• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sohbet

Hanımlar merhaba, sevgilimle 5 aydır beraberiz ,kendisi bayağı kültürlü ,insanlarla iletişimi çok iyi olan,konuşmasını iyi bilen biri. Çok kitap okur yabancı filmler izler araştırma ruhu geniş zaten bi surede müşteri temsilcisi olarak çalışmış . Ben de tam tersine sessiz biriyim Teketek otururken yine konuskanım ama topluluk icinde çok sesim çıkmaz ,konu bulamam . Mesela onunla oturunca kendimi cahil gibi hissediyorum ne konuscm bilmiyorum .sohbetim iyi değil ama ben sohbeti iyi eğlenceli biri olmak istiyorum .evde eğlenceliyimdir ama dışarıda ağırım. Konuşunca kesin " bu kız ne sıkıcı diyordur" belkide. Böyle biri olmak istemiyorum yaşım da küçük değil 27 yaşındayım .ne yapmam lazım neler konuşmam lazım ,otur kitap oku demeyin bu saatten sonra olacak iş gibi durmuyor o alışık değilim 😂 telefon bağımlısıyım aslında bundan kurtulmak istiyorum o zaten beyni saflaştırıyor yeterince, kısaca değişmek istiyorum ne yapmaliyim
Bence böyle şeyler sonradan olmuyor. Karakter meselesi. Herkesin mizahı güçlü olamaz. Herkes toplulukta konuşkan olup espriler yapamaz…

Ama genel kültürünüzü geliştirebilirsiniz tabi ki.

Onun için çok güzel öneriler gelecektir size birazdan 😊

Şu anda o yolda çabalıyorum zaten 😂

Aa. Ben o yorumu yenGEnC yenGEnC hanım için yazmıştım ama sizin ilginiz olduğunu bilmiyordum. Öyleyse şu an yüksek lisans falan yapıyorsunuz. Aslında alanınızda bilgi birikiminiz vardır. Biraz daha yan kollara önem verip birden fazla alana hakim olabilirseniz sohbet edecek konular haline getirebilirsiniz araştırmalarınızı. Belki diksiyon ve hitabet alanlarında yeterli değilseniz o yüzden sohbette tıkanıyorsunuzdur. Bu konuda birkaç özel ders alarak geliştirme yolunda ilk adım atabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı ;)

yani adamın ne aradığına bağlı. sadece zaman geçirecek birini arıyorsa bunu dert etmez. ama ciddi ilişkilerde veya evlilikte insanlar sohbet edebilecekleri kişileri ararlar. ortak ilgi alanlarınız yoksa, o bir filmden kitaptan bahsederken sizin onunla ilgili fikriniz olmadığı için iş monoloğa dönüşüyorsa uzun sürede ilgisini çekmeyebilirsiniz.

Az önce biri Amanati’nin gönderisi altında cringe nedir diye soruyordu. B Bihterinpekisi du sanırım. Mesela burada konu sahibinin kültürel birikim sahibi olmayı kendisi yerine sevgilinin gözüne girmek, ona layık olabilmek, sohbet edebilmek için istemesi ve bunu kitap okuyarak yapmak istemiyor oluşu, insanlara nasıl kültürlenirim diye sorması tam bir cringe örneği. 😁

Hanımlar merhaba, sevgilimle 5 aydır beraberiz ,kendisi bayağı kültürlü ,insanlarla iletişimi çok iyi olan,konuşmasını iyi bilen biri. Çok kitap okur yabancı filmler izler araştırma ruhu geniş zaten bi surede müşteri temsilcisi olarak çalışmış . Ben de tam tersine sessiz biriyim Teketek otururken yine konuskanım ama topluluk icinde çok sesim çıkmaz ,konu bulamam . Mesela onunla oturunca kendimi cahil gibi hissediyorum ne konuscm bilmiyorum .sohbetim iyi değil ama ben sohbeti iyi eğlenceli biri olmak istiyorum .evde eğlenceliyimdir ama dışarıda ağırım. Konuşunca kesin " bu kız ne sıkıcı diyordur" belkide. Böyle biri olmak istemiyorum yaşım da küçük değil 27 yaşındayım .ne yapmam lazım neler konuşmam lazım ,otur kitap oku demeyin bu saatten sonra olacak iş gibi durmuyor o alışık değilim 😂 telefon bağımlısıyım aslında bundan kurtulmak istiyorum o zaten beyni saflaştırıyor yeterince, kısaca değişmek istiyorum ne yapmaliyim
Evlenince eline telefonunu alır oturur susar merak etme 🙂

Sevmese çoktan ayrılırdı kız,seni mi çekecek :halay:
Belki de onun istediği şey kafasını sisirmeyen bir kızdır.
Benim de mesela her konuda bir fikrim vardır, herşeye atlarım, uzun uzun yorumlarda, tespitlerde bulunurum. KKda bile konu sahibinden uzun yorum yazdığım olur 😂 bazen hayatımdaki insanın kafasını şişiriyor muyum diye merak ediyorum. Geçenlerde konuştuğum birisi 'turkler neden alamancilari sevmiyor ki,mesela İngiltere'ye iş için gidenlere de uyuz oluyor musunuz?' diye sordu. O sırada garsona sipariş vermiştik..ben konuşmaya bri başladım, yemekler geldi, yedik, üstüne 50 cl biraları içtik. Konuyla ilgili son cumlemi söyledim,masadan kalktik 😂😂
Bence sevgilin sana şükrediyor bile olabilir:KK59:
Ben çok okurum, boş kaldığım her an bişeyler okurum. Okuyacak bişey bulamazsam deterjan etiketi okurum. Ama senin yazdıklarını bazen okuyamıyorum yengenç. Detay detay detay, boğulup yarıda bırakıyorum. Eleştiri mi dersin, tavsiye mi dersin artık bilemedim orasını.

Karakter meselesi bu. Sevgiliniz gibi olsanız çok çatışırdınız.

adamın konuşuyor olması karakterle özdeşleşecek bir şey değil bence bu konuda. okuyan, izleyen ve bunlar üzerine muhabbet etmeyi seven biri gibi anladım ben. haliyle karşısındakinin de muhabbete dahil olması lazım ki diyaloğa geçebilsinler.

adamın konuşuyor olması karakterle özdeşleşecek bir şey değil bence bu konuda. okuyan, izleyen ve bunlar üzerine muhabbet etmeyi seven biri gibi anladım ben. haliyle karşısındakinin de muhabbete dahil olması lazım ki diyaloğa geçebilsinler.
Haklısınız. Ne bileyim bazı insanlar vardır hep ben konuşayım ister kimseye sıra vermez ben öyle biri olarak düşündüm.

Böyle insanlar dinlenmeyi daha çok sever zaten😀
Sessiz olabilirsiniz. Ben de başkalarının yanında çok fazla konuşmayı sevmiyorum. Çok konuşanlardan da haz etmiyorum ayrıca😂 Deli gibi de araştırmacı ruhum vardır, bilmediğim bir şey duyunca onu kesinlikle öğrenirim. Konuşacak bir şeyim olmadığından değil yani. Karakter meselesi.

Kitap okumayı sevmiyorsanız kitap dinleyin. Benim odaklanma sorunum var, kitapları çok sevsem de okuyamıyorum. Ama dinlemeyi çok severim😊 ortalama 8 saatte kitap bitiyor. Kahve & sesli kitap = mutluluk♥️

Haklısınız. Ne bileyim bazı insanlar vardır hep ben konuşayım ister kimseye sıra vermez ben öyle biri olarak düşündüm.

yok yok. konu sahibi yazmış zaten adam kültürlü ben bilmiyorum diye.
okuyan, izleyen biri ama konu sahibinin ilgisi yok. adam muhabbet açınca diyecek bir şeyi yok. bunu dert ediyor.

Bence böyle şeyler sonradan olmuyor. Karakter meselesi. Herkesin mizahı güçlü olamaz. Herkes toplulukta konuşkan olup espriler yapamaz…

Ama genel kültürünüzü geliştirebilirsiniz tabi ki.

Onun için çok güzel öneriler gelecektir size birazdan 😊
Aslında esprili komik biri değil ,sadece bilgili ,bilgisi altında kendimi cahil hissediyorum ama kesinlikle komik değil ben ondan daha komigimdir😂

Konu sahibi, bilgilerinize baktım da ikizler burcu musunuz gerçekten? Eğer öyleyse ilk defa az konuşan , her konu hakkında diyecek lafi olmayan bir ikizler gördüm, şoktayım😅 muhtac olduğunuz kudret Natal haritanizda mevcut zaten...
Ama öneri olarak söyleyecek lafı olan kitaplar okuyabilirsiniz. Mesela iki ince kitap ismi vereyim; dans edemeyeceksem benim devrimim değildir ve masallarla toplumsal cinsiyet.
Bu iki kitap da tam okuyup hakkında konuşmalık.
Onun dışında adam filmlerden hoşlanıyor,siz adamdan. Size film onermesini isteyin, izledikten sonra eksisozlukten,sinefil sitelerinden yorumlara bakın,kim ne demiş. Sonra sevgilinizle film hakkında konuşun, söyleyecek daha çok şeyiniz olur. Hem adamın film zevkini de görmüş olursunuz.

Aa. Ben o yorumu yenGEnC yenGEnC hanım için yazmıştım ama sizin ilginiz olduğunu bilmiyordum. Öyleyse şu an yüksek lisans falan yapıyorsunuz. Aslında alanınızda bilgi birikiminiz vardır. Biraz daha yan kollara önem verip birden fazla alana hakim olabilirseniz sohbet edecek konular haline getirebilirsiniz araştırmalarınızı. Belki diksiyon ve hitabet alanlarında yeterli değilseniz o yüzden sohbette tıkanıyorsunuzdur. Bu konuda birkaç özel ders alarak geliştirme yolunda ilk adım atabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı :KK66:
Diksiyonum iyidir ama çok heyecanlanirim elim ayağım dolanır. Evet yüksek lisans yapıyorum deneysel birşeyler yaptığımızda ona anlatıyorum ama o kadar farklı ki onunla bölümlerimiz ,yine de anlatıyorum ama😂

yok yok. konu sahibi yazmış zaten adam kültürlü ben bilmiyorum diye.
okuyan, izleyen biri ama konu sahibinin ilgisi yok. adam muhabbet açınca diyecek bir şeyi yok. bunu dert ediyor.
5 aydır beraberler adam için sorun yok gibi belki konu sahibinin faklı özellikleri adamın dikkatini çekmiştir. Boy pos gibi. Konu sahibi kendini eksik görüyorsa storytell podcast gibi uygulamaları kullansın.

Aslında esprili komik biri değil ,sadece bilgili ,bilgisi altında kendimi cahil hissediyorum ama kesinlikle komik değil ben ondan daha komigimdir😂
Bir erkek ne kadar kültürlü,ne kadar birikimli olursa olsun mizahı yönden zayıfsa bende olmuyor o iş ya😔.

Ama siz kendiniz demişsiniz, sohbetim eğlenceli değil, evde komiğim ama dışarıda ağır takılıyorum, benden sıkılır mı acaba diye 😊

Demek ki toplulukta mizah yapmaya elverişli değil yapınız 😊

Back
X