- 7 Ekim 2009
- 7.049
- 11.811
- 448
- Konu Sahibi 3 tam 1 robot
-
Kesinlikle en geç 10 da bitmeli. Yahu zaten yarın düğününüz yokmu gidin zıbarın diyesim var.bu kapı önünde düğün küçük yerlerde güzel eğlenceli olabilir ama büyük şehirlerde kalabalık mahallelerde işkenceden başka bir şey olmuyor. Bir insan tanımadığı bir insanın düğün müziğine katlanmak zorunda değil çünkü onun için eğlence değil gürültü kirliliği. Çalışan var, okuyan var, hasta olan var. Birisi evlenecek mutlu olacak diye milletin huzurunu kaçırmanın neresinde mantık yıllardır bunu bulamadım.
Bende yıllardır bundan şikayet ediyorum şikayette ediyorum ama ne çare hafta içi hafta sonu bakılmadan saat 12 hatta bazen daha fazla bile süren düğünler oluyor. Nasıl bir ses sistemi var ise yakın olmasına da gerek yok.
Kapı önünde düğün olsun ama olması gereken saatler vs. gibi konularda kuralların yaptırımı caydırıcı olsa keşke
aslında sokak düğünleri yasak. ama toplu olarak müdehale edip tavır almakta önemli. yaşadığım yerde böyle şeyler olmuyor sebebi buna hoş bakılmaması. hatta geçen gün sitede park halindeki bir araçtan müzik sesi geliyor diye güvenlik müziği kapattırdı. tam o sırada ben ve üst komşumda aynı aracı uyarmak için balkona çıkış yaptık:) yani tek başınıza değilde toplu halde müdehale eder ve tavır alırsanız ancak önüne geçebilirisiniz. bence bu iş bir kültürdür.
şimdi onların hakkı yok mu düğüne diyenler olabilir. açıkçası biz geri kalan insanlarında iki gram huzura hakkı var. şu an her bütçeye göre düğün salonlarıda var. yok diyen ya bilmiyordur ya demogoji yapıyordur. bu düğünler maddi zorluklar yüzünden yapılmıyor, süre gelen bir kültürün parçası olarak yapılıyor. en kötü kıza bir bilezik az taksalar o parayla tutulabilecek salonlar var çünkü. nerden bakarsanız bakın şehir yaşantısına uygun değil.
köyü buraya getirmenin alemi yokBir önceki mahallemizden sırf bu yüzden taşındık. Yaz geldi mi düğünü, sünneti, nişanı bitmezdi. Gürültüden, müzikten evin camları zangırdardı. Üstüne bir de silah sesleri... Yahu sokaklar zaten daracık, o sokaklarda, şehrin göbeğinde ne cesaret... Kaç kez polis çağırdım, işe yaradığı da oldu, yaramadığı da, netice de eğlenceler devam etti.
Bütün hafta eşek gibi çalış, bir hafta sonun olsun, onda da evin diskoya dönsün. Bir de sabah başlar, akşam biter bu eğlenceler. Gel de delirme... İnsanımız bencil. Salon tutacak para yok bahanesi arkasına sığınılabilecek bir iş değil bu. İnsan olan yüzlerce kişinin kafasını pelteye çevirmek uğruna böyle bir saygısızlık yapmaz zira. Hep birlikte yaşıyorsak, bu birbirimizi rahatsız etmeyelim anlayışı üzerine kurulu bir beraberlik olmalı, birbirimize tahammül edelim anlayışı üzerine değil.
Şimdi burada içimizi döküyoruz da ne olacak sanki, kaldıkları yerden devam. Ayrıca bu işi şirin, makul, olabilir bir şeymiş gibi görmeye, göstermeye çalışan insanlar var mı hala? Arkadaşlar, adab-ı muaşeret denen, yerine göre hareket etmek denen şeyler de vardır bizim kültürümüzde. Azıcık da onlardan nasiplenelim.
ha işte buna sevindim. izin denen şey yokmuş. demekki oda bir şehir efsanesi. iyi şikayet edilir o zamanBende nefret ederım bu sokak dugunlerınden sımdı yaz pencereler acık salonda dugun var sankı. Ben ne zaman arasam geldıler ve ses kesıldı,normalde 22:00 kadar yasak bunu esıme sordum asayıste kendısı izin falan alınca ne olutor dıye, ızın dıye bısey yok sokak dugununde sıkayetcı olan olursa müziği kesmek zorundalar dedı. Nettende baktm komsulardan ızın alın sıkayet olursa biter yazıyor. Kaldı kı yukses sesle tv ızleyen bi komsumuz var,sabaha kadar son ses yatak odam karsısı mesfe cok kısa sıkayet edınce onuda uyardlar
yok son şarkı değilmiş bu saat oldu
şuan dilara çalıyor
dilara sensiz olmaz dilara akşamlar sensiz geçmez dilaraaaaa
bas bas çığırıyor...
ve en kötüsü nedir biliyormsun şu havaii fişekler ne korkunçtur ya bir anda o seslerin içinde kalmak hele oda da yanlızsın ve bir anda patlama oluyor..
bence bunu bari yasaklasınlar bu nedir ki hiç anlamamışımdır.
ha işte buna sevindim. izin denen şey yokmuş. demekki oda bir şehir efsanesi. iyi şikayet edilir o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?