bugün doktora gittim bu sefer alltan muayne etti. sende pko hastalığı yokmuş dedi. gecen ay biraz var demişti. bu ay yok dedi. sonra dediki cok ilginç senin rahim çatal gibi dedi bi hsg çekelim dedi. korktum hsg deyince. aslında rahim şekli ultrosanda da belli oluomuş ama hemen hsg çekelim dedi. acaba başka bir doktora daha gitsem mi yoksa hsg cektirsem mi çok ağrılı olduğunu duydum ve korktum.lütfen yorumlarınızı bekliyorumm
canım ben cektırdım hsg anestezıye hıc gerek yok çok kısa bır sancı oluyor hemen bıtıyor.o rahım fılmımde çok şükür tüplerım acık cıktı dıye sevınmıstım daha sonra da tedavılerden sonuc alamayınca ıstanbula gıtmıstım oradakı dr um hsg fılmlerıne baktıgı gıbı rahmımde perde oldugunu amelıyat olmam gerektıgını söyledı .UTERus SEPTUM denıyordu 6 mm dı kucuk bır perdeydı ama hamıle kalırsam ılk 3 ayda düşükle sonuclanabılır dedı hatta hamıle kalamama sebebın pko ve bu perde bırlıkte de olabılır dedı.Hısteroskopi amelıyatı oldum dıkıssız aynı gun hastaneden cıktım.Yapışıklık olmasın dıye stent takıldı ıcımde balon yanı bır hafta sonra kendımız kesıp cıkardık.Hormon tebletı estrofem kullandım tarlusal son hafta kullandım we adet gördum kontrole gıttıgımde rahmım toparlANMıstı.Fakata pko dan yumurtalarım buyumuyordu tüp bebeğe gececektık soğan kuru yaptım hamıle kaldım:)su anda 8.haftayım Allah2ın ıznıyle.Yanı hsg den de rahmıne catal gıbı dedıyse hısteroskopıyle duzeltmesınden de korkma aradan cıkar.Ben bağcılarda Medıpol hastanesınde Mustafa Acet'e gıtmıstım yasadıgım sehırde kımse perdeyı görup söylememıstı zaman kaybetmısıtım asılama ve ıgne tedawılerıyle amelıyattan sonra ılk ay soğan kurunu de yapınca yumurtalar buyumus ve hamıle kalabılmısım:)Gcemıs olsun hıc korkma ben cok panık bırıyırm abartıldıgı gıbı degıl...