Şoktayım:)

adı batasıca pko

günde 6 tane klomene rağmen hiç yumurtam oluşmadı benim

neden iğneye geçmiyorsun bu kadar klomen çok iyi demez.ayrıca benim ilk aşılamamda rahim kalınlığım biraz azdı.o zaman klomen ve menogon kullanmıştım.doktor buna klomenin neden olabileceğini söyledi.

Kendimi bildim bileli bu pco belasıyla uğraşıyorum.
Evlenmeden önce doğum kontrol haplarıyla adet olurdum.Evlendim ilaçsız zaten olmuyorum.
5 yıllık evliyim.1,5 yıldır uğraşıyoruz ama boşuna uğraşıyormuşuz.
1,5 yıl içinde 2 doktora gittim.Ne bir tahlil, ne hsg hiçbir şey yapmadılar.
Tahlil istediğimde biz zaten görüyoruz tahlile gerek yok dediler.Klomen verip yolladılar hep.İlk ay oluştu yumurta çatladı ama olmadı.Sonra 1 adet döneminde 3 kutu klomen içtiğimde bile yumurta oluşmadı.
Doktor değiştirdim o da tahlil yapmadan klomen verdi yolladı.O zamanda oluşmadı.Onu da bıraktım.
3 aydır adet olmuyordum, bitkisel bir şeyler denedik ama olmadı.
Bu ay doktora gittim bir sürü fırça yedim.KAdın inanılmaz kızdı nasıl tahlil yaptırmazsın dedi.Ben de onlar görüyormuş gerek yokmuş dedim.
Ya erken menopoza giriyorsan dedi.Boşuna ümitlendirmişler, uğraştırmışlar seni dedi.Çok korktum ben bu hastalıkla uğraşırken erken menopoz çıkarsa ne yaparım bilmiyorum.
Cumartesi tahlillerim yapılacak sonraki hafta da rahim filmi çekilecek.Ama çok mutsuzum, kötü haberler duyacağım diye çok korkuyorum.
En önemli şey moral ama bende o yok işte.
Eşim o kadar anlayışlı ki, o öyle oldukça onun babalık hakkını elinden aldığım için daha çok üzülüyorum. O olmazsa olmaz biz birbirimizi seviyoruz, gerisi önemli değil, her şeyin üstesinden geliriz diyor.
Ama biliyorum belli etmese de çok üzülüyor.
Bu yazacağımı lütfen yanlış anlamayın.Belki şu anki psikolojimden bilmiyorum ama inanın hamile haberi duymaya tahammül edemiyorum artık.
Kimsenin çocuğunda, mutluluğunda gözüm yok Allah biliyor ama bu duygudan kurtaramıyorum kendimi.Kıskançlık değil de imrenme sanki.
Ben de aynı mutluluğu yaşamak istiyorum.Ben de anne olmak, kocama o duyguyu tattırmak istiyorum.
Ben de evim bebek koksun istiyorum.Ben de geceleri onun kokusuyla uyumak istiyorum.
Bugün arka arkaya 2 hamile haberi aldım.Allah mutlu etsin, sağlıcakla doğsunlar, hayırlı evlat olsunlar.
Ama benim de olsun çok şey mi istiyorum? Saatlerdir ağlıyorum, eşimi üzüyorum.Biliyorum Rabbimin var bir bildiği ama insanız bazen ağır geliyor.
Kızlar çok uzun oldu ama içimi dökmem lazım duvarlar üstüme üstüme geliyor artık.
Çok korkuyorum ya hiç olmazsa diye.
Allah'ım duysun sesimizi.

seni o kadar iyi anlıyorum ki
anlıyoruz ki...
merak etme kimse sana kızmaz
o duyguyu ben de yaşıyorum hamile haberi alınca hem sevinmek,hem de garip bir kısakançlık ,imrenme
hele bir e çevredikler
eşimin kuzeni karısı hamile kalınca bir aradı ,sonra cinsiyetı belli olunca
daha da aramadı ,aramaz da
insanlar böyle
sen de bir gün anne olacaksın
hiçbir şey kolay elde edilmiyor
bizim hastalığımızn çaresi moral çok ciddi söyluyorum
ben de 3 ay günde 1 tane 5 gün boyunca klomen kullandım
1 yumurta oldu ve en fazla 13mm oldu
2 aydır tamamen saldım eşim de tam istemiyor çocuk
yeter dedim zamanı gelince teadvıye evam edeceğim
rahım filmi çektridım aralıkta doktorum yara gördü tadevı verdı
onu kontorle anca bu ay gidebildim ve iyi ki bu aya kalmış çünkü kendiğilinden oluşmul kocaman bır yumjurta
doktora dedim ki nasıl olur?klomenle bile olmadı
kafanı rahatlatmışsın dedi
ve gerçekten öyle
Allahın bizşm de verdiğimiz mücadeleyi görüyor sakın isyan etme
olacak tatlım bizim de bebeğimiz olacak
sen güçlü dur rahım filmini bir çektir bakalım
Allah yardımcın oldun

üzülme allah gönlüne göre verir inşallah.menopoz falanda diilsindir korkma.ama tahlil yaptırmak şart tabiki.bak gör iyi haberlerinide yazcaksın buraya...

Damdan düşeni damdan düşen anlar hesabı bizimkisi.
İnsanlar ne hissettiğimizi anlamıyor.Herkesin tek dediği takma.Takma ama nasıl? kimse halin ne diye sormuyor.
Sen takmamayı nasıl başardın? Nedir bunu çaresi tek düşündüğüm şey bu.Hep hayaller kuruyorum.İnanır mısın bebek mevlütünü bile tasarladım kafamda düşün ne haldeyim.
Hiçbir şeye kendimi veremiyorum.Evimle ilgilenmiyorum.Ders çalışmam gerekiyor, temmuz'da sınavım var, atanmam gerekiyor kitap yüzü açmıyorum.
İnanılmaz asabiyim, her şeyden kavga çıkarıyorum,insanlarla görüşmeyi kestim.Sebep de bu onu da biliyorum.Toparlanmam lazım ama nasıl?
Güçlü bir insan olduğu sanırdım ama bu konuda değilmişim.Neler atlattım, nelere karşı güçlü dimdik durdum ama buna duramıyorum.Gardım düşüyor hemen.
İnş bu yumurtayı değerlendirebilirsiniz.
Pco hastaları hamile kalınca inan umut doluyor içime.
Güzel haberlerini duyalım inşallah.Umut ol bize

üzülme allah gönlüne göre verir inşallah.menopoz falanda diilsindir korkma.ama tahlil yaptırmak şart tabiki.bak gör iyi haberlerinide yazcaksın buraya...

bende aynı senin gibi söktürücü içerek adet oluyorum

Hepimizin gönlüne göre versin inşallah.Çok umutsuzum bu aralar ister istemez en kötüsünü düşünüyorum.
Cumartesi benim için büyük gün her şeyin başlangıcı, umarım güzel haberlerle dönerim.
Sen kaç yıldır uğraşıyorsun.Ne diyor dr?

canım inan okurken tüylerim diken diken oldu. Evimiz bizimde bebek kokacak. eşlerimiz babalık duyusunu tadacak biz de annelik.. Ben daha yeni evli sayılırım. 9 ay olmak üzere. Bi süre ilaçla korunduk 4 ay önce bıraktık. geçen gün hormon tahlilleri yapıldı yarın doktor yorumlayacak. İnşallah korktuğum başıma gelmez. Rabbime Dua ederken Kimsenin kucağını boş bırakma allahım diye dua ediyorum. Hayırlı zamanda ver bize evlat diyorum. Öyle düşün. Tedavi olursun hem daha kesin değilmiş menapoz.. Bitki kürleri denedinmi?

İnş Rabbim aratmaz sana da inş yarın olumlu şeyler yazarsın buraya.Adet düzensizliğin falan var mı?
Soğan suyu içtim bi faydası olmadı.Bitkisel bir macun yedim çörek otlu ballı falan.Her gece çörek otu bal süt içtim birileri öyle dedi iyi gelir dedi yaptım ama tık yok.
Annem yeni bir kür söyledi şimdi içen hamile kalıyormuş ama hiç içimden gelmiyor.Umudumu bağlıyorum yine elim boş.

ben 2 yıdır tahlil falan yaptırıorum düzenli.3 aydırda aşılama tedavisi oluyorum.ama benim yumurtalar gelişmio malesef.3 aydır tık yok.bidahaki ay drum başka bi tedavi uygulucanı söledi.ilk 2 ay klomen içtim ilk ay yumurtam bile yoktu bu ay iğne tedavisine geçtim ama yine tık yok.yumurtalar 4mmden küçük kaldı.anlıcan kist olarak kaldı.aşılama tedavisindeyim ama bi aşılanmak nasip olmadı.

İİnşallah canım inşallahhh... yok canım benim adetim çok düzenli.hiç şaşmadı. 26 en geç 27 günde bir adet oluyorum. Ama az. 6 gün süresinde 3 pedbilemedin 4 ped değiştiriyorum. O da rahatsızlık verdiğinden değiştirmek zorunda kalıyorum yoksa çok olmuyor kanamam. SAdece bu problemim.

TSH 2.49
Estradiol 18.1
FSH 7.11
prolaktin 15.78
LH 10.14 çıktı adetimin 8 günü kan sonuçlarımda.
Anormallik yok dedi bir doktor arkadaşımla görüştüm.

senin nasıldı hatırlıyormusun

birde annenin söylediği ne kürüydü?

Anladım canım peki hangi hormondan kaynaklanıyor fsh çok yüksek mi ya da prolaktin?
Sen bitkisel kürler denedin mi?

Ben çok uzun süredir yaptırmıyorum canım doktorlarım sağolsun çok oyaladılar beni.Cumartesi tahlillerim yapılacak o zaman yazarım buraya.
Bence de senin tahlillerde pek bir şey yok gibi görünüyor ama dr'unun ne diyeceği önemli tabi.

Annemin söylediği kür de adetin 1.günü başlayıp 21 gün devam ediyormuşsun
çobantası, civanperçemi,adaçayı, aslan pençesi birer tutam koyup demliyormuşsun.
dün burada da aynı şeylerin başka türlü kullanılışını gördüm hangisi doğru bilemiyorum.
Onda da 1 gün adaçayı civan perçemi 1 gün adaçayı aslan pençesi 1 gün çoban çantası adaçayı içiyormuşsun böyle devam ediyormuş
Ne bulsak deniyoruz.

benim fsh yüksek çıkıo.lhye oranı 3 katını geçio.yarın soğan suyuna başlamayı düşünüyorum.günde 2 fincan adaçayı içiorum.adetin 2.günüde bal çörek otu tarçın karışımına başlıcam.hayıt otunun hapı varmış eczanelerde onu alcam.deneme tahtası gibi olduk anasını satıyım yaaa.ben ne duysam yapmaya çalışıorum eşim artık çoğuna izin vermio.ağır gelecek ölüp gidecen diyo:)[/QUOTE]

peki dr fsh'yi düşürmek için bir şey yapıyor mu?
Eşin haklı aslında şifa bir yerden gelir, bir şey sebep olur diye deniyoruz, zararı var yok düşünmeden.
Ben denediğim şeyler yüzünden 1 ayda 5 kilo aldım. tek getirisi bu oldu o da olumsuz oldu zaten.
Bu arada arkadaş mutluluğunu paylaşmış biz dert topiğine döndürdük.

peki dr fsh'yi düşürmek için bir şey yapıyor mu?
Eşin haklı aslında şifa bir yerden gelir, bir şey sebep olur diye deniyoruz, zararı var yok düşünmeden.
Ben denediğim şeyler yüzünden 1 ayda 5 kilo aldım. tek getirisi bu oldu o da olumsuz oldu zaten.
Bu arada arkadaş mutluluğunu paylaşmış biz dert topiğine döndürdük.
[/QUOTE]

kullandığım ilaçlar fsh için genellikle.hem onu düşürmek hemde yumurta sağlamak için.2 ay klomen içtim.bu ayda puregon vurundum.9 gün günde 75lik dozda.yinede tık yok

Allah yardım etsin demekten başka bir şey gelmiyor ki elimden.Sadece dua edebilirim bizim için.Ben daha iğne denemedim.Ama klomen denemeyeceğiz artık.İğneye geçeceğiz muhtemelen

Kızlar bilmem dikkatizi çektimi burda bir topik var..
Romanyadan branca ursili diye bi ilaç getirtiyolar (yani tanıdıgınız biri varsa ) bu ilaç kesinlikle pko için devaa
pko lu arkadaşların 3,4 yumurtası oluşmutu bende kullandım ama benim sebepsiz.Tavsiye ederim sizlere tamamen bitkesel ve çokta faydalı pko için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…