- Konu Sahibi Ruzgarli Tepe
-
Burda tek suçlu köpekler mi dağa bayira atılan aç susuz bırakılıp vahşi ve saldırgan olan hayvanlar için belediyeler ne yapmış acaba? Öldürmek çare değil kısırlaştırma yapıp doğmasına engel olmak çare olur. Görüyoruz barinaklarin içler acısı halini aç bırakılıp hayatta kalma iç güdüsüyle birbirlerini parçalayıp yiyen hayvanları kürekle dövülüp öldürülen hayvanları bunlar gördüklerimiz gormediklerimiz kimbilir neler var. Doğru düzgün bakılsa kimsenin barınaklara itirazı olmaz . Ne insanın canı yansın ne hayvanların.Hanımlar sakin olun, köpekler ölmemeli tabii ki, kimse kimseye de beddua etmemeli lakin ortada 10 köpek tarafından parçalanarak öldürülen bir çocuk var… biraz daha sağduyulu mu yorumlar yapılmalı acaba…
arkadaşım kısırlaştırma tamam evet çoğalmalarını önlüyor güzel bir çözüm ama, kısırlaştırdık artık saldırmaz diye bir şey yok maalesef.Kısırlaştırma yaptım defalarca bu sorun için diyorum konuyu değiştirme yok uçurum yok hamileydim filan sen ne yaptın mesela hiç hayvan kısırlaştırdın mı ? Ve kısa vadede senin çözüm önerin ne kısırlaştırma senin için çözüm değilse ? Aklındakini açık açık söyleyecek cesaretin yok mu ? Söylemeye utandığın vahşi fikirlerini neden ima yoluyla belirtmeye çalışıyorsun sonra lafı çeviriyorsun ? Kısırlaştırma çözüm değilse ne mesela ? ben sırf bu ay 17 bin tl göndermişim derneklere kısırlaştırma ve besleme için sen yaptın ?
Bu insanların masum çocuklara acimayip katil köpeklere ağıt yakması, olayları manipüle etmeleri benim içimi acıtıyor.Bu ülkede insanın hiç kıymeti yok.Çocuk arabanın altına kendini atmadı. Sokak köpeği kendisini kovaladığı için trafik kazası geçirdi olayı manipüle etmeyin. Ayrıca çok vicdansızca bir yorum. Yani bir oh iyi olmuş demediğiniz kalmış çocuğun ölümüne.
Bunu ben de tam bilmediğim için yorum yapamadım, kısırlaştırmanın hayvanı sakinleştirmeye bir etkisi yok sanırım.arkadaşım kısırlaştırma tamam evet çoğalmalarını önlüyor güzel bir çözüm ama, kısırlaştırdık artık saldırmaz diye bir şey yok maalesef.
hayvanlar saldırdığında onlarada zarar vermeyecek ama onlarında bizlere saldırmasını engelleyecek bir çözüm lazım.
izmir de yaşıyorum kısırlaştırılmamış köpek sanırım çok azdır, sokaklar kedi köpek maması mama koyamayanların etrafa bıraktıkları yiyecekler su kaplarıyla dolu ama ben buna rağmen haftanin en az 2 günü 7 yaşında kendim kadar çocuğu kolundan tutup ordan oraya kaçışmak zorunda kalıyorum.
çünkü grup halinde dolaşıp havliyorlar saldırmaya calisiyorlar etrafta insanlar oluyorda yardımcı oluyorlar bir sekilde vs.
ama tek yakalansam kaçmak dışında yapacağim bir şey kalmayacak bu durumlar için bir çözüm istiyoruz açıkçası.
yani hayvan öldürülsün istesem kendimde elime alırım bir taş veya elimde olan cantayla vs bir sekilde savunmaya gecerim ama zarar vermek aklıma gelmiyor ancak kendimi ve kizimi korumak icin kaçışıyorum yüregim ağzımda.
ay sakın kaçma otur gözune bakma vs diyorlar ama mumkun degil yani oturmak gel beni afiyetle parçala demek gibi bir şey sanki.
benimde bildigim kadariyla yok, ancak uzun vadede çogalmaları engellendigi icin sayıları azalacakBunu ben de tam bilmediğim için yorum yapamadım, kısırlaştırmanın hayvanı sakinleştirmeye bir etkisi yok sanırım.
Üremeyi-çoğalmayı engellemek için gündeme alınabilir, doğru mu?
7 uyurlarin yanındaki köpekDeden kitmir kim? Boyle bir seyi ilk defa duydum.
Siz böyle yazınca çok kötü oldum detaylarını bilmiyordum ahhh yavrum ahha saat 9 civarıymış bu kadar kötü olana kadar kimse yok muymus ya çok çok üzüldümHaberi gördükten sonra biraz araştırdım psikolojim bozuldu. Çocuğun çoğu uzvu yok olmuş ah yavrum kim bilir ne acılar çekti.
Keşke imkanı olan herkes sokaktan bir köpek sahiplense ona yuva olsa, doğru düzgün şekilde hayvana zarar vermeden kısırlaştırılma yapılsa, barınak şartları iyileştirilse.. O köpekler de sokakta neler yaşıyor bilseniz. Tecavüze uğruyorlar, kuyrukları kesiliyor, canı sıkılan manyağın teki geliyor tekme atıyorhayvanın psikolojisi zaten bozuluyor üstüne açlıkla savaşıyor.
Ben iki tarafa da çook üzülüyorum. Elbette ki insan canı her zaman daha değerlidir. Ama bu demek değil ki köpekleri uyutup kurtulalım. Her şey usulünce yapılmalı iki tarafın da canı yanmadan. Bunun sorumlusu da yetkililer, köpekler değil. Şimdi bir sürü insan bu haberden sonra gaza gelecek köpeklerden hırsını alacak diye korkuyorum. Keşke o nefreti bu işten sorumlu olanlara yöneltseler.
Zamanında kısırlaştırmalar yapılsaydı bu kadar kontrolsüz çoğalmazlardi. Sokaklarda bu kadar çok köpek olmazdıBunu ben de tam bilmediğim için yorum yapamadım, kısırlaştırmanın hayvanı sakinleştirmeye bir etkisi yok sanırım.
Üremeyi-çoğalmayı engellemek için gündeme alınabilir, doğru mu?
Bu arada güvenli sokaklar derneğini kuran aileyi tanıyorsunuzdur. Kızlarını köpek saldırısında kaybettiklerini iddia eden aile. Mahra Pelin pınar çocuğun adı. Çocuk köpek saldırısında değil araba kazasında vefat etti o ayrı mesele de bu aile yıllarca merdiven altı köpek üretimi yapıp satıp onlarca hayvanın telef olmasına sebep olmuştur. Bana hep kaderin bir cilvesi gelir onlarca hayvanın ahını alıp çocuklarını bu şekilde kaybetmeleri.
Şimdi de aynı aile ve gruplar korkunç şekilde hayvan itlafını savunuyorlar.
Çok hassas bir mesele.
Besleme yapanlara söylüyorum asla geri adım atmayın, besleme ve kısırlaştırma yaşatır.
Size yönelik en ufak bir sözlü saldırıda derhal suç duyurusunda bulunun .
Aklınıza fikrinize yaaaÇocuklara tecavüz edilip öldürülüyor o zaman bütün erkekleri toplayıp itlaf edelim.
O olayın da oluşu çocuğun köpekten kaçmasıyla başlıyormuş zaten.Bir çocuğun yaşamını kaybettiği olayı ailesinin günahlarıyla değerlendirmek…. , son saldırıdaki çocuğun ailesi ne yapmıştı ? Kendini hayvansever olarak gören kişilerin gerçekten ayarı kaçmış
Kısırlaştırmanın genellikle agresifliği azalttığı savunulurbenimde bildigim kadariyla yok, ancak uzun vadede çogalmaları engellendigi icin sayıları azalacak
Evet saldrganlk ve cinsellik doğru orantılıdır,kısırlaştırılan hayvann saldrganlığı azalır.Kısırlaştırmanın genellikle agresifliği azalttığı savunulur
Maalesef köpekleride bu duruma getiren bizim milletimiz bizim gençlerimiz cocuklarimizSon çocuğa saldırı haberinden dolayı biraz korktum. Köpeklerden korunmak için bildiğiniz etkili bir yol var mı? Biber gazı, elektroşok cihazı veya ses ile korkutan bir cihaz varmış sanırım. Bunlari kullanan var mı?
O olayın da oluşu çocuğun köpekten kaçmasıyla başlıyormuş zaten.
Ama buralar önemli değil, hayvanın ahı çocuğun canından, ailenin acısından büyük.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?