Solan çiçekler nasıl tekrar kendine gelir

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.547
498
Kızlar bugun annemle tatilden döndük. eve geldik esyaları koyduk falan neyse ben dışarı cıktım oturuyordum bir baktım masadaki cicek sapsarı olmus, kurumuş. döndüm baktım diğerleri de aynı sekilde. sok oldum. annem cok meraklıdır çiçeklere bitkilere ve yurtdısından özel tohum getirtti falan cok ozenle bakıyordu ciceklerine. limon, domates, çilek, salatalık vs yetistiriyor. hepsinin tohumunu yurtdısından aldı gerçekten çok değerli ürünler. neyse, hepsi sapsarı olmuş, kurumuş, yapraklar çıtır çıtır. aşağıdakilerin de hepsi kupkuru. annem çok üzüldü gözleri doldu. calısan bayana ozellikle tembihledik her gun sulasın diye, bize suladıgını söylüyordu HAİN daha once de bir cicek vardı cok ozel bir cicekti ve cok nadir bulunan, o da ölmüştü onu da sulamamış demek ki ölmüş o da. biz de neden diye anlamamıştık. nasıl kendine gelir tekrar cicekler, yapraklar falan bayagı bildiginiz sararmıs kurumuş, bir haftadır su vermemiş vicdansız. minik minik salatalıkların hepsi büzüşmüş. çöl sıcağı gibi hava zaten susuz kalmışlar yavrucaklar. icim parcalandı. terk edilmis gibi olmuslar hepsine su verdik tekrar ama baska bir yontem veya pratik bir sey biliyor musunuz beslemek icin, kendilerine gelsinler diye, yarın çiçekçiye gidip ilaç alacagım düzelir mi bilmiyorum. ya o kadar sinirim bozuk ki su an bütün emeklerimiz çöpe gitti hepsi öldü. ağlamamak icin zor tutuyorum kendimi. hepsi eğilmiş bükmüşler boyunlarını kıyamam ya nasıl kurtaracagım bilmiyorum elimden bir sey gelir mi bu saatten sonra

Özür dilerim ama katil diyerek ne kadar çok abartıyorsunuz.

Bakın köklerine, kurumamissa vitaminle yeniden canlanır.

Yumurta haşladığınız suyu dokun. Birde yumurta kırınca ( pişmemiş) kabuklarını dövüp diplerine koyun.
Ekleme: Bütün kurumuş kökleri sökün, yaprakları temizleyin.

Geçmiş olsun.

Solan yerleri ve yaprakları budayıp çiçekçiden mineral vitamin besin sıvısı alın tavsiye yapın güzel sözler söyleyin sevginizi belli edin sonuçta onlarda canlı. Belki işe yarat

Tamamen kuruduysa yapacak bir sey yok.ama solduysa yapraklarida dahil sulayin.
Gubre dokun topragina direk gunes altinda kalmasin golgeye alin saksidaysa.umarim duzelir

Toprağına gübre dökün akşam yada sabah serinliginde sulayin yapraklarına kalsiyum tozu dökün gübre satılan yerlerde var domates ve salatalık için . Bir kaç gün sonra toparlar muhtemelen. Domates on gün sulanmasa bile kurtarır kendini geçmiş olsun .

Ben cansız bitkileri aspirinle iyileştiririm. Öyle ki kuru dalı kocaman yeşermiş ağaçcık bile yaptım :) günde bir aspirini ezip suyla veriyorum. Bir de köklerine ezip ufacık hale getirdiğim yumurta kabuğu koyarım, bi iki güne alırım ama, görüntüsü yüzünden.

Çiçek,sebze işinden anlamam.Fakat tohumunu veya kökünü farklı bir yere ekseniz,dikseniz belki olur.

Ben 2 yaşında kızıma ölmesin diye çiçek koparttırmıyorum, tüm canlıların yaşama hakkı var,bunu aşılamaya çalışıyorum, o bitkilerin sorumluluğunu alıp bile bile sulamamak bana göre katillik, bi cana kıyıyo, ve umursamıyo bile, bu kadarı kötü kalplilik, katil olmasın ne olursa olsun, bu kadar merhametsizi benden uzak olsun

Tamam , siz güzel olanı doğru olanı yapıyorsunuz bende dalından çiçek koparmiyorum. ancak katil ağır bir kelime.
Sorumsuzluk yapmış, yalan söylemiş v.s Ortada bir emek var , bu emeği hiçe saymış kadın, üzücü.

Her gün yüzlerce çiçek pazarlaniyor. Bunun için de eylem başlatmak lazım o zaman . Çiçek satanda alanda katil.

Valla keşke yapabilsek, ağaç çiçek, hayvan, hiçbir canlıya zarar vermesek, neyse bu konu uzar, ben aşırı hassasım bu konularda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…