Somut bir bosanma nedenim yok

Bakın aynen şöyle oluyor davayı açıyorsunuz neden genelde şiddetli geçimsizlik oluyor mahkemeden tarih geliyor gidip davaya giriyorsunuz hakim eşinize ve size boşanmak istiyor musun diye soruyor sizde evet derseniz 5 dakika sonra iki yabancı insan olarak hayatınıza devam ediyorsunuz.Eşiniz kabul ederse boşanmayı uzamadan biter yok etmezse 1 yada 2 yıl uzar ama sonuçta yine biter.

Öyle olmuyormuş ışte şiddetli gecimsizlihi somutlastirmak ve karşı tarafın kusurunu ispat etmek gerekiyormuş. Şimdi ben şiddetli gecinemiyoruz desem davayı acsam hakim soruyormuş mesela ne oluyor da gecinemiyorsunuz. Işte ona ailesini istemiyorum desem kabul etmezmis. Yani arastirmalarima göre oyle
Tamam ailesiyle gorusmek istemiyorum onun gorusmesine karismiyorum istemedigimde olay cikariyo kavga ediyoruz bunaldim diyin. Sahitlerinizde olsun. Bi avukatla gorusun en net bilgiyi ondan alirsiniz

Merhaba
Rahatsız olduğunuz hususu okuyunca bir an gülümsedim. Normalde cok aktif bir üye değilimdir ama benim düştüğüm duruma düşmenizden korktuğum için hemen mesaj yazmalıyım diye düşündüm.
Ben 2 yıl önce eşimden boşandım. Özel bir Universitede öğretim görevlisiyim. Eşim ile başlarda çok mutluyduk. Bir cocugumuz var 3 yaşında. Benimle birlikte kalıyor. Başlarda eşimle ilgili hic bir sorunum yoktu ama ailesi hep icimizdeydi. Herseye karisiyorlar. Esim ailesine cok duskundu. Beni cok fazla onemsemiyorlardi. Bu durum canimi sıkıyordu. İş yerinde de sıkıntılarim vardı. Bende surekli esimle tartisiyor kavga ediyorduk. 2 yıl boyle geçti. Boşanmak istiyor fakat nedenim yok diyordum kendi kendime. Ben eşimi seviyor o beni seviyordu ama ben ofkeleniyor ve bunun hesabini esime sormak istiyordum. Gunler boyle gecerken sonra esimde garip garip davranislar gormeye basladim. Bende bir seyler sakliyor gibime geliyordu. Surekli herseyini takip ediyordum ama bir sey cikmiyordu.
Meğerse benden habersiz neler oluuormus. iş yerinde ve etrafinda evde sikintilari oldugunu ogrenen bayanlar esime kancayi takmislar. Alttan alttan beni kotuluyorlarmis. Sonra benim zorlamalarimin devam ettigi bir gun esim eve gelmedi. Ertesi sabah mahkemeden bosanma tebligatini aldim. Bende sinirlendigimden mahkeme bizi 5 dk.da boşadı. Sonra eşim evlendi. Simdi sosyal medya hesaplarindan takip ediyorum. Cok mutlu herhalde. Yurtdisinda yeni esiyle dunyayi geziyor. Bende bir iki kisiyle gorustum ama eski esimin eline su dokemezler. Disarda oyle cakallar var ki. Senden faydalanmak isteyen paranin pesinde olan mantik evliligi yapmak isteyen. Ben eski esimle severek evlenmistim. Simdi cocuklu dul bir bayanim. O kadar zor ki o kadar zor ki tahmin edemezsin. Eski esim evliyken beni hic aldatmadi. Kumalari alkolu sigarasi yoktu ne dersem beni kirmaz yapar beni mutlu ederdi. Simdi anliyorum ne kadar bos seylere takilmisim. Simdi cok mutsuzum iş hayatimda iyi gitmiyor. Depresyondan hala cikamadim. Bence esinin ailesi yuzunden esini senden sogutma. Beni cok severdi ama ben kendi kendime yaptim. Cok iyi bir insandi. Gecmise donup bazi seyleri duzeltmek icin herseyimi veririm. Arkadaslarinda dedigi gibi mahkeme 5 dk.da bosar. Ya sonrasi. Arkadasimin esi vardi onu aldatyigini duyduk. Ona hic deger vermez onemsemezdi. Onlar bosanmadi. Simdi hala gorusuuoruz cok mutlular. Iyi ki bosanmamamisim diyor. Benim esim bir melekti. Ama tren gecti. Simdi etraftaki cakallar arasindan bir koca ariyorum. Cok zor iyi bir insan bulmak. Bence hemen koş eşine sarıl ve ona onu sevdigini soyle. Ailesi ile evli degilsin cunku sadece onunla evlisin. Bugun varız yarin yokuz. koş hemen vakit kaybetme zaman cok hizli geciuor. Umatim sende gec kalmamissindir.

Eşiniz sizi gözden çıkarmış, size sadık kalmamış, sizi aldatmış ve bundan sizin haberiniz yokmuş. Çok kurnazca davranmış size hiç bir şey hissettirmemiş. Şimdi (sizin söyleminizle) mutlu. Peki siz niye mutsuzsunuz? Sizi sevmeyen sizi aldatan bir adamın arkasından neden hala hatıralarla yaşıyorsunuz ki. O adamı neden hayatınızda bu kadar ulaşılmaz bir yere koydunuz. Ne yani, aldatsaydı ama boşanmasamıydınız. Böyle yaşamak mı sizi mutlu edecekti?Dışarda ki o kadınlar kancayı atarken eşiniz ben evli bir adamım diyip o kancadan kurtulmasını bilemeyecek kadar beceriksiz miydi?
Çok iyi bir insanmış ama şu atılan kancalara takılm
Arkadaşınız aldatılmış ama boşanmamış şimdi mutluymuş. Yani sizin gibi bağlanmamış. Hayatını yaşamış ve yaşıyor. Ah vah etmiyor yani.
Kusura bakmayın ama düşünceleriniz bence çok sağlıksız. Aldatılma affedilmez, aldatan kişi eşine karşı suçludur.
Bırakın dışarda ki çakal dediklerinizi. Eşler uçkurlarına, beyinlerine, kalplerine sahip çıkacaklar. Başkasına aşık olmuşlarsa açık konuşup boşanacaklar.
Mutluluk, erkeğin her yaptığına eyvallahtan geçmez.
Kocam aldatsın ama boşanmayayım modunda olmak ilginç.

Boşanıpta mutlu olan var mı allah askına

Var. Benim arkadaşım bir sabah iş yerinde elime bir dilekçe tutuşturdu. Boşanma dilekçesiydi. İnternetten bulmuş ve çıktı almış. Gidiyorum dedi. Tam okuyamadım bile dilekçesini.
Gitti dilekçesini verdi. Eşide aynı işyerinde yani hep birlikteyiz.
Dilekçesini verdikten sonra da eşinin önüne koydu.
Akşam da valizini topladı çocuğunu aldı ve evden çıktı gitti annesinin evine.
Herkes bu evlilik kurtulsun diye çabaladı ama ben, bir kadın eğer evliliğini bitirmek istiyorsa mutlaka haklıdır kafasındayım. Karışmadım çünkü karışırsam arkadaşıma "istediğini yap" demekten başka sözüm olmazdı.
İlk celsede boşandılar.
Mutlu mu? Evet. Hatta bilseydim daha önceden boşanır bu kadar stres çekmezdim diyor.
Çünkü kendini önemsiyor ve kendine değer veriyor.
Boşanmak haklı sebepten ötürü olursa mutlu olursunuz.

Eşiniz sizi gözden çıkarmış, size sadık kalmamış, sizi aldatmış ve bundan sizin haberiniz yokmuş. Çok kurnazca davranmış size hiç bir şey hissettirmemiş. Şimdi (sizin söyleminizle) mutlu. Peki siz niye mutsuzsunuz? Sizi sevmeyen sizi aldatan bir adamın arkasından neden hala hatıralarla yaşıyorsunuz ki. O adamı neden hayatınızda bu kadar ulaşılmaz bir yere koydunuz. Ne yani, aldatsaydı ama boşanmasamıydınız. Böyle yaşamak mı sizi mutlu edecekti?Dışarda ki o kadınlar kancayı atarken eşiniz ben evli bir adamım diyip o kancadan kurtulmasını bilemeyecek kadar beceriksiz miydi?
Çok iyi bir insanmış ama şu atılan kancalara takılm
Arkadaşınız aldatılmış ama boşanmamış şimdi mutluymuş. Yani sizin gibi bağlanmamış. Hayatını yaşamış ve yaşıyor. Ah vah etmiyor yani.
Kusura bakmayın ama düşünceleriniz bence çok sağlıksız. Aldatılma affedilmez, aldatan kişi eşine karşı suçludur.
Bırakın dışarda ki çakal dediklerinizi. Eşler uçkurlarına, beyinlerine, kalplerine sahip çıkacaklar. Başkasına aşık olmuşlarsa açık konuşup boşanacaklar.
Mutluluk, erkeğin her yaptığına eyvallahtan geçmez.
Kocam aldatsın ama boşanmayayım modunda olmak ilginç.

Var. Benim arkadaşım bir sabah iş yerinde elime bir dilekçe tutuşturdu. Boşanma dilekçesiydi. İnternetten bulmuş ve çıktı almış. Gidiyorum dedi.
Tam okuyamadım bile dilekçesini.
Gitti dilekçesini verdi. Eşide aynı işyerinde yani hep birlikteyiz.
Dilekçesini verdikten sonra da eşinin önüne koydu.
Akşam da valizini topladı çocuğunu aldı ve evden çıktı gitti annesinin evine.
Herkes bu evlilik kurtulsun diye çabaladı ama ben, bir kadın eğer evliliğini bitirmek istiyorsa mutlaka haklıdır kafasındayım. Karışmadım çünkü karışırsam arkadaşıma "istediğini yap" demekten başka sözüm olmazdı.
İlk celsede boşandılar.
Mutlu mu? Evet. Hatta bilseydim daha önceden boşanır bu kadar stres çekmezdim diyor.
Çünkü kendini önemsiyor ve kendine değer veriyor.
Boşanmak haklı sebepten ötürü olursa mutlu olursunuz.

Back
X