Sokak kedileri...

Primavera_x

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2015
211
127
23
Merhaba benim derdim sokak kedileri ve yoneticiyle alakali. Biz (ablam ve ben) mumkun oldugunca yuvalar yapmaya calisan ve mama su veren kisileriz. Bizim de kocaman bir erkek kedimiz var canimizdan cok sevdigimiz.. Neyse konuya geliyim.
Biz ne zaman bu dediklerimi yapsak apartman yoneticisi (akrabam olur ustelik) cope atip duruyor bunlari. Bu konuda bir kez tartistik ardindan yapmayacagini dusunup vicdanina biraktik. Ama hala devam ediyor atmaya... Bahanesi de "apartmana giriyolar"... Evet giriyolar cunku hava cok soguk, evet giriyolar cunku ilgi istiyolar, evet giriyolar cunku aclar, evet giriyolar cunku bu dunya sadece biz insanlarin degil ! Ustelik kis geliyor ve bir suru yavru kedi var buralarda. Her yaptigimizda atacak biliyorum. Yine dun aksam minik siyah olan kediyi kucagimizda isitip ona koliden yuva yaptik, icine yun biseyler koyduk sicak tutsun diye. Yine atacagini bildigimiz icin gunduzleri alip aksamlari koymaya karar verdik ama nereye kadar! Ustelik diger komsularla da konusuyoruz bu konuyu. Destek olup artan yemeklerinden koyan bir cok komsumuz var. Anlayacaginiz tek rahatsiz olan yonetici! Ve biz biktik bu vicdansizliklarindan... Insanlarin bu kadar duyarsiz olmalarindan! Geceleri gozumuze uyku girmiyor disardaki kedileri dusundukce AMA O GIDIP ONA AIT YUVAYI ATABILECEK KADAR RAHAT.. Haksiz oldugumuzu asla dusunmuyorum ama artik ne yapacagimizi sasirmis durumdayiz, sizin fikirlerinizi de almak istedim...

Duyarlılığınız için teşekkürler o masumlara elinizden geleni yapıyorsunuz kimi densizlerde engel olmaya çalışıyorlar böyle. Anlamıyorlar onlarında can olduğunu bizim arabalarımız,beton binalarımız yüzünden bu halde olduklarını. Böyle insanlarla inatlaşmak ne yazıkki bir sonuç vermiyor anlamıyorlar benimde başımda var böyle bir komşu bizim evler müstakil olmasına rağmen kapısının önünde bulunmalarına bile laf söylüyor ben önemsemiyorum duymuyorum en sonunda şikayet edebiliyorsanız edin yalnız aynı şeyi yapabileceğimi unutmayın dedim bayağıdır sesi çıkmıyor,yönetici akrabanızmış bir gün davet edin evinize güzellikle anlatmaya çalışın anlar mı bilmiyorum ama başka yolu yok herhangi bir yaptırım uygulanmıyor çünkü. Kolaylıklar diliyorum ablanızla size

Ne kadar güzel birşey yapıyorsunuz,tebrik ederim sizi,insanların çoğu duyarsız ve hayvanlara zalimce yaklaşabiliyorlar,
Bizim buradada var kedicikler bizde süt,mama götürüyoruz ve görüyorumki burada yalnız biz değil başkalarıda ilgileniyor ve sahiplenip evlerine götürüyorlar,
Ben çok korkuyorum kedi,köpek yaklaşamıyorum ama inan bu korkumu yenmeyi çoookk isterim alıp sevebilmeyi ve korkumu nasıl yenerim bilmiyorum ve korktuğum için insanlar bana aaaa hayvan sevilmezmi diyorlar çok ağrıma gidiyor çünkü sevmiyor değilim sadece korkuyorum neyse çok uzattım,
Bu insanlar anlamazlar canım,bazen eziyet edenleri görüyoruz Rabbim insanlara vicdan merhamet versin,sen elinden geleni yapmışsın bundan sonrada aynen devam et bence karşı taraflada tekrar git konuş sakince,olmadı apartmandaki herkesle görüşün atın yöneticilikten.
Keşke herkes önce insan olabilse...

diğer kişilerle konuşup yöneticiyi değiştir

elinize saglik yoneticiyi degisirseniz? ya da apaetmandakilerle oetak kaarar alin atmasin pislik

Cok tesekkur ederim oncelikle, ne yazik ki guzellikle konusmus olmamiza ragmen tartismaya donusmustu. Anlamak istemeyen insanlara ne anlatabilirsin ki? Ben pes etmeyip koymaya devam edecegim :)

Tesekkur ederim ve duyarliliginizdan oturu ben de sizi tebrik ediyorum. Ayni sekilde ben de korkuyordum, yaklasamaz sevemezdim. Zorla sevdirmeye calisirlardi ama korktugum icin dokunamiyordum :) Ama ablam sayesinde bir kedimiz oldu ve butun korkularimi yendim, disardaki kedilerden de ayni sekilde korkmuyorum artik. Cok masumlar, sevgi gosterildigi surece onlar da sevgi gosteriyolar :) belki bir gun siz de korkunuzu yenersiniz.
Yonetici konusunda sunu diyebilirim, ne yazik ki yillardir ayni kisi yonetici.. Degisiklik hic bir zaman yapilmadi ve eminim yapilmaz.. Gerekirse konusacagim tekrar ama ben oraya mama,su ve yuva koymaya devam edecegim.

Belki korkuyordur...
Hani etrafında kediler oldukça huzursuz oluyordur.
Sonuçta adamın elinde olan bir durum değil ki fobi olmuşsa eğer...
Tabiki korkuyor olabilir, benim de fobim vardi az once bahsettim. Ama bizim korkuyor olmamiz onlarin yasamlarina mudahele etme luksu vermiyor bize.. Ustelik kediler ondan daha cok korkuyolar yaklasmiyolar bile ona, bunu da dusunmek gerek :)

Bu hareketınden dolayı senı kutluyorum canım. Allah razı olsun senden.

Bizimde ev sahibimiz böyleydı ama ben cıngarlığımla kabul ettirdim artık kendısı bıle yemek artıklarını verıyor hayvanlara..
Hatta söyle bir anımı anlatayım iş yernde ayağı olamayan bır kedı geldı bende dayanamadım ona sahıplendırmek ıcın ilan falan verdım evde 2 kedım oldugu için eve götüremıyordum bırde aşırı keneliydi. Sahiplenene kadar dukkanın önunde bakayım dıye dusundum.
Ona bı guzel yuva falan yaptım. Ertesı gun bı geldım kı kedı yok.
Patrona sordum kedı nerde ? Yolun karşısına bıraktık dedı. Bende hemen suratımı astım ve içerden çantamı alıp ben işi bırakıyorum dedim.
Adam tabıı şok hayırdır noldu ? Hayvan sevmeyen bı işyerınde çalışamam ben dedım. Ve tabı hemen aglamaya başladım. Patronda kızım saçmalama tamam ben hemen getittiririm onu dedı ve 3 eleman gönderdı :) Ve tabıı bıcırığımı getırdıler. Daha sonra tabıı eve aldım onu ne olur ne olmaz dıye guvenemedım. 1 hata sonra sahiplendırdım. Bu olaydan sonra patronum asla bana hayvanlar hakkında bırsey demedı.
Tavrınızı koymanız lazım. Bn hayvanları gercekten evladım gıbı göruyorum. Onlara kötu laf edılmesını, davranılmasına dayanamıyorum.

Allahım onları korusun.

ne kadar guzel bi insansiniz! Allah sizden de razi olsun! Sizin gibi insanlarin olmasi beni daha cok guclendiriyor. Sizin gibi tavrimi koyacagim :) Cok tesekkurler! :)

Bende cok uzuluyorum Annemlerdeyim bir sureligine bahçesinde şu an 4 yavru ve anne var sicak olsun diye bir kutuya battaniye koyup balkon altina koydum her gun yemeklerini veriyorum goren herkes dalga geçiyor amann bunlari buraya alistiriyorsun diye nasil olsa kendileri sicak evlerinde inanin aklim hep onlarda benimde ben gittikten sonra ne yaparlar simdi gidip mamalarini verecegim annecigim onları ac birakmaz inşallah
Siz bildiginizi yapmaya devam edin alkaha havale edin

Belki korkuyordur...
Hani etrafında kediler oldukça huzursuz oluyordur.
Sonuçta adamın elinde olan bir durum değil ki fobi olmuşsa eğer...

Kedilerde ondan korkuyodur napalım yani? Apartmanı mı boşalttıralım? Sokaktaki hayvanların çoğu insanlardan çok korkuyor(başlarına gelenler yüzünden)

Ne kadar guzel birsey yapiyorsunuz, goren ve dalga gecen insanlar insanligini sorgulamali bence. Dikkate alincak cinsten degiller cunku. Annenize soylerseniz ac birakmayacaktir sizin gibi bir evladi olan bir annenin de cok duyarli olduguna eminim. Aynen yapmaya devam edecegim tesekkurler :)

Duyarlılığınız için tebrik ederim.Bu dünyanın sadece bize ait olmadığını idrak edebilecek medeniyet seviyesinde de insanlar var demek ki..az da olsa..Bende sokak hayvanlarına bakıyorum.Apartman bahçemize zorla alıştırdığım çok korkak ,başına kötü şeyler gelmiş bir köpeğim var (evdeki köpeğim haricinde) .İnsanlar kedilere birşekilde bakıyor ama köpeklerden korktukları için ve köpeklerin çöpe zıplayıp yemek bulma şansları da olmadıgından,genelde daha zor durumda kalıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…