• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

soğuktan ders çalışamıyorum..

aaaaaaa onlar hiç aklıma gelmedi çoook teşekkürler. havlu çorap da giyersem üşümem böylece. süper fikir.
Su torbası da alırsan yanına bir de A101 de ucuz ısı bantları var karnın soğutan ağrırsa çok iyi geliyor

var sobamız kömür sobası da var.

kömür sobasını korkudan yakamıyoruz malum hadi uyuyalım diyo insan gündüz okul gece ders. elektrik sobamız da var.
çook teşekkür ederiz ama çok güzel insanlarsınız ❤
Yanlış düşünüyorsunuz :) Kömür sobası bilinçli kullanıldığı zaman elektrikli sobalardan daha sağlıklı. Hem çok daha iyi ısıtır ama nasıl kullanacağınızı bilmeniz lazım. Bence siz kömür sobasının inceliklerini öğrenip soba kurun, daha rahat edersiniz. Kapıları vs. açtığınız zaman da her yer ısınır tabi ev büyük değilse. Kömür sobası için kontrollü olmalısınız. Bi defa lodos gibi rüzgarlarda mutlaka tüter, bu çok normal. Dua et fazla lodos olmasın. Onun dışında gaz salabilmesi için sobaya kömür attıktan sonra her tarafını kapatıp öyle oturmanız ya da durmanız lazım, aksi takdirde durduk yere zehirlenmez insanlar. Yani o sobadan zehirlenenler yanlış kullandığı için zehirleniyorlar. Sabah uyandığınız zaman havanın soğukluğuna göre bir soba kovası hazırlayacaksınız, akşama kadar o sizi ısıtacak. Uyumanıza 2 saat kala falan içine kömür atmayın. Uyumanıza yakın gün de bitmiş olacağı için sobada zaten yanacak birşey kalmayacak. Arkadaşların uyuyorlar ama sen gece oturuyorsan da böyle ayarlayabilirsiniz en azından eviniz adam gibi ısınmış olur gün boyunca. Yani tedbirliyseniz birşey olmaz. Yanlışım varsa soba kullanan ev hanımları düzeltsin lütfen.

15 tl ve 18 lt gün boyu yakarsanız 3 gün yarı zamanlı yakarsanız 6 gün gider yakarsanız.
Kömür şu an tam kışın ortasında olduğumuz için bu fiyatlarda. Yine de elektrik faturasından daha ucuz olur, aynı bile olsa en azından ısınırlar. Güzel havalarda az kömür kullanılabilir. Sobalı bir düzen olduğu zaman insan kömürü yazın alıyor, fiyatı ucuzken. Gençlerin aklında bulunsun. Kömür sobasıyla devam etmek isterseniz kömürü yazın toptan almalısınız.

merhabalar:)

evimiz çok soğuk. dört öğrenciyiz. elektrik parası vs ortak malumunuz. hep yüksek geliyo elektrik sobası yaktığımız için. o yüzden yakamıyoruz artık.

gündüz sokağın gürültüsü araba sesi vs derken ben odaklanamıyorum gece çalışıyorum. haliyle geceleri daha soğuk olduğundan çok üşüyorum ellerim buz gibi oluyor.

elektrikli battaniye alsam da sandalyeme sersem ne kadar yakar? ne kadar artar fatura? bir de öyle durduk yere yangın falan çıkar mı ki?

hazır konu açılmışken son bir soru :p geceleri çalışıyorum, sabaha hayal meyal hatırlıyorum geceyi. verimli çalışma tüyolarınızı da ısınma tüyolarıyla beklerim:) çok teşekkür ederim:) eğer çok yakmaz diyorsanız kızlarla birer tek kişilik battaniye alıcaz:) bu arada hemen cevap veremeyebilirim konu sahibi kayıplara karıştı demeyin :-)

Battaniye ile olmaz. Bulunduğunuz ilde bir kafe bulun konsantrasyonunuzu dağıtmayacak, orada çalışıp eve dönün. Gece uyumak için elektrikli battaniye iyi. uyumadan önce fişini çekmeniz gerekli. Elleriniz ve ayaklarınız çok üşüyorsa, sabahları yarım bardak sıcak suya pekmez karıştırıp 3 ay için. Bu üşümeleri atlatırsınız. Ders çalışmanın en ideal yolu uyumadan önce veya gece yarısı uyanıp 2 saat çalışmak şeklindedir. Kafanız dağınık ise "şu an burada ders çalışıyorum" kendinize telkinde bulunun. Bu telkin zamanla odaklandığınız konuda kalmanızı sağlar.

merhabalar:)

evimiz çok soğuk. dört öğrenciyiz. elektrik parası vs ortak malumunuz. hep yüksek geliyo elektrik sobası yaktığımız için. o yüzden yakamıyoruz artık.

gündüz sokağın gürültüsü araba sesi vs derken ben odaklanamıyorum gece çalışıyorum. haliyle geceleri daha soğuk olduğundan çok üşüyorum ellerim buz gibi oluyor.

elektrikli battaniye alsam da sandalyeme sersem ne kadar yakar? ne kadar artar fatura? bir de öyle durduk yere yangın falan çıkar mı ki?

hazır konu açılmışken son bir soru :p geceleri çalışıyorum, sabaha hayal meyal hatırlıyorum geceyi. verimli çalışma tüyolarınızı da ısınma tüyolarıyla beklerim:) çok teşekkür ederim:) eğer çok yakmaz diyorsanız kızlarla birer tek kişilik battaniye alıcaz:) bu arada hemen cevap veremeyebilirim konu sahibi kayıplara karıştı demeyin :-)
Elektrikli battaniye gercekten yakmiyor. Birde minik fanlar var oda fazla elektrik harcamiyor ayaklarinizi ve odayi isitiyor

Hangi sehirdesin canim.. Valla su an cikip sana battaniye falan getiresim var.. canim ya insallah Allah emeklerini bosa cikarmaz da cok cok iyi yerlere gelirsin. bu gunlerini de anarsin hey gidi diye..
sicak su torbasi al bir iki tane onlari degerlendir.. aman sagliginizdan da olmayin bu arada..Sıkı giyinin evde..
bir iki sey diyecem hepsi elektrikle ilgili bacim, paranin gozu kor olsunnn..

Eger sobadan zehirlenmekten korkuyorsaniz bir kac fikir vereyim. Eger havada lodos yoksa, bacalar temizse, sobayi doldurup uyutmaya kalkmazsaniz kolay kolay tutmez. Hem yok icimiz illa rahat etmez diyorsaniz aksam belli bir saatten sonra icine komur atmayin bari gunduz isinmis olursunuz.

Birtanem, öncelikle içinde olduğun zor şartlara rağmen derslerini aksatmadığın için seni tebrik ediyorum. Bugünlerin geçici olduğunu, paranı kazanıp sıcacık evinde elinde kahvenle romanını okuyacağın günlerin geleceğini düşünerek çalış lütfen :)
Ben öğrenciyken senin gibi çok soğuk bir evde ders çalışıyordum. Polar çok kalın bir pijamam vardı. Hatta beni o pijama mezun etti diyebilirim :)
Bacaklarına polar battaniye ser, ellerin için de sıcak su torban olsun kucağında... Ara ara ısıt ellerini.
Allah'ım zihin açıklığı versin.
İleride çok rahat bir hayatın olur ve benim gibi eski günleri gülümseyerek yad edersin inşallah.
Başarılar diliyorum :)

Canım alt üst termal iclikler var ya onlardan al mutlaka evde pijamanin altına giy.
Sıcak su torbası yatarken özellikle sahane oluyor.
Bizim evimizde buz gibiydi ben sürekli okulun kütüphanesinde veya starbucks da filan çalışırdım.
Eve mümkün olduğunca geç giderdim gidin ce hemen sıcak su torbami kucağıma alırdım.
Bulundugun şehirde kütüphane varsa bi arastir derim.

Birtanem, öncelikle içinde olduğun zor şartlara rağmen derslerini aksatmadığın için seni tebrik ediyorum. Bugünlerin geçici olduğunu, paranı kazanıp sıcacık evinde elinde kahvenle romanını okuyacağın günlerin geleceğini düşünerek çalış lütfen :)
Ben öğrenciyken senin gibi çok soğuk bir evde ders çalışıyordum. Polar çok kalın bir pijamam vardı. Hatta beni o pijama mezun etti diyebilirim :)
Bacaklarına polar battaniye ser, ellerin için de sıcak su torban olsun kucağında... Ara ara ısıt ellerini.
Allah'ım zihin açıklığı versin.
İleride çok rahat bir hayatın olur ve benim gibi eski günleri gülümseyerek yad edersin inşallah.
Başarılar diliyorum :)
hayalim soğuktan ç*şimizin gelmediği banyı yapmaktan korkmadığımı bir ev :p gene de şükürler olsun allaha en azından başımızda bir çatı var.

çok teşekkür ederim amin inşallah ❤

Hangi sehirdesin canim.. Valla su an cikip sana battaniye falan getiresim var.. canim ya insallah Allah emeklerini bosa cikarmaz da cok cok iyi yerlere gelirsin. bu gunlerini de anarsin hey gidi diye..
sicak su torbasi al bir iki tane onlari degerlendir.. aman sagliginizdan da olmayin bu arada..Sıkı giyinin evde..
bir iki sey diyecem hepsi elektrikle ilgili bacim, paranin gozu kor olsunnn..
sağılasın getirmiş kadar oldun eşyalarımız var çok şükür ❤

ne güzel ne iyi insanlarsınız ya allah hepinizden razı olsun inşallah

hayalim soğuktan ç*şimizin gelmediği banyı yapmaktan korkmadığımı bir ev :p gene de şükürler olsun allaha en azından başımızda bir çatı var.

çok teşekkür ederim amin inşallah ❤
Gün gelecek sıcacık evlerde oturacak, sıcacık banyolarda duş alacaksın. Allah inanan, emek harcayan kimseyi yarı yolda bırakmaz.
Lütfen azimle derslerine çalışmaya devam et.
Sevgilerimi ve dualarımı gönderiyorum sana.

Kömür sobası kullanmanın püf noktalarını öğrenin onu yakın ya da alın odununuzu yakın.sobanın üstüne de cay koymayı ihmal etmeyin ha. mis gibi olur hem ısınırsınız hem de az masraf olur.450tlye bir sürü odun alırsınız.

Son düzenleme:
Back
X