Sokak Kediler...

kedibadem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
317
38
118
Şanlıurfa
Evimizin yanında düzenli olarak beslediğim yaklaşık 20'ye yakın pisicik var. Sabit olarak 24 saat su ve kuru mama bulunduruyorum. Ayrıca her akşam üzeri ya tavuk suyuna ekmek yada ciğerli makarna koyuyorum büyük bir tas.Fakat asıl sorun şu ki günde yaklaşık 1 kiloya yakında sosis tüketiyorlardı.Özellikle yeni anne olan kediler için yavrulara taşıması çok pratik oluyordu.Mart ayının başına kadar 1 kilo sosis 4 tl idi.Yani 4tl*30 gün: 120 tl tutuyordu aylık.Fakat yeni yasayla birlikte bizim sosis fiyatları aldı başını gitti. 1 kilosu en ucuzunda 10 tl.Şu durumda günde en fazla yarım paket verebiliyorum.Ama doymuyorlar.Bu defada balkonun altına dizilip bekliyorlar.Bir çözüm bulamadım.Ucuzundan çözümü olan var mı?

Kıyamam onlara ben siz ne kadar güzel bir insansınız Allah sizi asla darda sıkıntıda koymasın her muradınızı versin înşallah yemek konusunda sosis yerine alternatif bulamaz mısınız acaba daha hesaplı başka seçenek yok mudur? Ne severler bilmiyorum internetten baksanız mesela bu arada gerçekten sizi takdir ettim

açık tavuk sosis alın en ucuzu onlar bide keskinoğlutavuk sosis 500gr 3,25 bende hep alıyorum dağıtıyorum en ucuzu bunlar mağlesef

ha bide tavukçularda küçük kanatlarda ucuz canım çok rahat yiyolar onları hatta biz hep haşlayıp veriyoruz iyi oluyo, bide tavuk boyunu var oda ucuz ve doyurucu ben butarz şeyler veriyorum :)

Son düzenleme:
Çok ilginç birşekilde sosis mutlaka yemek istiyorlar.Neler denedim bilemezsiniz.Konserve mamalar, bulyonlu makarna,tavuk parçaları,tavuk ciğeri....İnternetten de baktım.Ama dediğim gibi sosis özellikle yavrulara taşıyan anneler için çok pratik oluyor.Keskinoğlu sosis en son Migroslarda 1 kg 6,90 tl idi.O da geçen hafta 9,90 tl oldu.Çıkmazda kaldım.Bir anda iki katından fazlaya çıktı fiyatlar.

Teşekkür ederim.Sanırım küçük şehirde yaşamanın dezavanajları bunlar. Öyle çok fazla açık ürün satan yer yok.Daha çok marketler var.Bu da işimi zorlaştırıyor.

Allah herkesin muradını versin inş. Onlar aç kalmasın, üşümesin, canları acımasın yeter.

Sizi görmek beni çok mutlu etti .. Kedilere karşı inanılmaz bi zaafım var
Ve insanların onları mikrop yuvası gibi görmeleri beni mahvediyor ..
Ne kadar duyarlısınız
Ben bi kasapla anlaşmanızı tavsiye edeceğim
Son kullanma tarihi geçmek üzere olan şeyleri ucuz verîyorlar bilmiyorum belki denemişsinizdir ama biz öyle yapıyorduk

Ben de açık alıp veriyorum sokaktaki canlara..
Köpeklere ve kedilere..
Tavuk sosis sanırım, çok pahalı değil. 10 liraya 2-3 günlük alabiliyorum.. Ama gramı, kilosu ne kadar hiç bilmiyorum..

Ne kadar duyarlısın. Tebrik ediyorum seni. Yaptığın güzelliğin karşılığını kat kat almanı dilerim. Tavukçularda, tavuk boyunları satılıyor, onlar fiyat olarak uygun. Onlardan alırsan hem bütçe olarak rahatlarsın, hem de kedicikler severek yerler. Kıyamam ben onlara

sizin bu davranışınıza hayran kaldım

ne güzel bir davranıştır bu kedileri ne kadar da düşünüyorsunuz.keşke herkes sizin gibi olsa.

küçük bir yerde yaşadığınız için de biraz sorun oluyor sanırım.

kasaplara falan sorun isterseniz.alternatif önermiyorum belli ki sizin kedicikler sosisten başkasını beğenmicek.

öncelikle sizi tebrik ederim benimde kedim var ama bir kedi bile kolay kolay doymuyor.biz önceden tavugun taşlık bölgesi var en ucuzu ondan alıp bi haşlayıp veriyorduk ama o bile sizi yorabılir.bence hazır kedi mamasıyla yetinin.1 kilosu 5 tl .birde eşim tavukçulara tavuk dağıtan arkadaşından tarihi geçmek üzere olanları alıp geliyordu yarı fiyatına ..bi araştırın derim.

Bizim okulun kantinine sucuk vs getiren firmaya sordum.Önce getiren çocuk 1 kg 5tlden veririm dedi.Son kullanma tarihi geçmek üzere olanları sanırım.Sonra bugün geldi patrona sordum izin vermedi dedi.Yeditepe, Keskinoğlu gibi birkaç firmaya konuyla ilgili mail attım.Hatta isterlerse pisilerin resimlerini de gönderebileceğimi söyledim.Belki birkaç ürünle sponsor olup reklam da yaparlar yada üretim hatası falan varsa gönderirler diye. Onlardan da mesaj geldi.Şirket politikaları gereği imha ediyorlarmış.A101 var yakında.Ordaki çalışanlar ayda bir falan bir kaç gün geçmiş ürünleri veriyorlar ama bir kaç paket.Bizimkiler çekirge sürüsü gibi.Tüketim toplumu:):) Sinekten yağ çıkarmaya çalışıyorum.Öğlenarası okula yemek söyleyenlerin kalan ekmek ve yemeklerini topluyorum.

bende eski evimizin orda 20-30 tane kedi doyuruyodum hergün bi tavukçumuz vardı gidip tavuk derilerini kanatlarını alıyodum bedava veriyodu çöpe atıcak normalde zaten getirip haşlıyodum derileri güzel yiyorlar pişince taşımasıda kolay oluyr bebelere böle bir seçenekte olabilir canım şimdiki evimizin burdada var bikaçtane bizim 2 kedimiz var evde yemedikleri şeyleri hergün biriktirip veriyorum sosiste alıyorum hem ucuz hem pratik oluyor gerçekten

Sosis konusuna cozum bulamadim ama ben kuzu akciger, dana bobrek ve dana yurekle besliyorum. Yuregi o sekilde dogratip verebilirsin.

Canım ben tavukcuya gidiyorum corbalık tavuk alıyorum.kilosu 75 krus bayagda tavuk ckıyor.hasla onlari icine ekmek dogra tavuklarıda ditw:)) 2 kilosu bi dunya yavrucgmzı doyurur.

ÇOK GÜZEL BİR ŞEY YAPIYORSUN BENİMDE kedilerim var.şehir dışında onlar ama burda kediler ve köpeklere
bakan bir bayan var o tavukların çorbalık kısımlarını vb.yerlerini alıp ekmekle karıştırıyor robottan geçiriyor hergün veriyor sokakta.
ayrıca açık kuru mama alabilirsin.açık sosis şarküter yerleri var orlaalrda ucuz olabilir.Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama
sosis yardımı yapabilirim.Burada açıkta alabileceğim yerler var.

sizin yerinizde olmayı o kadar isterdim ki. bir sürü kedim olmasını isterdim ama bir tane bile yok maalesef. sokaklara bakıyorum,hiç kedi göremiyorum. hayvanları öldürenlerden ve onları kısırlaştırıp soyunu tüketenlerden nefret ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…