- 16 Kasım 2015
- 211
- 127
- 23
- Konu Sahibi Primavera_x
-
Kedilerde ondan korkuyodur napalım yani? Apartmanı mı boşalttıralım? Sokaktaki hayvanların çoğu insanlardan çok korkuyor(başlarına gelenler yüzünden)
Ya inan bildiğim bir konu değil.Tabiki korkuyor olabilir, benim de fobim vardi az once bahsettim. Ama bizim korkuyor olmamiz onlarin yasamlarina mudahele etme luksu vermiyor bize.. Ustelik kediler ondan daha cok korkuyolar yaklasmiyolar bile ona, bunu da dusunmek gerek :)
Tesekkur ederim ve ben de sizi tebrik ediyorum. Ne ironik ki bizim gibi insanlar cok az oldugundan tebrik ediyoruz, dogal olagan bisey olarak bakamiyoruz..Duyarlılığınız için tebrik ederim.Bu dünyanın sadece bize ait olmadığını idrak edebilecek medeniyet seviyesinde de insanlar var demek ki..az da olsa..Bende sokak hayvanlarına bakıyorum.Apartman bahçemize zorla alıştırdığım çok korkak ,başına kötü şeyler gelmiş bir köpeğim var (evdeki köpeğim haricinde) .İnsanlar kedilere birşekilde bakıyor ama köpeklerden korktukları için ve köpeklerin çöpe zıplayıp yemek bulma şansları da olmadıgından,genelde daha zor durumda kalıyorlar
Size katiliyorum ama su sekilde, yagli yiyecekler vs oncelikle konulmamali. Veterinerlerden kuru mamayi cok ucuza alabilirler ve ne koku yapar ne artar ne sineklenir.. Dediginiz gibi cocugunuz da varmis, bu konuda dikkat edilebilir dogru soyluyorsunuz. Bizim oturdugumuz yerde ne barinak var ne kulube var biz apartman bahcelerine koyuyoruz. Eger belediye bu konuda bisey yaparsa destek oluruz tabiki. Siz de elinizden geleni yaptiginizi ve kulubelere yiyecek su biraktiginizi onlarin da oyle yapmasi gerektigini soylemelisiniz.. Saglicakla..Sizi kast ederek soylemiyorum ama bazi insanlar da sokak hayvanlarina yardim edecegim diye insanlarin haklarini gasp ediyorlar.Benim evim giris kati ve onunde buyuk bir cami var.Insanlar o caminin duvarina evde artan yemeklerini,kedi mamalarini falan koyuyor.Iyi guzel hayvanlari besleslesinler de yontem bu mu olmali?Sokagin sonunda ve mahallemde belediyenin biraktigi hayvan barinak kulubeleri var.Oralar dururken neden pis ve yagli yemeklerini caminin duvarlarina dokuyorlar?Yaz gunu pencerelerimi istedigim gibi acamiyorum.O yemekler orada koku ve sinek yapiyor,evime zaman zaman kediler giriyor ki inanilmaz korkarim evden cikarana kadar saatlerce ugrastigimi bilirim.Evde kucuk cocugum ve bebegim var.Neticede sokakta yasayan hayvanlar ve hijyen saglamak icin evimin her noktasını yeniden temizlemek zorunda kaliyorum.Hatta bir aksam esimi kedi cok derin tirmaladi ki bu bebegim de olabilirdi.Belediyeye defalarca sikayet ettim,kocaman uyari afisleri asildi,hic usenmedim yiyecek birakanlari tespit edip tek tek uyardim,kabalasip beni hayvan dusmani olmakla suclayanlarla cok fena kapistim ama yok yani kesinlikle anlayis gostermiyorlar.Bildiklerini okuyorlar.Mahallede giris katta oturanlar camlarina kagit asmak zorunda kalmislar.Camin onune yiyecek ve yem birakmayiniz diye!Şaka gibi ne haklari var insanlarin caminin onune artik,yagli yemekleri dokmeye?Şimdi bu hayvan sevgisi mi?He ben hakkımı helal ediyor muyum?Orasini da onlar düşünsün.Not olarak ekliyeyim ben de bahsettigim kulubelere yiyecek ve su birakiyorum.Hayvanlara dokunamam ama severim.
canım artık kanunlar hayvanlardan yana, yeni yaslar çıktı buna dair. Hiç gecikme direkt dava aç pis hayvan düşmanına,sonuna kadar da git yılma. Allah bildiği gibi yapsın bu bencil hayvan düşmanlarınıMerhaba benim derdim sokak kedileri ve yoneticiyle alakali. Biz (ablam ve ben) mumkun oldugunca yuvalar yapmaya calisan ve mama su veren kisileriz. Bizim de kocaman bir erkek kedimiz var canimizdan cok sevdigimiz.. Neyse konuya geliyim.
Biz ne zaman bu dediklerimi yapsak apartman yoneticisi (akrabam olur ustelik) cope atip duruyor bunlari. Bu konuda bir kez tartistik ardindan yapmayacagini dusunup vicdanina biraktik. Ama hala devam ediyor atmaya... Bahanesi de "apartmana giriyolar"... Evet giriyolar cunku hava cok soguk, evet giriyolar cunku ilgi istiyolar, evet giriyolar cunku aclar, evet giriyolar cunku bu dunya sadece biz insanlarin degil ! Ustelik kis geliyor ve bir suru yavru kedi var buralarda. Her yaptigimizda atacak biliyorum. Yine dun aksam minik siyah olan kediyi kucagimizda isitip ona koliden yuva yaptik, icine yun biseyler koyduk sicak tutsun diye. Yine atacagini bildigimiz icin gunduzleri alip aksamlari koymaya karar verdik ama nereye kadar! Ustelik diger komsularla da konusuyoruz bu konuyu. Destek olup artan yemeklerinden koyan bir cok komsumuz var. Anlayacaginiz tek rahatsiz olan yonetici! Ve biz biktik bu vicdansizliklarindan... Insanlarin bu kadar duyarsiz olmalarindan! Geceleri gozumuze uyku girmiyor disardaki kedileri dusundukce AMA O GIDIP ONA AIT YUVAYI ATABILECEK KADAR RAHAT.. Haksiz oldugumuzu asla dusunmuyorum ama artik ne yapacagimizi sasirmis durumdayiz, sizin fikirlerinizi de almak istedim...
Merhaba benim derdim sokak kedileri ve yoneticiyle alakali. Biz (ablam ve ben) mumkun oldugunca yuvalar yapmaya calisan ve mama su veren kisileriz. Bizim de kocaman bir erkek kedimiz var canimizdan cok sevdigimiz.. Neyse konuya geliyim.
Biz ne zaman bu dediklerimi yapsak apartman yoneticisi (akrabam olur ustelik) cope atip duruyor bunlari. Bu konuda bir kez tartistik ardindan yapmayacagini dusunup vicdanina biraktik. Ama hala devam ediyor atmaya... Bahanesi de "apartmana giriyolar"... Evet giriyolar cunku hava cok soguk, evet giriyolar cunku ilgi istiyolar, evet giriyolar cunku aclar, evet giriyolar cunku bu dunya sadece biz insanlarin degil ! Ustelik kis geliyor ve bir suru yavru kedi var buralarda. Her yaptigimizda atacak biliyorum. Yine dun aksam minik siyah olan kediyi kucagimizda isitip ona koliden yuva yaptik, icine yun biseyler koyduk sicak tutsun diye. Yine atacagini bildigimiz icin gunduzleri alip aksamlari koymaya karar verdik ama nereye kadar! Ustelik diger komsularla da konusuyoruz bu konuyu. Destek olup artan yemeklerinden koyan bir cok komsumuz var. Anlayacaginiz tek rahatsiz olan yonetici! Ve biz biktik bu vicdansizliklarindan... Insanlarin bu kadar duyarsiz olmalarindan! Geceleri gozumuze uyku girmiyor disardaki kedileri dusundukce AMA O GIDIP ONA AIT YUVAYI ATABILECEK KADAR RAHAT.. Haksiz oldugumuzu asla dusunmuyorum ama artik ne yapacagimizi sasirmis durumdayiz, sizin fikirlerinizi de almak istedim...
Fobisi varsa var.Hayvanların ekmeğinden ona ne.Fobisi var, orda bulunmasınlar diye çeksin vursun hepsini o zaman.Belki korkuyordur...
Hani etrafında kediler oldukça huzursuz oluyordur.
Sonuçta adamın elinde olan bir durum değil ki fobi olmuşsa eğer...
bu konuda duyarlı olmanız cok guzel ama bende sahsen apartmanın ıcınde dolasan kedı kopek vs. hayvan ıstemem, bır ara kedı kaçmıştı mıyavlayıp duruyordu evın kapısını acınca karsıma çıkıp hırlıyordu cok rahatsız oluyordum.Merhaba benim derdim sokak kedileri ve yoneticiyle alakali. Biz (ablam ve ben) mumkun oldugunca yuvalar yapmaya calisan ve mama su veren kisileriz. Bizim de kocaman bir erkek kedimiz var canimizdan cok sevdigimiz.. Neyse konuya geliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?