• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sokak kedisini eve almak?

rosseyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2016
1.747
1.696
133
mrb kızlar
mahallede her zaman gördüğüm bir yaralı yetişkin sokak kedisi var.
sanırım kaza geçirmiş gözü ayağı zarar görmüş :(
kedi baya bi büyük ve yetişkin. sevmeye kalktığımda benden kaçıyor. diğer kediler ayağımın dibine yaklaşırken o kaçıyor. çünkü tramva yaşamış belliki çok korkuyor artık.
şimdi bu kedi sokaktan eve alınır mı? ben sokakta zor yaşadığını düşünüyorum. yani alıp veterinere götürmem gerek öncelikle.
ama bu nasıl olur? kedi taşıma kabı alsam asla içine girmez kucağıma gelmez. yoksa hiç yapmasam kendi haline mi bıraksam?
fikri olan?

Yetiskin bir sokak kedisi eve zor alisiyor. Ama sevgi goren kedi her zaman daha mutludur. Veteriner ile görüşün boyle saldirgan ve yarali hayvanlar icin haplari oluyor mamasina karıştırır verirseniz uyur. Alir goturursunuz.
hmm iyi fikir. uyutup götürmek olabilir.

mrb kızlar
sanırım kaza geçirmiş gözü ayağı zarar görmüş :KK43:
kedi baya bi büyük ve yetişkin. sevmeye kalktığımda benden kaçıyor. diğer kediler ayağımın dibine yaklaşırken o kaçıyor. çünkü tramva yaşamış belliki çok korkuyor artık.
şimdi bu kedi sokaktan eve alınır mı? ben sokakta zor yaşadığını düşünüyorum. yani alıp veterinere götürmem gerek öncelikle.
ama bu nasıl olur? kedi taşıma kabı alsam asla içine girmez kucağıma gelmez. yoksa hiç yapmasam kendi haline mi bıraksam?
fikri olan?
Kıyamam kuzuma. İçim parçalandı. İmkanınız varsa alın derim ama yolu yöntemi nedir fikrim yok hiç. 😔

Veterinerlerde cok buyuk eldivenler oluyor boyle kedileri yakalamak icin onlardan isteyip yakalayabilirsiniz .Ama buyuk kediler hircin olur isiniz zor..Veteriner yakindaysa ona söyleyin belki yakalamaniza yardımcı olur..

Yakalaman çok zor. Ben de çok üzüldüm şimdi. Kepçe falan lazım.

Yardımcı olacak bu konuda tecrübeli birini bulun yanınıza, daha sonra yakalamak için bir kaç gün deneyin. Yanç yakalayana kadar şansınızı deneyin. Belki biraz elleriniz çizilecej yara bere olacak ama yapacak başka birşey yok. Daha sonra alıp veterinere götürüp tedavisini yaptırıp eve alabilirsiniz.

Bence bi kutunun yada varsa taşıma çantasının icin e yas mama yada et falan köyün kokuya gider

Belediyenin tatvan rehabilitasyon merkezine götürün iyileştikten sonra belki insanlara alışabilir alışmasana iyileştikten sonra sokakta daha rahat yasar

Veterinerlerin çoğu adrese geliyor durumu bildirin onlar nasıl alacaklarını bilirler. Sahiplenirsenizde ilkten güven problemi olabilir ama sevgiyle aşabilirsiniz bence bu durumu zamanla oturabilecek şeyler dert etmeyin

Sokak kedisi eve alismaz 7 sene önce sokaktan bi kedi almisligim var dis kapiyi her actigimda firlardi disari en sonunda bi gun balkondan asagi atlamis gidip bulmustu esim disarimi kacti diye getrdiginde yasiyodu ama ic kanamadan ölmus sabaha dogru cok agladim arkasindan sonra dayanamadim bu sefer 40 gunluk sokak gormemis bi kediyi sahiplndim 6 yildr bnmle 😊 hatta bi gun sabh ise giderkn arkmdan cikmis farketmemisim isten bi dondum kapinin önunde beni bkliyo 😂

Taşıma kabının içine yaş mama koy kokusuna gelir
Aynen bu şekilde yakalayıp veterinere götürebilirsiniz, tedavisi yapılsın. Eve almak konusunda veterinerin de fikrini alın, bence yaşı önemli değil ama eğer sizden kaçıyorsa ve yabani bir kediyse alışması zor olur. Olmazsa yine sokakta bakabilirsiniz.

Sokak kedisi eve alismaz 7 sene önce sokaktan bi kedi almisligim var dis kapiyi her actigimda firlardi disari en sonunda bi gun balkondan asagi atlamis gidip bulmustu esim disarimi kacti diye getrdiginde yasiyodu ama ic kanamadan ölmus sabaha dogru cok agladim arkasindan sonra dayanamadim bu sefer 40 gunluk sokak gormemis bi kediyi sahiplndim 6 yildr bnmle 😊 hatta bi gun sabh ise giderkn arkmdan cikmis farketmemisim isten bi dondum kapinin önunde beni bkliyo
Düşünce kliniğe gòtürdunuz mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
mrb kızlar
sanırım kaza geçirmiş gözü ayağı zarar görmüş :(
fikri olan?
Alınır ürkek bir sokak kedisini ev kedisi yapmıştım ama özgürlüğüne düşkün olacaktır eşyalarını paralayabilir..benimle uyurdu hep kedi masajı da yapardı gur laması beni eritiyordu sonra dangalak insan denen vahşiler öldürdüler onu 😡😭

Sokak kedisi eve alismaz 7 sene önce sokaktan bi kedi almisligim var dis kapiyi her actigimda firlardi disari en sonunda bi gun balkondan asagi atlamis gidip bulmustu esim disarimi kacti diye getrdiginde yasiyodu ama ic kanamadan ölmus sabaha dogru cok agladim arkasindan sonra dayanamadim bu sefer 40 gunluk sokak gormemis bi kediyi sahiplndim 6 yildr bnmle 😊 hatta bi gun sabh ise giderkn arkmdan cikmis farketmemisim isten bi dondum kapinin önunde beni bkliyo 😂

Balkondan aşağı atlamış ...
İse giderken farketmemisimmm evden çıkmış..

İyi bari siz kendi evinizin yolunu bulabiliyorsunuz ...

Yetişkin kedilerin çoğu uygun şartlar sağlanırsa eve alışırlar. O şartların en önemlisi de kısırlaştırma. Yoksa bebekken eve alıp zamanında kısırlaştırmadığınız kedi de evden kaçar.
Gerisi sizin ilginize, sevginize bağlı. Çok asi, başına buyruk bir kedi değilse, yeterli ilgiyi ve sevgiyi gördükten sonra düzenli beslendiği evi bırakıp başka yere gitmek istemez.

Nasıl yakalayabileceğinizi bilmiyorum. Ama yakaladıktan sonra biraz sabırla eve alıştırabilirsiniz. Dilerim birbirinize yuva olursunuz.

Balkondan aşağı atlamış ...
İse giderken farketmemisimmm evden çıkmış..

İyi bari siz kendi evinizin yolunu bulabiliyorsunuz ...
Gelisme caginda az kitap okumussun sanirim anlasilabilecegini dusunerek aciklama yapmamistim yapsaymisim keske . soylemek istedigim suydu sokaga alismis canliyi evde tutamazsin evde buyumusude isteyerekte sokaga salsan gitmez.Acikladim bak anladinmi simdi 😁

yetişkin ve yaşlı üstelik yabani bir kedinin eve alışması çok zor olur.yakalayabilirseniz veterinere götürün tabi ama yakalayamazsanızda onu beslemeye devam edin.uygun alan varsa kedi evleri koyun.o şekilde yaşamını kolaylaştırırsınız en azından.genç ve yavrular alışıyor ama belli bir zamandan sonra sokaktaki kedileri eve alıştırmak çok zor oluyor.

Back
X