• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokak Köpeklerinden Korunmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha önce duymuştum ne kadar dohru bilgim yok ama şöyle ki
KITMIR adında bir köpek cennetteymiş köpekler arasından sadece o cennete girmiş selamı iletirsen saldırmıyormuş. 🥴

Dünyanın en saçma şeyi

Olay sadece şu köpek balıklarında da var kaçarsan avlanma içgüdülerinden dolayı yakalamaya çalışıyorlar.

Sessiz sakin durmak lazım, fakat aç bir çeteye gelirsen o bile kâr etmez.

Aç köpek sürüsü = aslanlar

Köpekleri severim korkmam da ama bu kadar başı boş köpeğin olmasının sebebi mamadan nemalananlardır.

It ürür kervan yürür diye bir söz var aynı ordaki gibi acayip üreyen bir hayvan köpekler.

Yollara mama dökdükçe çok daha fazla ürüyorlar.

Katledilmemeli de tabili ama belediye de bu kadarını besleyemez ( vergi olarak kesilir zaten bizden )

Mama lobisi bitirilmeli.

Köpekler çok üreyince sadece insanları değil diğer hayvanları da parçalıyorlar.
Bizim bina bahçesinde baktığımız yuva yapıp besledigimiz canım kedimizi ve yavrularını sokak köpekleri parçaladı zevkine oynamışlar zavalilarla .Köpekleri düşündükleri kadar hadi" insanı" geçtim diğer hayvanları bile önemsemiyor bu sözde hayvan severler

Herhangi bir hayvanın öldürülmesini dilemek biraz vicdansızca değil mi. Gözümün önünde bir köpeğin yada herhangi bir canlının katledilmesini ben izleyemem mesela. İzleyebilen ve bunu dileyen insan değildir. Hergün insanlar birbirini öldürüyor. Hepsi katledilsin o zaman. Maalesef önlem alınamadı ve durum farklı noktalara geldi. Ama bunun çözümü hayvanları öldürmek değil. Onlardan farkımız bu, insanlıktan çıkmayın.

Bizim bina bahçesinde baktığımız yuva yapıp besledigimiz canım kedimizi ve yavrularını sokak köpekleri parçaladı zevkine oynamışlar zavalilarla .Köpekleri düşündükleri kadar hadi" insanı" geçtim diğer hayvanları bile önemsemiyor bu sözde hayvan severler

Zorbalık hayvanlarda da var

Yunuslar da 🐬 dişi yunuslar eğer yavrusu var diye çiftleşmek istemezlerse yavrularını öldürüp çiftleşmeye zorluyorlarmış.

Kargalar kin tutar vs

Hayvanlar çok masum değiller yani :)

Yine altını çiziyorum öldürme yapılmamalı.

Doğa dengesini bozmamalı.

Ben eve giren böcekleri de öldürmem dışarı saladım ama şeker koymam önlerine o hesap, bi anlasa köpekseverler bu ayrımı.

Sizin en yukardaki sokaktaki tüm köpekleri hayvanseverler evlerine alsın sahiplensinler yorumunuz gibi "gerçekçi ve hayatından içinden" mi mesela? :)
Evet çoğu sözde hayvansever takılan pek çok kişi cins köpek besliyor evde birazda sokak köpeği sahiplensinler çok absürt değil ki

O zaman katil köpekbalığı, katil yılan falan da dememiz lazım. Bilinçli bir şekilde insan öldürmeyen canlı katil olmaz, kastı yok ki? Kedi ve köpek vahşi hayvan kategorisine girmiyor, onu anlatmaya çalışıyorum zaten. İnsanlarla interaksiyona girebilen, aynı evde yaşayabilen canlı türleri. Aynı insanlardaki gibi düşünün, nasıl ki davranış problemi olan saldırgan insanlar var bu kedi köpek için de geçerli. Burdaki çözüm rehabilitasyon da kavramsal olarak hepsi için aynı.
Yapmayın köpeğin yaratılışı belli, koruma savunma insanlar bunun için evcillestirmis,sonra yeni cinsler yaratilip evlere sokulmuş sonuç ne olursa olsun bu köpeğin şartlar uygun olursa saldırgan ve tehlikeli olacağı gerçeğini değiştirmez.

İnsanlar bu çok yavrusu olan hayvanların biyolojisini anlamıyor. Birden çok yavrusu oluyor çünkü bunlardan çok azının yaşaması gerekiyor. Ve bu hayvanlara mama verdikçe hem tüm yavrular yetişkin oluyor (doğaya aykırı) hem de yiyecek buldukları için daha sık üremeye başlıyorlar. Kısırlaştırmadan hiçbir hayvanı beslemeyin diye bu yüzden diyorum
Mama verdikçe tüm hayvanlar yetişkin olamaz çünkü viral hastalıklar en çok yavruları vurur bu sebepten ölürler. Viraller de toplu yaşanan ortamda iyi beslenmeyen bağışıklığı düşük olan hayvanlarda daha çok görülür. Bu sebeple de kısırlaştırma önemli zaten, doğup acı çekmeleri bir hayvanı sevebilen herkesi üzer diye düşünüyorum.

köpek saldırılarında en başta belediyeler suçlanıyor ama maalesef bu pek doğru değil. nedeni mevcut mevzuat. şu anki kanuna göre bırakın köpekleri itlaf etmeyi, köpeklerin yerini bile değiştiremiyorlar. böyle bir şey yaparsa belediyeye ceza geliyor. yasak yani. belediyeler sadece kısırlaştırma işlemi ve aşılama işlemi yapabiliyor.
hayvan üzerine geldi, rahatsız etti, havladı korkuttu vs. kesinlikle birşey yapılamıyormuş. saldırdı, ısırdı vs ancak o zaman alınıp barınağa gönderiliyormuş ya da kuduzsa öldürülüyormuş.
köpek üzerine geldi ve sen de kendini savunmak için tekme attın veya yerdeki taşı fırlattın kaçsın gitsin diye. çevreden de biri seni hayvana eziyet ediyor şikayet etse sen suçlu bulunuyorsun. maalesef durum böyle.

sokak köpeklerini masum görenler: inanın durum öyle basit değil. hele bir de sürü haline gelirse durum daha da sıkıntılı. çünkü sürü psikolojisiyle kendilerini çok güçlü hissedip saldırıya meyilli olabiliyorlar. hele bir de açlarsa.
besleme kısmı da sıkıntılı. sokakta hadi besleyeyim desen ikinci gün sayı 2 ye üçüncü 3 e çıkıyor. sürü haline geliyorlar. yemek verilmese de bu sefer aç olunca elinde alışveriş poşeti olan insanlara takılıyorlar. bazen takılmakla kalmıyor poşeti almaya çalışıyor. korkarsan havlıyor üstüne geliyor vs.

hayvanların hayatı da önemlidir tabi ama yaratılanların en kutsalı insandır. sokak köpeklerinin toplanması ve barınaklara alınması gerekli. ayrıca hepsi kısırlaştırılıp üremeleri önlenmeli. ama tabi barınaklarda ömürlerinin sonuna kadar bakılmaları lazım. imkanlar ne kadardır, nasıl olur bilemem ama bu yapılmalı.

Yunuslar da 🐬 dişi yunuslar eğer yavrusu var diye çiftleşmek istemezlerse yavrularını öldürüp çiftleşmeye zorluyorlarmış.

Kargalar kin tutar vs

Ben eve giren böcekleri de öldürmem dışarı saladım ama şeker koymam önlerine o hesap, bi anlasa köpekseverler bu ayrımı.
Ben hepsi yok edilsin diyemem ,buna vicdanım el vermez ama evladımı korumak için imkanım varsa düşünmeden saldıran köpeği öldürürüm.Asil suçlu hayvanlara sağlıklı barınak sağlamayan yetkililer.

Evet çoğu sözde hayvansever takılan pek çok kişi cins köpek besliyor evde birazda sokak köpeği sahiplensinler çok absürt değil ki
Neden kutuplaşmak zorundayız? Ben sizin de köpeklerin gözünüzün önünde katledilmesini gülümseyerek izleyebileceğinizi düşünmüyorum. Sokak hayvanlarının kontrol altına alınamaması hepimizin yarası. Hiçbirimizin elinden bir şey gelmiyor. Sizin bir öneriniz var mı?

Bu durumu kendi sokağımizda yaşıyoruz Mune, birebir bir saldırı olmasa da lider diyecegimiz bir köpek havlamaya başlıyor peşine diğerleri, 7-8 köpeğin ayni anda havlaması, çocukları, yoldan geçen insanları korkutuyor ve koşuyorlar, peşlerinden de köpekler. Ben bununla ilgili videolar izlettim çocuklarıma, kitap da aldım. Zaten bizsiz çıkmıyorlar ama ne olursa olsun korkuyorlar hepsi birarada olup havlamaya başladıklarında.
Zaten saldırı komutu çete liderinden gelir yani Alfa köpekten, bu bazen baskın karakterli bir dişi köpek olur bazen bir erkek köpek, onların arasındaki hiyerarşi önce alfa yemek yer sonra çetenin üyeleri, önce alfa havlar sonra diğerleri, bölgesindeki diğer canlıları tehlike olarak görürse de alfa hamle yapar peşinden üyeler harekete geçer.
Hayatım köpeklerle geçti davranış biçimlerini az çok biliyorum, çocuklar ister istemez korkar.

Kendileri ve çocukları için tedirgin olanları da anlıyorum, her çete tatlıdır da diyemem zira doğadaki buna insan da dahil tüm canlıların saldırgan bir yanı vardır, bunu bazen bir şey tetikler bazen karakteri zaten tetiklenmeye müsait olduğu için durduk yere saldırıya geçer, sadece benim üzüldüğüm nokta bu sokak çetelerinden bir kısmının yaptığı eylemlerin tüm sokak hayvanlarına mal edilip hepsinin öldürülmesi için sosyal medya sayfalarından hedef göstererek katledilmelerine neden olunması.

Sadece köpekler kediler de değil, caretta carettaları korumak için yapılan koruma çemberlerinin üzerinde mangal yapan, bu hayvancıkların sırtına taş bağlayıp derin sularda ölmelerine neden olan, kirpilerin karnını kesen, tavukların bacaklarını kürekle kıran, sokaktaki bazı köpekler tehlike evet ama insanların da canisi çok ne yazık ki.

Ablacım hayvanların da yaşam hakkı var, ben bunu sonuna kadar savunurum ama iki taraflı düşünürüm, hayvanlar beslenmezse açlıktan ölürler onlara da yazık, burada suçlu olan ne sokak hayvanları ne de saldırıya uğrayan insanlar, o yüzden kimse ne hayvanların katledilmesini istesin ne de insanların saldırıya uğramasına sebep üretsin, kabahatli olan yöneticiler.
Düzgün bir çözüm bulmuyorlar, buldukları ya hayvanların topluca ölümüne neden oluyor ya da belli yerlerde çoğalarak saldırmalarına neden oluyor.

Bu yanlış çözümler sonrası uç düşüncede olan insanlar ya hepsi öldürülsün diyen hayvan düşmanları oluyorlar veya agresif hayvansever profiline dönüşüyorlar, ikisi de olmamalı.

Biz ne yapabiliriz dersek, valla bakanlığa hayvanları koruma derneklerine baskı yapabiliriz, işe yarar mı bilmiyorum çünkü niyet çözüm üretmek mi çözümsüzlük mü anlamıyorum zira şurada 5 dakika yazınca ben bile basit ve uygulanabilir bir çözüm bulabiliyorum, insan hiç olmazsa yurtdışında sistem nasıl bir bakar inceler bize uyan bir modeli uygular.
avrupada sokak hayvanları tamamen yok. yani köpeklerin yanında kediler de yok. dolayısıyla piyasa fare dolu. bu da yanlış. saldırı olayı köpeklerde olduğu için köpekler toplanmalı. kediler sokakta olmalı ki fareler cirit atmasın. çünkü o da ayrı bir sorun.

Yapmayın köpeğin yaratılışı belli, koruma savunma insanlar bunun için evcillestirmis,sonra yeni cinsler yaratilip evlere sokulmuş sonuç ne olursa olsun bu köpeğin şartlar uygun olursa saldırgan ve tehlikeli olacağı gerçeğini değiştirmez.
İşte şunu anlatmaya çalışıyorum, köpekler evcil hayvan. İlla üretilmiş cins olmasına da gerek yok. Davranış problemi olan sokak köpeğini de pozitif bir eğitmenle ama kısa ama uzun bir süre rehabilite etseniz evde bakabilirsiniz. Evimde sokaktan aldığım bir köpeğim var ona dayanarak söylüyorum. Benimkinde asla insana karşı bir saldırganlık yok mesela, aksine herkese bayılıyor. Çünkü ben bulana kadar sokakta insanla da iletişime geçti ve çok yüksek ihtimalle kötü bir deneyim yaşamadı, insanın ne olduğunu zarar vermeyeceğini biliyor. İlk gördüğümde de kendini birilerine sevdiriyordu mesela. Köpekler yaradılış olarak insan yiyecek avlayacak saldırganlıkta bir canlı türü değil, vahşi hayatta yaşamıyorlar. İnsan eliyle oluşturulan koşulların bu hale getirdiği hayvanları da suçlamak mantıklı değil adı üstünde hayvan. Allah bize akıl vermiş, onu kullanalım hiçbir canlının yaşam hakkına müdahale etmeden biz de güvenli yaşayabilelim diye en insancıl ve mantıklı çözümleri yazmaya çalışıyorum kendimce.

köpek saldırılarında en başta belediyeler suçlanıyor ama maalesef bu pek doğru değil. nedeni mevcut mevzuat. şu anki kanuna göre bırakın köpekleri itlaf etmeyi, köpeklerin yerini bile değiştiremiyorlar. böyle bir şey yaparsa belediyeye ceza geliyor. yasak yani. belediyeler sadece kısırlaştırma işlemi ve aşılama işlemi yapabiliyor.
hayvan üzerine geldi, rahatsız etti, havladı korkuttu vs. kesinlikle birşey yapılamıyormuş. saldırdı, ısırdı vs ancak o zaman alınıp barınağa gönderiliyormuş ya da kuduzsa öldürülüyormuş.
köpek üzerine geldi ve sen de kendini savunmak için tekme attın veya yerdeki taşı fırlattın kaçsın gitsin diye. çevreden de biri seni hayvana eziyet ediyor şikayet etse sen suçlu bulunuyorsun. maalesef durum böyle.

sokak köpeklerini masum görenler: inanın durum öyle basit değil. hele bir de sürü haline gelirse durum daha da sıkıntılı. çünkü sürü psikolojisiyle kendilerini çok güçlü hissedip saldırıya meyilli olabiliyorlar. hele bir de açlarsa.
besleme kısmı da sıkıntılı. sokakta hadi besleyeyim desen ikinci gün sayı 2 ye üçüncü 3 e çıkıyor. sürü haline geliyorlar. yemek verilmese de bu sefer aç olunca elinde alışveriş poşeti olan insanlara takılıyorlar. bazen takılmakla kalmıyor poşeti almaya çalışıyor. korkarsan havlıyor üstüne geliyor vs.

hayvanların hayatı da önemlidir tabi ama yaratılanların en kutsalı insandır. sokak köpeklerinin toplanması ve barınaklara alınması gerekli. ayrıca hepsi kısırlaştırılıp üremeleri önlenmeli. ama tabi barınaklarda ömürlerinin sonuna kadar bakılmaları lazım. imkanlar ne kadardır, nasıl olur bilemem ama bu yapılmalı.
İnsanlar da suç işlediğinde tutuklanmıyor mu? Sokakta yaşayan hangi köpeğin saldırgan hangisinin uysal olduğunu bilebilir misiniz? Bu şekilde olmasının tek sorumlusu maalesef halk değil malum konudur. Üç beş şov peşinde koşan sözde hayvansever grupların saçma eylemlerine bakmayın. İnanın gerçek hayvanseverlerin hepsi kontrol altına alınmasını istiyor. Çünkü bu sadece insanlığa değil kontrolsüz üremeyle açlıktan ölen tüm hayvanlara işkence.

Ben aldım bir tanesini. Çok büyük sabır ve emek gerektiriyor. Cins hayvan seviciliği konusunda haklısınız. Köpek bakma imkanı olan insanların hepsi tipine göre parayla alana kadar barınaklardan sahiplenselerdi bir iyilik yapmış olurlardı en azından.

Kargalar kin tutar vs

Aynen öyle.Birşey yapmazsan hayvanda yapmaz diyenler saldirgan kopekle daha yüz yüze gelmemişlerdir köpekler hepsi ayni degil bazilari çok iyi bazilarida çok kötu ayni insan gibi onunda turleri var.Ben daha çoçukken arkadaşimla okula gidiyorduk komşumuzun çok iri kopegi vardi saldirgandi hep bagli saklarlardi zaten açik nadir olurdu yani.Sabah işte okula gidiyoruz sahibi açmiş kopegi ama yaninda degil bu kopek bizi gordu biz sadece yuruyorduk birşeyde yapmadik yani koşmaya başladi bizde durup mal mal kalirsak çocuguz zaten ikimizinde leşini çikaricakti son hiz koştuk Allahtan babamin kardeşinin evi yakindaydi direk kapiyi açib girdik ve kapattik hala unutamadim iki kez bize saldirdi birdefa komşu kurtardi birdefada kendimiz duşunun yani daha çoçuguz mahv olduk korkudan her defa evin yanindan geçerken acaba yine karşilaşirmiyiz korkusundan bir hal olurduk.Ama o kopek bizi yakalasa olacaklari duşunemiyorum.Bakimli yemegi verilen bir kopek ama kendi kendine saldiriyordu kimi gorse yani bir tek bizi degil o yuzden hep bagliyordular kopegi.Ama yanlizkende denk geldigim oldu Allahtan beni gormedi gizlenip gitmesini bekliyordum o yüzden hala korkum travmam kaldi.Seviyorum ama korkuyorum.

Buradaki bazı kişilerin ve twitterdaki korkunç “hayvansever” yorumlarını görürseniz bir kısmına göre genel de köpek suçlu değil aile ve ölen bebeklerde suç bulunuyor. Onlara göre çocuk bir şey yapmıştır köpeğe. Biz de cebimizde mamayla dolaşmalı, eğer köpek çetesi bize doğru havlayarak geliyorsa sakin kalıp onlara kucak açmalıyız. Böylelikle sorun kalmaz :) twitterdaki bazı kişilerin yazdıklarına dayanamadım yani

Neden kutuplaşmak zorundayız? Ben sizin de köpeklerin gözünüzün önünde katledilmesini gülümseyerek izleyebileceğinizi düşünmüyorum. Sokak hayvanlarının kontrol altına alınamaması hepimizin yarası. Hiçbirimizin elinden bir şey gelmiyor. Sizin bir öneriniz var mı?
Katletmekten bahseden kim hanımefendi?Biz kimizki can alıp can verelim. Hayvan sevgisi değil ki konu kutuplaşma olsun. Çözüm basit her sokakta gereğinden fazla artan saldırgan köpekler hayvanseverlerin gözetiminde denetiminde bakılacak. Hepsi birden toplatılamaz zaten ilk önce saldırgan olanlar ayrıştırılacak. İsteyende sokaktan sahiplensin. Pet Shop larda kapatılsın.

İnsanlar da suç işlediğinde tutuklanmıyor mu? Sokakta yaşayan hangi köpeğin saldırgan hangisinin uysal olduğunu bilebilir misiniz? Bu şekilde olmasının tek sorumlusu maalesef halk değil malum konudur. Üç beş şov peşinde koşan sözde hayvansever grupların saçma eylemlerine bakmayın. İnanın gerçek hayvanseverlerin hepsi kontrol altına alınmasını istiyor. Çünkü bu sadece insanlığa değil kontrolsüz üremeyle açlıktan ölen tüm hayvanlara işkence.
aynen öyle. işte bu yüzden tüm riskleri ortadan kaldırmanın tek yolu sokak köpeklerini toplamak.

avrupada sokak hayvanları tamamen yok. yani köpeklerin yanında kediler de yok. dolayısıyla piyasa fare dolu. bu da yanlış. saldırı olayı köpeklerde olduğu için köpekler toplanmalı. kediler sokakta olmalı ki fareler cirit atmasın. çünkü o da ayrı bir sorun.
Öyle diyorsunuz da sokak kedilerini de istemeyen insanlar var, çok daha evveli de var ama ben şu 1-2 yıldır sadece kendi sokağımda zehirlenerek ölmüş kaç tane kediyi ağlayarak gömdüm hatırlamıyorum, istemeyen istemiyor zehirliyorlar, bahçemde kazılacak yer kalmadı her tarafta kendimce gömdüğüm kedicikler ve baş uçlarında taşları var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X