Bebek Beslenmesi Soğuk kış aylarında bebeğin vücut temizliği

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Defneminenes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2015
365
213
33
Kızlar bir buçuk aylık bebeğim var hergün yıkayamıyorum ama silmek istiyorum ama ne ile onu bilmiyorum gül suyu kullansam bi zararı olurmu çünkü dermatiti var kızımın ne olur bana bi fikir verin

Ne gerek var ki gülsularına filan... kendi banyo sabunuyla ıslak bez yapın silin, sonra da kurulayın olsun bitsin. 5 dakika bile sürmüyor. Gülsuyu filan gibi ıvır zıvır şeyleri bebeğin vucuduna asla sürmem.

Bugün bi konuda geçmişti bebeğin altını silmek için ped şekline getirilmiş pamuklar var onu ılık saf suyla ıslatıp silebilirsin bence. Ay kendi yeğenimden biliyorum beş altı aylıkken bir hafta yıkanmasa kokuyordu halbuki içtiği bi süt :) kirli mirli demeden yutuyordum ya da bana gelince hoop direk cıbı cıbı yapıyorduk hava güzelse

Her gun yikamana gerek yok ki. 2-3 gunde bir de yeter. Babası duş aldıktan sonra yikarsin. Boylece banyo da sicak olur. Bizde yillar boyu küçükler daha sonra yikandi. Buyukler yikanirken banyo isinsin diye:)

Eger sicak su ve isinma sorununuz yoksa gunasiri yikayin. Bizim ev dogalgazli oldugundan bazen her aksam bazen gunasiri yikiyordum rahatliyor bebekler.
Onun disinda gul suyu vs kesinlikle kullanmayin islak pamukla silip kutulayabilirsiniz.

19 günlük bebeğimi kaynatıp, ılıttığım içme suyu ve pamukla siliyorum. 5 dakika bile sürmüyor. Yine de üşümesin diye bölge bölge silip, kuruluyorum. Temiz olması açısından da, güzel kokması açısından da gayet yeterli.

19 günlük bebeğimi kaynatıp, ılıttığım içme suyu ve pamukla siliyorum. 5 dakika bile sürmüyor. Yine de üşümesin diye bölge bölge silip, kuruluyorum. Temiz olması açısından da, güzel kokması açısından da gayet yeterli.
Bende pamukla siliyordum ama pamuk kalıntıları kalıyor ya cildinde en çok ona sinir oluyorum

Soba yada kalorifer varsa günlük yıka yeter :)
Islak Mendili yıka dalinle sil arada :)

Back
X