- 7 Kasım 2014
- 659
- 400
- 33
- Konu Sahibi Primavera_x
-
Ben de hayvan aşığıyımdır fakat şunu belirtmek isterim, eğer hayvanlara apartman içerisinde ya da yakınında bakıyorsanız, temizlikleriyle de ilgilenmelisiniz. Temizlik gerekçesiyle hayvan bakılmasından rahatsız olunuyorsa, haklılar. Çünki bir hayvana bakmak sadece karnını doyurmak ve yuva yapmak değildir. Bedenini, yuvasını ve çevresini de sürekli temiz tutmalısınız. Binada koku, pire, toz, parazit gibi rahatsız edici şeylere özen göstermelisiniz yoksa bu da insanlara zulümdür.
Hem hayvanların hem de insanların sağlığına dikkat etmeliyiz. Ha buna rağmen uyuzluk yapanları da hiç sallamayın, bildiğinizi okuyun. Hatta attırın apartmandan, evsiz kalmak nasılmış anlasınlar.
Merhabalar, apartman icerisinde degil apartman bahcesinde bakiyoruz. Bazen muzurluk yapip apartmanin kapisinin agir kapanmasiyla giriyorlar. Benim elimde olan birsey degil bu. Evime alma sansim yok cunku benim de bir kedim var bu durumu kabullenemez kedisi olanlar anlar yoksa cok isterdim her gordugumu de alirdim. Anneleri var ayrica dogru olmaz ondan ayirmak.. Yorumlariniz icin tesekkur ederim :)bu konuda duyarlı olmanız cok guzel ama bende sahsen apartmanın ıcınde dolasan kedı kopek vs. hayvan ıstemem, bır ara kedı kaçmıştı mıyavlayıp duruyordu evın kapısını acınca karsıma çıkıp hırlıyordu cok rahatsız oluyordum.
evınıze alma sansınız varsa orada bakabılırsınız mesela balkonunuzda, ya da apartman dısında bır yuva yapın onlar zaten alışkın soguga cunku yaratılışları oyle sokaga da doga sartlarına da uyum saglama yetılerı var ....
dısarda yaptıgınız yuvayıda bozuyorsa, ona bırsey dıyemem...
Sizin gibi insanların olduğunu görünce, dünyanın daha güzel bir yer olabileceğine umudum artıyor.
Yürekten tebrik ediyorum, örnek teşkil ederseniz umarım.
Konuya gelirsek, yuvanın önüne bir uyarı tabelası asmayı deneyin.
Üzerine aşağılayıcı ve gurur kırıcı bir sözle beraber.
Ona rağmen hala daha davranışlarına devam ederse, eşgalini hayvan hakları derneklerine verin ya da sosyal medya ortamında paylaşın, bir şekilde deşifre edin.
Eminim kameralarda doluşup o yöneticiyi rezil ederler.
Ve sizin bahanenizle tüm üyelere söyleyelim.
Lütfen hiçbir şekilde yemek artıklarını atmayın!
Evinizde günlük bir poşette tüm yiyecek artıklarını biriktirin(tavuk kemiği hariç).
Kurumuş ekmeklerinizi süt dökerek ya da 1 kase çorba içerisine döküp yumuşatarak bile hayvanlar için yiyecek elde edebilirsiniz.
Dışarı çıktığınızda, işinize giderken, çocuğunuzu parka götürdüğünüzde veya markete giderken yol kenarında hayvanların yemi için bırakılan belirli alanlara veya çöp toplama alanlarının yakın yerlerine bu poşetlerin ağzını açarak lütfen yemeklerinizi bırakın.
Bu hayvancıkların alanlarına geldik oturduk, doğanın dengesini bozduk.
Yiyecek yemek, içecek su bulamıyorlar, bizlerin koca koca metropol sevdası yüzünden!
Ne yazik ki baska bir sansim yok, buralarda takiliyorlar her camdan bakisimda en az 5 tane gorebiliyorum bahcelerde yavru yavru minik kedileri..Hayvanları çok severim ve yaptığını taktir ediyorum..
Fakat ben ve kopeğim kesintisiz 15 dakika bir kedinin saldırısına uğramış biri olarak..kedi gorduğum anda ona saygı duyup yolumu değiştiririm..
Suan ben yoneticiniz olsam benim apartmana giriş çıkışım büyük sorun olurdu..
Bu yaptığınız ıyılığı başka bı alana tasıma imkanınız olsa keşke..
Çok güzel yazmışsınSizin gibi insanların olduğunu görünce, dünyanın daha güzel bir yer olabileceğine umudum artıyor.
Yürekten tebrik ediyorum, örnek teşkil ederseniz umarım.
Konuya gelirsek, yuvanın önüne bir uyarı tabelası asmayı deneyin.
Üzerine aşağılayıcı ve gurur kırıcı bir sözle beraber.
Ona rağmen hala daha davranışlarına devam ederse, eşgalini hayvan hakları derneklerine verin ya da sosyal medya ortamında paylaşın, bir şekilde deşifre edin.
Eminim kameralarda doluşup o yöneticiyi rezil ederler.
Ve sizin bahanenizle tüm üyelere söyleyelim.
Lütfen hiçbir şekilde yemek artıklarını atmayın!
Evinizde günlük bir poşette tüm yiyecek artıklarını biriktirin(tavuk kemiği hariç).
Kurumuş ekmeklerinizi süt dökerek ya da 1 kase çorba içerisine döküp yumuşatarak bile hayvanlar için yiyecek elde edebilirsiniz.
Dışarı çıktığınızda, işinize giderken, çocuğunuzu parka götürdüğünüzde veya markete giderken yol kenarında hayvanların yemi için bırakılan belirli alanlara veya çöp toplama alanlarının yakın yerlerine bu poşetlerin ağzını açarak lütfen yemeklerinizi bırakın.
Bu hayvancıkların alanlarına geldik oturduk, doğanın dengesini bozduk.
Yiyecek yemek, içecek su bulamıyorlar, bizlerin koca koca metropol sevdası yüzünden!
Dünkü koyduklarınızı attı mı yöneticiNe yazik ki baska bir sansim yok, buralarda takiliyorlar her camdan bakisimda en az 5 tane gorebiliyorum bahcelerde yavru yavru minik kedileri..
Evet tam da onu yazmistim.Dünkü koyduklarınızı attı mı yönetici
En çabuk çözüm hayvan hakları derneklerinden gelir canım. .. belediye maalesef duyarsız o konuda.. bugün ilk iş hayvan hakları dernekleriyle irtibata gecinEvet tam da onu yazmistim.
"Herkese cok tesekkur ederim yorumlariniz icin yardimlariniz icin..
Yeni bir gelisme oldu, yine atilmisti ve artik yoneticiyle konusma vakti gelmisti. Bize soyledigi kimsenin apartman yakinlarinda hayvan istemedigi, yonetmelik kurallarinda boyle bi maddenin oldugu ve en son kendisinin degil apartmandan baskalarinin attigini soyledi. Kendiyle celiserek de sizin yuzunuzden baskalari da yemek koyuyor dedi :) bu konuda ne yapabilirim? Belediyeyi aramami soylemisti birisi, getirirler mi o kulubelerden yoksa umursamazlar mi diye dusunuyorum?"
Apartman karar defterini görmek istediğinizi söyleyin, hayvanlar için karar defterinde apartman ilk yapıldığı zaman alınan ve deftere işlenen bir karar olması lazım %90 ilk toplantıda hayvanlarla ilgili bir karar alınmıyor. Sizin beslediğiniz tarihten önce alınan bir karar olmadığı için sizden sonra iliştirilecek bir kararın sizi bağlayıcılığı olmaz. Sonra yöneticiye giderek haklarınızı bildiğinizi hiçkimsenin sokaktaki hayvanlara müdahale edemeyeceğini söyleyin. Aslında şuan o yönde alınmış bir karar yok herkes umutla bekliyor ama hayvana eziyetin kabahatler kanunundan çıkarıldığını bunun için bir yasa çıkarıldığını artık eziyetin para cezasıyla değil hapisle cezalandırılacağını gerekirse yasal hakkınızı kullanacağınızı söyleyin. Eminim oturup araştırmayacaktır Belki korkar dinsizin hakkından imansız gelir birde bu şekilde deneyin. Genelde bu tip insanlar kendilerinden daha yetkin ve bilgili insanlardan korkarlar. Bir de gece geç vakitte yapıyordur ama yuvaları yada mamaları atarken bir görüntüsü olsa elinizde o görüntüleri de hayvan hakları koruma derneklerine göndereceğinizi söyleyebilirsiniz onlar çoğunlukla bunları sosyal ağlarda yayınlayarak çok ciddi tepkiler oluşturabiliyorlarEvet tam da onu yazmistim.
"Herkese cok tesekkur ederim yorumlariniz icin yardimlariniz icin..
Yeni bir gelisme oldu, yine atilmisti ve artik yoneticiyle konusma vakti gelmisti. Bize soyledigi kimsenin apartman yakinlarinda hayvan istemedigi, yonetmelik kurallarinda boyle bi maddenin oldugu ve en son kendisinin degil apartmandan baskalarinin attigini soyledi. Kendiyle celiserek de sizin yuzunuzden baskalari da yemek koyuyor dedi :) bu konuda ne yapabilirim? Belediyeyi aramami soylemisti birisi, getirirler mi o kulubelerden yoksa umursamazlar mi diye dusunuyorum?"
Kesinlikle cok haklısınız.Bende apartmanımdaki kedileri kuru mama ile besliyordum fakat apartman yöneticinden kuru mamanın aşırı kötü koku yaptıgı yönunde.Aşırı saçma ve küçük cocukları bile gündüren bir yazıydı.Fakat umursamadım onemlı olan hayvanların karnı doyması bende apartmanın onune koyuyorumSizi kast ederek soylemiyorum ama bazi insanlar da sokak hayvanlarina yardim edecegim diye insanlarin haklarini gasp ediyorlar.Benim evim giris kati ve onunde buyuk bir cami var.Insanlar o caminin duvarina evde artan yemeklerini,kedi mamalarini falan koyuyor.Iyi guzel hayvanlari besleslesinler de yontem bu mu olmali?Sokagin sonunda ve mahallemde belediyenin biraktigi hayvan barinak kulubeleri var.Oralar dururken neden pis ve yagli yemeklerini caminin duvarlarina dokuyorlar?Yaz gunu pencerelerimi istedigim gibi acamiyorum.O yemekler orada koku ve sinek yapiyor,evime zaman zaman kediler giriyor ki inanilmaz korkarim evden cikarana kadar saatlerce ugrastigimi bilirim.Evde kucuk cocugum ve bebegim var.Neticede sokakta yasayan hayvanlar ve hijyen saglamak icin evimin her noktasını yeniden temizlemek zorunda kaliyorum.Hatta bir aksam esimi kedi cok derin tirmaladi ki bu bebegim de olabilirdi.Belediyeye defalarca sikayet ettim,kocaman uyari afisleri asildi,hic usenmedim yiyecek birakanlari tespit edip tek tek uyardim,kabalasip beni hayvan dusmani olmakla suclayanlarla cok fena kapistim ama yok yani kesinlikle anlayis gostermiyorlar.Bildiklerini okuyorlar.Mahallede giris katta oturanlar camlarina kagit asmak zorunda kalmislar.Camin onune yiyecek ve yem birakmayiniz diye!Şaka gibi ne haklari var insanlarin caminin onune artik,yagli yemekleri dokmeye?Şimdi bu hayvan sevgisi mi?He ben hakkımı helal ediyor muyum?Orasini da onlar düşünsün.Not olarak ekliyeyim ben de bahsettigim kulubelere yiyecek ve su birakiyorum.Hayvanlara dokunamam ama severim.
ne yazıkki bazı insanlarımız anlama özürlüsü kedi insanı ısırmaz saldırmaz bişey yapmaz sanki adama kediyle yat diyoruzMumkun degil sanirim ama ben yine de mama,su ve yuva koymaya devam edecegim en iyisi duzgunce konusmak olmali.. Anlarsa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?