• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soğukkanlı olmak cesaret mi veriyor?

Ben bazi konularda tezcanli, heyecanimi hemen disa vuran biriyim,
dolayisiyla fevri cikislarim da vardir...

ancak kritik konularda nasil oluyorsa oldukca sogukkanli yaklasiyorum...
hic panik yapmam
ya da bir tartisma icindeysem 2dusunur 1soylerim vs.

Sizin kadar agirbasli biri olmamakla beraber, benzer davranislara sahibiz,
Ozellikle @braindamage in yazdiklarina da katiliyorum...

eger sustugnuz veya asil caninizi sıkan durumu orneklerle anlatirsaniz belkidaha farkli yorumlar gelebilir...

Su an her ne kadar kendinizi sorguluyor gibi olsaniz da elestiri hep karsi tarafa yoneltiliyor,
belki de biraz daha ozelestiri yapmaniz gereken bir durum da olabilir.

bu arada oldukca duz biriyimdir, imalar veya dolambacli sozlerden kacinirim (ne kadar dogru bir tavir bilemiyorum tabi...)
Evet ve hayirlarim nettir, sozlerimi pek egip bukmem,o yuzden mumkun oldugunca kizdigim konularda az konusmayi tercih ederim ki karsimdakini "fazla" kirmayayim..
cunku bir baslayinca sonrasinda psikologa yonelen, farkettiklerimi onlar bastirmaya calisirken isitmek agir gelen insanlar oldu, bu yuzden biraz daha ozenliyim artik...
bizimnormal karsiladigmiz ve kizinca soyledigmiz seyler, onlarin derin yaralarina dokunabiliyor...
o yuzden laf sokmayi da pek tercih etmem, zaten hoslanmam da, sorun her ne ise ve soylemeyi kafaya koyduysam direkt iletmeyi tercih ederim...
Kendimden başka kimse için küçük hesaplar yapmadım.
Hayatımda da bir tane böyle bir dost edindim.
15 sene arkadaşlık ettik , sonra koptuk.
Yanında, onun hakkında konuşan biri olsa duymazdı.
Kimsenin ne konustuğunu dinlemez, laf aramazdı.
Söylediği her söz açık ve netti.
Ben düz insanları çok severim.
Anlaşamadığımız bir durum olsa bile, en azından güvenebilirim böyle insanlara.

Kendimden başka kimse için küçük hesaplar yapmadım.
Hayatımda da bir tane böyle bir dost edindim.
15 sene arkadaşlık ettik , sonra koptuk.
Yanında, onun hakkında konuşan biri olsa duymazdı.
Kimsenin ne konustuğunu dinlemez, laf aramazdı.
Söylediği her söz açık ve netti.
Ben düz insanları çok severim.
Anlaşamadığımız bir durum olsa bile, en azından güvenebilirim böyle insanlara.
yazdiklarinizi ister istemez ustume aldim, tesekkur ederim : )

"sorun" olarak tanimladigniz seyi tam olarak anlayamadigim icin kendimizden ornekler verirsek belki insanlarin takildigi veya bizim tereddut ettigmiz seyleri daha kolay farkederiz diye dusundum...

yoksa satir satir kendimi overcesine anlatacak bir megoloman degilim : ))

Farkettigim olumsuz yanlarimi torpulemeye calisiyorum,
Ve bana zarar vermeye basladigni dusundugum seylerden de kurtulmaya...

Anladigim kadariyla sogukkanliliginizdan sikayetci degilsiniz, sorun diger insanlar ve algilari...
Aklima gelen cozum bazen umursamamak bazen de dili daha kontrol ederek diyecegimiz seyi hakedene de soylemekten geri durmamak.

benden daha soğukkanlı bi insan varolduğunu sanmıyorum...
duygularım olmadığını taş kalpli olduğumu direk yüzüme söyleyenler bile var...
umrumda bile değil........
ama işl cevap vermeye gelinceee kiminin karşısında susunca anlar karşıda ki..
kimide "aha nasılda susturdum seini bile çıkaramadı" der...
duruma göre ver cevaplarını...

yazdiklarinizi ister istemez ustume aldim, tesekkur ederim : )

"sorun" olarak tanimladigniz seyi tam olarak anlayamadigim icin kendimizden ornekler verirsek belki insanlarin takildigi veya bizim tereddut ettigmiz seyleri daha kolay farkederiz diye dusundum...

yoksa satir satir kendimi overcesine anlatacak bir megoloman degilim : ))

Farkettigim olumsuz yanlarimi torpulemeye calisiyorum,
Ve bana zarar vermeye basladigni dusundugum seylerden de kurtulmaya...

Anladigim kadariyla sogukkanliliginizdan sikayetci degilsiniz, sorun diger insanlar ve algilari...
Aklima gelen cozum bazen umursamamak bazen de dili daha kontrol ederek diyecegimiz seyi hakedene de soylemekten geri durmamak.
Rica ederim.
Siz kendinizi anlatınca, aynen tarifinize uyan arkadaşım aklıma geldi.
Bu karaktere sahip insanlar çok az.

Kendi adıma da, soğukkanlı olmayı seviyorum.
Birilerini kırmadan, bir şeyleri çözmek beni çok mutlu ediyor.
Tabiri caizse laf oturtmak hoşuma gitmiyor.
En iyisi umursamamak sanırım, dediğiniz gibi.
Teşekkür ederim yorumlarınız için, gerçekten çok yardımcı oldunuz.

benden daha soğukkanlı bi insan varolduğunu sanmıyorum...
duygularım olmadığını taş kalpli olduğumu direk yüzüme söyleyenler bile var...
umrumda bile değil........
ama işl cevap vermeye gelinceee kiminin karşısında susunca anlar karşıda ki..
kimide "aha nasılda susturdum seini bile çıkaramadı" der...
duruma göre ver cevaplarını...
Bana da duygusuz yakıştırması yapılmıştı.
Aslında çok fazla duygu yüklemesinden susmayı tercih ettim hep.
Belki siz gerçekten umursamıyorsunuzdur.
Benim aklımda binlerce soru soruluyor, cevap veriliyor ve yine susmayı tercih ediyorum.

Rica ederim.
Siz kendinizi anlatınca, aynen tarifinize uyan arkadaşım aklıma geldi.
Bu karaktere sahip insanlar çok az.

Kendi adıma da, soğukkanlı olmayı seviyorum.
Birilerini kırmadan, bir şeyleri çözmek beni çok mutlu ediyor.
Tabiri caizse laf oturtmak hoşuma gitmiyor.
En iyisi umursamamak sanırım, dediğiniz gibi.
Teşekkür ederim yorumlarınız için, gerçekten çok yardımcı oldunuz.

Rica ederim,

deger verdigniz insanlarin dediklerini elbette dusunun, sonucunda ya ozelestiri ya da onlarin hadsizligi karsisinda arkadaslignizi gozden gecirmeye kadar ustunde durabilirsiniz, sizin karariniz,
fakat olur olmaz herkesin -ozellikle ne dedigni bilmez olduguna kanaat getirdigniz insanlarin- soylediklerini kafaniza takmaniz onlarin degil sizin hayatinizi zorlastirir,
ne geregi var, he diyin gecin...
mecburi iliski kurdugnuz hayatinizdan cikaramadigniz insanlarin dedikleri de mantikli olmadigi surece gonul koymamaya, onlari bir hastaliga yakalanmis gibi gorup idare etmeye calisin, sinirlerinizi bozup kendinizi uzmeyin bosuna..
Bunlari yapiyorum, daha rahatim artik.

ben hatta bazen donuk donuk bakip anlamlandirmaya calisiyorum : ))) (bilgisayar fazla gereksiz program acilinca yuklemeden takilir ya : p ) sonra tepki vermeme bile deger olmadigni gorup gulup geciyorum, yuzu,deki gulumsemeyi gorunce bile "manyak bu" diyorlar : )))

ayrica tekrar tesekkur ederim... sizin karakterinize sahip insanlar icin ben de aynilarini dusundugmu soylemeden gitmeyeuim bu sefer ; )

Rica ederim,

deger verdigniz insanlarin dediklerini elbette dusunun, sonucunda ya ozelestiri ya da onlarin hadsizligi karsisinda arkadaslignizi gozden gecirmeye kadar ustunde durabilirsiniz, sizin karariniz,
fakat olur olmaz herkesin -ozellikle ne dedigni bilmez olduguna kanaat getirdigniz insanlarin- soylediklerini kafaniza takmaniz onlarin degil sizin hayatinizi zorlastirir,
ne geregi var, he diyin gecin...
mecburi iliski kurdugnuz hayatinizdan cikaramadigniz insanlarin dedikleri de mantikli olmadigi surece gonul koymamaya, onlari bir hastaliga yakalanmis gibi gorup idare etmeye calisin, sinirlerinizi bozup kendinizi uzmeyin bosuna..
Bunlari yapiyorum, daha rahatim artik.

ben hatta bazen donuk donuk bakip anlamlandirmaya calisiyorum : ))) (bilgisayar fazla gereksiz program acilinca yuklemeden takilir ya : p ) sonra tepki vermeme bile deger olmadigni gorup gulup geciyorum, yuzu,deki gulumsemeyi gorunce bile "manyak bu" diyorlar : )))

ayrica tekrar tesekkur ederim... sizin karakterinize sahip insanlar icin ben de aynilarini dusundugmu soylemeden gitmeyeuim bu sefer ; )
Gülüp geçmek, umursamamak yine en doğrusuymuş.
Laf söylesen anlamayacak insanlardı zaten bu bahsettiklerim, hiç yormaya gerek yoktu.
Şimdi, takmamayı öğrenmem gerek.

Mecburi ilişki konusunda söyledikleriniz de kesinlikle aklıma yattı, zaten başka bir çaresi de yok.
Sadece, son zamanlarda çok yıpratıcı şeyler oldu üst üste ve kendimi sorgulama gereği duydum.
O zaman karşımdakiler suçluydu, ben bunları hak etmiyordum.
Oysa şimdi sorunu kendimde buldum, çünkü yine benim yapmam gereken takılmamaktı ama yapamadım.
Meseleler büyük olsa bile, her şey insanın beyninde bitiyor aslında.
Önemsememem ve şahsi almamam gerekiyordu.
İltifatınız ve verdiğiniz tavsiyeler için tekrar çok teşekkür ederim, susmayı nasıl başardığımı unutmuştum.

Back
X