• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soğumak ne demek?

Bir insanı seversin ama sevgiden daha ağır basan şeyler vardır. Bazen davranışları, bazen sözleri, bazen hayata bakış açıları, para harcama şekli vs hepsi birikir birikir ve insanda biriken bu duygu ve düşünceler karşıdaki kişiye olan duygulara duvar örer. Adamı çok seversin ama çok cimridir. Soğursun. Çok seversin ama temiz değildir, temizliğine önem vermez. Soğursun. Çok seversin, arkadaş ortamında yaptığı konuşmalar seni rahatsız eder, fikir ayrılığı olur ve soğursun. Ama bunlar birden olmaz. Zamanla birikir birikir ve patlar. Bu benim görüşüm tabi

Yazdiklariniza aynen katiliyorum. Benim icinde sogumak bu anlama geliyor. Bir iliskide olsun veya bir arkadasa karsi olsun, ama genelde tasvip etmediginiz bir hareket veya düsünce karsisinda sogursun. Bunlar da tekrarlandikca artik sevgiyi, aski da yok edebilir ya da yetersiz kilar.

Daha iki hafta önce hep beraber buluştuğumuzda aşkımlar canımlar havada uçuşuyordu ne olduysa 6-7 gündür olmuş. 7 gün önce mesajlaşırken kuzenim “ayrılmak istemiyorum ama bu hareketine devam edersen zorunda kalacağım” gibi bir cümle kurmuş. Buna yordu ama bilemiyorum

Davranış kalıbı olarak hoşuna gitmeyen şeylere tahammül ediyormuş sevdiği için. Zamanla da sevgisi azaldığından gozune fazla batmaya başlamış . Ya da gözüne battığı için sevgisinde azalmaya neden olmuş.
Bu tarz durumlar sadece duygu olarak değil kafada da bitirmeye neden oluyor.

Başkası olduğunu sanmıyorum ben
Bir insanın bir insandan soğuması için illa başka birinin olması şart değil
Nişanlıysalar belki aile problemleri olmuştır yada kuzenin çok üstüne düşüp adamı havaya sokmuştır vs vs
Bana soğudum diyen bir adamla işim olmazdı açıkcası
Bu çok ağır
Artık sevmiyorum seni demek bu gayette
Öylesine anlık bir şekilde söylese bile takılırım ben buna
Güvenmem hiçbir şekilde
Dengesiz
Yarın evlendikten sonra da yapar bunu
Ömür boyu onun soğuyup ısınmasını mı çekicem defol o zaman derim

7 senedir sevgili olan bir cift taniyordum. Kari kica gibi olmuslardi. Erkrk artik kiza mum tutturuyordu. Hatta kizi bir kez bizim yanimizda ufak nirsrydrn fircaladigina sahit olmustum. Kiz da cocugun etrafinda pervane idi. O gun kizin bir hatasi olmamadina ragmen cocuk bagirip cagirip buna trip atti. Kiz hala gonul alnaya ugrasiyordu. Ve birgun kiz cocugun fotografina bakip birsey hissetmedigini farkedince cocuga telefon edip bitirdi. Aradan bir sure gecince kiz baska biriyle cikmaya baskadi ve evlendi.

İş ciddiye binince mantık öne çıkmış. Flört ve sevgililik döneminde mazur görülen hatalar, sorunlar, kusurlar göze batmış. Her iki taraf için de geçerli olabilir bu durum.

Ayrılmak zorunda kalacağım diyen kuzenim. Acaba çocuk buna mı bozuldu diye düşündük
Tek bir soz olamaz, bir seylerin birikimidir. Bu olay son noktayi koymustur.
Gulu severse insan dikenine katlanir. Gulu sevmezse o dikenler ona batar. Nisanlisi sanirim bazi seylerin birikimi sonucu son olayla noktayi koydu.

Kuzeniniz surekli ayrilacagim diye tehdit ediyor muydu? Ya da cok kapris yapiyor mudu?
Kapris biraz ama haklı sebeplerle. Bir kız arkadaşı artık kuzenimin görümcesi gibi olmuştu ve her şeye karışıyordu kuzenimde kızı pek sevmediği için nişanlısı onla görüştüğünde modu düşüyordu genelde tartışma konuları buydu

Kapris biraz ama haklı sebeplerle. Bir kız arkadaşı artık kuzenimin görümcesi gibi olmuştu ve her şeye karışıyordu kuzenimde kızı pek sevmediği için nişanlısı onla görüştüğünde modu düşüyordu genelde tartışma konuları buydu
Artik sevgiler de eskilerin sevgileri gibi degil. Cok cabuk sıkılıyor yeni nesil, ya da cok cabuk sevgisi bitebiliyor. Bilemedim. Nisanlisi eger kuzeninizin bazi seylerinden hoslanmiyorsa icinde biriktirmek yerine keske soyleseymis. Ancak bu saatten sonra uzulmesin kuzeniniz. Her bitis yeni bir baslangictir. Evren biri gitmeden baskasini gondermez. Evli iken sogudum deseydi daha agir yıkım olurdu.

Çok sevdiğin bir insanla tartisirsin,tartışmanın etkisiyle bir daha konuşmak,yüzünü görmek istemezsin ama zamanla geçer ya,işte oğlan beyimizdeki bu hal gecmeyen türden soğuma olmuş.Artik disardakilerden farksız görmeye başlamış.Allah hayırlısını versin.

Vücudu artık çekici gelmiyorsa onu öptüğünü düşündüğünde bi tiksinti geliyorsa soğumuştur. İnanırmısın aptal aşıkken çocuğun ağzının koktuğunu bile fark etmemişim soğuyunca farkettim

Ortada sorun yokken ayrıldıysa mantikli düşünmüş ve olmayacağına karar vermiş. Ömrünü biriyle paylaşmak büyük bir karar.

Zora gelınce bu kelımeyı kullanıyorlar.Alış veriş fln yapmışlarmıydı.

Belki eskisi gibi heyecan hissetmiyordur. Bazı insanlar ilişkide durağanlıktan sakinlikten ziyade heyecanı sever heyecan bittiği zaman sevmediğini zannederler illa ki seviyodur ama o öyle zanneder. Veya düşünüp taşınmıştır ailelerin anlaşamayacağını falan düşünmüş olabilir ilerideki yaşantınıza dair sorun yaşayacağınızı düşünmüş olabilir , o da değilse aileden birinin dolduruşuna gelmiş olabilir bu tarz örnekleri gördük 😞

Back
X