- 23 Mart 2015
- 5.759
- 12.179
- 448
- 36
- Konu Sahibi NightStalker
-
evlenmek demek artık evde herşey ortak demek. Bütün kararlar ortak alınır. Net.kiz hakli diyenler neyin kafasini yasiyor acaba... hakli makli degil arkadaslar! abimin evine giderken kimden izin alcam pardon????!!!!
İzin almıycaksınız zaten haber verceksiniz.. orası artık ayrı bi ev dangır dungur gidilmez öyle. Eşim bana sormadan eve kimseyi davet etmez etse de muhakkak haber eder. Bende ona sormadan kardeşim bile olsa kabul etmem. Belki kötü bigün geçirdi. Yatmak ister dinlenmek ister ya da başka bi işi planı gibi gibi bisürü şey olabilir.. nihayetinde o evde birlikte yaşanıyosa birbirine saygı duymak şart. Herkesin aile dinamiği farklı.kiz hakli diyenler neyin kafasini yasiyor acaba... hakli makli degil arkadaslar! abimin evine giderken kimden izin alcam pardon????!!!!
Ya şöyle soyliyim benim çevremde çok insan yok ama olanı da el üstünde tutmayı severim bizim kiz aşırı soğuk öyle böyle değil bende tam tersiyim aalinda bende soğuk gozukurum ama konuşulduğu zaman anlarlaröyle olmadığını. ben onu kendime çekmeye çalıştım iyi anlaşalım biz aile olduk dedim kendi kendime. hep ben yazdım hatta bi ara abime sordum sordum hep böyle midirdiye öyleymiş. Ama bakıyorum bi tek benimle böyle sanki. Bu yorumu da sanki sadece bu mevzu için değil de ne bileyim beni sevmiyor ışte :)Aslinda ben sizin kotu niyetle yaptiginizi düşünmüyoruz.İnsanız bazen detayları kacirabiliyoruz.Yanilabiliyoruz yani insanlık hali.Ama kemdimden ornek verirsem beni iyi taniyanlar cok sever tanimayanlarda çocukluğumdan buyana cok soguk mesafeli oldugumu düşünürler.Aslinda ilişkileri zamana bırakmak lazim bazi insanlar zamanla paylasimla samimi olabiliyor.Ben oyleyim mesela 12 yillik evliyim gorumcem esimin halalari beni soguk mesafeli bulurlarmis halbuki ozellikle yada art niyetle yapmazdim.Evime gelene cok misafir perverimdir insanlari kolay kirmam asla laf sokmam yani insnlar icin elimden geleli yaparim ama yeni tanidigim fazla bisey paylasmadigim insanlarla zamanla samimiyet kurarim.Belki gelininizde Boyle biri kendimden yola ciktim
Yani biz ne desek bir yere kadar siz gozlemliyceksiniz.Ve bu soguklugun size ozelmi olduguna siz karar vereceksiniz .Burda herkes kendi hayati kendi karakterine gore cevap vermisYa şöyle soyliyim benim çevremde çok insan yok ama olanı da el üstünde tutmayı severim bizim kiz aşırı soğuk öyle böyle değil bende tam tersiyim aalinda bende soğuk gozukurum ama konuşulduğu zaman anlarlaröyle olmadığını. ben onu kendime çekmeye çalıştım iyi anlaşalım biz aile olduk dedim kendi kendime. hep ben yazdım hatta bi ara abime sordum sordum hep böyle midirdiye öyleymiş. Ama bakıyorum bi tek benimle böyle sanki. Bu yorumu da sanki sadece bu mevzu için değil de ne bileyim beni sevmiyor ışte :)
Hay ağzına sağlık. Sanki misafire tü kaka muamelesi yapıyoruz da bi sürü laf saydıran olmuş. Bu saygıdır.Bende evime isteyen gelir istedigi kadar kalabilir diyenlere sasiriyorum
Evim benim ozel alanimdir.
Evini mi yedi esyani mi yedi diyorsunuz birde. Yer tabi
Onun temizligi var ayri duzeni var. Onuda kadinlar yapar genelde. Birde kadin olarak detayciyiz. Evime erkek misafir gelse takmam bile temiz mi vs diye pek onlarda takmaz görmez hatta. Ama kadin misafir olunca insan kirli camasirlarini cam ustunde kalmis tozlarinin gorunmesini istemez utanir. Temiz bile olsa mahremdir insanin evi.
Ben baskasinin evinde hanimi olmadan kalsam, ki kalmam, bu gorumcemin evi bile olsa kendimi kotu hissederim..birde kalkip genis genis yemek bile yapamam ic huzuruyla. Diken ustunde olurdum. Bisey kirilir birseyin yeri karisir vs...
İnsanin kendi annesinin evindeki mutfagindaki duzeni bile farkli oluyor.
Hangi bezle neyi siliyor mesela bilemezsin.
Cok rahat insanlar varmis..
Sizede uzulmustum gelin boyle agir konusunca ama hic de geline hak veriyor gibi degilsiniz biraz da olsa empati kurmaniz lazim. O yuzden soylediklerini hak ediyorsunuz kusura bakmayin. Cuk oturmus dedikleri ki kirilmissiniz cunku hakli.
İnsan en azindan cekinir yahu azcik. Gidip birde esinize anlatmissiniz.. Aglanacak birsey de yok yani.. Ortaligi bulandirmak yerine gelinin kendi evinin hakkindaki kararlarina sınırlarîna saygi gosterin. Bitsin gitsin bu konu. Oyle miymiy abimle aralarida kotuymus deyip acitasyon moduna girmeye luzum yok da yani..
Gelini de soguklugundan vurmaya gerek yok. Herkesin yapisi farklidir. Konuyla alakasi yok.
Ben de hakli yada haksiz demiyorum.Saglikli ilişkiler zamana paylaşıma bağlıdır damdan duser gibi olunca insanlar birbirini yeterince tanımadan hareket ediyor haliyle sınırlara girilmiş oluyor.BAna göre biseyi yapmanin 10 tane yolu vardir.Ama asil mesele dogru yoldan saygıyla hoşgörüyle halletmektir.Dedigim gibi ben esimin ailesiyle cok sık biraradaydim Jakob oturuyoruz.elimden geleni yapardım guler yuzlu uyumlu olmaya calisirdim.Ama yillar sonra gorumcelerimin ve esimin halalarinin beni soguk bulduklarını ogrendim.Halbuki ben soguk değildim sadece insanları tanımaya mesafelerimi ayarlamaya calisiyordumki daha saglikli saygili uzun omurlu ilişkiler olsun diye Simdi beni cok seviyorlar gorumceler kp.halasiylada aram cok iyi he o surecte kime nasil davranmam gerektiğini yada kimlerle Mesafemi daha fazla koymam gerektiğini öğrendim.Bence en saglikli ilişki zamanla paylasimla ve saygıyla devam ediyorHay ağzına sağlık. Sanki misafire tü kaka muamelesi yapıyoruz da bi sürü laf saydıran olmuş. Bu saygıdır.
Kardeşim bikaç defa arayıp çağırmıştı beni eşin yorgun olur üzgün olur öyle her zaman gününde olmaz o görmek isteyince arar veya ben ararım ablacım dedim.. hakikaten de sağolsun kendi arayıp davet eder gelinimiz.. ama çok saygılıyım ona kıymet veriyorum sınırlarına özen gösteriyorum. Geri dönüşü de o yönde oluyo haliyle. O da yapı itibariyle soğuk ama beni artık iyice tanıdığı için gayet sıcak davranıyo. Maşallah diyim kızkardeş gibi olduk kardeşim damat gibibunlar çoğuna gereksiz gelebilir ama bu ayrıntıları kaçırmayınca güzel ve sağlıklı ilişki kendiliğinden geliyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?