• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sohbet

Konu sahibi, bilgilerinize baktım da ikizler burcu musunuz gerçekten? Eğer öyleyse ilk defa az konuşan , her konu hakkında diyecek lafi olmayan bir ikizler gördüm, şoktayım😅 muhtac olduğunuz kudret Natal haritanizda mevcut zaten...
Ama öneri olarak söyleyecek lafı olan kitaplar okuyabilirsiniz. Mesela iki ince kitap ismi vereyim; dans edemeyeceksem benim devrimim değildir ve masallarla toplumsal cinsiyet.
Bu iki kitap da tam okuyup hakkında konuşmalık.
Onun dışında adam filmlerden hoşlanıyor,siz adamdan. Size film onermesini isteyin, izledikten sonra eksisozlukten,sinefil sitelerinden yorumlara bakın,kim ne demiş. Sonra sevgilinizle film hakkında konuşun, söyleyecek daha çok şeyiniz olur. Hem adamın film zevkini de görmüş olursunuz.

yorum okumakla film izlemek aynı olamaz asla ya ancak fake atmış olur yani :)
misal filmi o kadar seven biri sahnelere hakimdir, o sahneyi görmemiş birinin enerjisi belli olur yani çakarsın olayı :)

benim sci-fi düşkünü bir arkadaşım vardı. bir kızla ilk datelerinde hayranı olduğu filmlerden bahsetmiş. kız sonra gidip hepsini tek tek izlemiş ve baya şu sahne şöyle bu böyle muhabbet etmişler. o dakika kıza evlenme teklif etmeye karar verdi. cidden de evlendiler.
ama konu sahibinin ilgisi yok. o sadece adamın ilgisini istiyor anladığım :) taşıma suyla olmaz yani o iş :) oturup zaman harcaması lazım :)

yorum okumakla film izlemek aynı olamaz asla ya ancak fake atmış olur yani :)
misal filmi o kadar seven biri sahnelere hakimdir, o sahneyi görmemiş birinin enerjisi belli olur yani çakarsın olayı :)

benim sci-fi düşkünü bir arkadaşım vardı. bir kızla ilk datelerinde hayranı olduğu filmlerden bahsetmiş. kız sonra gidip hepsini tek tek izlemiş ve baya şu sahne şöyle bu böyle muhabbet etmişler. o dakika kıza evlenme teklif etmeye karar verdi. cidden de evlendiler.
ama konu sahibinin ilgisi yok. o sadece adamın ilgisini istiyor anladığım :) taşıma suyla olmaz yani o iş :) oturup zaman harcaması lazım :)
Ama filmi izledikten sonra sinema konusunda emek vermiş sinefillerin yorumlarını okumasının, sonraki filmleri başka türlü yorumlanmasına katkısı olur yine de yaa.
Bir de bazi metaforlar oluyor, bilmiyorsan mal gibi izlediğinle kalıyorsun.
Mesela elma metaforu, bu yazıda harika anlatmış. Eger bu metafordan haberin yoksa adam koşarken elmalar düştü,der geçersin. Ama gerçek bir sinefil o yuvarlanan elmaların tekrarlayan kaderi ya da günahi sembolize ettigini bilir
Genel kültür işi film izlemek. Bence bu kültür bol bol film izleyerek değil bol bol film izleyip kaliteli yorumlar okuyarak edinilir.
Adamın önerdiği filmi izleyip 'eee guzeldi' dese mesela , önemli yerlerini kaçırsa içten içe adam burun bükebilir🙄
Ben sinemadan hiç anlamam, ama iyi bir tiyatro izleyicisiyimdir. Filmden cok tiyatro izlerim, hep de iki bilet alır onu bunu davet ederim. Eğer kaliteli bir oyunsa, anlattığı çok şey varsa ve yanımdaki arkadaşım 'eee güzel oyun,eheheh komikti' tarzında yorumlarda bulunursa o arkadaşıma uyuz olurum mesela:)

Konu sinemaya gelmişken tv2 de çok güzel filmler arkasından da film yorumlayan bir proğram başlıyor faydalanabilirsiniz. Güzel kanaldır. Birde habitat tv var onu da tavsiye edebilirim.
Dünya sinemasindan çok güzel örnekler oluyor TRT 2 de,eskiden Cnbc-e diye bir kanal vardı.Orada da çok güzel filmler olurdu,sonradan TLC oldu herhalde o kanal.

Ama filmi izledikten sonra sinema konusunda emek vermiş sinefillerin yorumlarını okumasının, sonraki filmleri başka türlü yorumlanmasına katkısı olur yine de yaa.
Mesela elma metaforu, bu yazıda harika anlatmış. Eger bu metafordan haberin yoksa adam koşarken elmalar düştü,der geçersin. Ama gerçek bir sinefil o yuvarlanan elmaların tekrarlayan kaderi ya da günahi sembolize ettigini bilir
Genel kültür işi film izlemek. Bence bu kültür bol bol film izleyerek değil bol bol film izleyip kaliteli yorumlar okuyarak edinilir.
Adamın önerdiği filmi izleyip 'eee guzeldi' dese mesela , önemli yerlerini kaçırsa içten içe adam burun bükebilir🙄
Ben sinemadan hiç anlamam, ama iyi bir tiyatro izleyicisiyimdir. Filmden cok tiyatro izlerim, hep de iki bilet alır onu bunu davet ederim. Eğer kaliteli bir oyunsa, anlattığı çok şey varsa ve yanımdaki arkadaşım 'eee güzel oyun,eheheh komikti' tarzında yorumlarda bulunursa o arkadaşıma uyuz olurum mesela:)
Tiyatro izleyicisi çok özenli insanlar. Oyunlara nasıl güzel giyinip gelirler. Hep bu dikkatimi çekmiştir.

ben biraz yüzeysel yazdım tabi. aslında şöyle, kız izleyince ilgi duyup haliyle hakim oluyor konuya. ve kendi yorumları oluyor, fikir soruyor, yani sırf izlemiş olmak için izlemek değil, izleyince ilgi duyduğu için ve bunu belli ettiği için olay ilerliyor.
tabi ki yorumları okursun ok ama izleyip o sahneyi bire bir görmenin yarattığı etki farklıdır.
hatta izleyip etkilenip üzerine kendi orijinal yorumlarını eklemek bambaşkadır.
o yüzden sadece okuyup anlatsa da muhabbet esnasında bence gene samimi bir sohbet olmaz. sadece fikri olduğu için az çok anlar karşısındakini.

Dünya sinemasindan çok güzel örnekler oluyor TRT 2 de,eskiden Cnbc-e diye bir kanal vardı.Orada da çok güzel filmler olurdu,sonradan TLC oldu herhalde o kanal.
Evet TLC olunca formatta değişti. TRT 2 de Cuma ve Cumartesi kış uykusu vardı örneğin. Nuri Bilge Ceylan tercih edilmez belki ama 3 saatlik film 2 gün oynadığına göre ciddi izlenme potansiyeli var kanalın.

Tiyatro izleyicisi çok özenli insanlar. Oyunlara nasıl güzel giyinip gelirler. Hep bu dikkatimi çekmiştir.
Yok beee nerede, hepimiz kot -kazak geliyoruz. Eskide kaldı onlar.
Sadece bazen operalarda görüyorum şık elbise giymiş yaşlı kadinlari. O da her operada değil, AKM'de onlar da kot kazak giyiniyor 😅Süreya'da falan şık elbise giyenler oluyor. Onlar da yani yüzde iki falan

Yok beee nerede, hepimiz kot -kazak geliyoruz. Eskide kaldı onlar.
Sadece bazen operalarda görüyorum şık elbise giymiş yaşlı kadinlari. O da her operada değil, AKM'de onlar da kot kazak giyiniyor 😅Süreya'da falan şık elbise giyenler oluyor. Onlar da yani yüzde iki falan
Ne hoş burada böyle alçak gönüllü insanları görmek. Yoksa insanın kendini övmesinin binbir hali var. Hoş seni kendin değil el övsün diye de bir atasözü var. 🤣

Telefon bagımliligindan kendin icin kurtulsan ilk etapta.Kısa kısa ilgini ceken birşeyler okumaya başlasan.O bile sohbetine katkı saglar.

Sizi öyle beğeniyor ki sizinle ilişkisini devam ettiriyor, başkası için bu saatten sonra karakter değiştiremezsiniz ki 🤷 ama hadi yine bir tavsiye vereyim film izlemeyi seviyorsanız başka bir arkadaş daha yazmış IMDB top 250'deki filmleri izlemeye başlayın. Netflix vb digital platformlardan birinden üyelik alın popüler dizileri falan izleyin. Instagram'dan da işte karikatür, genel kültür sayfaları gibi şeyleri takip edebilirsiniz. Ama bunlar gerçek anlamda işe yarar mı kestiremiyorum çünkü kisilik yapısı başka bir şey biri konuşkandır ya da değildir.

bence bunu sevgilin için değil kendin için yap. dolu, gündemi takip eden, her konudan az da olsa bilgisi olan, genel kültürü boş olmayan biri olmak bence kendine yapacağın en iyi katkı. senden sıkılıyor olsa 5 aydır beraber olmazdı. ama madem sen bu yönde kendini geliştirmek istiyorsun o zaman youtube'da dünya kadar video var. ben bu aralar ülkelerle alakalı enteresan gerçeklere, bilgilere falan taktım mesela. ben yeni tanıştığım insanlarla neler neler konuşmuyorum ki :D mesela biriyle yerli otomobil hakkında konuşmuştuk ben bayağı bilgi vermiştim halbuki sosyal medyadan gördüğüm birkaç paylaşımdan öğrenmiştim yani. bir keresinde de binaların, gökdelenlerin temellerinden bahsetmiştim, konu buna nasıl geldi derseniz bir akrabasının evi depremde hasar almış ve aile çok mağdur edilmiş, aslında ortada gerçekten mağduriyet var bu konuda ama ben de ondan çok şey öğrenmiştim bilmiyordum çünkü. neyse hasar gören binanın olduğu bölgenin zemininden başladı konu, ben bir dönem bina temelleri hakkında bayağı araştırma yapmıştım onları anlattım :D ve hiç de sıkılmadı yani müzikli, alkollü bir ortam ve biz gökdelen temellerinden falan bahsediyoruz ahaha. sinema seviyorsa konuşmak için harika bir konu, hele bağımsız sinema seven biriyse mutlaka konuşmak, sohbet etmek ister o filmler ucu açık oluyor çünkü. ben de ekonomi, siyaset, teknoloji, sanat hatta milletin boş iş dediği survivor'dan bile konuşan, magazini de az çok bilen, edebiyattan da anlayan biriyim. bunlara nasıl sahip oldun dersen senelerdir internette zaman geçirmekten yani ben tutup da bina temelleri hakkında kitap okumuyorum. youtube'da her konuda her ilgi alanına göre bilgi var. bence mutlaka kendini bu yönde geliştir, bu sayede insanların sohbet etmek istediği, başkalarına katkı sağlayan biri olursun.

bence bunu sevgilin için değil kendin için yap. dolu, gündemi takip eden, her konudan az da olsa bilgisi olan, genel kültürü boş olmayan biri olmak bence kendine yapacağın en iyi katkı. senden sıkılıyor olsa 5 aydır beraber olmazdı. ama madem sen bu yönde kendini geliştirmek istiyorsun o zaman youtube'da dünya kadar video var. ben bu aralar ülkelerle alakalı enteresan gerçeklere, bilgilere falan taktım mesela. ben yeni tanıştığım insanlarla neler neler konuşmuyorum ki :KK70: mesela biriyle yerli otomobil hakkında konuşmuştuk ben bayağı bilgi vermiştim halbuki sosyal medyadan gördüğüm birkaç paylaşımdan öğrenmiştim yani. bir keresinde de binaların, gökdelenlerin temellerinden bahsetmiştim, konu buna nasıl geldi derseniz bir akrabasının evi depremde hasar almış ve aile çok mağdur edilmiş, aslında ortada gerçekten mağduriyet var bu konuda ama ben de ondan çok şey öğrenmiştim bilmiyordum çünkü. neyse hasar gören binanın olduğu bölgenin zemininden başladı konu, ben bir dönem bina temelleri hakkında bayağı araştırma yapmıştım onları anlattım :KK70: ve hiç de sıkılmadı yani müzikli, alkollü bir ortam ve biz gökdelen temellerinden falan bahsediyoruz ahaha. sinema seviyorsa konuşmak için harika bir konu, hele bağımsız sinema seven biriyse mutlaka konuşmak, sohbet etmek ister o filmler ucu açık oluyor çünkü. ben de ekonomi, siyaset, teknoloji, sanat hatta milletin boş iş dediği survivor'dan bile konuşan, magazini de az çok bilen, edebiyattan da anlayan biriyim. bunlara nasıl sahip oldun dersen senelerdir internette zaman geçirmekten yani ben tutup da bina temelleri hakkında kitap okumuyorum. youtube'da her konuda her ilgi alanına göre bilgi var. bence mutlaka kendini bu yönde geliştir, bu sayede insanların sohbet etmek istediği, başkalarına katkı sağlayan biri olursun.
Çok güzel tatlış minnoş öneriler veriyorsunuz hepiniz. Ama kadının derdi kendini geliştirmek değil ki. Hatta gelişmeye kapalı. Derdi ya herif benden sıkılır da kaçarsa...

Bu insanin icinde ya vardir ya yoktur.. rahat bir insan olmaklada ilgili biraz. Yani neden herkes ayni olsun? Zorlarsan bence tam tersi iyi birsey cikmaz ortaya, dogal olan guzeldir. Hem sevgilin seni boyle seviyor demek..

Hanımlar merhaba, sevgilimle 5 aydır beraberiz ,kendisi bayağı kültürlü ,insanlarla iletişimi çok iyi olan,konuşmasını iyi bilen biri. Çok kitap okur yabancı filmler izler araştırma ruhu geniş zaten bi surede müşteri temsilcisi olarak çalışmış . Ben de tam tersine sessiz biriyim Teketek otururken yine konuskanım ama topluluk icinde çok sesim çıkmaz ,konu bulamam . Mesela onunla oturunca kendimi cahil gibi hissediyorum ne konuscm bilmiyorum .sohbetim iyi değil ama ben sohbeti iyi eğlenceli biri olmak istiyorum .evde eğlenceliyimdir ama dışarıda ağırım. Konuşunca kesin " bu kız ne sıkıcı diyordur" belkide. Böyle biri olmak istemiyorum yaşım da küçük değil 27 yaşındayım .ne yapmam lazım neler konuşmam lazım ,otur kitap oku demeyin bu saatten sonra olacak iş gibi durmuyor o alışık değilim 😂 telefon bağımlısıyım aslında bundan kurtulmak istiyorum o zaten beyni saflaştırıyor yeterince, kısaca değişmek istiyorum ne yapmaliyim
Herkes sohbetli ultra kültürlü olmak zorunda değil. Sizi seven böyle sevsin. Kendinizi eksik hissetmeyin, değişim için bu yeterli.

Benim eşim de benden daha geniş bir genel kültüre sahiptir. Çok güzel hesapları bulur takip eder, ilgisini çekenleri benimle paylaşır. Heyecanlanırım ben genelde, öğrenmeye açığımdır, hevesle dinlerim. Konu ne ise devamını beraber takip ederiz.

Siz de kendinize kompleks yapmak yerine, sevgilinizin takip ettiği kaynakları öğrenip, aynı yoldan ilerleyebilirsiniz.

Çok güzel tatlış minnoş öneriler veriyorsunuz hepiniz. Ama kadının derdi kendini geliştirmek değil ki. Hatta gelişmeye kapalı. Derdi ya herif benden sıkılır da kaçarsa...
yoo gayet de böyle biri olmak istemiyorum, değişmek istiyorum ne yapmalıyım demiş.
Böyle biri olmak istemiyorum yaşım da küçük değil 27 yaşındayım .ne yapmam lazım neler konuşmam lazım ,otur kitap oku demeyin bu saatten sonra olacak iş gibi durmuyor o alışık değilim 😂 telefon bağımlısıyım aslında bundan kurtulmak istiyorum o zaten beyni saflaştırıyor yeterince, kısaca değişmek istiyorum ne yapmaliyim

yoo gayet de böyle biri olmak istemiyorum, değişmek istiyorum ne yapmalıyım demiş.
Demiş ama bu yaştan sonra okuyamam da demiş. Hap bilgi istiyor. Kültürlü olmadan kültürlü görünme tüyoları istiyor. Değişmek dediği gelişmek, ilerlemek, öğrenmek değil.

Back
X