Sokak Köpeklerinden Korunmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burası Türkiye bilmem farkında mısınız? Daha kendi insanının psikolojisini iyileştiremeyen bir ülke sokaktaki saldırgan köpeğin mi psikolojisi için efor sarfedip çaba gösterecek? Biraz gerçekçi ve hayatın içinden yorumlar yazın lütfen

O degilde birazdan sizi burada linc edecekler.
Neden linç edilsinki kadın haklı kendini yada çoçugunu korumali birşekilde.Hayvanlari çok seviyoruz ama maalesef sokak kopekleri bazen çok vahşi oluyor ve insani öldurecek hale sokuyorlar ve o zaman insan kendini savunmali vurmazsa ya çoçuk ölucek ya yetişkin.Gereksiz yere zaten hayvana şiddet yapanlar insan degiller.Ama böyle kopeklere karşi hiç birsey yapmayin hayvana ṣiddet ama çocugu parçalamasina birşey dememelerini gerçekten aklim almiyor.Gerektiginde kendini yada başka birini savunmalisin bu şiddete girmiyor kendini koruyorsun sadece.Böyle diyenler varsada kendisi yada çoçugu o vahşi kopekle yüz yüze gelince aynisini söyleye bilirlermi merak ediyorum.

Köpeklerden zaten korkuyordum ama hamileyken bir kac köpek saldirisına uğradim ondan sonra köpek korkusundan evden cikamaz oldum isyeri servisi evin önünden aliyor da neyse ki yürümüyorum psikolojim bozuldu.Aksine gibi ben korkuyorum diye daha cok bana denk geliyor köpek kızim bile köpeklerden korktugumu anlıyor köpek görünce heey köpek arkadasim anneme yaklasma tamam mi annem korkuyor diyor bana dönüp tamam ben konustum onunla bir sey yapmayacak diyor kiyamam.Is yerinin önünde var köpekler bir sey yapmiyorlar ama korkuyorum is arkadaslarim yardimci oluyorlar.Bir yerde bizlerin özgürlüğü kısıtlanıyor avrupada bu tarz sorunlar yok köpekler sokaklarda degil barinak sartlari iyilestirilmeli kisırlastirma yapilmali bugün aliye veliye yarin sana bana yani vah vah diyip gecmeyle olmuyor

Onların hayvan severliği kaldırıma,bina diplerine insanların geçtiği sokak ortalarına yem dökmek demek,her biriniz birer can sahiplenin desek tık yok.Her ay hesabınızdan para kesilsin barınak yapalım desen oooooo küfrün büyüğünü yersin.Bir kaciyla istemeden muhatap oldum nerdeyse sokaklar onların siz fazlasiniz diyorlar.

Köpekleri severim korkmam da ama bu kadar başı boş köpeğin olmasının sebebi mamadan nemalananlardır.

It ürür kervan yürür diye bir söz var aynı ordaki gibi acayip üreyen bir hayvan köpekler.

Yollara mama dökdükçe çok daha fazla ürüyorlar.

Katledilmemeli de tabili ama belediye de bu kadarını besleyemez ( vergi olarak kesilir zaten bizden )

Mama lobisi bitirilmeli.

Köpekler çok üreyince sadece insanları değil diğer hayvanları da parçalıyorlar.

Üniversitede bana da çok iyi bakılan kısır köpekler saldırdı, daha doğrusu havlayarak üstüme geldiler. Elimde poşetler vardi, onun sallanması mı tetikledi bilmiyorum ama ben köpekten korkmazdım normalde. Yok işte bir şey yapmadan saldırmaz falan diye yorumlar gördüm çocuk hakkında. Cidden empati yoksunu yorumlar, çocuğun 15 20 köpeğe saldıracağını ima etmişler. Kendi türünü bu kadar aşağılayan insanların belli psikolojik sorunlar yaşadığını düşünüyorum. Ya da cinsiyetcilik olacak ama belli yaş üstü ve çocuğu yoksa da çocuğu yerine koyuyor bazıları.

İnsanlar bu çok yavrusu olan hayvanların biyolojisini anlamıyor. Birden çok yavrusu oluyor çünkü bunlardan çok azının yaşaması gerekiyor. Ve bu hayvanlara mama verdikçe hem tüm yavrular yetişkin oluyor (doğaya aykırı) hem de yiyecek buldukları için daha sık üremeye başlıyorlar. Kısırlaştırmadan hiçbir hayvanı beslemeyin diye bu yüzden diyorum.

Ablacım hayvanların da yaşam hakkı var, ben bunu sonuna kadar savunurum ama iki taraflı düşünürüm, hayvanlar beslenmezse açlıktan ölürler onlara da yazık, burada suçlu olan ne sokak hayvanları ne de saldırıya uğrayan insanlar, o yüzden kimse ne hayvanların katledilmesini istesin ne de insanların saldırıya uğramasına sebep üretsin, kabahatli olan yöneticiler.
Düzgün bir çözüm bulmuyorlar, buldukları ya hayvanların topluca ölümüne neden oluyor ya da belli yerlerde çoğalarak saldırmalarına neden oluyor.

Bu yanlış çözümler sonrası uç düşüncede olan insanlar ya hepsi öldürülsün diyen hayvan düşmanları oluyorlar veya agresif hayvansever profiline dönüşüyorlar, ikisi de olmamalı.

Biz ne yapabiliriz dersek, valla bakanlığa hayvanları koruma derneklerine baskı yapabiliriz, işe yarar mı bilmiyorum çünkü niyet çözüm üretmek mi çözümsüzlük mü anlamıyorum zira şurada 5 dakika yazınca ben bile basit ve uygulanabilir bir çözüm bulabiliyorum, insan hiç olmazsa yurtdışında sistem nasıl bir bakar inceler bize uyan bir modeli uygular.

Hem çocuklar için üzüldüğünüzü söyleyip hem başka bir çocuğun parçalanmasını nasıl diliyorsunuz. Nasıl bir vicdansızlık, nasıl bir çelişkidir bu. Ayıp yahu.
Kendi canlarından başka canlara saygısı olmadığının ispatı işte . Ne hayvana ne başka insana ve çocuğa . Dertleri çocuk falan değil yani .

Hayvanları öldüremeyiz cok büyük günah elbette.Belediye baskani direkt görevden alınmalı bu tip olayların yaşandığı her yerde bakin o zaman nasil da hassas olurlar bütçeyi biraz da hayvanlarin besisine ve kisirlastirilmasina ayirsinlar zamanla sayıyı azaltmaliyiz bu kadar sokak hayvani bu bilincsiz ülkeye cok fazla..Sadece sahipli hayvanlar olsa keşke ben cocukken hiç hatırlamam mesela sokakta sokak köpeği gördüğümü yoktu çünkü şehirlerde.

Hayvana merhamet etmeyenden her kötülük beklenir çünkü işte canlı örnek

Bence en güzel çözüm sokakta köpek olmasını benimseyenler alsınlar evlerine sahiplensinler. Yoksa da lam cim yapılmasın

Sizin en yukardaki sokaktaki tüm köpekleri hayvanseverler evlerine alsın sahiplensinler yorumunuz gibi "gerçekçi ve hayatından içinden" mi mesela? :)

Çok doğru doğanın kanunu bu. İnsan nüfusu da cok artınca hastalıklar artıyor.

Başı boş hayvanları beslemek iyilik değil.

Eziyet de etmeyeceksin doğaya uyum sağlayacaksın ama nerdeeee

Zavallı adamın çocuğunu 20 sokak köpeği parçalamı, yemişler resmen diye ağlıyor babası

Deden kitmir kim? Boyle bir seyi ilk defa duydum.
Daha önce duymuştum ne kadar dohru bilgim yok ama şöyle ki
KITMIR adında bir köpek cennetteymiş köpekler arasından sadece o cennete girmiş selamı iletirsen saldırmıyormuş.

Ne yani ısıran köpeği niye almıyorlar yahu peki kaç kişiyi ısıracak

O zaman katil köpekbalığı, katil yılan falan da dememiz lazım. Bilinçli bir şekilde insan öldürmeyen canlı katil olmaz, kastı yok ki? Kedi ve köpek vahşi hayvan kategorisine girmiyor, onu anlatmaya çalışıyorum zaten. İnsanlarla interaksiyona girebilen, aynı evde yaşayabilen canlı türleri. Aynı insanlardaki gibi düşünün, nasıl ki davranış problemi olan saldırgan insanlar var bu kedi köpek için de geçerli. Burdaki çözüm rehabilitasyon da kavramsal olarak hepsi için aynı.

Sizin gibi zihniyetler yüzünden hayvanların yaşam hakkı korunmuyor bu ülkede . Allah o kötü kalbinize göre versin .
Sizin gibi hayvan düşmanlarından bizleri kim koruyacak ?
Nerden çıkardınız hayvan düşmanlığını? Sokakta çeteleşen saldırgan başıboş köpek istemediğimiz için mi hayvan düşmanı oluyoruz? Aksine hayvanlarla iç içe büyümüş biriyim. Ama bu tehlikeyi göz ardı edeceğim anlamına gelmez. Sapla samanı birbirine karıştırıp konudan uzaklaşıp saçma sapan saptırıyosunuz konuyu. Konu çocuğun canlı canlı yenmesi(!) ortada ilk olmadığı gibi sonda olmayan gittikçe büyüyen bir sorun var. Kime göre kötü kalp size göremi? İnsanları bu kadar kolay yaftaladığınıza göre sizinde kalbiniz pek parlak değil anlaşılan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…