Sokak Köpeklerinden Korunmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burda tek suçlu köpekler mi dağa bayira atılan aç susuz bırakılıp vahşi ve saldırgan olan hayvanlar için belediyeler ne yapmış acaba? Öldürmek çare değil kısırlaştırma yapıp doğmasına engel olmak çare olur. Görüyoruz barinaklarin içler acısı halini aç bırakılıp hayatta kalma iç güdüsüyle birbirlerini parçalayıp yiyen hayvanları kürekle dövülüp öldürülen hayvanları bunlar gördüklerimiz gormediklerimiz kimbilir neler var. Doğru düzgün bakılsa kimsenin barınaklara itirazı olmaz . Ne insanın canı yansın ne hayvanların.

arkadaşım kısırlaştırma tamam evet çoğalmalarını önlüyor güzel bir çözüm ama, kısırlaştırdık artık saldırmaz diye bir şey yok maalesef.
hayvanlar saldırdığında onlarada zarar vermeyecek ama onlarında bizlere saldırmasını engelleyecek bir çözüm lazım.
izmir de yaşıyorum kısırlaştırılmamış köpek sanırım çok azdır, sokaklar kedi köpek maması mama koyamayanların etrafa bıraktıkları yiyecekler su kaplarıyla dolu ama ben buna rağmen haftanin en az 2 günü 7 yaşında kendim kadar çocuğu kolundan tutup ordan oraya kaçışmak zorunda kalıyorum.
çünkü grup halinde dolaşıp havliyorlar saldırmaya calisiyorlar etrafta insanlar oluyorda yardımcı oluyorlar bir sekilde vs.
ama tek yakalansam kaçmak dışında yapacağim bir şey kalmayacak bu durumlar için bir çözüm istiyoruz açıkçası.
yani hayvan öldürülsün istesem kendimde elime alırım bir taş veya elimde olan cantayla vs bir sekilde savunmaya gecerim ama zarar vermek aklıma gelmiyor ancak kendimi ve kizimi korumak icin kaçışıyorum yüregim ağzımda.
ay sakın kaçma otur gözune bakma vs diyorlar ama mumkun degil yani oturmak gel beni afiyetle parçala demek gibi bir şey sanki.

Bu insanların masum çocuklara acimayip katil köpeklere ağıt yakması, olayları manipüle etmeleri benim içimi acıtıyor.Bu ülkede insanın hiç kıymeti yok.

Bunu ben de tam bilmediğim için yorum yapamadım, kısırlaştırmanın hayvanı sakinleştirmeye bir etkisi yok sanırım.
Üremeyi-çoğalmayı engellemek için gündeme alınabilir, doğru mu?

Bunu ben de tam bilmediğim için yorum yapamadım, kısırlaştırmanın hayvanı sakinleştirmeye bir etkisi yok sanırım.
benimde bildigim kadariyla yok, ancak uzun vadede çogalmaları engellendigi icin sayıları azalacak

Haberi gördükten sonra biraz araştırdım psikolojim bozuldu. Çocuğun çoğu uzvu yok olmuş ah yavrum kim bilir ne acılar çekti.

Keşke imkanı olan herkes sokaktan bir köpek sahiplense ona yuva olsa, doğru düzgün şekilde hayvana zarar vermeden kısırlaştırılma yapılsa, barınak şartları iyileştirilse.. O köpekler de sokakta neler yaşıyor bilseniz. Tecavüze uğruyorlar, kuyrukları kesiliyor, canı sıkılan manyağın teki geliyor tekme atıyor hayvanın psikolojisi zaten bozuluyor üstüne açlıkla savaşıyor.

Ben iki tarafa da çook üzülüyorum. Elbette ki insan canı her zaman daha değerlidir. Ama bu demek değil ki köpekleri uyutup kurtulalım. Her şey usulünce yapılmalı iki tarafın da canı yanmadan. Bunun sorumlusu da yetkililer, köpekler değil. Şimdi bir sürü insan bu haberden sonra gaza gelecek köpeklerden hırsını alacak diye korkuyorum. Keşke o nefreti bu işten sorumlu olanlara yöneltseler.

Siz böyle yazınca çok kötü oldum detaylarını bilmiyordum ahhh yavrum ahha saat 9 civarıymış bu kadar kötü olana kadar kimse yok muymus ya çok çok üzüldüm

Zamanında kısırlaştırmalar yapılsaydı bu kadar kontrolsüz çoğalmazlardi. Sokaklarda bu kadar çok köpek olmazdı

Bir çocuğun yaşamını kaybettiği olayı ailesinin günahlarıyla değerlendirmek…. , son saldırıdaki çocuğun ailesi ne yapmıştı ? Kendini hayvansever olarak gören kişilerin gerçekten ayarı kaçmış

O olayın da oluşu çocuğun köpekten kaçmasıyla başlıyormuş zaten.
Ama buralar önemli değil, hayvanın ahı çocuğun canından, ailenin acısından büyük.

Son düzenleme:
Napılmalı bilmiyorum her iki canda masum... ne çocuklar ne hayvanlar ölmesin...
Asıl suçlu belediyeler yapılması gerekenleri yapmıyorlar. Kısırlaştırılan ve beslemesi yapılan can saldırmaz. Sadece bu değil okul yolları güvenliği de alınmalı. O çocuk niye arazide niye güvenli yol yok, bu hayvanlar gökten zembille inmedi ya belediye niye kısırlaştırıp beslemesini yapmadı.

Maalesef köpekleride bu duruma getiren bizim milletimiz bizim gençlerimiz cocuklarimiz
Gecen gün parkta gördügümü söylüyorum 15 veya 16 yaşlarda genc sokak köpegini zorla arkadaşinin üstüne saliyordu tut tut isir saldir gibi gibi
Benimde cocugum var istemem tabikide cocuklarimin başina gelsin ama köpeklerimizinde sucu yok suc gercekten bizim milletimizde köpekleri normal yetiştirmiyorlar vahşi bir şekilde yetiştiriyorlar ev de besliyorlar veya bahcede vahşileştiriyorlar sokaga saliyorlar sonra yemek bulamayinca ona buna saldiriyor
Haberlere cocukarimizin başina gelenlere cok üzüldüm istemem insana veya hayvana zarar gelsin
Inşallah kimse yara almadan halolur ne hayvanlarimiz zarar görsün nede cocuklarimiz

O olayın da oluşu çocuğun köpekten kaçmasıyla başlıyormuş zaten.
Ama buralar önemli değil, hayvanın ahı çocuğun canından, ailenin acısından büyük.

Hayır öyle de başlamamış aslında görüntüler var bende o donem izledim fakat bunu ispat edemediler.
Çarpan kamyonunda kendi kamyonu ve şoförü olduğunu söylüyorlar. O yüzden kamyon kazası kısmı hiç gündemde yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…