil bilmiyorum. o hazirlayinca da sevmiyorum cunku gereksiz bir efor. ve ikimiz de cok inatciyiz bu dogru.

Niye tabakları bir daha boşaltıp yıkıyorsunuz ki?

Acidim kiza be :KK66: hazirlamasin kahvalti tabagi falan. Yazik emegine :KK66:
Adam ne guzel anam babam usulu istiyormus ahahaha,bi de bu yeni nesil modern erkek ha. Bu boyleyse bizim kili agarmislar ne istese hakliymis 😂Sasy de kendine is cikariyor.
Hazirlama kiz sasy bise
Herkes kendi yesin 😂

hajshsajhahsshshshhzs bak cidden araliksiz 2 dk guldum 😂😂😂😂

o mu bana omletten gulen adam yapsin ayol tabagi ben istiyorum cjdkdhdkdbdkcbxndhd

hajshsajhahsshshshhzs bak cidden araliksiz 2 dk guldum 😂😂😂😂

o mu bana omletten gulen adam yapsin ayol tabagi ben istiyorum cjdkdhdkdbdkcbxndhd
Hayir ya sen ona yap ;) hazirladigin tabagi begenmiyormus kahvalti yaptigini hissetmiyormus ya
Nasil boyle hissettin mi bise diye sorarsin ;)
Guzel ani olur yav begenmedin mi askolsun. :KK45:
sen hem onca ugrasmali emek veriyorsun bir kiytirik kahvaltiya,adam oyle olmasin boyle olsun diyormus,emegine yazik. Kiz koy onune butun domates salatalik ;) al ortaya koydum de ahahahaha

Tabi ki serpme kahvaltı, bana kahvalti tabagi hazırlanmasından da hic hoslanmam, bitiremediğim çöpe gidiyor, yazik oluyor.
Havlu konusunda da herkesin ayrı havlusu var isteyen bir dakika kullanıp kirliye atar, isteyen bir hafta, sepet dolunca makine açılır.
Yani bunlar bu kadar kuralli olacak seyler degil ki, biraz rahat birakin birbirinizi, o kagit kullansin sen pamuk mesela, sen kendine kahvalti tabağı hazirla, o hepsini masaya koyup sonra kaldirsin, ne mahsuru var?

kendisi cenesi duran bir arkadasimiz degil ki. ben onun yaptiklarina karismiyorum isterse alsin kendini kagit havluyla mumyalasin agzimi acmam ama benim havlularimi kaldirip yerine kagit havlu koymak gibi degisik huylari var. kahvaltida da eger ben once uyanip hazirladiysam soylene soylene yer. o once uyanip hazirladiysa ben yine ayni sekil tabagimi hazirlar salona gecerim. aslinda cozum basit ama kendisi ortak bir noktada bulusulmasi gerektigini dusundugu icin zorlasti.

kahvaltilik icin gercekten tabagim yok. yani sirf onun goz zevki icin tek tek bir tabaga peynir, birine zeytin, digerina domates salatalik vs koyacakmisiz. sonra herkes kendi tabagina alacakmis. iki tabakla bitirebilecegimiz isi nedense minimum 7-8 tabaga cikariyoruz. ben de diyorum ki zaten iki kisiyiz, kahvaltiyi hazirlayan kisi iki buyuk servis tabagina kisi basi porsiyon hazirlasin ne var ki? cok mu mantiksiz bu fikrim cidden?
Mantıksız değil ama bir gün 3 zeytin yerken ertesi gün 30 zeytin yiyorum ben, rahat rahat kahvaltı yapmak için her şeyin ortada olmasını tercih ederim.

Hayir ya sen ona yap :KK66: hazirladigin tabagi begenmiyormus kahvalti yaptigini hissetmiyormus ya
Nasil boyle hissettin mi bise diye sorarsin :KK66:
Guzel ani olur yav begenmedin mi askolsun. :KK45:
sen hem onca ugrasmali emek veriyorsun bir kiytirik kahvaltiya,adam oyle olmasin boyle olsun diyormus,emegine yazik. Kiz koy onune butun domates salatalik :KK66: al ortaya koydum de ahahahaha

az once uyandim pasam coktan kahvaltiyi yapmis masayi da toplamamis. hayirdir niye toplamadin dedim belki gercek bi kahvalti yapmak istersin diye diyor :D ciddi anlamda mental problemli bu cok samimi soyluyorum :D

bundan sonra zeytini peyniri her seyi cat cat kutusuyla aticam valla masaya herhalde.

abla bu makinenin yikama seysine ne diyorsun? ayarini degistireyim mi? iyi yikiyor gibi sanki ama bilmiyorum

Niye tabakları bir daha boşaltıp yıkıyorsunuz ki?

ben de basta zannettim ki bu adam kahvaltilik set eksigi cekiyor, bir tane set alsam icine kahvaltiliklari koysak sorun cozulecek. megerse sevgilim pembik gelinmis. her sabah o peynirin tekrar kesilmesi. zeytinin kutudan cikarilmasi lazimmis. oyle alismis. benim yontemde de ayni ama ben 2 tabak kirleterek isi cozebiliyorum. kizdigim nokta bu.

az once uyandim pasam coktan kahvaltiyi yapmis masayi da toplamamis. hayirdir niye toplamadin dedim belki gercek bi kahvalti yapmak istersin diye diyor :KK70: ciddi anlamda mental problemli bu cok samimi soyluyorum :KK70:

bundan sonra zeytini peyniri her seyi cat cat kutusuyla aticam valla masaya herhalde.

abla bu makinenin yikama seysine ne diyorsun? ayarini degistireyim mi? iyi yikiyor gibi sanki ama bilmiyorum
Ahahaha yaaaa ne muhtesem ciftsiniz kiz masallah size😀birak o bildigi gibi devam etsin sen de kendi bildigin gibi devam et o zaman

ben biraz manyakgillerdenim sanirim,15 dakika beni tatmin etmezdi,kir ve doluluk oranini tesbit edip yikiyor aslinda ama ben butun havlu bornoz ve ic camasirlarini ayri ayri 3 makine olacak sekilde 95derecede yikiyorum yine de. Sen bana bakma,benimkisi normal degil. Ama inan tek kullanimdan sonra havlu kirliye atilmaz o konuda anlasalim ;)gunde 1 en idealidir. Benim mutfakta el kurulamak icin kullandigim havlu en islak olabilecek seydir,onu bile gunde 2 tane kullaniyorum ki araliksiz el yikamak zorunda kaliyorum bilirsin,gunde 3 defa cocuk icin yemek sofra gulen yumurta hazirlayan bir zavalli oldugumdan oturu ;) banyo havlusunu sadece wc giris cikislarinda kullaniyorum bir de yemeklerden once ve sonra. Yuzumu yikadiktan sonra kagit kullaniyorum o da gunde 2 defa kullan at tek yarim yaprak yetiyor. Kagit havlu olarak su meshur marka var ya,sadece bu amacla yetistirilen agaclardan yapilan havlu, hah iste ondan kullan canim.

Kahvaltıyı mutfaktaki ufak masada yapıyoruz, masaya sığmadığı için tabaklara hazırlamaya alıştım ben. Hem böylece porsiyon kontrolü de sağlıyorum. Ama akşam yemeğinde salata fln ortada duruyor. Tamamen alışkanlık aslında. Ortada dursa da rahatsız olmam ben.
kağıt havlu daha kolayıma geliyor ama aslında pamuklu kullanmak çevre için de aile bütçesi içinde daha doğru. Bu kısımda tam istediğim gibi değilim arada elime kağıt havlu geliyor yapıyorum.

Evlenince nasıl oluruz' un fragmanını gösteriyor sana😄
Valla herkes bekarken bişeylere alışıyor ama bu şekilde devam edemiyor malesef. Yani sende bu şekilde alışmışsın sonuçta anlayışlı olması gerekir.
En güzeli kahvaltıyı ona yıkman olur bence😄
Havlu konusunda da bende havluları gündelik olarak değiştiriyorum. Benim makinanın 45 dakikalık programı var. Bazen onda bazen de 1 saatlik programda yıkıyorum.

kahvaltiliklar tek tek tabaga konur herkes kendi servis tabagina alir.
havlularida pamuk havlu kullanirim her sabah yenisini asarim.
sadece kizima ayri kagit havlu kullanirim

kahvaltilik icin gercekten tabagim yok. yani sirf onun goz zevki icin tek tek bir tabaga peynir, birine zeytin, digerina domates salatalik vs koyacakmisiz. sonra herkes kendi tabagina alacakmis. iki tabakla bitirebilecegimiz isi nedense minimum 7-8 tabaga cikariyoruz. ben de diyorum ki zaten iki kisiyiz, kahvaltiyi hazirlayan kisi iki buyuk servis tabagina kisi basi porsiyon hazirlasin ne var ki? cok mu mantiksiz bu fikrim cidden?
Pragmatık dusunuyorsun ama o da göze hıtap etsın dolu dolu oldun ıstıyor. Ayrıca mesela yemedıgınız tabakta kalınca atmıyor musunuz ayrı tabak yapsanız herkes ıstedıgı kadar alır ısraf olmaz. Evden cıkmana gerek yok netten sıparıs ver hergun bosaltmak zor gelırse ıkı gune degısırsın ben hergun tekrar taze koyorum masa dolu dolu duruyor uzunca kahvaltı yapıp sohbet edıyoruz haftasonları. Kagıt havlu sofrada kullanıyoruz. Dıger yerlerde pamuklı havlu.

kahvaltiligi ortaya koyarim herkes kendi tabagina alir havlu olarakda ben kagit kullaniyorum cildim hassas diye esim normal havlu ama genelinde pamuklu havludur hep kullanilan banyoda

tek tek hepsi icin bir tabak koymaktan hoslanmiyorsan buyukce bir servis tabagi al kahvaltiliklarini icine duzgunce diz.
donebilen bambu servisler var hatta bunun icin cokta şık oluyor
hem bulaşık cikmaz hemde herkesin istedigi olur.
bende sofrada duzen ararim duzensiz sofrada yiyemem goçebe hayati yasiyomus gibi hissederim kendimi.
hafta icleri evde tek olmama ragmen o kahvalti masasi yine kurulur servis tabagim pecetem yine masada olur.
bazen bir yerlere gittigimde tabaksiz catal koyduklarinda yiyemiyorum mesela.
çunku herkesin agzina goturdugu catali tekrar zeytinin peynirin icine daldirmasindan hoşlanmam.
pamuk havluyu petegin ustune asarim esim kullanir buruşuk buruşuk oyle birakir onada sinir olurum mesela.
tamamen aliskanlik aslinda.

makinem miele, icine camasiri attiginizda camasirin kirlilik derecesini soruyor, ona gore kendisi programini ayarliyor. itiraziniz olursa manual degisim yapabiliyorsunuz. sadece elimi yikadiktan sonra bir kez kuruladigim icin az kirliyi seciyorum sahsen. camasirin turune ve miktarins gore makine 15 dakika oneriyor ben de itiraz etmedim. temiz olmadigini hic dusunmedim ama sagolun dediginiz gibi de denerim.

Tek seferlik havluları dediğim gibi kullanırsanız , yani her akşam o şekilde açılsa makina hem cebi yakar hem doğayı :)

herkese selam,

hanimlar evde sadece ve sadece iki kisi olsaniz, kahvalti yapacaginiz zaman iki kisiye ayri ayri duzgunce tabak mi hazirlarsiniz yoksa peyniri bir tabaga doldurur, zeytini bir tabaga doldurur her gun masaya mi cikarirsiniz, herkesin ayri ayri tabagina almasi icin?

ayrica evde el yuz kurulamak icin kagit havlu mu daha mantiklidir yoksa kucuk el yuz havlularindan fazla miktarda alip her kullanimda kirli sepetine atip iki gunde bir topluca yikamak mi? hangisi sizce daha cevre dostu?

lutfen goren herkes fikrini belirtebilir mi? yoksa ben yasak falan dinlemeyip sokaga cikip imdat diye kosacagim.

ben kiyaslamayi ikiserli gruplar halinde kendim degerlendirecegim, yuzdeleri ciddiye almayacagim.
Kimseye bir şey hazılamıyorum ☺️ Küçük kardeşimleyim kahvaltı saati bellidir zaten mutfağa ikimizde gidiyoruz büyük servis tabakları olur ya herkes ne yiyecekse oraya koyuyor kahvaltıya geçiyoruz , küçük el yüz havluları kullanıyorum her kullanımda değil de bir gün sonunda kirliye

Kahvaltılıklar çıkar, herkes tabağına kendi yiyeceği kadar alır.
Kâğıt havlu çevre katliamı olur.
El havlusu, biriktikce yıkama ardından kurutmaya at, sıcakken katla oldu bitti.

Buzdolabında bi tepsi içinde kahvaltılıklar var

Tepsiyi al masaya Koy kapağını ac istediklerini tabağına al ye

Tepsiyi tekrar dolaba kaldır

Soru 2.

Havlu

Back