sofra duzeni/havlu mevzusu

hangileri daha mantikli?

• Ankete Katılan
    277
Benim kahvaltı setimin bazı parçaları kırıldığı için çerezlik tarzı servislere koyuyorum kahvaltı malzemelerini, yerlerine bırakacağım zaman da ağızlarını strecle kapatıyorum. Bana sizin yaptığınız daha mantıklı geldi her gün vallahi onları çıkar yerine koy tek tek filan aşırı sinir oluyorum fırlatıp atasım geliyor. Porsiyon porsiyon yapılsa hem taze taze yenir hem ayrıca iş çıkmaz aşırı mantıklı.
Havlu konusu da ben iki güne bir değiştiriyorum, sizinki gibi minik havluların bir defa el kurulamada zaten her tarafı ıslanıyor, yarım saat sonra el yıkamanız gerekti e havlu kurumamış olacak o zaman tabi ki değiştirmek gerekecek. Bence sıkıntı havlu boyutunuzda var ebatlarını büyük boy alırsanız problem kalmayacağına inanıyorum:D yok minikleri kullanıp her gün yıkayacagim derseniz de o zaman kağıt havlu daha mantıklı

Çocuklara kahvaltı tabağı hazırlıyorum. Ama eşimle kendimize uğraşmıyorum. Zaten peynir,zeytin vs. Kendi kapları var. Ortadan tabagimiza alıyoruz
Ebeveyn banyosunda normal de havlu var. Kovid den sonra kağıt havlu koydum eşim dışardan gelince kullanıyor. Ama normalde pamuk havlu candır. İki günde bir değişiyor. Bitince yıkanır.
Ortak banyoda küçük havlu ve kağıt havlu var. Kızım kagit havlu kullanıyor. Oğlanlar bebe zaten.

Kahvaltiliklari kucuk tabaklara ortaya koy herkes yiyecegi kadar alsin. Ikinizin havlusu ayri olsun. Kagit havluyla yüz falan nasil silinir iyice cekmez o suyu

Her kullanımda havlu değiştirmek ilk kez duydum ve çok buldum.
Biz iki kişiyiz, eşimin ve benim havlum ayrı, bir de mutfakta havlu var tabi. Bunları 2 günde bir değiştirirdim normalde ama şu an hep evde olunca kurumuyorlar her gün değiştiriyorum mecburen 🤦🏻‍♀️ Bu haliyle bile her hafta bir makina havlu çıkıyor.
Çevre için düşünürsek kağıt havluyla yarışır her kullanımda havlu değiştirmek.

Ayrıca 15 dk lık programda o havlular bana göre ne yıkanır ne durulanır 🤷🏻‍♀️Eleştirmiyorum yanlış anlamayın benim mantığım bu. makinam çok tasarruflu ancak 15 dk programında su ölçümü yok ve sadece 30derecede yıkıyıor, az da atsan çok da atsan aynı miktar suyla yıkıyor o yüzden ben o programı hiç kullanmıyorum.

Kahvaltı tabağı hazırlamam, her şeyi ortaya koyarım, isteyen istediği kadar alır. Kimin ne kadar yemek istediğini nereden bilebilirim çünkü. =)

Havlu kağıt değil havlu kullanıyoruz ama herkesin havlusu ayrı. Onları da haftada 3 kere değiştiriyoruz. Henüz mikroptan ölmediğimize göre yeterli. :confused: Havlu kağıt daha mı doğa dostu olurdu diye düşününce... Kağıt atık çıkarıyor ama sonuçta pamuk havluları yıkarken de doğaya deterjan atığı salıyoruz, üstüne bir de su harcıyoruz. Kağıt atığı, deterjan atığından daha zararsız. Bu açıdan bakınca kağıt havlu daha mantıklı gibi aslında. Bu konuda uzun uzadıya düşünmemiştim, tamamen bir robot gibi alışkanlıklara göre hareket ediyorum aslında.

Sofrada herkese ayrı servis açarım özellikle kizlarima herşeyi tabağına alır o şekilde yerler hemde ne kadar yediklerini anlarım havlu mevsuzu ise sofrada kağıt havlu kullanirim banyoda ise sürekli değiştirilerek

Evde 3 kişiyiz. Kahvaltılıklar ortaya konur herkes servis tabağına istediği kadar alır ve yer. 3 kişinin de kişisel havlusu ayrı , kirlendiğini düşünürse kirliye atar. Kimse kimsenin havlusunu kullanmaz. Sofrada kağıt havlu kullanılır.

Ben kahvaltiliklari ortaya koymuyorum. Eşimle ben varız sadece. Eşimin ve k3ndimin ne kadar yiyeceğini bildiğim için miktarlarını belirleyip öyle koyuyorum. Masa hazırlamıyoruz orta sehpada yiyoruz. Banyoda da küçük el havluları oluyor sürekli yıkanıyor.

4 kişiyiz evde hepimiz de yemeyi seven insanlarız. Her öğünde her şeyi ortaya koyuyorum ben açık büfe gibi ve servis açıyorum. Kendimize de misafire de aynı.
Kağıt havluyu sevemedim ben ya, normal havlu kullanıp günlük değiştiriyorum banyo ve mutfakta

ellemiyom sasy gelsin uyandırsın seni bakalım nasıl çevircen topu :olamaz:
Acidim kiza be ;) hazirlamasin kahvalti tabagi falan. Yazik emegine ;)
Adam ne guzel anam babam usulu istiyormus ahahaha,bi de bu yeni nesil modern erkek ha. Bu boyleyse bizim kili agarmislar ne istese hakliymis 😂Sasy de kendine is cikariyor.
Hazirlama kiz sasy bise
Herkes kendi yesin 😂

ben kahvaltı hazirliyosam kahvaltiliklari kaselere tabaklara koyar ortaya koyarim. birer tane de bos tabak. eşim hazirliyosa kahvaltı tabağı hazırlar herkese. biz iki türlü de yeriz kim hazirliyosa:) bazen artik olmasin diye büyük bi servis tabagina koyar hepsini esim biz kendi tabaklarimiza yiyeceğimiz kadar alırız.

havlu da misafir gelince hem kağıt havlu hem normal havlu koyuyorum. normalde de havlu koyuyorum iki ya da üç günde bir değiştiriyorum.

Tabi ki serpme kahvaltı, bana kahvalti tabagi hazırlanmasından da hic hoslanmam, bitiremediğim çöpe gidiyor, yazik oluyor.
Havlu konusunda da herkesin ayrı havlusu var isteyen bir dakika kullanıp kirliye atar, isteyen bir hafta, sepet dolunca makine açılır.
Yani bunlar bu kadar kuralli olacak seyler degil ki, biraz rahat birakin birbirinizi, o kagit kullansin sen pamuk mesela, sen kendine kahvalti tabağı hazirla, o hepsini masaya koyup sonra kaldirsin, ne mahsuru var?

Acidim kiza be :KK66: hazirlamasin kahvalti tabagi falan. Yazik emegine :KK66:
Adam ne guzel anam babam usulu istiyormus ahahaha,bi de bu yeni nesil modern erkek ha. Bu boyleyse bizim kili agarmislar ne istese hakliymis 😂Sasy de kendine is cikariyor.
Hazirlama kiz sasy bise
Herkes kendi yesin 😂

yaa seviyom :KK70:
diyorum ki mevzuyu çok yanlış anlamışsın..:KK70:
S sassyassyy hala uyuyon mu kalk acıktık kahvaltı hazırla:))

Ortaya kahvaltılik konur. Herkes kendi tabağına yiyeceği kadarını alır.
Havlu meselesi de banyoya iki farklı renk iki havlu koyun mesela esininki mavi seninki pembe olsun karışmaz böyle. Her kullanımda atmak da çok anlamsiz

Back
X