• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokak köpeklerinin bela olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çantamı cekistirirken okşamak pek aklıma gelmedi. Cebimde mama taşımak zorunda değilim.ilk defa gördüğüm köpekler. Onlarin yaşam alanı sokak değil. Sokakları biz inşa ettik. Ormana gidince orada da hayvan bırakmıyorlar. itlaf en iyi çözüm
Bence siz gidin bir yoga yapın . Ne bileyim sakinleşin . İtlaf etmek nedir :deli:
Hiç bir canlı boşa yaratılmamıştır . Eğer çok istiyorsanız siz taşının mahallenizden .

Cozum uretin soyleneceginize. Ustelik ekran goruntusu aldim, suc isleme niyetinizi beyan ettiniz, emniyete bildiriyorum. Ustelik hayvan haklari yasasi ayin 1’inde meclise sunuldu, eli kulaginda cikmak uzere. Hayvana eziyet edene 6 aydan 3 yila hapis var. Hele birine dokunun o kopeklerden bakin ben size neler yapiyorum
yürü be avukat hanımcım benim!! 💥

Net olarak köpeklerin yerini söylerdim ama kesin ifşa olurum :KK70:
Bu köpekler çeteler halinde. Ama sürekli besleniyorlar. Alanlarını koruma içgüdüsüyle saldırdıklarını düşünüyorum.
Bir arkadaşım gece yurda dönerken saldırıya uğradı. Baya sırtından omzundan ısırmışlardı. Ve söylediği şey: çeteyi görünce rahatladım, yurda kadar eşlik ederler güvende olurum diye idi. Ama bir anda saldırmışlar.

Kızış dönemleri mi bilmiyorum. Köpeklerden anlamıyorum ama bana da köpek fobimi yenmem için besle diyorlar. Ama bu örnekleri görünce de beslemek de çözüm değil gibi geliyor.

Zaten ben bana doğru zıplaya zıplaya gelen terrier görsem bayılırım korkudan :KK70:
Kızış dönemi dişi köpeklerin regl dönemidir, yaydıkları kokuyu alan erkek köpekler bölgeye yığılır resmen ve aralarında rekabet başlar, koku onları aynı zamanda diğer erkek köpeklere ve çevredeki canlılara karşı agresif yapar, arkadaşınız o döneme denk gelmiş olabilir.

O dönemde birbirilerine öldüresiye saldıracak kadar sinirli olabiliyorlar, sakin mizaçlı olduğu bakanı tarafından teyit edilmiş bir köpeği sevmekle başlayabilirsiniz fobinizi yenmeye, aynı yerde otursak benim bücürü sevdirirdim, ısırma, havlama yok, uysaldır burada birkaç çocuğun ve erişkinin fobisini yenmesine yardımcı oldu bacaksız:)))

Çantamı cekistirirken okşamak pek aklıma gelmedi. Cebimde mama taşımak zorunda değilim.ilk defa gördüğüm köpekler. Onlarin yaşam alanı sokak değil. Sokakları biz inşa ettik. Ormana gidince orada da hayvan bırakmıyorlar. itlaf en iyi çözüm
Umarım itlaf etmeye sizden başlarlar. Bu hastalıklı zihniyet üremesin.

Verdiğiniz saçma cevaplara da karşılık vermeyeceğim; belli ki anlayamayacak kadar cahilsiniz.

Çıkacak olan yasadan gocunup gelmiş burda ortalık karıştırıyorsunuz

Kızlar gelmeyin şunun oyununa, belli ki gece gece sorun çıkarmaya gelmiş trolün teki. Ama asıl sorun şu ki bu zihniyet toplumun her yerinde nefes alıyor

Sizi tebrik ederim ben kovalanmasamda ayni sizin gibiydim uzaktan besler dokunamazdim sonra pandemide disi diye sokaga salinan 1.5 yasinda su an canim olan evladim olan bir kopek bahceme geldi napti etti beni ikna etti, hikayem uzun resmen bizi secti bizde vazgecmedik, beni gorenler taniyamiyor insallah sizde korkunuzu asar o sevgiyi doya doya tadarsiniz 😍

Tek sevebildiğim köpek malteese mi yazılışı tam emin değilim ama arkadaşımın küçük beyaz kıvırcık tüylü köpeği. Onu sevmemek imkansız zaten. Ama ona da alışmam baya sürmüştü çünkü kendisi direkt kucağa atlar :D
O atlar ben kriz geçiririm:D sonra alıştık birbirimize ama sokak köpeklerinden korkuyorum :(

Bir kere metrodan çıkmış yürüyordum. Karşımda bir adam ile golden köpeği vardı. Adam bir anda goldenın tasmasını saldı ve köpek bana doğru koşmaya başladı. Meğer arkamda adamın eşi varmış. Ona koşuyormuş hayvan mutlu mutlu. Ama ben çok kızmıştım adama. Baya bağır çağır kavga etmiştim o panikle :(

Keşke kardeşim gibi olsam. O elini köpeklerin ağzına sokuyordu küçükken manyak:D

itlaf en iyi çözüm
yok artık!!

gerçekten kanım dondu!

hanımefendi o inşa ettiğiniz sokaklar zaten onların yaşam alanıydı. biz insanlar aldık onları evcilleştirip bize muhtaç hale getirdik.

soğukkanlılıkla ölmelerini savunuyorsunuz. tüylerim diken diken oldu.

Afrika savanalarında mı sizin sokak? Yırtıcı derken?

Serengeti Mah. Buffalo Sok. no 5.
Yırtıcının sözlük anlamını okuyun sonra köpeklerin öldürdüğü insanlarla bagdastirarak tekrar düşünün. Belki birşeyler çağrıştırır

Baya korkuyorlar. Korkanlari böyle değil kusura bakma.
Ben senın korkunu anlıyorum emınım kı burdakı herkes anlıyor
Suan tepkı olusmasının nedeni çözümü öldürmekle bulmanız katletmeye yönelmeniz
Halbuki daha guzel önerilerle, güzel yaklasımlarla gelip fikir danıssaydınız bunlarr olmayacaktı.

Sizi anlıyorum dedim. Ilımlı yaklaşayım dedim ama itlaf derken?
Şu saatten sonra edilecek tüm lafları hak ediyorsunuz.
Yazık günah ya

Dün evime gelirken 4 köpekli bir çete saldırdi. Çantamı çekiştirdiler. Bagirtima dükkan sahibi yetişti.
Arkadaş dağın başında değil, ormanda değil bayağı bildiğimiz sokakta saldırıya uğruyorum. Devlet ne için var .sokakta yirtici hayvanin işi ne anlayamiyorum. Saat altıdan sonra dışarıdaysan yandın. Eve yemek soylemiyorum biliyorum kuryelere musallat olduklarını. Hadi en hafif derdim bu olsun. Isirilma öldürülme tehdidiyle yaşamak zorunda mıyız. Silah almayı düşünüyorum ciddi ciddi.
Ne yapacagimi şaşırdım. Hangi ülkede bu var .inanılmaz. sahibi olur bahçesinde tutar. Muhatap yok bildiğin. Allah'a emanetiz
Çok abartmadınız mı evet korka bilirsiniz ama keşke bir kap su, mama vermeyi deneseniz bizim de başımıza çok geldi mama verdikçe uzaktan uzağa alıştılar belki çok açlar.
Silah alacağımlar felan ne bu!?
Bu kadar kötü insan var zaten keşke iyi olmayı deneseniz. Isırmamış çantayı çekmiş ısıran ısırırdı diyeceğim de neyse.

yok artık!!

gerçekten kanım dondu!

hanımefendi o inşa ettiğiniz sokaklar zaten onların yaşam alanıydı. biz insanlar aldık onları evcilleştirip bize muhtaç hale getirdik.

soğukkanlılıkla ölmelerini savunuyorsunuz. tüylerim diken diken oldu.
Onların yaşam alanı değildi. Ne çok seviyorsunuz ezber beyanları. insanlar sayesinde sayıları bu kadar arttı.insanlarla varoldular.
Ormana salindiklari zaman tüm habitatı bozabiliyorlar . Insan hatasıyla çığırından çıktı sayıları. Doğal değil.
Diyelim ki siz haklısınız.insanlara zarar verememeliler .anlıyor musun?

Ben senın korkunu anlıyorum emınım kı burdakı herkes anlıyor
Suan tepkı olusmasının nedeni çözümü öldürmekle bulmanız katletmeye yönelmeniz
Halbuki daha guzel önerilerle, güzel yaklasımlarla gelip fikir danıssaydınız bunlarr olmayacaktı.
kendisine bunu defalarca yazdım,korkusuna hak verdiğimi de söyledim. ama konu sahibi nefret söylemlerine devam etti.

kesinlikle katılıyorum yorumunuza.

Saldirgan olmalari sanirim ac ve susuz olmalarina bagliyorum. Bilemiyorum. Biz kac aydir hem kedilere hem kopeklere mama aliyoruz ve hergun gordugumuz sokak dostlarimiza dagitiyoruz su da veriyoruz. Iki gun once dort kopegin saldirisina ugradi esim biraz korkmustu. Bazen on tane birden geziyorlar cekiniyoruz haliyle.

Cozum uretin soyleneceginize. Ustelik ekran goruntusu aldim, suc isleme niyetinizi beyan ettiniz, emniyete bildiriyorum. Ustelik hayvan haklari yasasi ayin 1’inde meclise sunuldu, eli kulaginda cikmak uzere. Hayvana eziyet edene 6 aydan 3 yila hapis var. Hele birine dokunun o kopeklerden bakin ben size neler yapiyorum
Oyyyy elinize sağlık ❤❤❤

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X