- 2 Ağustos 2018
- 596
- 631
- 103
- 31
- Konu Sahibi Ruzgarli Tepe
-
Burası Türkiye bilmem farkında mısınız? Daha kendi insanının psikolojisini iyileştiremeyen bir ülke sokaktaki saldırgan köpeğin mi psikolojisi için efor sarfedip çaba gösterecek? Biraz gerçekçi ve hayatın içinden yorumlar yazın lütfenBilinci olmayan bir canlı nasıl katil olacak üstüne nasıl tüm köpekler katil oluyor bağlantıyı anlamadım? Bütün genellemeler gibi bu da yanlış. Davranış problemi yaşayan bir hayvan rehabilite edilmelidir düzelene kadar rehabilitasyon merkezinde kalır. Bunun en insani çözümü budur.
Neden linç edilsinki kadın haklı kendini yada çoçugunu korumali birşekilde.Hayvanlari çok seviyoruz ama maalesef sokak kopekleri bazen çok vahşi oluyor ve insani öldurecek hale sokuyorlar ve o zaman insan kendini savunmali vurmazsa ya çoçuk ölucek ya yetişkin.Gereksiz yere zaten hayvana şiddet yapanlar insan degiller.Ama böyle kopeklere karşi hiç birsey yapmayin hayvana ṣiddet ama çocugu parçalamasina birşey dememelerini gerçekten aklim almiyor.Gerektiginde kendini yada başka birini savunmalisin bu şiddete girmiyor kendini koruyorsun sadece.Böyle diyenler varsada kendisi yada çoçugu o vahşi kopekle yüz yüze gelince aynisini söyleye bilirlermi merak ediyorum.O degilde birazdan sizi burada linc edecekler.
Onların hayvan severliği kaldırıma,bina diplerine insanların geçtiği sokak ortalarına yem dökmek demek,her biriniz birer can sahiplenin desek tık yok.Her ay hesabınızdan para kesilsin barınak yapalım desen oooooo küfrün büyüğünü yersin.Bir kaciyla istemeden muhatap oldum nerdeyse sokaklar onların siz fazlasiniz diyorlar.Kuytu mahalle arasında işe, okula gitmek zorunda kalmış mı acaba o provakasyon diyen arkadaş merak ettim. Kimse polyannacılık yapmasın bence. Toplatılmalarına karşı çıkıp sorumluluk almadan milletin canına sap ediyorlar. Madem öyle bi kısmını hayvanseverler sahiplensin diğerleride maddi manevi hayvanseverlerin kontrol ve denetiminde barınaklarda bakılsın. Ona yok buna yok. Birde acılı mağdur insanların acılarını sorgulayacak kadar hadsiz davranıyorlar. Ama yok kim sorumluluk alacak besle geç.
Üniversitede bana da çok iyi bakılan kısır köpekler saldırdı, daha doğrusu havlayarak üstüme geldiler. Elimde poşetler vardi, onun sallanması mı tetikledi bilmiyorum ama ben köpekten korkmazdım normalde. Yok işte bir şey yapmadan saldırmaz falan diye yorumlar gördüm çocuk hakkında. Cidden empati yoksunu yorumlar, çocuğun 15 20 köpeğe saldıracağını ima etmişler. Kendi türünü bu kadar aşağılayan insanların belli psikolojik sorunlar yaşadığını düşünüyorum. Ya da cinsiyetcilik olacak ama belli yaş üstü ve çocuğu yoksa da çocuğu yerine koyuyor bazıları.Kuytu mahalle arasında işe, okula gitmek zorunda kalmış mı acaba o provakasyon diyen arkadaş merak ettim. Kimse polyannacılık yapmasın bence. Toplatılmalarına karşı çıkıp sorumluluk almadan milletin canına sap ediyorlar. Madem öyle bi kısmını hayvanseverler sahiplensin diğerleride maddi manevi hayvanseverlerin kontrol ve denetiminde barınaklarda bakılsın. Ona yok buna yok. Birde acılı mağdur insanların acılarını sorgulayacak kadar hadsiz davranıyorlar. Ama yok kim sorumluluk alacak besle geç.
İnsanlar bu çok yavrusu olan hayvanların biyolojisini anlamıyor. Birden çok yavrusu oluyor çünkü bunlardan çok azının yaşaması gerekiyor. Ve bu hayvanlara mama verdikçe hem tüm yavrular yetişkin oluyor (doğaya aykırı) hem de yiyecek buldukları için daha sık üremeye başlıyorlar. Kısırlaştırmadan hiçbir hayvanı beslemeyin diye bu yüzden diyorum.Köpekleri severim korkmam da ama bu kadar başı boş köpeğin olmasının sebebi mamadan nemalananlardır.
It ürür kervan yürür diye bir söz var aynı ordaki gibi acayip üreyen bir hayvan köpekler.
Yollara mama dökdükçe çok daha fazla ürüyorlar.
Unutulmamalı da belediye de bu kadarını besleyemez ( vergi olarak kesilir zaten bizden )
Mama lobisi bitirilmeli.
Köpekler çok üreyince sadece insanları değil diğer hayvanları da parçalıyorlar.
Ablacım hayvanların da yaşam hakkı var, ben bunu sonuna kadar savunurum ama iki taraflı düşünürüm, hayvanlar beslenmezse açlıktan ölürler onlara da yazık, burada suçlu olan ne sokak hayvanları ne de saldırıya uğrayan insanlar, o yüzden kimse ne hayvanların katledilmesini istesin ne de insanların saldırıya uğramasına sebep üretsin, kabahatli olan yöneticiler.Mune abla her platformda yazdım sokakları mama copluklerine cevirmeyin bu hayvanlara barınak sağlayalım mama yapan fabrikaları bunların ihalesini yapan belediyeler para kazanacak diye masum insanlar zarar görüyor.Ama gerçekten çoğu sözde hayvan sever köpekleri sokaktan çekmek istemiyor neden????? Bizim kadar onlarında sokakta yaşamaya hakkı var diyorlar anlayamıyorum.......
Kendi canlarından başka canlara saygısı olmadığının ispatı işte . Ne hayvana ne başka insana ve çocuğa . Dertleri çocuk falan değil yani .Hem çocuklar için üzüldüğünüzü söyleyip hem başka bir çocuğun parçalanmasını nasıl diliyorsunuz. Nasıl bir vicdansızlık, nasıl bir çelişkidir bu. Ayıp yahu.
Bütün köpeklerin bundan haberi vardır inşallahDeden KITMIRin selamı var diyecekmissiniz yedi uyurlardaki köpek öyle deyince gidiyorlarmis bende Instagramda gördüm yapanlar varmış ne kadar doğru bilmem
Hayvana merhamet etmeyenden her kötülük beklenir çünkü işte canlı örnekbir cocuga üzülürken diger çocuğa aynı kaderi dileyen tipler bana kesinlikle insancil gelmiyor, vicdan ve merhamet barindirdiklarini da sanmiyorum, o kisinin fikrine katilmadigini cocuguna beddua etmeden farkli bir dil ile ifade edebilirsin.
Hatta saldiriya ugrayan cocuga uzuldugunu de sanmiyorum cunku ayni akıbeti baska bir cocuga daha dilemis
Bence en güzel çözüm sokakta köpek olmasını benimseyenler alsınlar evlerine sahiplensinler. Yoksa da lam cim yapılmasın
Burası Türkiye bilmem farkında mısınız? Daha kendi insanının psikolojisini iyileştiremeyen bir ülke sokaktaki saldırgan köpeğin mi psikolojisi için efor sarfedip çaba gösterecek? Biraz gerçekçi ve hayatın içinden yorumlar yazın lütfen
İnsanlar bu çok yavrusu olan hayvanların biyolojisini anlamıyor. Birden çok yavrusu oluyor çünkü bunlardan çok azının yaşaması gerekiyor. Ve bu hayvanlara mama verdikçe hem tüm yavrular yetişkin oluyor (doğaya aykırı) hem de yiyecek buldukları için daha sık üremeye başlıyorlar. Kısırlaştırmadan hiçbir hayvanı beslemeyin diye bu yüzden diyorum.
Benim kalbim gayet güzel, Allah herkesin kalbine göre versin.Sizin gibi zihniyetler yüzünden hayvanların yaşam hakkı korunmuyor bu ülkede . Allah o kötü kalbinize göre versin .
Sizin gibi hayvan düşmanlarından bizleri kim koruyacak ????
Daha önce duymuştum ne kadar dohru bilgim yok ama şöyle kiDeden kitmir kim? Boyle bir seyi ilk defa duydum.
Ne yani ısıran köpeği niye almıyorlar yahu peki kaç kişiyi ısıracakBabamın her gün beslediği sokak köpeği durduk yere geldi babamı yolda yürürken üstüne saldırıp karın kısmından ısırdı. Ne oldu da ısırdı anlamış değiliz. Aylarca besledi, okşadı sevdi. Besleme noktası dışında başka bir sokakta babamı ısırmasının sebebi neydi mesela. Belediyeye söyledik alamayız dediler. Bi kaç gün sonra başka birini de ısırdı.
O zaman katil köpekbalığı, katil yılan falan da dememiz lazım. Bilinçli bir şekilde insan öldürmeyen canlı katil olmaz, kastı yok ki? Kedi ve köpek vahşi hayvan kategorisine girmiyor, onu anlatmaya çalışıyorum zaten. İnsanlarla interaksiyona girebilen, aynı evde yaşayabilen canlı türleri. Aynı insanlardaki gibi düşünün, nasıl ki davranış problemi olan saldırgan insanlar var bu kedi köpek için de geçerli. Burdaki çözüm rehabilitasyon da kavramsal olarak hepsi için aynı.Tamam olanları bir kenara bırakalım anlamlar üzerinden tartışmaya girelim bunun kime faydası var,insan ya da hayvan bir canlıyı öldürmüşse katildir.(Katil balina vb) bu onun vahşi ve tehlikeli olduğu gerçeğini değiştirmez
Nerden çıkardınız hayvan düşmanlığını? Sokakta çeteleşen saldırgan başıboş köpek istemediğimiz için mi hayvan düşmanı oluyoruz? Aksine hayvanlarla iç içe büyümüş biriyim. Ama bu tehlikeyi göz ardı edeceğim anlamına gelmez. Sapla samanı birbirine karıştırıp konudan uzaklaşıp saçma sapan saptırıyosunuz konuyu. Konu çocuğun canlı canlı yenmesi(!) ortada ilk olmadığı gibi sonda olmayan gittikçe büyüyen bir sorun var. Kime göre kötü kalp size göremi? İnsanları bu kadar kolay yaftaladığınıza göre sizinde kalbiniz pek parlak değil anlaşılanSizin gibi zihniyetler yüzünden hayvanların yaşam hakkı korunmuyor bu ülkede . Allah o kötü kalbinize göre versin .
Sizin gibi hayvan düşmanlarından bizleri kim koruyacak ?
Hic bir sey yapamaz ciddiye bile almaBana dava açacakmış herhangi bir cevap vermedim polemik yapmadım. İnsanları sürekli bu konuda tehdit ediyor açsın ne diyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?