- Konu Sahibi Ruzgarli Tepe
-
Kısırlaştırmanın genellikle agresifliği azalttığı savunulur
Bilinci olmayan bir canlı nasıl katil olacak üstüne nasıl tüm köpekler katil oluyor bağlantıyı anlamadım? Bütün genellemeler gibi bu da yanlış. Davranış problemi yaşayan bir hayvan rehabilite edilmelidir düzelene kadar rehabilitasyon merkezinde kalır. Bunun en insani çözümü budur.Bu insanların masum çocuklara acimayip katil köpeklere ağıt yakması, olayları manipüle etmeleri benim içimi acıtıyor.Bu ülkede insanın hiç kıymeti yok.
Burada adını görüp baktım tüm haber sayfalarında, köpekten kaçarken kamyon kazası yaşadığı yazıyor. Görüntü izlemedim ama kamyon kazası gayet gündem olmuş gibi duruyor.Hayır öyle de başlamamış aslında görüntüler var bende o donem izledim fakat bunu ispat edemediler.
Çarpan kamyonunda kendi kamyonu ve şoförü olduğunu söylüyorlar. O yüzden kamyon kazası kısmı hiç gündemde yok
Burada adını görüp baktım tüm haber sayfalarında, köpekten kaçarken kamyon kazası yaşadığı yazıyor. Görüntü izlemedim ama kamyon kazası gayet gündem olmuş gibi duruyor.
O bahsedilen çocuk bacağını kaybetmişti, günlerce hastanede kaldı, ailesi bir umut yaşasın diye kim bilir ne kadar umut etti.O olayın da oluşu çocuğun köpekten kaçmasıyla başlıyormuş zaten.
Ama buralar önemli değil, hayvanın ahı çocuğun canından, ailenin acısından büyük.
Bi tanıdığım var ısrarla bu köpek olaylarının provakasyon olduğunu sokak köpeklerinin asla böyle bir şey yapmayacağını savunuyor.Valla arkadaşlar şu bir gerçek, sokak köpekleri beni deli gibi korkutuyor. Ailemden birine saldırma olasılıkları tüylerimi ürpertiyor. Bugün o babanın evladımı ısırmamış yemişler cümlesini okuyunca dondum kaldım. Aynısı başımıza gelirse ne yapacağız? Acil bir çözüm şart.
Yani çocuğunuz bir anda köpek saldırısı sonucu ölüyor, düşünsenize. Yani kaza yok, bela yok. Sadece okuldan gelirken köpek saldırısı sonucu... Yani o kadar şey bir durum ki... İsimlendiremiyorum yani.
Eğer o çocuğa biraz üzülseydin bir başka çocuk için bunu dilemezdin! Kalbin katran bağlamış yazıkFotoğrafta en sonki köpek saldırısı sonucu 9 yasindaki bir çocuğun durumu yaziyor. Sizin çocuğunuzun da başına gelmesini diliyorum
Ben bazı insanların köpek saldırıları sonucu ölen çocuklar ve aileleri ile ilgili hiçbir üzüntü duymadığını olsa olsa bu olay hayvanlara zarar olarak geri dönecek endişesi yaşadığını düşünüyorum. Twitter da dehşet yorumlar okudum.O bahsedilen çocuk bacağını kaybetmişti, günlerce hastanede kaldı, ailesi bir umut yaşasın diye kim bilir ne kadar umut etti.
Hiçbir şey yaşayamadan öldü çocuk ya. Bunun ne kadar büyük bir acı olduğunu anlamamız gerekiyor.
Ben yapılan yorumları gördükçe kahroldum valla. Ne diyeyim...
Tamam olanları bir kenara bırakalım anlamlar üzerinden tartışmaya girelim bunun kime faydası var,insan ya da hayvan bir canlıyı öldürmüşse katildir.(Katil balina vb) bu onun vahşi ve tehlikeli olduğu gerçeğini değiştirmezBilinci olmayan bir canlı nasıl katil olacak üstüne nasıl tüm köpekler katil oluyor bağlantıyı anlamadım? Bütün genellemeler gibi bu da yanlış. Davranış problemi yaşayan bir hayvan rehabilite edilmelidir düzelene kadar rehabilitasyon merkezinde kalır. Bunun en insani çözümü budur.
Babası yeter ki yaşasın, gözü kulağı olmasın varsın, ben onun gözü kulağı olurum demiş.Ben bazı insanların köpek saldırıları sonucu ölen çocuklar ve aileleri ile ilgili hiçbir üzüntü duymadığını olsa olsa bu olay hayvanlara zarar olarak geri dönecek endişesi yaşadığını düşünüyorum. Twitter da dehşet yorumlar okudum.
Bu bahsedilen olayda yeni ve direk köpek saldırısı sonucu etleri koparilip, organlarını kaybetmiş bir çocuk var ortada ama onunla ilgili konuda bile önceki yaşanmış olayın aslında öyle olmadığı vurgulanma gereği duyuluyor. Niye? Sebebi gayet açık.
İnsanlar yetişene kadar olan olmuş maalesef yaşasa bile ağır engelli kalacaktı belli ki.Siz böyle yazınca çok kötü oldum detaylarını bilmiyordum ahhh yavrum ahha saat 9 civarıymış bu kadar kötü olana kadar kimse yok muymus ya çok çok üzüldüm
Mune abla her platformda yazdım sokakları mama copluklerine cevirmeyin bu hayvanlara barınak sağlayalım mama yapan fabrikaları bunların ihalesini yapan belediyeler para kazanacak diye masum insanlar zarar görüyor.Ama gerçekten çoğu sözde hayvan sever köpekleri sokaktan çekmek istemiyor neden????? Bizim kadar onlarında sokakta yaşamaya hakkı var diyorlar anlayamıyorum.......Hanımlar empati yapmak çok mu zor?
Sokak hayvanlarından korkan, saldırıya uğrayanlara da empati yapılmalı, sokak hayvanlarına da empati yapılmalı.
Her sokak çetesi olmasa da bazı çeteler bölge korumak ya da çete liderliği yapan Alfa köpeğin karakterinin agresif olması nedeniyle saldırabilir, bu bazen çetedeki dişi köpeğin kızış döneminde olması nedeniyle olur bazen kendi türü dışındakileri tehlike olarak gördüğü için olur, ki kedi köpek fare salyangoz vs ayırmadan hepsini seven doğanın bir parçası gören biri olarak yazıyorum bunu.
Ama öte yandan hayvanların itlafı çözüm değil katliam olur, ne yazık ki ülkemizde sokak hayvanlarıyla alakalı disiplinli ve kalıcı çözümler üretilmiyor, barınaklar ise bir kısmı müstesna çoğunluğu içler acısı yani barınaklar çözüm değil, şehir dışına atılmaları da katliamdır zira orada aç susuz kalıp ölüyorlar, sonları Hayırsız Ada vahşeti olmamalı.
Her şehirde her yere beton binalar dikmek yerine yeterli alana sahip konum çevre olarak elverişli devlet arazilerine büyük çiftlikler kurulsa, ilçe belediyeler sokak hayvanlarının aşılama ve kısırlaştırmasını yaptıktan sonra sokak hayvanlarını o çiftliklere götürse, çiftlikte hayvanların sağlığı için veterinerler, tam donanımlı bir hayvan hastanesi, köpeklerin günlük bakımlarıyla ilgilenen görevliler olsa, sokak hayvanlarını koruma dernekleri, hayvansever gönüllülerden oluşan denetleme mekanizması kurulsa, bugün ne saldırıya uğrayan insanları, ne de ağzına parke taşı yediği için çenesi kırılan sokak kedilerini, kolları bacakları kesilen yavruları, ne de tecavüze uğrayan köpekleri konuşuyor olurduk.
Hayvanları da düşünelim elbet kimse cani değil. Ama twitterda bazılarının kafayı yediğini düşünüyorum. Utanmasalar çocuğu parçalayan köpek iyice karnını doyuramamış bıraksaydınız çocuğu yeselerdi diyecek bir tayfa var. Her şeyin aşırısı kesinlikle zararBen bazı insanların köpek saldırıları sonucu ölen çocuklar ve aileleri ile ilgili hiçbir üzüntü duymadığını olsa olsa bu olay hayvanlara zarar olarak geri dönecek endişesi yaşadığını düşünüyorum. Twitter da dehşet yorumlar okudum.
Bu bahsedilen olayda yeni ve direk köpek saldırısı sonucu etleri koparilip, organlarını kaybetmiş bir çocuk var ortada ama onunla ilgili konuda bile önceki yaşanmış olayın aslında öyle olmadığı vurgulanma gereği duyuluyor. Niye? Sebebi gayet açık.
Tabi ki hayvanları da düşünelim. Onlarda zarar görmesin ama bazıları kesinlikle normal değil çoluğunu çocuğunu katmiyorum, katmam ki anne,baba olan birinin yazacagi şeyler değildi zaten onlar, bizzat kendileri 10 saldırgan köpek arasında kalıp aynılarını yaşasınlar da görsünler dünya kaç bucak diye geçirdim bazı yorumları okuyunca ne yalan söyleyeyim. Öyle bir insan canını hafife alıp değersizlestirme peşindeler.Hayvanları da düşünelim elbet kimse cani değil. Ama twitterda bazılarının kafayı yediğini düşünüyorum. Utanmasalar çocuğu parçalayan köpek iyice karnını doyuramamış bıraksaydınız çocuğu yeselerdi diyecek bir tayfa var. Her şeyin aşırısı kesinlikle zarar
Bu kısmen doğru, çete liderinin karakteri çok önemli, bazı çetelerin lideri daha ılımlı yapıda olur ve hep aynı bölgede beslense de çetesine saldır komutu vermez sadece havlar geçer ama bazı alfa köpekler yapı olarak agresiftir ve bölgeyi koruma içgüdüsü yüksektir böyle bir alfa köpek herkese havlar, her havlama saldırıyla sonuçlanmaz, havlayarak uzaklaş buradan der, o an herkes aynı soğukkanlılıkta olamaz maalesef, özellikle çocuklar savunmasız kalırlar, köpekler görüntü olarak kendilerinden küçük canlıların üzerine daha çok gider, çocuk da korktuğu için otomatikman kaçmaya başlayacağından köpek de kovalar ne yazık ki.Ayrıca instagramda tesadüfen karşıma çıkan bir köpek eğitim sayfası beslemenin hep aynı yerde yapmanın yanlış olduğunu, aynı yerde beslenen köpeklerin orayı sahiplenip geçenlere saldırdırdığını söylemişti. Ne kadar doğru bilemem tabi.
Kuytu mahalle arasında işe, okula gitmek zorunda kalmış mı acaba o provakasyon diyen arkadaş merak ettim. Kimse polyannacılık yapmasın bence. Toplatılmalarına karşı çıkıp sorumluluk almadan milletin canına sap ediyorlar. Madem öyle bi kısmını hayvanseverler sahiplensin diğerleride maddi manevi hayvanseverlerin kontrol ve denetiminde barınaklarda bakılsın. Ona yok buna yok. Birde acılı mağdur insanların acılarını sorgulayacak kadar hadsiz davranıyorlar. Ama yok kim sorumluluk alacak besle geç.Bi tanıdığım var ısrarla bu köpek olaylarının provakasyon olduğunu sokak köpeklerinin asla böyle bir şey yapmayacağını savunuyor.
Ayrıca instagramda tesadüfen karşıma çıkan bir köpek eğitim sayfası beslemenin hep aynı yerde yapmanın yanlış olduğunu, aynı yerde beslenen köpeklerin orayı sahiplenip geçenlere saldırdırdığını söylemişti. Ne kadar doğru bilemem tabi.
Bu durumu kendi sokağımizda yaşıyoruz Mune, birebir bir saldırı olmasa da lider diyecegimiz bir köpek havlamaya başlıyor peşine diğerleri, 7-8 köpeğin ayni anda havlaması, çocukları, yoldan geçen insanları korkutuyor ve koşuyorlar, peşlerinden de köpekler. Ben bununla ilgili videolar izlettim çocuklarıma, kitap da aldım. Zaten bizsiz çıkmıyorlar ama ne olursa olsun korkuyorlar hepsi birarada olup havlamaya başladıklarında.Bu kısmen doğru, çete liderinin karakteri çok önemli, bazı çetelerin lideri daha ılımlı yapıda olur ve hep aynı bölgede beslense de çetesine saldır komutu vermez sadece havlar geçer ama bazı alfa köpekler yapı olarak agresiftir ve bölgeyi koruma içgüdüsü yüksektir böyle bir alfa köpek herkese havlar, her havlama saldırıyla sonuçlanmaz, havlayarak uzaklaş buradan der, o an herkes aynı soğukkanlılıkta olamaz maalesef, özellikle çocuklar savunmasız kalırlar, köpekler görüntü olarak kendilerinden küçük canlıların üzerine daha çok gider, çocuk da korktuğu için otomatikman kaçmaya başlayacağından köpek de kovalar ne yazık ki.
Yazarken aklıma geldi, aynı deprem bilinci oluşturmak için okulda çocuklara tatbikat yaptırıldığı gibi sokak hayvanları için de ne yapmaları gerektiği konusunda bir köpek eğitmeninden en azından haftada bir eğitim almaları sağlansa iyi olur, köpek saldırılarında tehlikeye en açık kişiler çocuklar çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?