Hamur İşleri Soğan Pidemiz (Resimli)

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.942
33
683
Soğan pidesi favorilerimdendir
halam muhteşem yapar,hatta ben hamileyken taaa gurbet ellere benim için yapıp yollamıştı..
Bayılıyorum bu tada..
Göçmen olduğumuz için göçmen böreği olarak biliyorum ama soğan pidesi de derler..
Tam olarak hangi mutfağa ait olduğunu bilemiyorum sizler de yapıyorsanız veya yediyseniz yorum ve fikirlerinizi lutfederseniz sevinirim..
sevgiler

4-5 bardak un
bir iki kaşık instant maya veya yaş maya
kıvamına göre sıcak su
bir tatlı kaşığı şeker
aralara:sıvıyağ
içine:
bol bol soğan ben 6 -7 tane büyük kullandım ki daha da artırabilirsiniz
4-5 adet domates
biber
pirinç
tuz dilerseniz pul biber
sıvıyağ

Un tuz maya ve sıcak su ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım üzerini nemli bezle örtüp bir müddet bekleyelim mayalanması için.
mayalanan hamurdan 11 veya 9 adet beze yapalım -ben 9 yaptım
1 tane ayırıp 8 tanesini lahmacun büyüklüğünde açıp aralarına sıvıyağ sürüp üst üste koyalım..
daha sonra fırın tepsimizi yağlayalım ve yufkalardan tek tek alıp elimizle tepsimiz büyüklüğünde açalım aralarına harcımızı dökelim kaşıkla düzeltelim
ben her kata sürdüm ,halam 4 kat yufka harc yine 4 kat yufka şeklinde yapar..

en üste de ayırmış olduğumuz yufkayı serelim kenarlarını burgu yapalım
bıçakla bir kaç yerinden delip önceden ısıtılmamış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim..
afiyet olsun

ellerine sağlık soğan böreği derler bizde bayramlarda yapılır canım istedi

Afiyet olsun çok teşekkür ediyorum..
Ben çok severim bu pideyi,herkese hitap etmeyebilir ama tadına baktınız mı devamı geliyor
:lepi:
soğanın doğal bir antibiotik olduğunu da hatırlatalımturkbayragi

harika görünüyor.ellerine sağlık.
sen harikasın mutfak konusunda.
yeri değil ama yazayım yinede eti puf pastası nefis oldu.
göçmenlik nerden sordum ama mahsuru varmı?
benim anne tarafımda bulgaristan göçmeni.

ellerine sağlık çok güzel görünüyo...
kaydirigubbakcemile5
Sağol canım afiyet olsun

Ellerine sağlık senin de ,çok sevindim beğenmenize gülüm..
afiyet bal şeker olsun..

Hayır estagfıgrullah mahsuru yok babamlar Artvin gürcüsü,annemler de Bulgar göçmeni dedem tarafındanopuyorumnanaktan
Şeniz

ay allahimm bu ne boyle:1shok:
soganli pidelere bayilirim:lepi:
buda boyle kitir kitir olmus
agzimin suyu akti resmen ya:jeyyar:
harika gorunuyo bitanem
ellerine saglik vallaŞeniz

biz içini sadece soğan ve salçayla yapıyoruz
yani domates biber vs kullanmıyoruz
o zamanda nefis oluyor
anneannecim çok güzel yapar:)

ama sizinkide nefis görünüyor
ellerinize sağlık..
bu arada anneannem selanik göçmeni:)

vallaha sevındım bır teyze vardı cok yapardı bu hamur işini bayılırdım tadına ust goruntusu aynı resımdekı gıbıydı...
sırf sogan vardı yagda kavurmuştu sadece..
kız yoksa halan benım tanıdıgım teyzemı.)
sagol ya pc kaydedecegım sonrada seve seve zevkle yapacagım...

ay sabah sabah mahf ettin beni tariflerden gözümü alamadım hee:mymeka:
şimdi birazdan dalıyorum mutfaga kim tutar benidelikafadulden
ben buna bayılırım ve çok sık dda yaparım iç harcını aklıma ne gelirse kullanırım-tatlicadiarzu- süper bir börek :lepi:ellerine emeğine sağlık enfes olmuş besbelli görüntüsünden bilecokacimcoook
sen yaparsında güzel olmamamıııı zatenzemuszemus
ye ye sonra veremiyoz kiloları ama:mymeka:
ben bugün yandım-tatlicadiarzu-

masallah libim cok guzel gorunuyor pidenin goruntusu bana benim koy pittasini animsatti sadece biraz ic harci farkli gibi ama cok guzel birseye benziiii

yaparim ben bun evelallah ama oncek ayaga kalkmam lazim

eline saglik harika gorunuyoda bi tarafim sisecek diye korkuyom ben,simdi alacaksin bi dilimi eline ,yaninada ayran,cokacimcoookoooof bi tepsiyi yerim heralde,,,,cokacimcoook

en iyisi ben bu leziz sogan pidesini sali gunu yapiyim,esim cok sever hamur isini zaten,,,peki canim ben hic yas maya kullanmadim toz maya kullansam olurmu??a.s.

bir iki kaşık instant maya veya yaş maya

ay benim kafama burda yaziyoya zaten:kedi:

ilk defa goruyorum bunu cnm ellerıne saglık ben severm bu tarz seylerı ama hamur konusunda cok ıyı degılım bakalm bır denemk lazm olmadı mısafırm sana.tatlm bnm emegıne saglık

yesem kesin beğenirim soğanlı sarımsaklı şeleri severim ben ..
ama kim uğraşcak
:kedi:

nefis görünüyor cnm ilk defa gördüm böyle bişeyi ellerine sağlık

ay allahimm bu ne boyle:1shok:
soganli pidelere bayilirim:lepi:
buda boyle kitir kitir olmus
agzimin suyu akti resmen ya:jeyyar:
harika gorunuyo bitanem
ellerine saglik vallaŞeniz
Şeniz sağol gülüm
evet canım normalde sadece soğan kullanılır azcık da salça ben böyle yaptım bu sefer çok sağolyerimseniben
bu çok zor kuzum elinize sağlık ben hiç yapamam bööleee
Afiyet olsun yapabilirsin arkadaşım ya
kaydirigubbakcemile3 Olabilir cicim ya hayat tevafuklarla doludur ,çok hoşsunkaydirigubbakcemile3
afiyet olsun su cumŞeniz
masallah libim cok guzel gorunuyor pidenin goruntusu bana benim koy pittasini animsatti sadece biraz ic harci farkli gibi ama cok guzel birseye benziiii

yaparim ben bun evelallah ama oncek ayaga kalkmam lazim
Çok geçmiş olsun prensesimiz kendine iyi bak tez zamanda ayağa kalkar nice pastalar börekler yaparsın inşllallah yeter ki sağlık olsun..Çorba yapmaya gelemedik hakkını helale tmafoldumben
eline saglik harika gorunuyoda bi tarafim sisecek diye korkuyom ben,simdi alacaksin bi dilimi eline ,yaninada ayran,cokacimcoookoooof bi tepsiyi yerim heralde,,,,cokacimcoook
opuyorumnanaktan of of.. Can yarın yapacaksın inş.yersin bol bol
ilk defa goruyorum bunu cnm ellerıne saglık ben severm bu tarz seylerı ama hamur konusunda cok ıyı degılım bakalm bır denemk lazm olmadı mısafırm sana.tatlm bnm emegıne saglık
Afiyet olsun denersen pişman olmazsın inşallah Pınarcık,ben çok seviyorum damak tadım da iyidir söylemesi ayıp:kedi:
yesem kesin beğenirim soğanlı sarımsaklı şeleri severim ben ..
ama kim uğraşcak
:kedi:
Uğraştırmıyor çok ya da şöyle diyeyim uğraşmana değiyor benim bir buçuk yaşında kızım var onunla oynadıktan sonra mutfağa geçtik hamur yoğurduk beraber nasıl eğlendik anlatamamkaydirigubbakcemile3
yufkaları açarken bir baktım fare gibi tırtıklanmış kenarları abooo meğer bizim hatun masanın altından ppıt pıt pıt götür yufkaları:kedi:
yüreğimizin incileri onlar ya..opuyorumnanaktan

nefis görünüyor cnm ilk defa gördüm böyle bişeyi ellerine sağlık

Afiyet olsun gülüm
bu nu bizim büyüklerimiz çok yapar onlardan öğrendim ve çok hoşuma gidiyor
umarım birgün dener ve bizi anarsınŞeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…